- 13 Eylül 2015
- 21.887
- 68.756
- 598
Aynen öyle Tosia,cocuklarim kucukken esimle calisiyordum.Ben kendi fikrimi söyleyeyim, her kadının mecbur kaldığında yapabileceği bir işi, kendisine ve varsa çocuklarına maddi getiri sağlayabilecek bir mesleği olmasını isterim. Bu sadece bir dilek. İhtiyacı yoksa, çalışmak istemiyorsa ya da çocuğuna bakmak istemiyorsa çalışmaz, çalışmaz. Kimseyi ilgilendirmez bu. Eşi çalışıyor ve eve maddi olarak kazancı yetiyorsa tabii ki kadınlar evde oturup çocuklarına bakmak isterler, ben de isterdim. Memur olmasaydım, 2 senenin sonunda işe dönmek zorunda olmasaydım çocuğum okula başlayana kadar hayatta çalışmazdım. Hiç kolay değil evinde sıcacık yatağında çocuğunu bırakıp işe gitmek, kimse de keyfinden ya da ay ben özgürüm dediği için yapmaz bunu.
Ama evde durmak, bütün gün çocuğun bakımını üstlenmek, temizlik yapmak, yemek yapmak hem de defalarca, her öğün için o kadar zor ki. Hele benim gibi ev işinden hiç anlamayan biri için :))
Bir kadının evde yatıp toto büyütmesi, dinlenmesi çok zor. Ancak tamamen bilinçsiz anne olacak, koyacak çocuğu televizyonun önüne izletecek. Yemek filan hazır yiyecekler, temizliğe kadın gelecek belki öyle dinlenir kadın. Yoksa imkansız yani.
Bunun oyun saati var, aktivitesi var, kahvaltısı, ana öğünü, ara öğünü var.
Cocuklarimi da goturebiliyordum kendi isimiz oldugu için.
İki bavul esya,birinde giysiler,birinde faaliyetler,kavanozda yemekler.
Birseylerini eksik edemezdim,calismak zorunda olmam benim sorunumdu.
Eve geliyordum,valizde kirliler,yikanacak cocuklar,hazirlanacak sofra,yarina pisecek yemekler beni bekliyordu.
Cunki esim bizi eve birakip baska bir ise gidiyordu geceye kadar.
Sonra esim kendine yardimci buldu,isim azaldi.
Fakat yine de yaslarina gore besleyici yemek yapmak,egitici faaliyetler okul odev takibi az vakit almiyordu.
Dedigin gibi kolayina kacilsa okul toplantisina gitme,yap bir tencere corba,ac tv oh, cocuk bakmakta ne var...