- 28 Mart 2020
- 21.318
- 1
- 64.691
- 548
- Konu Sahibi bikitapkahve
-
Şaşırsam mı üzülsem mi bilemedim. Kendilerine biçtikleri deger cok üzücü. Cocuklarina da boyle ogretecekler. Oğlum sen erkeksin her seye hak sahibisin, kizim sen susup oturacaksin diye bir nesli daha igrenc yetistirecekler. Hic bitmeyecek mi bu cahillik? Memleketle ilgisi de yok. Kafanın icindekiyle ilgili. Cok üzücü...Maalesef. Burada çok var ya böyle düşünen, maaleseföz kuzenimin eşi onu aldattı kız geri barıştı, bize dedi ki kızlar kusura bakmayın her erkek aldatır. Pardon? dedim. İşte ben erkeklere güvenmiyorum dedi. Ablacım dedim her erkek yapmaz, ama bana yapan kendini kapıda bulur gidip barışmam. Eee zaten hepsi yapıyor büyük konusmayın basınıza gelir dedi, gelsin zararlı çıkan ben olmam dedim. Cinsiyetçi yaklaşımlar, kadının değersizleştirilmesi çok yaygın burada, görüşmek vs bile istemiyorum muhakkak cahillik kokan bir muhabbetleri oluyor
Kore dizilerinde reankarnasyon olayı çok var. Farklı bı hayatta tekrar farklı kişiler olarak dünyaya geliyorlar . Ama yine aşık oluyolar falan. Yani alnına yazdı kader silemezsin durumu. Çok ta düşünme. Nasipten öte yol yokBir daha dünyaya gelseniz yine evlenir miydiniz?
Keşke evlenmeseydim diyenler var mı?
Evlenmek zorundaymışım gibi bir algı var çevremde. Yaş da ilerleyince bu muhabbet kaçınılmaz oluyor haliyle. Mesela önceki ilişkimde gayet güzel anlaşıyorduk fakat bir yalanından ötürü ayrıldım. Anında soğuyorum. Bir şeye kırılınca mesela yüzünü göresim bile gelmezdi, inanılmaz gıcık olurdum. Evli olsaydık hiç düşünemiyorum aynı evin içindeBelki gerçek sevgi olmadığından böyle düşünüyorumdur bilemiyorum. Ama evlilikte tabi ki pat diye ayrılamıyorsunuz. Ayrılıyorum ben demek elbette çok daha zor. Peki bu durumlarda nasıl devam edebiliyorsunuz, en azından soğumadan? (yalanlar,ses yükselmeleri, hatalar vs)
Gerçekten merak ettiğim konular bunlar. Cevaplayanlara şimdiden teşekkür ederim.
Aynı benim düşüncelerimi anlatmışsınEvlenirdim.
Ama başka biriyle, çok başka şartlarda, bencilce isteklerimden asla vazgeçmeyecek şekilde bir evlilik yapardım heralde.
Normalde deger vermediğim, " olsun ya ne önemi var " dediğim her şeyi çok önemserdim.
Mesela ailesini ondan daha çok inceler kaliteli insanlar mi bakardım.
Önemli sandıklarım önemsiz, önemsiz sandıklarım Önemliymiş meğer..
Mesela nelerin önemli olduğunu düşünüyordun nomu,genel anlamda sana katılıyorum,neler önemsizmis meğerse?Evlenirdim.
Ama başka biriyle, çok başka şartlarda, bencilce isteklerimden asla vazgeçmeyecek şekilde bir evlilik yapardım heralde.
Normalde deger vermediğim, " olsun ya ne önemi var " dediğim her şeyi çok önemserdim.
Mesela ailesini ondan daha çok inceler kaliteli insanlar mi bakardım.
Önemli sandıklarım önemsiz, önemsiz sandıklarım Önemliymiş meğer..
Ben de instagram paylaşımı gibi okudum mesajı:)Sizi tanimayan, eski konularinizi bilmeyenler dunya iyisi bir kocanız var sanacak.
Aileniz ile görüşmenize izin vermiyordu.
Buraya kaydolurken bile ondan izin almıştınız.
Boyle gereksiz övmeye ne gerek var?
Sosyal medya da aynı sizin bu yorumunuz gibi.
Hemen herkesin yaşadığı hayat başka, sundukları hayat bambaşka.
Ay boyleleri de var dimi? Sabredemedigim bir şey, Allah'ı da yalanına karistirmak.Ben de instagram paylaşımı gibi okudum mesajı:)
"Çok şükür yanımda var gönlümde yar edene" ☺
Sana helal olsun o eş ailesine rağmen bunları diyebiliyorsun.İlk evliliğimi 10000 defa dünyaya gelsem ve tek erkek o olsa yine de yapmazdım.
Şu anki evliliğimi ise defalarca da dünyaya gelsem engeller olsa hepsini aşar yine yapardım. Özetle karşınızdaki insanla uyumunuza bağlı.. Evlilik bekarlıktan çok çok güzel ama şunu ilk eşimle evliyken söylediklerinde bir gram inanmazdım.
Mesela nelerin önemli olduğunu düşünüyordun nomu,genel anlamda sana katılıyorum,neler önemsizmis meğerse?
Benim de sıralama sorunum olmuşta biraz,senden de öğrenmek istedim:)
doğru kişiyi bulmayla alakalı ben çok mutluyum eskiden çok uzaktım evlilik vs ama eşimle tanıştıktan sonra öyle olmadı o güveni hissediyorsun zatenBir daha dünyaya gelseniz yine evlenir miydiniz?
Keşke evlenmeseydim diyenler var mı?
Evlenmek zorundaymışım gibi bir algı var çevremde. Yaş da ilerleyince bu muhabbet kaçınılmaz oluyor haliyle. Mesela önceki ilişkimde gayet güzel anlaşıyorduk fakat bir yalanından ötürü ayrıldım. Anında soğuyorum. Bir şeye kırılınca mesela yüzünü göresim bile gelmezdi, inanılmaz gıcık olurdum. Evli olsaydık hiç düşünemiyorum aynı evin içindeBelki gerçek sevgi olmadığından böyle düşünüyorumdur bilemiyorum. Ama evlilikte tabi ki pat diye ayrılamıyorsunuz. Ayrılıyorum ben demek elbette çok daha zor. Peki bu durumlarda nasıl devam edebiliyorsunuz, en azından soğumadan? (yalanlar,ses yükselmeleri, hatalar vs)
Gerçekten merak ettiğim konular bunlar. Cevaplayanlara şimdiden teşekkür ederim.
Daha cicim aylardında dascığım hele bir kaç sene geçsinSana helal olsun o eş ailesine rağmen bunları diyebiliyorsun.
Senesi mi var yaaDaha cicim aylardında dascığım hele bir kaç sene geçsin
Ben de instagram paylaşımı gibi okudum mesajı:)
"Çok şükür yanımda var gönlümde yar edene" ☺
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?