• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Bir Derdim Var - BDV

Konular için bildirim yollanmasından memnun musunuz ?

• Ankete Katılan
    317
Ben kendi fikrimi söyleyeyim, her kadının mecbur kaldığında yapabileceği bir işi, kendisine ve varsa çocuklarına maddi getiri sağlayabilecek bir mesleği olmasını isterim. Bu sadece bir dilek. İhtiyacı yoksa, çalışmak istemiyorsa ya da çocuğuna bakmak istemiyorsa çalışmaz, çalışmaz. Kimseyi ilgilendirmez bu. Eşi çalışıyor ve eve maddi olarak kazancı yetiyorsa tabii ki kadınlar evde oturup çocuklarına bakmak isterler, ben de isterdim. Memur olmasaydım, 2 senenin sonunda işe dönmek zorunda olmasaydım çocuğum okula başlayana kadar hayatta çalışmazdım. Hiç kolay değil evinde sıcacık yatağında çocuğunu bırakıp işe gitmek, kimse de keyfinden ya da ay ben özgürüm dediği için yapmaz bunu.
Ama evde durmak, bütün gün çocuğun bakımını üstlenmek, temizlik yapmak, yemek yapmak hem de defalarca, her öğün için o kadar zor ki. Hele benim gibi ev işinden hiç anlamayan biri için :))
Bir kadının evde yatıp toto büyütmesi, dinlenmesi çok zor. Ancak tamamen bilinçsiz anne olacak, koyacak çocuğu televizyonun önüne izletecek. Yemek filan hazır yiyecekler, temizliğe kadın gelecek belki öyle dinlenir kadın. Yoksa imkansız yani.
Bunun oyun saati var, aktivitesi var, kahvaltısı, ana öğünü, ara öğünü var.
Aynen öyle Tosia,cocuklarim kucukken esimle calisiyordum.
Cocuklarimi da goturebiliyordum kendi isimiz oldugu için.

İki bavul esya,birinde giysiler,birinde faaliyetler,kavanozda yemekler.
Birseylerini eksik edemezdim,calismak zorunda olmam benim sorunumdu.

Eve geliyordum,valizde kirliler,yikanacak cocuklar,hazirlanacak sofra,yarina pisecek yemekler beni bekliyordu.

Cunki esim bizi eve birakip baska bir ise gidiyordu geceye kadar.
Sonra esim kendine yardimci buldu,isim azaldi.
Fakat yine de yaslarina gore besleyici yemek yapmak,egitici faaliyetler okul odev takibi az vakit almiyordu.

Dedigin gibi kolayina kacilsa okul toplantisina gitme,yap bir tencere corba,ac tv oh, cocuk bakmakta ne var...

Aynen öyle Tosia,cocuklarim kucukken esimle calisiyordum.
Cocuklarimi da goturebiliyordum kendi isimiz oldugu için.

İki bavul esya,birinde giysiler,birinde faaliyetler,kavanozda yemekler.
Birseylerini eksik edemezdim,calismak zorunda olmam benim sorunumdu.

Eve geliyordum,valizde kirliler,yikanacak cocuklar,hazirlanacak sofra,yarina pisecek yemekler beni bekliyordu.

Cunki esim bizi eve birakip baska bir ise gidiyordu geceye kadar.
Sonra esim yardimci buldu,isim azaldi.
Fakat yine de yaslarina gore besleyici yemek yapmak,egitici faaliyetler okul odev takibi az vakit almiyordu.

Dedigin gibi kolayina kacilsa okul toplantisina gitme,yap bir tencere corba,ac tv oh, cocuk bakmakta ne var...

Sizin gibi anneleri görünce benim derdim de dert mi diyorum valla. Ne kadar sıkıntılar yaşamışsın :( büyüttün ama dimi çocukları? Darısı başıma inşallah.
Valla insan tükeniyor yaa. Gerçekten bana söylemişti buradan 1 2 arkadaş kafanı dinleyeceksin diye öyle oluyor gerçekten. Allaha şükür kızım güvendiğim emin ellerde, gözüm arkada değil. Tek derdim özlemek, onun da beni özlemesi. Hoş o sadece memeyi özlüyor şu an ama :)) ne bileyim çalışmak bana daha rahatlatıcı geldi nedense. Her ne kadar zor olsa da. Evde çocuk bakımı beni aşırı aşırı yoruyormuş onu anlıyorum hafta sonu :olamaz:

Sizin gibi anneleri görünce benim derdim de dert mi diyorum valla. Ne kadar sıkıntılar yaşamışsın :KK43: büyüttün ama dimi çocukları? Darısı başıma inşallah.
Valla insan tükeniyor yaa. Gerçekten bana söylemişti buradan 1 2 arkadaş kafanı dinleyeceksin diye öyle oluyor gerçekten. Allaha şükür kızım güvendiğim emin ellerde, gözüm arkada değil. Tek derdim özlemek, onun da beni özlemesi. Hoş o sadece memeyi özlüyor şu an ama :)) ne bileyim çalışmak bana daha rahatlatıcı geldi nedense. Her ne kadar zor olsa da. Evde çocuk bakımı beni aşırı aşırı yoruyormuş onu anlıyorum hafta sonu :olamaz:
Tabii,evin duvarlari bile psikolojikman yoruyor insani.
O kapali kalma hissi.
Ben buyuttum şükür,3 ergenle cebellesiyorum:))
Saka saka onlar kankalarim benim,kizim biraz tripli akrep kankasi ama olsun:D
Valla Allah bana kuvvet vermis ki cocuklarimi hic horlayip incitmedim o yorgunluklarla,onlara ayiracak zamani hep olusturdum.
Ay hatirliyorum da oyun hamuru zararli demislerdi,ben de evde yapmistim hamuru,masanin etrafina toplanmistik,herbirimiz hayvan sekilleri yapmistik,ne güzel gunlerdi ya:KK61:

Alisverise götürüyordum,o yogun kalabalikta isimizi hallediyor,parka ve yemege gidip eve donuyorduk ne güzel.
Tabii carsinin bütün wclerinin canli navigasyonuydum:D

Ne kadar yogun ve yorgun olursan ol,cocugunu asla incitme tosia,sozle bile.
Her hallerini ozluyorum,küçüklükleri bir baska oluyor ya:KK200:

Tabii,evin duvarlari bile psikolojikman yoruyor insani.
O kapali kalma hissi.
Ben buyuttum şükür,3 ergenle cebellesiyorum:))
Saka saka onlar kankalarim benim,kizim biraz tripli akrep kankasi ama olsun:KK70:
Valla Allah bana kuvvet vermis ki cocuklarimi hic horlayip incitmedim o yorgunluklarla,onlara ayiracak zamani hep olusturdum.
Ay hatirliyorum da oyun hamuru zararli demislerdi,ben de evde yapmistim hamuru,masanin etrafina toplanmistik,herbirimiz hayvan sekilleri yapmistik,ne güzel gunlerdi ya:KK61:

Alisverise götürüyordum,o yogun kalabalikta isimizi hallediyor,parka ve yemege gidip eve donuyorduk ne güzel.
Tabii carsinin bütün wclerinin canli navigasyonuydum:KK70:

Ne kadar yogun ve yorgun olursan ol,cocugunu asla incitme tosia,sozle bile.
Her hallerini ozluyorum,küçüklükleri bir baska oluyor ya:KK200:

İnşallah dediğin gibi benim de güzel bir ilişkim olur kuzumla, o benim canımın içi. Kalan bütün zamanım onun zaten. İple çekiyorum maaş alayım da, götürüp gezdireyim güzel oyuncaklar kıyafetler alayım diye :)

İnşallah dediğin gibi benim de güzel bir ilişkim olur kuzumla, o benim canımın içi. Kalan bütün zamanım onun zaten. İple çekiyorum maaş alayım da, götürüp gezdireyim güzel oyuncaklar kıyafetler alayım diye :)
Doya doya yaşa bugunleri,zaman o kadar çabuk geciyor ki...
Benim hayatimin en kolay ve guzel yaniydi onlar,esime kizdigim zaman bile,cocuklarim icin calisiyorum,helali hos olsun diyerek yeniden kalkiyordum ayağa:))

Ben bir de savaş planları yapıyorum. Görümcenin yeni atağı karşısında hazırlıklı olmam lazım. Pis sinsi benim onu üniversite okumadığı için aşağıladığımı söylemiş ki öyle bir şey yok. Ayrıca kendisi lisans mezunu. Aksine o bana "okudun, okuyorsun diye bir şey mi sanıyorsun kendini" dedi ben de "yok tatlım okumak işe yarasaydı sende yarardı zaten, diplomanın faydası olmuyor gelişime dedim. Nereden bu çıkarımı yaptı bilmiyorum ahsjsjjs.

Çok ağır konuşmuşum çok kırmışım. Şu an herkes kınıyor beni :)
Tüh geç kalmışım ben bu gelişmeleri bilmiyorum :skandal: ama yaptığın gerçekten ayıp. Sana laf sokmaya çalışan kişi görümcen. Az bi duraydin iyiydi 😄

Bayan X diyeceksiniz Bayan X diyeceksiniz konuyu da istila etmemek için buraya yazdım
Babanıza niye öyle dediniz bilemem de.ablanizın yaptigi da patavatsızlık olmuş gidip söylemek..

Bayan X diyeceksiniz Bayan X diyeceksiniz konuyu da istila etmemek için buraya yazdım
Babanıza niye öyle dediniz bilemem de.ablanizın yaptigi da patavatsızlık olmuş gidip söylemek..
Hallettim de geldim,babama gerizekalı dememin sebebi çok uzun. Ustumden yük gitti ya,Allah kimseyi ailesini uzmekle sinamasin. Sabah olmadı bana,adam alışveriş yapsın,çocuğuna baksın sabaha kadar kızından gördüğü karşılık,bu adam da çok gerizekalı lafı olsun. Neyse baristik hamd olsun.

Hallettim de geldim,babama gerizekalı dememin sebebi çok uzun. Ustumden yük gitti ya,Allah kimseyi ailesini uzmekle sinamasin. Sabah olmadı bana,adam alışveriş yapsın,çocuğuna baksın sabaha kadar kızından gördüğü karşılık,bu adam da çok gerizekalı lafı olsun. Neyse baristik hamd olsun.
Sevindim adınıza

Ben bir de savaş planları yapıyorum. Görümcenin yeni atağı karşısında hazırlıklı olmam lazım. Pis sinsi benim onu üniversite okumadığı için aşağıladığımı söylemiş ki öyle bir şey yok. Ayrıca kendisi lisans mezunu. Aksine o bana "okudun, okuyorsun diye bir şey mi sanıyorsun kendini" dedi ben de "yok tatlım okumak işe yarasaydı sende yarardı zaten, diplomanın faydası olmuyor gelişime dedim. Nereden bu çıkarımı yaptı bilmiyorum ahsjsjjs.

Çok ağır konuşmuşum çok kırmışım. Şu an herkes kınıyor beni :)
Gece gece aklıma geldi görümce nasıl 😄

Gece gece aklıma geldi görümce nasıl 😄

Bilmem görüşmüyoruz kendisiyle :) kayınvalidem ile konuşup görüşüyoruz. Görümce ile hayaletçilik oynuyoruz. Olur da karşılaşırsak kaçıyoruz shsjsjsjjs.

O değil de benim bir sorum var ya. Dün ben etli nohut pişirdim. Soğusun da dolaba koyarım diye düşünürken sen unut dışarıda. Sabaha kadar dışarıda bekledi. Bozulmuş mudur ya. Sabah hemen dolaba koydum ama inşallah bozulmamıştır. Çok üşeniyorum yeni yemek yapmaya ahsjsjjs.

Bilmem görüşmüyoruz kendisiyle :) kayınvalidem ile konuşup görüşüyoruz. Görümce ile hayaletçilik oynuyoruz. Olur da karşılaşırsak kaçıyoruz shsjsjsjjs.

O değil de benim bir sorum var ya. Dün ben etli nohut pişirdim. Soğusun da dolaba koyarım diye düşünürken sen unut dışarıda. Sabaha kadar dışarıda bekledi. Bozulmuş mudur ya. Sabah hemen dolaba koydum ama inşallah bozulmamıştır. Çok üşeniyorum yeni yemek yapmaya ahsjsjjs.
Mutfak sıcaksa bozulma ihtimali var ama soğuksa bence bozulmamistir. Koku var mı? Ay çok üzüldüm şimdi 😩

Back