- 29 Mayıs 2021
- 13.507
- 87.602
- 548
- 36
- Konu Sahibi bikitapkahve
-
ben evlendiğim ay yapıverdim çocuk .duymamazlıktan geleyim yazdıklarını.Evlenirdim.
Bana kalırsa evlilikte sorumluluk, geri dönülmez yol çocukla başlıyor.
Evliliğimizin 5.yilinda doğdu kızım, o zamana kadar canımız nasıl istiyorsa öyle yaşadık. Aman ev şöyle olmalı, düzenli yemek yapmalıyız diye kasmadık kendimizi. Çocukla dengeler değişiyor, sorumluluklar artıyor. Çocuk düşünülüyorsa bile birkaç yıl beklenmesi taraftarıyım bu yüzden.
Bilmiyorum Ceycey, yaşım arttı ama bir yanım hiç büyümedi.okuyunca gülümsedim kendimi hatırladım ben de 29 30 yaşında bile aynı senin gibiydim.evim çöp ev olsa çeker kapıyı gezmeye giderdim.yemek ister yapardım ister yapmazdım .iş yoksa o gün yatakdan çıkmadığım gün boyu film kitap takıldığım bile olurdu.çocuklarla sek sek oynardım valla bazen.ama yaş 32 de evlendimm hoppp hayat aniden değiştiii.temizlik yemek misafirler baş işim oluverdiiii.sen de yaşayacaksın bu kaderii kaçışın yohhhhhhhh demeye geldimmm
Vallahi kimse son ana kadar evleneceğini düşünmüyordu.Evet çok titizlik taslıyordum ama annem arkamı toparlarkenahha bir beceriksiz kadun dahaaa.aramıza hoşgeldinnnn
Ben de,ben de yangından mal kaçırır gibiben evlendiğim ay yapıverdim çocuk .duymamazlıktan geleyim yazdıklarını.
Bizden oluyor mu yav? Hani becerikli bir kadın oluyor muyuz finalde?Ama bu benim evlenmeden önceki halim.
Oluyor oluyor raad olBizden oluyor mu yav? Hani becerikli bir kadın oluyor muyuz finalde?
Benim gibi sorumsuz, tembel, mızıkçı birinden de olur mu?
Eğlenceliyimdir, bir boğa burcu olarak keyif nasıl yapılır kitabını yazarım. Ama iş sahiplenip sarıp sarmalamaya gelince o yok işte. Erkekler de niyeyse anaç tipleri seviyorlar galiba, ya da çoğu.
nasıl hissediyorsan o yaştasındır bence.mecbur muyuz toplum normlarına uymaya?hayattan nasıl zevk alıyorsan öyle yaşa öyle davran öyle giyin .insanlar nasıl olursan ol zaten bir açığını ararlar yaranamazsın kimseye.ben hiç kadınsı denilebilecek kıyafetle gezmem düğün vs dışında.diğer türlüsü ben değilim çünkü.hem çocuk hem de kadın olabilirsin .iş hayatın var demek ki başarmışsın bir şeyleri.asıl büyümüş de küçülmüş gibi giyinen davranan ergenler sorunlu sen değilBilmiyorum Ceycey, yaşım arttı ama bir yanım hiç büyümedi.
İş disiplinim mükemmeldir. Kişisel bakım, süs püs on numaradır. Herkes inanılmaz düzenli, mükemmeliyetçi olduğumu söyler. Çünkü beni kendi alanımda görmüyorlar.
Yetişme tarzımdan herhalde. Annem çok farklı yetiştirdi bizi, değerler eğitimi, iş disiplini vs. mükemmel. İnsan ilişkilerim, iş hayatım vs. iyi oldu hep. Büyürken ona göre eğitti annem galiba. Nasıl desem... Mesela sınavım varsa o yıl annem hiç misafir almazdı eve. Ders çalışacaksam eve Prenses Diana da gelse çıkmazdım, annemden izinliydim. O yüzden pek anaç olamadım galiba. Akrabadır, ev işidir bilmem nedir pek gelişmedi bende. Biraz da annem bıkmıştı bu tür şeylerden, esasında büyük bir ailede doğdum. Sonradan ufaldık diyebilirim. Onun travması herhalde, çok bireysel yetiştim.
Diyorum ya 24-25 yaşında kadınlar neler neler yapıyorlar. Ben böyle bakıyorum.Çünkü benim tam tersimler. Elime tığ almadım, börek açamam, bilmem ne partisi organize edemem. Öyle işte...
Evlenmek için evlenmedim ama işime başladıktan sonrada çok geçmeden evlenecem derdim. Sevgiyi, değer verildiğini en önemlisi de o kişiden saygı gördüğünü hissedersen acaba bu o kişi mi demeden evlenirsin. ben her zaman evliliği kumara benzetirim. Biraz şans biraz deneyimBir daha dünyaya gelseniz yine evlenir miydiniz?
Keşke evlenmeseydim diyenler var mı?
Evlenmek zorundaymışım gibi bir algı var çevremde. Yaş da ilerleyince bu muhabbet kaçınılmaz oluyor haliyle. Mesela önceki ilişkimde gayet güzel anlaşıyorduk fakat bir yalanından ötürü ayrıldım. Anında soğuyorum. Bir şeye kırılınca mesela yüzünü göresim bile gelmezdi, inanılmaz gıcık olurdum. Evli olsaydık hiç düşünemiyorum aynı evin içindeBelki gerçek sevgi olmadığından böyle düşünüyorumdur bilemiyorum. Ama evlilikte tabi ki pat diye ayrılamıyorsunuz. Ayrılıyorum ben demek elbette çok daha zor. Peki bu durumlarda nasıl devam edebiliyorsunuz, en azından soğumadan? (yalanlar,ses yükselmeleri, hatalar vs)
Gerçekten merak ettiğim konular bunlar. Cevaplayanlara şimdiden teşekkür ederim.
29 yaşındayım ve bekarım. Hiç yetişkin gibi hissetmiyorum. Hiç büyüyemedim ya, hani benden dört beş yaş küçük evli kadınlara bakıyorum. Çoluk çocuk, ev işleri, kayın aile ilişkileri vs. çok zor şeyler gibi geliyor. Bunları yapabilirmişim gibi gelmiyor.
Canım istemezse kahvaltı bile hazırlamam, hani öyle ekmek arası falan da değil, bayağı hiçbir şey yapmam koskoca bir gün. Giyinir kuşanır, süslenir çıkarım. Odam arkamdan yıkılır, umrumda olmaz. Ortalık yıkılıyordur, ama ben oje sürüyorumdur. Ben iyi görüneyim yeterdir çünkü, canım isteyince toplarım. Hayat felsefem bundan ibaret, her şeyi canım isterse modunda yaşıyorum. Sıkılırsam okumam o kitabı, filmi bitirmem, yemeği yemem. Hemen sıradakine geçerim. Çile çekecek bir yapım yok. Anaç değilim bir kere, "kadın kadın" da değilim, sorumsuz bir kız çocuğu gibiyim.
Şimdi böyle biriyken sanırım kendim gibisini bulamazsam evlenmemeliyim. Yoksa boşanmak kaçınılmaz olur bence. Sizce?
Yani eğer ben ben olarak tekrar geleceksem durum bu.
Hah doğru söyledin, galiba ben bir çocuğum.nasıl hissediyorsan o yaştasındır bence.mecbur muyuz toplum normlarına uymaya?hayattan nasıl zevk alıyorsan öyle yaşa öyle davran öyle giyin .insanlar nasıl olursan ol zaten bir açığını ararlar yaranamazsın kimseye.ben hiç kadınsı denilebilecek kıyafetle gezmem düğün vs dışında.diğer türlüsü ben değilim çünkü.hem çocuk hem de kadın olabilirsin .iş hayatın var demek ki başarmışsın bir şeyleri.asıl büyümüş de küçülmüş gibi giyinen davranan ergenler sorunlu sen değil
Ya,yeni evliyiz ben eşime ilk defa pizza yapacağım,zaten ilk defa yapıyorum yaniHah doğru söyledin, galiba ben bir çocuğum.
Ya bir kuzenim var, yaşıtız. Kadın evlendi, çocuk yaptı, boşandı, yeniden evlendi. O kadar cevval ki yani. Heeerrr şeye baş geliyor. Ben de daha sonunda kabaran bir kekim oldu diye seviniyorum.
:) İşte siz bulmuşsunuz kendinize göresini.Neredeyse çogu şey ben. Bu yüzden eşim evlenme teklif ettikten sonra bile butun bunlari tekrar bir sayıp döküp evlenmek istedigine emin misin? Diye sormuştum.
7 bucuk sene oldu evleneli. Tabi ki ev çöp ev değil şuan o kadar da salmiyoruz ama oyle asiriiii sorumluluk sahibi, super yemek ve ev işi yapan bir kadina dönüşmedim acayip keyifciyim hala. Sabah kahvalti hazirlamaya üşenip disardan eve kahvalti soyluyorum zaman zaman üşengecim ama aç duramiyorum.
Not cocuk yok tabi
Evlenirdimm. Ve yine eşimleBir daha dünyaya gelseniz yine evlenir miydiniz?
Keşke evlenmeseydim diyenler var mı?
Evlenmek zorundaymışım gibi bir algı var çevremde. Yaş da ilerleyince bu muhabbet kaçınılmaz oluyor haliyle. Mesela önceki ilişkimde gayet güzel anlaşıyorduk fakat bir yalanından ötürü ayrıldım. Anında soğuyorum. Bir şeye kırılınca mesela yüzünü göresim bile gelmezdi, inanılmaz gıcık olurdum. Evli olsaydık hiç düşünemiyorum aynı evin içindeBelki gerçek sevgi olmadığından böyle düşünüyorumdur bilemiyorum. Ama evlilikte tabi ki pat diye ayrılamıyorsunuz. Ayrılıyorum ben demek elbette çok daha zor. Peki bu durumlarda nasıl devam edebiliyorsunuz, en azından soğumadan? (yalanlar,ses yükselmeleri, hatalar vs)
Gerçekten merak ettiğim konular bunlar. Cevaplayanlara şimdiden teşekkür ederim.
Umutlanmak istiyorum ama 29 oldu yaş da bu saatten sonra gelişebilir miyim ki?Ya,yeni evliyiz ben eşime ilk defa pizza yapacağım,zaten ilk defa yapıyorum yani.O pizzayı size anlatmaya kelimeler yetmez,çok değişik birşey oldu.Pizza değil de ekmek yaptım sanki,ama şimdi İtalyan ustalara kafa tutarım yani .
Ben de 30'da evlendim,şu anda sizin için dönüm noktası diyebilirizUmutlanmak istiyorum ama 29 oldu yaş da bu saatten sonra gelişebilir miyim ki?
Ama bakın başka alanlarda iyiyimdir. Mikkemmel epilasyon yaparım, dip boya yaparım, kozmetik konusunda aştım.
İyi de öğretmenim yani övünmek gibi olmasın.
Ama "kadın kadın" değilim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?