Bir derdim var

Evet ama bende calisiyorum ..Yaz tatilinin bir kısmını eğer şartlar birlikte tatil yapmaya el vermiyorsa eşler neden ayrı gecirmesin ki ..Bir de sağlık problemlerim var bulunduğum yerin havası pis, sanayii kenti ..Biraz bu ortamdan uzaklaşmak hem kizima hem bana iyi gelecek.Bir de şu var demek ki eşim bana yeterince iyi gelmiyor ,yaşadığımız farklı farklı problemlerden dolayı ..Aslında uzaklasmak bazen iyi bile gelebilir ..1 -2 hafta göndersin kafamız dağilsin iyi gelecekse diyebilir ..Esim direk kestirip atiyor.
siz acıkca soylemedınız ama. sız kendınız ıcın ıstıyorsunuz kendı saglıgınız. bu bırey olarak en dpgal hakkınız ozellıkle bır trdavıden cıktıgınız ıcın. ama cocugumun gelısımı ıcın falan demeyın o zaman bıze de esınıze de.

acık olun

kaldı ki siz esınızden uzaklasmıssınız onunla olmak yerıne kendı aılenız ve yanınızda da cocugunuz olsun ıstıyorsunuz esınız de bunu ıstemıyor dogal olarak

siz acıkca soylemedınız ama. sız kendınız ıcın ıstıyorsunuz kendı saglıgınız. bu bırey olarak en dpgal hakkınız ozellıkle bır trdavıden cıktıgınız ıcın. ama cocugumun gelısımı ıcın falan demeyın o zaman bıze de esınıze de.

acık olun

kaldı ki siz esınızden uzaklasmıssınız onunla olmak yerıne kendı aılenız ve yanınızda da cocugunuz olsun ıstıyorsunuz esınız de bunu ıstemıyor dogal olarak

Bencede mesele eşinizden uzak durmak istemeniz…

Niye bu kadar tepki verildi anlamadım sanki ailesinin yanına yerleşiyor bütün sene çalışmış 1 ay çocuğuyla ailesinin yanında tatil yapmak istemiş ne var bunda ne alakası var eşinden soğumakla zaten haftanın 6 günü çalışıyormuş çocukla bu sıcak havalarda gider denize girer eğlenir kafasını dağıtır gelir çok doğal bir durum yani

Eşiniz haklı 10-15gün deseniz tamamda 1ay çok fazla. Bulunduğunuz şehirde eminim çocuklar için yapılacak etkinlikler vardır oralara katılabilirsiniz.

Esinize diyecek laf bulamıyorum. Ne desem bilemedim. Ama anladığım kadarıyla sağlık sorununuz da var. Acaba bir doktorun bunu eşinize söylemesi olumlu etki yapar mi?
Bir de esiniz ne iş yapiyor? Yıllık izni varsa yaz tatiline denk getirebilir mi? Kızınızla siz 1 hafta önden gidersiniz. O da sonradan katilir size 10-15 gün kadar.
Ben de 4 senede annemi 2 kez babamı kardeşimi 1 kez gördüm. Otobüsle mesafe çok uzak, uçakla gidecek olsam kızımın kulağı ağrıyor, 1-2 saat sadece aci çekiyor çocuk. Gönlüm el vermiyor benim de buna. Şimdi herkese yakın olduğumuz bir yere tayinimiz çıktı. Tek gondermem ben de gelirim diyor. Ben de 1 hafta onceden gidip fazla kalma planları yapıyorum o yüzden.
Siz konuyu sıcağı sıcağına açmayın bence. Biraz sogusun, tekrar konusursunuz. Ama su doktor işini düşünün, doktor eşinize böyle bir tavsiyede bulunsun bana göre.
Yıllık iznini ayarlamasını ona göre bir plan yapmamızı söyledim..Ama onu da ayarlamiyor ,daha doğrusu konusmusyor bile .Patronun ne zaman canı isterse o zaman..Aslında ben bu evlilikte en başından beri o kadar çok fedekarlik yaptım ki ..Ama konu ne olursa olsun benim istedigim birşey olunca ,yapabilecegi seyde bile taviz vermemesi ...Ben çok taviz verdim ..Ve onun mutlu olacağı şekilde her zaman arkasında da dururum olurum ..O mutlu olacaksa ..Ama eşim aynı şekilde düşünmüyor bu da zoruma gidiyor..Saglik açısından evet meme kanseri gecmisim var inanin bunaliyorum bütün gün evde daha çok kafaya takıyorum ..Ondan da onemlisi kizimin güzel vakit gecirmesi ..Eşimde bu noktada evet zorluklari olacak ama kizi icin fedakarlık yapabilir ..Öyle kizina aşırı düşkün değil keza 2 kez bizsiz kendi ailesine gitmisligi var kendisinin ..Ama ben o zaman sorun çıkarmadım ,destek de oldum ..Bunlar ailenin dinamigine göre ayarlanabilecek durumlar..Her konuda olduğu gibi eş desteği önemli ,güne takilmis arkadaşlar da ..Keske o da bizimle olabilse ama mümkün değil ...Eşim kimseyle hiçbir sorununu çözmez ,ses çıkarmaz ..Bana gelince direk kestirip atar ..Konu sadece gitmek değil aslında .. Yaşanmışliklar var ..O benim yanimda duran bir eş hic bir zaman olmadi..Onunla evlendikten sonra o hakkını savunamiyor diye herkesle ben kötü oldum ..Bana karşı seyler de küsüp beni manipule eder..Hiç kimseye karşı duruşu yok ,a bana gelince aslan kesiliyor..Onu giyemezsin ,bunu yapamazsin ...Ben o kadar çok şeyi görmezden geldim ki .Ama o benim için yapabileceği şeylerde bile inada bindiriyor..

Niye bu kadar tepki verildi anlamadım sanki ailesinin yanına yerleşiyor bütün sene çalışmış 1 ay çocuğuyla ailesinin yanında tatil yapmak istemiş ne var bunda ne alakası var eşinden soğumakla zaten haftanın 6 günü çalışıyormuş çocukla bu sıcak havalarda gider denize girer eğlenir kafasını dağıtır gelir çok doğal bir durum yani
Teşekkür ederim nihayet anlayan biri çıktı 🥰Aile yanı aynen..O kadar tepki verilmiş ki sanki arkadaşımla tatile gidiyorum ..Ve gerçekten haklı sebeplerim var ..Ruh sağlığım bozuluyor artık .

Kocayı sevmek yada düşkün olmakla konunuzun alakası yok, evlilik çatısı altında vakit geçirmeyi öğrenmek gerekiyor çocuğu ne anaanne ne babaanne büyütecek, vaktini sizinle dolu dolu geçirmesi gerekiyor.

Bizde biliriz her fırsatta anamıza gitmeyi valla çok isterdim ama evlendim evliyim bir eşim var.
Bütün sene evlilik catisi altındayız zaten ..Bence gidediğiniz için bu tepkiniz 😅Çocuğun anne ve babayla vaktini dolu dolu gecirmesi konusunda haklısınız..Lakin çocuğun yaz tatilinin belirli bir süresinde başka şehirde ,akrabada vs gecirmesi kültürümüzde de önemli ..Altını cize çize söylüyorum istediğim şey imkanlar dahilinde .Eşime zorla beni tatile götür demiyorum ..Birlikte hicbirsey yapamiyoruz ..Ailemin de böyle bir imkani var kızım güzel vakit geçirecek niye değerlendirmeyelim..Bir daha bu günleri geri gelmeyecek ..Kocamın düsmaniymisim gibi davranmazinagerek yok..Bir cogunuzun yapmadigi bir çok şey yaptım ben onun için ..Başkası belki bu evlilige de devam.etmez benim yerimde olsa..Zaman zaman aile terapisti ne gidelim diyorum ona da yanaşmıyor .Daha ayrıntılı konular bunlar tabi..Atla deve değil istediğim .

seviyorum valla bir gün ayrı kalsam kalbim sıkışıyor benim ama konu o değil. bir yerden sonra bu bir kaçış olabilir sizin için. ki görünem o ki olmus bile. yani evlilik için sağlıklı olduğunu sanmıyorum ben. esinizle birlikte mutlu değilseniz boşanın yani. evlilik içerisindeyken esinizi haklı buldum.

Lakin çocuğun yaz tatilinin belirli bir süresinde başka şehirde ,akrabada vs gecirmesi kültürümüzde de önemli
Ne alaka ya

Bence gidediğiniz için bu tepkiniz 😅
Herkes eşinden 1 ay ayrı kalmak istemiyor olabilir bunu düşündünüz mü, kimseyi ayağından zincirlemiyorlar isteyen gider.

Kocamın düsmaniymisim gibi davranmazinagerek yok..Bir cogunuzun yapmadigi bir çok şey yaptım ben onun için ..Başkası belki bu evlilige de devam.etmez benim yerimde olsa..Zaman zaman aile terapisti ne gidelim diyorum ona da yanaşmıyor
Boşanıp tayin alıp ailenizin evinde istediğiniz kadar yaşayın o zaman, bi şeylere katlanınca madalya takmıyorlar.

Teşekkür ederim nihayet anlayan biri çıktı 🥰Aile yanı aynen..O kadar tepki verilmiş ki sanki arkadaşımla tatile gidiyorum ..Ve gerçekten haklı sebeplerim var ..Ruh sağlığım bozuluyor artık .
Aynen öyle 1 ay gidersin mesela yarısında bi haftasonu izin alır gelir yanınıza birliktede tatil yapmış olursunuz bir de sanırım hastalık atlatmışsınız size ne iyi geliyorsa öyle yapın bence bende bazen çok bunalıyorum ailemin yanına gidiyorum çocukla eşim 6 gün çalışıyor aynı şekilde 2 hafta sonra 3 gün izin kullanıp yanıma geliyor sonra biz 2 hafta daha kalıp dönüyoruz banada çocuğuma da iyi geliyor ailemle de vakit geçirmek hakkım bence yaşadığım şehirde akrabam falan yok tüm yılı yalnız geçiriyorum eşimle aram kötü de değil onu çokta seviyorum bunun aile yanına gitmekle hiç bir alakası olamaz zaten

Kocayı sevmek yada düşkün olmakla konunuzun alakası yok, evlilik çatısı altında vakit geçirmeyi öğrenmek gerekiyor çocuğu ne anaanne ne babaanne büyütecek, vaktini sizinle dolu dolu geçirmesi gerekiyor.

Bizde biliriz her fırsatta anamıza gitmeyi valla çok isterdim ama evlendim evliyim bir eşim var.
1 ay anneanne yanında kalmak demek çocuğu anneanne büyütecek demek değildir
Evlenmek ailenden kopmak demekte değildir

Bütün sene evlilik catisi altındayız zaten ..Bence gidediğiniz için bu tepkiniz 😅Çocuğun anne ve babayla vaktini dolu dolu gecirmesi konusunda haklısınız..Lakin çocuğun yaz tatilinin belirli bir süresinde başka şehirde ,akrabada vs gecirmesi kültürümüzde de önemli ..Altını cize çize söylüyorum istediğim şey imkanlar dahilinde .Eşime zorla beni tatile götür demiyorum ..Birlikte hicbirsey yapamiyoruz ..Ailemin de böyle bir imkani var kızım güzel vakit geçirecek niye değerlendirmeyelim..Bir daha bu günleri geri gelmeyecek ..Kocamın düsmaniymisim gibi davranmazinagerek yok..Bir cogunuzun yapmadigi bir çok şey yaptım ben onun için ..Başkası belki bu evlilige de devam.etmez benim yerimde olsa..Zaman zaman aile terapisti ne gidelim diyorum ona da yanaşmıyor .Daha ayrıntılı konular bunlar tabi..Atla deve değil istediğim

Terapiyi kabul etmek zorunda kendisi ailenin refahı için…

Ama sizinkisi de çözüm değil, sizi daha iyi anladım şimdi…

Evlendiniz aileden kopun demedim ki…
Çocuğu anne yanında büyütme düşüncesi doğru değil dedim bu kv içinde geçerli…
1 ay ailenle tatil yapmak ailenin yanında çocuk büyütmek mi oluyor geri kalan 11 ay kim büyütüyor ki çocuğu
Kadınlara karşı bu kadar nefret neden yani şu yorumlara bakıyorum da kocanın yanında dur yok öyle böyle anlamıyorum kadın hastalık atlatmış ailesine ihtiyaç duyuyor da olabilir bu çok doğal bişey

Yıllık iznini ayarlamasını ona göre bir plan yapmamızı söyledim..Ama onu da ayarlamiyor ,daha doğrusu konusmusyor bile .Patronun ne zaman canı isterse o zaman..Aslında ben bu evlilikte en başından beri o kadar çok fedekarlik yaptım ki ..Ama konu ne olursa olsun benim istedigim birşey olunca ,yapabilecegi seyde bile taviz vermemesi ...Ben çok taviz verdim ..Ve onun mutlu olacağı şekilde her zaman arkasında da dururum olurum ..O mutlu olacaksa ..Ama eşim aynı şekilde düşünmüyor bu da zoruma gidiyor..Saglik açısından evet meme kanseri gecmisim var inanin bunaliyorum bütün gün evde daha çok kafaya takıyorum ..Ondan da onemlisi kizimin güzel vakit gecirmesi ..Eşimde bu noktada evet zorluklari olacak ama kizi icin fedakarlık yapabilir ..Öyle kizina aşırı düşkün değil keza 2 kez bizsiz kendi ailesine gitmisligi var kendisinin ..Ama ben o zaman sorun çıkarmadım ,destek de oldum ..Bunlar ailenin dinamigine göre ayarlanabilecek durumlar..Her konuda olduğu gibi eş desteği önemli ,güne takilmis arkadaşlar da ..Keske o da bizimle olabilse ama mümkün değil ...Eşim kimseyle hiçbir sorununu çözmez ,ses çıkarmaz ..Bana gelince direk kestirip atar ..Konu sadece gitmek değil aslında .. Yaşanmışliklar var ..O benim yanimda duran bir eş hic bir zaman olmadi..Onunla evlendikten sonra o hakkını savunamiyor diye herkesle ben kötü oldum ..Bana karşı seyler de küsüp beni manipule eder..Hiç kimseye karşı duruşu yok ,a bana gelince aslan kesiliyor..Onu giyemezsin ,bunu yapamazsin ...Ben o kadar çok şeyi görmezden geldim ki .Ama o benim için yapabileceği şeylerde bile inada bindiriyor..

Cok iyi anlıyorum sizi. Boyle birine laf anlatmak çok zor. Secenekler sunuyorsunuz ama hepsine bir bahane veya baştan savma... Allah yardımcınız olsun. Stres de tetikliyor kanseri. Yoksa sizin icin çok güzel olurdu ailenizin yaninda bir tstil.
Burdaki çoğu kişi de okuduğunu anlamamis sanırım. 1-2 ay için bu kadar zorbalik da olmaz. Kuzenimin eşi 15-16 saatlik mesafedeki şehre geliyordu sık sık. İki çocuğu var. Yılın yarısını annesinin ve halamlarin yaninda geçiriyordu. Kuzenim ayda bir eşini çocuklarını ziyarete geliyordu. Bence anormal olan bu.

Herkese merhaba uzun zaman sonra yine yazmak rahatlamak istedim .Şu an 2 aylık tatildeyim arkadaşlar .4 yaşına girecek bir kizim ailem bahçeli denize yakın bir yerde yaşıyor .Kizim icin şartlar çok elverişli .Doğa ,yuzme ,temiz hava vb..Annem ve babam da çok düşkünler kızıma ..Sürekli oynarlar ,gönlünü yaparlar.Kendi oturduğum ev apartman ve kızımın hiç arkadaşı yok haliyle sıkılıyor..Eşim de haftanın 6 günü çalışıyor sadece Pazar tatili var ...Bayramda annemlerin yanindaydik .Orda konusunu açtım bir ara yine geliriz kızıma burası iyi geliyor diye ..Hemen konuyu katmami istedi ..Bende bütün konuları kapatiyoruz zaten dedim ..Annem ,babam,ben ve kızım sahildeyiz çekip gitmek istedi ..Önceki olaylarda var babamın gozunden iyice düşme yapma dedim ,yuruyerek bizi bırakıp çekip gitti .Annemlerin bahcesinde oturmuş ..Böyle bir adama ne yapılır ALlah aşkına akıl verin..Gerekçesi de biz olmazsa ne yapacakmış ,Pazarlari kiminle gezecekmis ..Kız biraz daha büyük olsa ben gitmem kendi isterse kendi gider kalır diyorum ,ben gitmem o zaman diyorum.ona da hemen gidemez deyip kestirip atıyor ..Ve ailemin o kadar desteği var ki bize
.Kendi ailesi 5 sene oldu evleneli bir kere aramadilar kızımı telle ozledik deyip..İnsanın bu kadar şeye bir vefa borcu olur ..Zaten ben kızımin gelisimi ,iyiliği için ostiyorum yapayalniz büyüyor..İki sokak otede abisi var ,kuzenleri var gorusmuyoruz..Kendi iliskilerinin kopukluklarindan ve benim bazı seylere verdiğim tepkilerden dolayı daha önce bahsetmiştim o olaylara girmek istemiyorum çok uzamasin..Demem o ki hafta da bir gün eşim bizimle vakit gecirecek diye haftanın altı günü evde onu mu bekleyelim ..Sen gidersen senin istediğin olacak diyor ..En azindan 2 ay tatilin bir ayı gonlu olsa sıkıntı çıkmasa her zaman bir sorun ..Destek olmak diye bir şey hiç yok ..Daha oncede kardeşim tatile goturmek istedi ,o zaman kemoterapi almıştım onun sonrası moral olur diye ..Eşim için de o da ayarlasin izin alsim demisti ..Kardeşim onu da ayirmadi yani ama o iznini ayarlayamadi ..Benim o zaman da agzimdan burnumdan getirdi ..Eş boyle konularda destek olmaz mı soruyorumm
.Ona göre benim dediğim olursa gidersem o mutsuz olacakmis burda ..

Sizinki bi tık şımarıklık.
Adam 6 gün keyif yapmıyor çalışıyor.
6 gün evde dursa evi kim geçindirecek?
Bir hafta deseniz neyse ama 1 ay nedir yahu.

senede bir diyorsunuz ama bir dediginiz sey 1 ay. zorunluluk yoksa esler bu kadar uzun sure ayri kalmamali die düşünüyorum, keyfiyetten bu kadar ayrı kalabilen/kalmak isteyen eşler birlikte olmamalı zaten.

etrafta da görüyorum gidip ailesinde 1 ay kalan kadınlar. sağ olsun anam babam gidince baş tacı eder ama ben sabah gitsem akşamına evim de evim kocam da kocam diye kapıya bakıyorum. nasıl rahat ediliyor anlamıyorum

Ne alaka ya

Herkes eşinden 1 ay ayrı kalmak istemiyor olabilir bunu düşündünüz mü, kimseyi ayağından zincirlemiyorlar isteyen gider.

Boşanıp tayin alıp ailenizin evinde istediğiniz kad

senede bir diyorsunuz ama bir dediginiz sey 1 ay. zorunluluk yoksa esler bu kadar uzun sure ayri kalmamali die düşünüyorum, keyfiyetten bu kadar ayrı kalabilen/kalmak isteyen eşler birlikte olmamalı zaten.

etrafta da görüyorum gidip ailesinde 1 ay kalan kadınlar. sağ olsun anam babam gidince baş tacı eder ama ben sabah gitsem akşamına evim de evim kocam da kocam diye kapıya bakıyorum. nasıl rahat ediliyor anlamıyorum
Anladım kocanız da kocanız 🤭

X