• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir daha dünyaya gelseniz yine de evlenir miydiniz?

Valla eşlede bi yere kadar gülünüyo ama argo bişey konuşmayayım ama eskiden geçmişten bişey bahsetmeyeyim ben arkadaşlarımla güldüğüm kadar kimseyle gülmüyorum
Geçmişimi bilen yakın arkadaşlarım A desem anlıyo güzel dostluklar edinmek en güzeli
28 yaşındayım evlenmedim ama evlenirim. Beni üzen ilişkiler yaşadım evlenmedim mesela ama ilişki yaşamaya da küsmedim. Evlenseydim de sonuç değişmezdi. Yine olsa yine evlenirdim. Yani yalnız yaşamayı sevmiyorum. Dünyanın en güzel ülkesine gitseniz en güzel otelinde kalsanız yanınızda gülebileceğiniz biri yoksa malesef anlamsız.

Evlenirdim eşim çok iyi anlayışlı bi insan benden yemek ütü hiç bişey beklemez kendide yapmaz 😂 ben ne zaman istersem o zaman yaparım
Bende her zaman yaparım evim çok düzenli ve temizdir belkide o yüzden onun istemesine gerek kalmıyordur. Ailesinde de çok memnunum bizim onların çocukları değilde bir biray olduğumuzun farkındalar kayınvalidem çok egosuz bi insandır eğilir yerden ayakkabılarımı bile toplar kayınpederimin ağzı var dili yok allah onlardan razı olsun
Aha benim ileride olacağım kaynana:)
Çocuklarıma bir şey yapsam arkadaşımın biri diyor yap yap bakalım yaşlanınca bakacaklar mi sana:D
Ama aynı arkadaş çocuğunun göbek bağını kesmemiş hala,koala gibi girtlaklarina sarilmis:)

Çocuğun ayrı bir birey olduğunu idrak eden zaten herşeyi peşin beklentiyle yapmaz,ınşallah çocuklarım ve eşleri de ileride sizin gibi düşünür :KK68:

O bile şüpheli. Anne olmak gerçekten aptallık
Sizin ki galiba 9 aylık değil mi? Benimki 1 olacak ve giderek zorlaşıyor. Şöyle düşünelim , okurken de yıllarca okuduk. Şimdi bu da bir süreç ve bitecek. En azından uykusuzluğumuz vs geçecek inş.

Bir daha dünyaya gelseniz yine evlenir miydiniz?
Keşke evlenmeseydim diyenler var mı?

Evlenmek zorundaymışım gibi bir algı var çevremde. Yaş da ilerleyince bu muhabbet kaçınılmaz oluyor haliyle. Mesela önceki ilişkimde gayet güzel anlaşıyorduk fakat bir yalanından ötürü ayrıldım. Anında soğuyorum. Bir şeye kırılınca mesela yüzünü göresim bile gelmezdi, inanılmaz gıcık olurdum. Evli olsaydık hiç düşünemiyorum aynı evin içinde 🙈 Belki gerçek sevgi olmadığından böyle düşünüyorumdur bilemiyorum. Ama evlilikte tabi ki pat diye ayrılamıyorsunuz. Ayrılıyorum ben demek elbette çok daha zor. Peki bu durumlarda nasıl devam edebiliyorsunuz, en azından soğumadan? (yalanlar,ses yükselmeleri, hatalar vs)

Gerçekten merak ettiğim konular bunlar. Cevaplayanlara şimdiden teşekkür ederim. 😚💐
Evet kesinlikle evlenirdm ❣️
Hatta eşimden yana keşke daha erken evlenseydk diyorum

8 yillik flortten sonra evlendim,
bir daha dunyaya gelsem, en azindan son 3 yilini flortle degil evli olarak gecirirdim.

Aah ah benim konfor alanımı ailem, özellikle de abim öldürdü. Evimiz yol geçen hanı gibiydi. Babamın işi gereği hem de geniş aile sebebiyle misafir hiç eksik olmuyordu. 5 çocuktan ortancasıyım. Abim ablam hukuk okuyordu ben küçüktüm. Bir de ikiz kardeşlerim vardı. 13-14 yaşımda annemle mantı kapadığımı sarma sardığımı bilirim. Abim sabahın köründe ayağıyla burnumu sıkıştırıp kalk bana pizza yap derdi. Ablama dese vurur onu. Her yemeği beğenmezdi. Vırt zırt her şeye kulp takardı. Su getir, kahve getir, börek yap bilmem ne. Ben de kendim de yemeyi sevdiğimden yapardım her şeyi. Okula gitmeye üşenirdim pasta böreğe üşenmezdim. Hatta abim erkenden kocaya kaçar bu diyordu, onların arasında yaş olarak en erken ben evlendim 😂 bazen hayat sizi hazırlıyor, bazen de çat kendinizi evliliğin içinde bulup siz alışıyorsunuz. Her türlü olur siz rahat olun. Kimse anasının karnından her şeyi yaparak bilerek doğmuyor. 😄
Umudum yarınlarda o zaman. :)
Valla yalan yok hala prenses gibi yaşıyorum. Annem şunu yap bunu yap demez. Kendim yaparsam yapıyorum. Zaten hepimiz çalıştığımız için bir yere kadar oluyor. :KK53:

Evlenirdim. 7,5 senedir evliyim. Evliliği de çok seviyorum. İnsanın hayatını biriyle paylaşması, eve geldiğinde o günü iyi kötü anlatabilmek, bir omzun hep yanında olmasını seviyorum. Beni herkesten iyi tanıyan biriyle dertleşmeyi de seviyorum, ortak alışkanlıklarımızın olmasını da.
Hatta çocuğumuz büyüyüp kendi düzenini kurduğunda tekrar başbaşa kalmayı da hayal ediyoruz.

35yaşımdan sonra belki gerçekten ülkemizde evlilik kavramı çok acayip işin içine aileler girip siz aptalsınız biz sizin evliliğinizi de yönetiriz diye girmeseler bu kadar zor olmayabilir ama bu durum değişmedikçe evlilik müessesesine bakışım değişmicek

Evlenmek zorundaymışım gibi bir algı var çevremde. Yaş da ilerleyince bu muhabbet kaçınılmaz oluyor haliyle. Mesela önceki ilişkimde gayet güzel anlaşıyorduk fakat bir yalanından ötürü ayrıldım. Anında soğuyorum. Bir şeye kırılınca mesela yüzünü göresim bile gelmezdi, inanılmaz gıcık olurdum. Evli olsaydık hiç düşünemiyorum aynı evin içinde 🙈 Belki gerçek sevgi olmadığından böyle düşünüyorumdur bilemiyorum. Ama evlilikte tabi ki pat diye ayrılamıyorsunuz. Ayrılıyorum ben demek elbette çok daha zor. Peki bu durumlarda nasıl devam edebiliyorsunuz, en azından soğumadan? (yalanlar,ses yükselmeleri, hatalar vs)

Gerçekten merak ettiğim konular bunlar. Cevaplayanlara şimdiden teşekkür ederim. 😚💐
Evlenmesem de olur :)
Ama kesinlikle 30 dan önce evlenmezdim net.
Ve ilk olarak mantığıma uyan birini sevebilirsem evlenirdim.

Yani mantık sevgiden önce tercih edeceğim kriter olurdu.

Ben evlenmem:D
Yani üzgünüm kendisine de söylüyorm,bidaha gelirsek nolur beni es gec diye:D
Cünkü evlilik insanı değilim bence.
Herseyimi kendim yapayım
Kimseye bagımlı olmayayım insanıyım.
İkizler burcuyum.
Bide ben suna da inanmıyorm ,sosyal medyada paylasılan bidaha dünyaya gelsek yine sen geyiği var:D
Arkadaslar aynı pilavı ısıtıp ısıtıp yeme ısrarı neden? :P

Evlilik doğru insanı bulduysaniz güzel birşey, hastalıkta sağlıkta yanınızda sizi dusunen biri oluyor, gençlikte belki pek değeri bilinmiyor ama orta yaşı geçtikten sonra insan yanında bir yoldaş istiyor, çünkü içinizdeki boşluğu arkadaş komşu akraba hatta çocuk bile dolduramiyor, birbirini sıkmadan yormadan sorgulamadan suçlamadan, saygı ile yürütüldüğü sürece evlilik güzel diye düşünüyorum

Valla eşlede bi yere kadar gülünüyo ama argo bişey konuşmayayım ama eskiden geçmişten bişey bahsetmeyeyim ben arkadaşlarımla güldüğüm kadar kimseyle gülmüyorum
Geçmişimi bilen yakın arkadaşlarım A desem anlıyo güzel dostluklar edinmek en güzeli

Benim bir arkadasim var eskiden beri tanirim kendisini ve oldukca argo konuşabilen, kufur eden bir kizdi hatta. Yani kufur eden dediysem agzindan kufur dusmeyen devamli argo konuşan bir insan da degil ama arada muhabbet ortaminda argo kullanirdi gayet.

Neyse bu kiz evlendi daha yeni evliydi. Hep birlikte oturuyoruz bir yerden konusu cikti ve adam dedi ki "eşim kufur bilmez sadece salak diyebiliyor" 😂😂😂😂 2626262 yildir tanidigim kiz bilmedigi kufur yok halbuki, adam karisinin kufur bilmedigini saniyor resmen agzimi açmadim elbet. 😐

Bana eşlere karşi bu kadar samimiyetsizlik çok garip geliyor. Ayrica şok olmuştum.
Benim boyle cekincelerim yok, eşim arkadasimdan daha yakindir. Bu kadar kendimi saklayamam.

şuan 1 yaşında olsa diyelimki
hedef 2045 gibi falan o zaman :KK70::KK70:
Yok yok o kadar değil:))
İlla sonuca odaklanirsak,varacağımız ufka bakarsak yollardaki güzelikleri göremeyiz.
Nasıl ki kenarlarda çimenler vardır,bir taşın arasında sari bir çiçek bas gostermistir,bir yaprak düşmüştür yola,sari yeşil kahve karışık.
Alır çocuğunuza gösterirsiniz,beraber incelersiniz,karıncalar vardır,incecik yollarını takip edersiniz,bir kuş sesi duyarsınız ağaçlara bakarsiniz,bir meltem yüzünüze değer geçer,bulutlar şekil yapmıştır,benzetir eglenirsiniz😍
Yani hedefe ulaşan yollarda binbir güzellik vardır,onları görün arkadaşlar,yol nasıl bitiyor anlamayacaksınız bile..
Zor ve yoğun hayatımın en kolay yönü çocuklarım oldu,onlarla yol arkadaşlığı yaptım,çiçek gibi çocuklarım büyüdüler artik.
İyi ki diyorum simdi.
Tek pişmanlığım haketmeyen insanlara ayırdığım zamanlar.Buradaki tabiriyle "toksik"insanlar..
Boyle insanlar varsa kurtulun,her anınız size ve sevdiklerinize kalsın :KK68:

Bir daha dünyaya gelmek istemiyorum 👍
İlla geleceksin desen
Gelsem erkek olmak isterim 😏
Kadın doğarsam evlenmem dünyayıyı gezmek isterim😎
Bu çoğrafyanın kadınları çok cesur
Ben bunu bilir bunu söylerim 🤷‍♀️
Evliliğin bir kadın için çok zor olduğu bu coğrafyada nasıl bukadar evlilik delisi🥴 olunabiliyor bu yaşıma geldim hala anlamışta değilim🤔
Boşver arkadaş eğer layığını bulursan evlen aksi risktir risk 😔
+1

Umudum yarınlarda o zaman. :)
Valla yalan yok hala prenses gibi yaşıyorum. Annem şunu yap bunu yap demez. Kendim yaparsam yapıyorum. Zaten hepimiz çalıştığımız için bir yere kadar oluyor. :KK53:
Ben atandım işe başladım, annem keşke işe gitmesen bugün çok misafir var derdi 😂😂😂 hiç umudunuzu kaybetmeyin ❤️

Back