- 23 Temmuz 2019
- 14.634
- 46.638
- 548
- 40
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Malesef boyle oldu . Kalacak yerim dahi yoktu . Ki ben mahkemedede soyledim durumumu toparlar toparlamaz geri almak istyorum dedim ama konusturmuyolar bile zaten velayet babaya dedi kararda . Ama bana verselerdi dahi ben zaten alamazdim babasiyla anlastigimza gore tatillerde bende okul zamaninda onda kaliyolarküçücük çocukların anneye verilmemesi için tek neden işsizliğiniz mi oldu mahkemede ? hiçbir hakimin bu kararı sadece buna göre vereceğiniz sanmazdım, çok şaşırdım.
Tesekkur ederim yorumunuz icinBence çok erken evlilik yapıyorsunuz.
Daha düzenli hicbirseyiniz yok.
Yanında çocuklarınız yok işiniz belirsiz.
Kesinlikle çocuklarla aynı ilde olmalısınız.
Siz önce anne olarak var olun gücünüz yerinde olsun sonra gelir diğer işler.
Anlaşmalı boşandık demişsiniz, işsizlik sebep değildir, kaç arkadaşım boşandı hepsi ailesinin yanında kalıyordu ve işleri yoktu velayeti aldılar ama anlaşmalı boşanmalarda yapılan protokolde anne çocukların velayetini babaya verdiğini beyan ederse mahkeme protokolde ne yazıyorsa ona göre hüküm veriyor.Malesef boyle oldu . Kalacak yerim dahi yoktu . Ki ben mahkemedede soyledim durumumu toparlar toparlamaz geri almak istyorum dedim ama konusturmuyolar bile zaten velayet babaya dedi kararda . Ama bana verselerdi dahi ben zaten alamazdim babasiyla anlastigimza gore tatillerde bende okul zamaninda onda kaliyolar
haklisiniz ama tek basina olunca bunlarin hepsi cok zor geliyo insana evlilik konusunda o zamanlar 17 yasimdaydim ve cok cahildim simdiki aklim keske ozamanda olsaydi . Deneyecegm . Ankaraya gidip bi duzen oturtmaktan baska hic bi cagrem yok . Zor olucak ama evlat hasreti herseyi bastiriyoAnlaşmalı boşandık demişsiniz, işsizlik sebep değildir, kaç arkadaşım boşandı hepsi ailesinin yanında kalıyordu ve işleri yoktu velayeti aldılar ama anlaşmalı boşanmalarda yapılan protokolde anne çocukların velayetini babaya verdiğini beyan ederse mahkeme protokolde ne yazıyorsa ona göre hüküm veriyor.
Anladığım kadarıyla eşiniz çocukların velayetini ona vermeniz karşılığı boşanmayı kabul etti, maksadım sizi yargılamak değil ama 17 yaşında evlenmeye cesaret edebilen biri olarak keşke boşandıktan sonra Ankara'da ev ve iş bulmak için uğraşsaydınız da çocuklarınızdan bu kadar ayrı kalmasaydınız, şimdi diyeceksiniz söylemesi kolay yapması zor evet zordur mutlaka ama şiddet, aldatma 1 günde olmamıştır, birkaç yıldır belki evliliğin başından beri vardı, evliyken ben bu adamdan boşanacağım fikri aklınıza düştüğü andan itibaren kendinize ve çocuklarınıza bir hayat kurmak için iş bulmak için kolları sıvayabilirdiniz.
Çocuklarınız henüz anne çocuğu, babalarının yanında rahat etseler dahi size de ihtiyaçları var, büyük ilkokula başlamış, küçük kaç yaşında?
Kızınız sizi sevmiyor değil, onları bırakıp gittiğiniz için öfkeli, büyüdükçe sizi onları bırakıp gittiniz diye daha çok suçlayacak ve soğuyacaktır.
Yeni bir evlilik yaparsınız veya yapmazsınız, orası sizi ilgilendirir, özel hayatınızdır ama eğer çocuklarınızı tümden kaybetmek istemiyorsanız daha geç olmadan aranızdaki anne çocuk bağını güçlendirmeye çalışın, yapamazsanız ileride sizi anne diye kabullenmelerini bekleyemezsiniz maalesef
O daha çocuk. Telkine ve yönlendirmeye açık olabilir. Babasının masum olduğunu düşünmüyorum bu konuda. Boşanma süreciniz nasıl geçti? Çocuklara bu konu anlatıldı mi? Terkedilmişlik, sevilmeme duygusu içinde olabilir. Onu arayıp konuştuğunuz her zaman sevdiginizi belirtin.Ben yanlis anlatmis olabilirim cunku yazdiklarinizi okuyunca sasirdim biraz . Ben nisanlim tatillerde gelebilir dedi derken bunu kesinlikle overek anlatmadim. Cocuklarin velayeti babasinda oldugundan ve normaldede bana vermiyo sadece tatillerde alabiliyorum . O yuzden gelebilirler dedi . Onu aydinlattiysam kizimin beni sevmemesine gelince huy geregi sanirsam . Bosanmadan once bu kadar soduk digildi bana karsi ama babasimi yalan soyluyo yoksa gercekten oylemi bilmiyorum telefonla aradigim zaman ben konusmak istemyorun diyomus . Akliniza baska bisey gelmesin lutfen yavrularima asla sesimi dahi yukseltmedim allahima bin sukur
Surekli oyle yapiyorum . Sagolsun bosandigim adam telefonlarimi bile haftada bir sefer aciyo . Amaci ne bilmiyorum unutsunlar istiyo tahminimce . Bosanma konusunda kizima tane tane uygun bi dille acikladik . Cok kavga ettigimize sahit oldu zaten hak verdi bize . Tabi daha kucuk ama cok akilli canim yavrumO daha çocuk. Telkine ve yönlendirmeye açık olabilir. Babasının masum olduğunu düşünmüyorum bu konuda. Boşanma süreciniz nasıl geçti? Çocuklara bu konu anlatıldı mi? Terkedilmişlik, sevilmeme duygusu içinde olabilir. Onu arayıp konuştuğunuz her zaman sevdiginizi belirtin.
Cok guzel bi yorum yapmissiniz . Herkes aslinda bi nebze anneligimi sorgulamaya calisiyo . Ama kullandiginiz cumleler o kadar hoski ayrica haklisinizda . Annelik neyse babalikta o . Benm yanmda olsalarda babalarini arayacaklar . Tabiki daha sık gorusmem gerekir onuda babalarinin kanina girmeye ugrasicam . Ellerine bir telefon verene kadar bu durumu idare etmek zorundayiz galiba . Ayrica yine haklisiniz hem onlarin duzenini bozmus olcam hemde koca ankarada tek basima kimsem yok ve cocuklarimi goremicemÇocukların yokluğu size pek koymuyor gibi geldi bana anlattıklarınızdan, oladabilir çok erken yaşta evlenmişsiniz belki benimseyemediniz . Bir çok arkadaş çocuklara öncelik verin demiş tabiki onlar da öncelikli ama kendinizi de düşünün. ankaraya taşındığınızda baba size her haftasonu verecek mi çocukları, hiç sanmam. Ayda en fazla bir ya da iki haftasonunu geçireceksiniz. bunun için kalkıp taşınmak bana mantıklı gelmiyor. Eski eşinizle telefon konusunu görüşün, haftada en az üç dört kez konuşun çocuklarla.Gerekişrse velayeti almakla tehdit edin, yola gelsin.
Bunun haricinde siz memnunsunuz, çocuklar memnun bence düzen değiştirmeye gerek yok. Ben her koşulda anne kendini helak eder inanışına karşıyım.Siz neyseniz babaları da o. Size ihtiyaçları varsa aynı oranda babalarına da ihtiyaçları var. Sanırım çocuklar da babacı ve durumdan memnunlar o yüzden ille de ben anneyim diyerek çocukların huzurunu bozmayın. Evlilik meselesi sizin bileceğiniz iş ancak beklemenizde fayda var , istemeden o kişiyi yara bandı olarak kullanıyor olabilirsiniz. biraz zaman verin kendinize.
Boşanma ve şiddet dolayısıyla eski eşten nafaka ve maddi manevi tazminat alıp çocukları alsaydınız keşke. Ailenizin yanında bir ev tutar çocuk bakımında da onlardan yardım alırdınız. Hiçbir çocuk durduk yere annesine düşman olmaz (siz evliyken de) bunun için zamanında bir pedagog ile görüşmeliydiniz. Ben diğer arkadaşlar gibi babasının yönlendirdiğini düşünmüyorum, adam yönlendirse arada gel ilgilen görüş diye aramaz. Muhtemelen evlilik zamanındaki kavgalardan vs çocuk sizi sorumlu tutmuştur hep, ayrılıktan da ayrıca babada bıraktığınız için de sizin onu terkettiğinizi de düşünüyordur. Çocuk psikolojisi farklı anlamak zor oluyor, gerçeği kendilerince yorumlayabiliyorlar. Ben sizin nasıl özleyip yakınlarında durmadığınızı anlayamadım. 2. Evlilik konusunda da bence acele etmeyin, iyice tanıyın. Baskıdan kaçmak adına evlenmek yapacağınız 2. Büyük hata olacaktır. Çocukların yazın dahi size çok gelmek isteyeceğini sanmıyorum zira kız çocuğunuzda size karşı bir öfke var. Aranız düzelsin istiyorsanız bir süreliğine izin alıp pedagog eşliğinde görüşün ve problemi çözün. Yoksa ömrü boyunca yaralı ve size öfke duyan bir çocuk olarak kalacak, büyüyünce de görüşmek istemeyip her şeyden sizi sorumlu tutacak.24 yasindayim . Gecen sene bosandim . 7 yillik evliligi aldatma , hakaret , siddet konularindan anlasmali bitirdik . İki tane yavrum var . Ama cocuklarim bende degil . Eski esim bana karsi kotu olsada cocuklarina cok merhametli bi adamdi . Heleki bosaninca bu tamamen daha gun yuzune cikti . Cocuklar niye babasinda derseniz benim bakacak gucum yoktu . Hayatimda hic calismamistim ne evim ne meslegim vardi . Simdi konuya doneyim . Bosandim farkli bir sehire anneannemlerin yanina geldim . Cocuklarimsa ankara da . Yani cok uzagiz . Ha diyince isten izin alip cikamiyorum . Ankaraya kafama gore gidip cocuklarimi goremiyorum . Burda yasadigim yerde bir uzman cavusla tanistik ve cok iyi anlasiyoruz . Yasi benden biraz buyuk ve beni bosanma psikolojisindende herseydende o cikardi . Kendisi bekar ve denizlili . Cocuklar konusunda istedikleri zaman tatil amacli iki uc ay gelip gidebilirler yanimiza falan dedi . Ailesyle tanistim gayet olumlular . Simdi asıl soru dun eski esim aradi . Kizim 1. Sinifa basladi ve gel gor cocukla bir ilgilen diyo ve ben burda isten cikamiyorum . Ciksam yasadigim bolgede is bulmam imkansizin imkansizi . Hadi diyelim yine patronuma yalvar yakar bi sekilde gidiyorum . Ama geri donunce yine ayni seyler oluyor .bide kizim 7 yasinda ve artik beni istemiyo . Telefonda bile konusmak istemiyo benimle . Babasi zorla veriyomus telefonu . Simdi diceksinizki e cocuk sogumus senden . Hayir evliykende beni sevmiyodu kizim . Ben aglasam o gulerdi . Ve asiri babaci asiri sekilde . Konuya doneyim konustugum uzman cavustanda vok hoslaniyorum sevgiliyizde . Evlilk yolunda ilerliyorum . Her seyi arti benim icin . Kadina cok kiymet veren uysal sakin anlayisi biri . Eger bi sorun cikmazsa bir iki aya kadar nisan yapicaz ama ben hala acabalardayim . Acabadan kastım sevgilimle alakali digil 1 senedir eminim ben ondan surekli beraberiz . Huyunu suyunu cozdum . Asil soru ilerde cocuklar icin bi sorunum olurmu , evlenmek mantiklimi , evlenmesem napicam , ailemin yaninda rahat digilim baskidayim surekli , ankaraya gitsem kadin basima napicam , bi akil verin , bekle desenizde bana bi faydasi yok suan . Anca calisip burda bekleemeye devam edicem . Bi adim atmaliyim . Ya bi kac ay sonra evlenicem ya da ankaraya tek basima cocuklarin yanina gidicem ama bu ne kadar dogru bi karar . Yardim edin lutfen aklim cok karisik . Hangisi dogru karar lutfen .
Durumlari yasamadiginiz icin anlayamicaginizi varsayiyorum . Tesekkur ederim yorumunuz icinSıkıntılı bir evliliğin içinden çıkmışsınız. 24 yaşındasınız 2 çocuğunuz var. 1 yıldır ilişki içerisinde ve eminim diyorsunuz. Bir durup nefes mi alsanız acaba ?
Hanımefendi bu durumları yaşadıysanız bir zahmet daha mantıklı hareket edin. Yaşamışsınız ama ders almamışsınız. Ders almadıktan sonra hayat size aynı şeyleri yaşatmaya devam eder siz anlayıncaya kadar.Durumlari yasamadiginiz icin anlayamicaginizi varsayiyorum . Tesekkur ederim yorumunuz icin
Cok tesekkur ederim yorumunuz icin insan cahil olunca dusunemiyo cogu seyi . Yasim kucuktu evlendigimde . Cocuk psikolojisi gercekten bambaska ama yeni bi hayat ve onlarin o kurulu duzenden bozup kendi yanima tekrar almak nasil psikolojik bir etki yaaratir inanin bilmiyorumBoşanma ve şiddet dolayısıyla eski eşten nafaka ve maddi manevi tazminat alıp çocukları alsaydınız keşke. Ailenizin yanında bir ev tutar çocuk bakımında da onlardan yardım alırdınız. Hiçbir çocuk durduk yere annesine düşman olmaz (siz evliyken de) bunun için zamanında bir pedagog ile görüşmeliydiniz. Ben diğer arkadaşlar gibi babasının yönlendirdiğini düşünmüyorum, adam yönlendirse arada gel ilgilen görüş diye aramaz. Muhtemelen evlilik zamanındaki kavgalardan vs çocuk sizi sorumlu tutmuştur hep, ayrılıktan da ayrıca babada bıraktığınız için de sizin onu terkettiğinizi de düşünüyordur. Çocuk psikolojisi farklı anlamak zor oluyor, gerçeği kendilerince yorumlayabiliyorlar. Ben sizin nasıl özleyip yakınlarında durmadığınızı anlayamadım. 2. Evlilik konusunda da bence acele etmeyin, iyice tanıyın. Baskıdan kaçmak adına evlenmek yapacağınız 2. Büyük hata olacaktır. Çocukların yazın dahi size çok gelmek isteyeceğini sanmıyorum zira kız çocuğunuzda size karşı bir öfke var. Aranız düzelsin istiyorsanız bir süreliğine izin alıp pedagog eşliğinde görüşün ve problemi çözün. Yoksa ömrü boyunca yaralı ve size öfke duyan bir çocuk olarak kalacak, büyüyünce de görüşmek istemeyip her şeyden sizi sorumlu tutacak.
Yani onu zamanında yapmalıydınız su an yapmanız zaten doğru olmayacaktır. Ama çocuğunuz ile aranızı düzeltin bence ileride çok pişman olursunuz.Cok tesekkur ederim yorumunuz icin insan cahil olunca dusunemiyo cogu seyi . Yasim kucuktu evlendigimde . Cocuk psikolojisi gercekten bambaska ama yeni bi hayat ve onlarin o kurulu duzenden bozup kendi yanima tekrar almak nasil psikolojik bir etki yaaratir inanin bilmiyorum