• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir değil ama bir tanesi şuan can yakıyor

semerta

Nirvana
Kayıtlı Üye
22 Mart 2008
1.286
136
688
Sinop
İlgi alanımız neyse o topikteyiz, yıllardır üyesiyim kk'nın bu topikte hiç işim olmamıştı:)))
Günlerdir okuyorum ne sıkıntılar varmış benim de sıkıntılarım var, geçip gidenler, hala canımı yakanlar, gelecekte olmasından korktuklarım,

Biz 5 kardeşiz 4 kız bir erkek herkesin bize imrendiği bir aileydik, ne olursa olsun çok bağlı, kardeş kavgalarına kırılmalarına hiç bir anlam veremez bizde asla olmaz gibi düşünürdük, ben 4 numarayım bu arada:)) 2 ablam var 1 tane kız kardeş var.

Ağbimiz bizim için çok önemlidir, onun kararları en doğru karadır, bizim için en doğru kararı verdiğini düşünürüz.

Kız kardeşimizin 2 yıllık bi ilişkisi vardı, ki o bizim en kıymetlimiz kıyamadğımız dı. İlişkisini başlarda hiç onaylamadık ona ve bize saygısızlık yapan bi tip, vurdum kırdım kabadayı ayaklarında bi adamdı işte, ailesinden kopuk vs, bi dönem kardeşimiz il dışında üniv okuduğu zamanda kardeşimle ayrıldılar, yanına gittim destek olmaya, ayrılma gerekçelerini "bizim aile yapımıza uygun değildi zaten iyi oldu" falan diyo du lakin süreklide ağlayıp mutsuz old. gözlemledim. Okul bitti memlekete geldi tekrar birlikte olduklarını öğrendim vs. çocuk ailesinden tamamen, kardeşim için kopmuş istemiyorlarmış birlikte olmalarını, başta canım cicimdiler ailesiyle, herneyse artık değiştiğini onu kırmadığını, dilediği istediği gibi giyim kuşamına bile artık karışmadığını çok değiştiğini söyledi. Ablamlar falan hep birlikte çocuğa bi şans verdik gözlemlediğimiz ya da oyun oynadı bilemiyorum farklı gibi geldi hatalarını kabul etti sizin ailenize hiç bi şekilde saygısızlık yapmam, onların desteğine ihtiyacım var aile ortamı yaşamak istiyorum, anne baba ne demek senin yaşamak istiyorum her şey gerektiği gibi olacak falan filan dedi durdu, iş yeri açtı cafe tarzı kurumlara yemek yapıyo bi çok firmayı da biz ayarladık destek olduk elimizden geldiğince, ama hesapta olmayan babasının babamla yaptığı kızınız oğlumun peşini bıraksın cümleleriyle bozuldu bi babanın haketmeyeceği şeydi bu heleki benim babamın. kardeşimi karşısına aldı kızım nedir neyin nesidir, kesinlikle başkalarının lafıyla hareket etmez bizi dinler, bi süre evden dışarı çıkması yasaklandı dinleyen kim hergün gitti yanına ve birlikte çalışacaklarmış, bize ters bu kızımız sevgilisiyle çalışıyo ki kardeşim süsüne bakımına çok düşkündür, saçına yağ kokusu sinse duramaz süslünün tekidir, bu kız gitmiş yerine saçını süpürge eden evle ilgisi kalmayan ondan başkasıyla ilgilenmeyen bizim neşemize sıkıntımıza ortak olmayan bi kız gelmişti. nitekim baktık laf dinlemiyo, o dükkanı benim için açtı ailesini benim için terketti vs ağlayıp duruyo, sonunda babam dayanamadı çocukla konuştu o da kendini ifade etmiş seviyoruz ciddiyiz falan babam tamam gelin o halde dedi,

Ağbimlerin tatile gelmesiyle konuyu açtık ağbime, kardeşi için en iyisini ister, oturdu günlerce konuştu onunla, eminmisin vs, tek şartı vardı bu güne kadar yanlış olmuş senin hergün orada çalışman dahası çalışmak için stajına bile gitmemiş üstelik, git diplomanı al, sınavlara gir iş edin vs. vs. tamam istersen yüzükler takılır ama orda çalışamazsın kendi ayakların üstünde dur paranı biriktir vs. ne dinledi, ne bu ona söylenenleri onunla paylaştı, gün geldi isteme gününe;
Aile yok ya yanında olur olmaz adamları almış gelmiş sanki kız isteme değil de iş yerine işçi istemeye gelmişler, o bizimle çalışmazsa dükkan nolacakmış, arabasını satmış herşeyini oraya yatırmış da bilmem ne, ağbim son sözünü söyledi. Kendinizden eminseniz takalım yüzükleri bu birbirimizi tanımak için bi fırsat olur, lakin birlikte çalışamazsın anne babamın izin verdiği sürece yine görüşürsünüz, çocukta bi tavır bi tavır aman allahım neyse,

O gece kardeşim uymadan uyumadım, konuşmaya çalıştım arada dengeyi koruyacak sensin yanına bi kadın bulur yemekleri yapar ki senin vasfın ne ne anlarsın yemek yapmaktan kimse sana olmaz demiyo ılımlı olman lazım vs. ses yok,

Baktı uyumuyorum, sarıldu uyuttu beni,
1 saat kadar sonra uyandım her yerde aradım ki yok gitmiş, sabaha kadar uymadık bu durumda biraz anne babama yüklenildi, babam hep kendini suçladı vs

Naparsın şimdi kime bu tavrın restin, babamın annemin ağbimin yalvarmaları hep senin için değilmiydi, 30 yaşındaki adamın gözünden göz yaşı akıtmaya ne hakkın vardı. gittiler aradılar nerde olacakları belliydi dükkan nolacak dükkan nolacak diyen adamlar bırakıp başka bi şehre gitmezlerdi, başka bir yerde saklanmış olmalılar yoktular dükkanda,
artık ağbimler o gece hiç uymadan dönmek istedi yapacak bişi yoktu, yol üstü geçerken gördük oradalar, ağbimin tek bi lafı vardı 10 yıl 20 yıl sonrada görsem ona bi tokat borcum var, atılacak bi tokat var ya almış karşısına sarılıyor dayanamadım ama sarılmadım çok kırgınım çok, bu son dedi son kez sarıldın ağbine, hayatımın en duygulu yüklü en çaresiz anıydı. Allahım daha beterlerini yaşatmasın kimseye,
Orda bile çocuk ağbime diklendi oracıkta kavga çıksaydı. Naptı bu kız böyle aklım almıyor,
Sonrasın da ağbim beni arayıp aklın karışmasın onu affettiğmi düşünme sakın neleri kaybettiğini görsün istedim dedi.

Düşündükçe neyi yanlış yaptık sorgulayıp duruyorum kendimi, babam çok zayıfladı elimden geldiğince ilgilendim yardımcı oldum dışa vurmadım ama çok üzülüyorum böyle parça parça olmamıza,
hemen ertesi günü nikah kıymışlar bi kaç hafta sonrada da düğün yapacaklarmış, kendi başıma hareket etmemem, bişi olduğunda bizden fikir al, yardım konusunda ağbim sürekli telefon açıyor,
böyle olmasını kendi seçti ama yine de mutsuz olmasına üzülmesina kıyamam o bize kıydı, ne hayallerimiz vardı ya,
sevdiğimde, olsa o kadar olan bitenden sonra annen ağbinle kesinlikle görüşemezsin diyen adamın koynuna girermiyim ben ona koca gözüyle bakarmıyım, hayır yapamam,
İnsanın gözü nasıl bu kadar kör oluyor

içimdekileri dışa atmak için yazdım yazarken hafifledim çünkü evde bu konular hiç konuşulmuyo, hiç olmamış gibi davranıyoruz, çok yeni daha 3 hafta oldu.
Erkek arkadaşım sağolsun benden habersiz gitmiş iyi olduğunu görmüş, ama o varya o kan kussa kızılcık şerbeti içtim diyen türdendir.
Allah sonumuzu hayır etsin.
Çoook çoook uzun olmuş kusura bakmayın ben kendimi rahatlattım bi nebze yazarak.

Mutsuz olacak gibi görünüyor diğmi, olumlu düşün olumlu olsun diyenlerdenim ama, zor affedilir yaşattıkları unutulmaz,

Bir solukta okudum, kardeşin pişman olur ama iş işten geçer,kendi ailesi ile daha geçinememiş birinden ne kadar koca olur yada karısı ile ne kadar anlaşır,tartışılır :umursamaz:

kardeşin için gerçekten çok üzüldüm.
Elalemin adamı içinde ailesini silmeyi göze aldığı için çok sinirlendim.
Emin ol hatasını anlayacak ama geç olacak.
Sende canını sıkmamaya çalış canım

Aklım ister istemez onda hem çok kızıyorum hiç affetmicem diyorum hemde bi görsem naparım bilmiyorum, babam evden dışarı çıkmaz oldu görürüm diye korkuyo sanırım, Erkek arkadaşım yanına gittiğinde ağlamış beni ablamla konuştur demiş ama yok konuşmam burnu sürtermi bilmiyorum

Aklım ister istemez onda hem çok kızıyorum hiç affetmicem diyorum hemde bi görsem naparım bilmiyorum, babam evden dışarı çıkmaz oldu görürüm diye korkuyo sanırım, Erkek arkadaşım yanına gittiğinde ağlamış beni ablamla konuştur demiş ama yok konuşmam burnu sürtermi bilmiyorum

Benim anlamadığım kimse kardeşinize vermicez etmicez dememiş,her yol her seçenek sunulmuş,o yinede kafasının dikine gitmiş bencede konuşmayın bir müddet :umursamaz:

Beni de durduran o zaten ona tüm yolları sunduk, iş yerini açmaları için bile neler yaptık, dükkanı ona vermiyolardı babam gitti konuştu ben kefilim dedi, şimdi aptallık yapmışım diyo:)
çok mu iyiyiz yoksa aptalmıyız anlamadım

ay çok üzüldüm ya insanın gözübaze böyle kararabiliyor eminim çok üzülecek size de bişey diyemicek ama bence siz kötü bi aile değilsiniz yine kardeşinin arkasında durun konuşmasanız bile tanıdıkları yollayın halini sordurun bırakın onun sizden haberi olmasın...bu şekilde evlenen kızları kocaları sahipsiz sanıyo kötü davranıyo Allah yardımcınız olsun o genç yapmış bi hata bence sahip çıkın çünkü zaman kötü belli kızın gözü kara iki gün sonra dayak yer gider atar kendini bi yerden ya da kötü insanları dost bilir başına kötü şeyler gelir neler olmuyo....ama anlattıklarından anladığım kadarıyla o adamdan koca olmaz

Beni de durduran o zaten ona tüm yolları sunduk, iş yerini açmaları için bile neler yaptık, dükkanı ona vermiyolardı babam gitti konuştu ben kefilim dedi, şimdi aptallık yapmışım diyo:)
çok mu iyiyiz yoksa aptalmıyız anlamadım

Evlat hatrı yere batırır, o hesap sizin ki :1closedeyes:
Şu na vicdanınız çok rahat sizin en önemliside vicdan muhasebesi değil midir...

Sadece evlat sevgiis kardeş sevgisi ..çok üzüldüm canım.kız kardeşin yaptıklarının farkına varacak ama umarım geç kalınmaz..yaa bir erkek için aile atılırmı anlamıyorum...işte bu yuzden acı ceklemeler oluyor yaçç

aramızda 2 yaş var bizim ama hep derdim ki kızım olsa bu kadar severim herhalde onun bişeye ihtiyacı varsa kendileriminkini hep ertelerdim ablalarım da öyle önce o,o okuyo,o başka şehirde aman bişeye gözü kalmasın aman kendini yalnız hissetmesin şimdi ablamlarda başka şehirde iş kurdular, tüm kardeşler gitti yani evin bi çocuğu kaldım, yaprak dökümü...

benim anlamadığım aile öle karşı çıkmamış ki hiç bişeye sadece orda çalışma denmiş ki evlendikten sonra istese çalışırdı da, ne diye böle yapmış anlamadım açıkçası...

Yazdım, onlarca insan okusunda yorum yapsın istedim, biz neyi yanlış yaptık ta böyle oldu birileri bana anlatsın niye böyle olduğunu istedim olan biteni üşenmedim uzun uzun yazdım. ben ablasıyım bende anlamadım:(

böyle babaya, böyle abi ve ablalara bunları yapmış ya! Yazık gerçekten...
Belli ki şımartmışsınız kardeşinizi. Sizin tek hatanız varsa bu da bu olsa gerek.
Ben sizin yerinizde olsam asla affetmem onu bir süre. Yaptığı hatanın sonuçlarını önce bir çeksin de anlasın bakalım.
Gerçi kardeş hiçbir şeye benzemiyor. Kılına zarar gelse içim yanıyor resmen. Ama bu ezip geçmektir aileyi. siz umrumda değilsiniz demektir.

kız kardeşinizi de anlamaya çalışıyorum. ama her yolu sunmuşken böyle yapması kabul edilemez.
inşallah çok mutlu olur da, siz de üzülmezsiniz artık....
acaba böyle acele etmelerini gerektirecek ne durum vardı ki?

Varsa bi durum nasılsa çıkar ortaya aklıma da gelmiyo değil, varsa yoksa biz birlikte çalışıcaz, herşeyin bi oluru bi uslubü var aileye saygı denen bişi var çok dik kafalı çok

Krdeşinizin şuanda çok ta mutlu olduğuna inanmıyorum ev yok kapı yok nerede yatıp kalkıyorlar Allah aşkına? Eminim burnunda tütüyorsunuz ama nafile kendinizde hata aramayın kader bu inşallah sizinle en yakın zamanda görüşür kardeşiniz

herşey eskisi gibi olmaz ama yinede kardeşinize uzaktan da olsa destek olmalısınız bu sefer evlendiği adam onu iyice sahipsiz sanıp kötü davranabilir

Sağolsun erkek arkadaşım yeni yeni söylüyor gidip göz kulak oluyormuş şuan bi süre görüşmem öfkem dinmiyo, merak ta ediyorum eşyalı öğrenci evi kiralamışlar, hiç bişi almadan öyle ce gitmiş havalar serinledi ne giyer ne yapar, aklım hep onda, bizi düşünmeden ona gittiğine göre o bakar herhalde, eğer görürde süsünden püsünden eser kalmamışsa yıkılırım herhalde, bizden çok farklıydı o uyanır gözünü açmadan el yordamıyla küpelerini arayan kulağına geçiriveren bi kız, nasıl olurda dayanır bilemiyorum, kaç çift kıyafeti vardır off off zor zor kız evlat yetiştirmesi çok zor allah tüm anne babalara sabır versin ben bu durumdayım anne babamı hiç düşünemiyorum, annem ağlar eder rahatlar ama babam ağlamaz içine atar şimdiden 5-6 kilo verdi balla kaymakla beslesende içindeki sıkıntı onu eritiyo elimden de bişi gelmiyo çaresizlik ne zor şey Ya Rabbim.

Back