• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir daha görücü mü tövbe

ay çocuk aselsan damı çalışıyo yoksa? Ankaradan geldim diyince bi de 10 bin lira maaş diyince aklıma bu geldi de:D ay ne terbiyesizmiş ya..

Hep şöyle demişimdir. Yüksek maaşı ve ortalama bir tipi olan bir erkek görücü ile tanımadığı görmediği kızlar için milletin evine kız görmeye gidiyorsa vardır bir defosu
peki ya görücü usulü dışarda buluşmak istiyorsa çocuk? bu saydığınız özelliklerdeyse?

Merhaba arkadaşlar, size yakın zamanda başımdan geçen bir olayı anlatmak, dertleşmek istiyorum.
Halam beni yakın bir tanıdığının oğluyla tanıştırmak istedi. Ben önce çekimser kaldım, ama 5 yıldır hayatıma kimseyi almadım sınava hazırlandığım için. Dedim bir tanıyayım görmedim diye pişman olmam en azından.Aileyi dikkatle izledim hal ve hareketlerini. Anne, kızı ve oğlu bize geldiler, güzelce ağırladık evimizde. Bizde de annem kızkardeşim ve ben vardım. Annesi ve oğlu sürekli birbirlerine bakıyordu resmen gözleriyle konuşuyorlardı.Bir ara annesi kızına bakıp beni işaret etti " bu " der gibi :KK70: Evimizi ne kadara aldığımızı , şimdiki değerini sordular. Babamın hangi emekli türü olduğuna kadar. Kadın habire oğullarım bana düşkündür mesajı verdi durdu. Oğulları anneleri gece uyurken bilgisayardan kamerayı açık bıraktırtıyorlarmış . Annelerini uyurken izliyorlarmış. Derken en son oğlu giderken annesinin hırkasının düğmelerini eğilip ilikledi. Yolcu ettik.Ben gıcıklandım baya ,içim ısınmadı aileye de oğullarına da. Akşam annesi aradı annemi, Ne diyorsunuz oğlum yarın gidecek, bizim olumlu kararımız diye. Annem de gayet nazik şekilde anlattı olumsuz düşündüğümü.Kadın tamam demiş fakat gece yarısı instg hesabıma bir mesaj geldi çocuğun kendi hesabından " Sen kendini ne sanıyorsun, ben İnşaat Mühendisiyim, aylık 10 bin alıyorum, senin daha kariyerin yok, hala sınava hazırlanıyorsun, çok çirkinsin zaten hiç begenmemiştim, kaçırdın pırlanta gibi adamı" diye bir mesaj geldi. Şok olduk, sonra tekrar " Evde kalacaksın, herkese anlatacak annem terbiyesizliğini , egonu tatmin ettin mi beni ankaradan boşa getirdiniz, kandırdınız beni, ben senin için ankaradan kalkıp geldim, benimle görüşmedin,seni kimse almayacak, Oğlan dura dura koç olur , kız dura dura hiç olur :KK70: " Daha neler neler varya aklıma gelmiyor mesajlar daha. Ben de mesaj yazdım annem yazma bir şey dedi ama. Bu kişi 32 yaşında. Sonuçta olumsuz da olabileceğini söyledim bunun bir terbiyesizlik olmadığını, kendisini hiç tanımadığımı sadece birbirimizi görmek için evimize geldiklerini söyledim hakaretlerine rağmen. Fakat bana hakaret etti tekrar, afedersiniz ama bana " zaten bluzunun yakası açıktı, kim bilir neler yaşamışsındır bile yazdı. Giydiğim bluz özellikle ekstra kapalı seçmiştim asla açık değildi. Çok sinirlendim elimde mesajı da vardı anneme şikayet edelim dedim ama annem akraba sayılır, ben annesiyle konuşurum dedi. Annesini ertesi gün aradı anlattı durumu. Kadın da oğluyla aynı tepkiler. Çocuk evdeki herkesi doldurmuş sanki kabul etmek zorundaymışız gibi tepki veriyorlar. Annesi babası beddua ediyormuş bana. :KK70: Kabul etmeliymişiz, o kadar ankaralardan gelmiş oğluşu. Her neyse konu kapandı ama bir ahlaktan yoksun kişiden daha kurtuldum başlamadan çok şükür. Ailece üstümüze saldırdılar. Ya hala şoktayım başka hiçbir şey yok inanın, her şey bu şekilde oldu. Tek bir hakaret bile etmedim , ümit vermedim ki zaten tanımadığım birisiydi önceden konuşmadık bile. Çok sinirlendim hazmedemiyorum o lafları , ailece neye uğradığımızı şaşırdık.

Hiç bir yanlışınız yok içiniz rahat olsun. Allah’ın sevgili kuluymuşsunuz

Tövbeler olsun ağzım açık kaldı. Bence sizi çok beğenmiş de ondan çıldırmış bu kadar hazmedememiş reddetmenizi. Ama erkekler en son ilkokulda falan beğendikleri kızların saçlarını çekerlerdi sinir etmek için.

Madem bluzunuz açıktı, çirkindiniz, kariyeriniz yoktu ne diye olumlu cevap vermişler onu da sorsaydınız. Kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş onunki de o hesap boşverin. Açıklama yapmaya da değmez onların anladığı dil sizin konuştuğunuz dil değil. Siz de onu ezin bir daha cevap verecekseniz. Sanki bana NASAda çalışıyor. Olsa olsa kaldırım mühendisi olur bu tipten.

Ayrıca akrabalığı onlar saymayıp bu şekilde konuşabiliyorlarsa, siz de istiyorsanız şikayet etmekten çekinmeyin derim.

Bu gözler neler gördüü ahh gidi ahh kaçırdın mühendişihpapslss:KK53:

Eklentiler

• Screenshot_20190902_231433.jpg
    Screenshot_20190902_231433.jpg
    64,7 KB · Görüntüleme: 291
Merhaba arkadaşlar, size yakın zamanda başımdan geçen bir olayı anlatmak, dertleşmek istiyorum.
Halam beni yakın bir tanıdığının oğluyla tanıştırmak istedi. Ben önce çekimser kaldım, ama 5 yıldır hayatıma kimseyi almadım sınava hazırlandığım için. Dedim bir tanıyayım görmedim diye pişman olmam en azından.Aileyi dikkatle izledim hal ve hareketlerini. Anne, kızı ve oğlu bize geldiler, güzelce ağırladık evimizde. Bizde de annem kızkardeşim ve ben vardım. Annesi ve oğlu sürekli birbirlerine bakıyordu resmen gözleriyle konuşuyorlardı.Bir ara annesi kızına bakıp beni işaret etti " bu " der gibi :D Evimizi ne kadara aldığımızı , şimdiki değerini sordular. Babamın hangi emekli türü olduğuna kadar. Kadın habire oğullarım bana düşkündür mesajı verdi durdu. Oğulları anneleri gece uyurken bilgisayardan kamerayı açık bıraktırtıyorlarmış . Annelerini uyurken izliyorlarmış. Derken en son oğlu giderken annesinin hırkasının düğmelerini eğilip ilikledi. Yolcu ettik.Ben gıcıklandım baya ,içim ısınmadı aileye de oğullarına da. Akşam annesi aradı annemi, Ne diyorsunuz oğlum yarın gidecek, bizim olumlu kararımız diye. Annem de gayet nazik şekilde anlattı olumsuz düşündüğümü.Kadın tamam demiş fakat gece yarısı instg hesabıma bir mesaj geldi çocuğun kendi hesabından " Sen kendini ne sanıyorsun, ben İnşaat Mühendisiyim, aylık 10 bin alıyorum, senin daha kariyerin yok, hala sınava hazırlanıyorsun, çok çirkinsin zaten hiç begenmemiştim, kaçırdın pırlanta gibi adamı" diye bir mesaj geldi. Şok olduk, sonra tekrar " Evde kalacaksın, herkese anlatacak annem terbiyesizliğini , egonu tatmin ettin mi beni ankaradan boşa getirdiniz, kandırdınız beni, ben senin için ankaradan kalkıp geldim, benimle görüşmedin,seni kimse almayacak, Oğlan dura dura koç olur , kız dura dura hiç olur :D " Daha neler neler varya aklıma gelmiyor mesajlar daha. Ben de mesaj yazdım annem yazma bir şey dedi ama. Bu kişi 32 yaşında. Sonuçta olumsuz da olabileceğini söyledim bunun bir terbiyesizlik olmadığını, kendisini hiç tanımadığımı sadece birbirimizi görmek için evimize geldiklerini söyledim hakaretlerine rağmen. Fakat bana hakaret etti tekrar, afedersiniz ama bana " zaten bluzunun yakası açıktı, kim bilir neler yaşamışsındır bile yazdı. Giydiğim bluz özellikle ekstra kapalı seçmiştim asla açık değildi. Çok sinirlendim elimde mesajı da vardı anneme şikayet edelim dedim ama annem akraba sayılır, ben annesiyle konuşurum dedi. Annesini ertesi gün aradı anlattı durumu. Kadın da oğluyla aynı tepkiler. Çocuk evdeki herkesi doldurmuş sanki kabul etmek zorundaymışız gibi tepki veriyorlar. Annesi babası beddua ediyormuş bana. :D Kabul etmeliymişiz, o kadar ankaralardan gelmiş oğluşu. Her neyse konu kapandı ama bir ahlaktan yoksun kişiden daha kurtuldum başlamadan çok şükür. Ailece üstümüze saldırdılar. Ya hala şoktayım başka hiçbir şey yok inanın, her şey bu şekilde oldu. Tek bir hakaret bile etmedim , ümit vermedim ki zaten tanımadığım birisiydi önceden konuşmadık bile. Çok sinirlendim hazmedemiyorum o lafları , ailece neye uğradığımızı şaşırdık.
İnşaat mühendisi olmuş ama adam olamamış.. Hasbaama bak namusuna kadar laf atıyor pislik

Tövbeler olsun ağzım açık kaldı. Bence sizi çok beğenmiş de ondan çıldırmış bu kadar hazmedememiş reddetmenizi. Ama erkekler en son ilkokulda falan beğendikleri kızların saçlarını çekerlerdi sinir etmek için.

Madem bluzunuz açıktı, çirkindiniz, kariyeriniz yoktu ne diye olumlu cevap vermişler onu da sorsaydınız. Kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş onunki de o hesap boşverin. Açıklama yapmaya da değmez onların anladığı dil sizin konuştuğunuz dil değil. Siz de onu ezin bir daha cevap verecekseniz. Sanki bana NASAda çalışıyor. Olsa olsa kaldırım mühendisi olur bu tipten.

Ayrıca akrabalığı onlar saymayıp bu şekilde konuşabiliyorlarsa, siz de istiyorsanız şikayet etmekten çekinmeyin derim.
Çok teşekkür ederim , inanın her iki mesajın birinde sanki ben namussuzmuşum gibi şeyler yazılmış, çıldırıyorum 32 yaşında adam sırf olmadı diye bu kadar çirkinleşti. Malum mu oldu nedir gördüğüm anda ısınamadım zaten

Hata sizde ne diye eve görücü alıyorsunuz tarihte kaldı onlar. Ne saygısız aileymiş bide muhendis olmuş ama adam olamamış Allah korusun böle insanlardan
Ya benim sevdiklerim ya aldattı ya da birden hat değiştirip ayrıldılar kendi kendilerine. Ben de belki iyi biridir söylenildiği gibi dedim ama ...

Çok teşekkür ederim , inanın her iki mesajın birinde sanki ben namussuzmuşum gibi şeyler yazılmış, çıldırıyorum 32 yaşında adam sırf olmadı diye bu kadar çirkinleşti. Malum mu oldu nedir gördüğüm anda ısınamadım zaten

Taaaaaaa Ankara'dan geldi diye olacaksa bu iş hiç gelmeseydi direkt düğün hazırlıklarına başlasaydınız o zaman. İyi ki de olmamış verilmiş sadakanız varmış.

Ayrıca Allah sabır versin size şikayet etmeyecekseniz.

peki ya görücü usulü dışarda buluşmak istiyorsa çocuk? bu saydığınız özelliklerdeyse?
Ama şöyle bir durum var, karşı tarafın annesi önce çocuklar birbirlerini görsünler olumlu olursa görüşürler diye kendisi demiş yani kendilerine hiçbir şeyin sözü verilmedi, veya yarı yolda bırakmadım

Back