- 13 Eylül 2015
- 21.885
- 68.756
- 598
- Konu Sahibi bikitapkahve
Hepsinin altına tereddütsüz imzamı atarım.Tokgözlülüğü iyi bir şey sanırdım değilmiş. Sen kendini tokgözlü sanırsın karşı taraf adını enayi koyarmış mesela.
Zorlastirmayayim sevdiğimin hayatını kolaylaştırayim derken çabuk ulaşılan kolay lokma olurmuşsun.
Kişi kendi kendini saydırır sanırdım. O isler evlilikte öyle olmuyormuş. Sayılan, deger gören bir gelin varsa eger bilin ki onu saydıran kocasıdır. Öyle bir değer verir sayar ki kendisi, ailesi ulan oğlumuz icin pek kıymetli bu biz de sayalım madem dermiş.
Ailesinde huzur ne bilmemiş, huzurla yetişmemiş insan huzur ne bilmezmiş. İçten içe o sevgisizliğin kötü tohumunu bir yerde taşır onunla birlikte sen de bir takım bedeller ödermişsin.
Onun suçu ne ki ailesi öyle diye dememek lazımmış.. Armut dibine düşermiş bir yerde.
Bir de erkek sözü deyimi bir palavraymış misal. Isini erkek sözüne birakmayip eşeğini sağlam kazığa baglamak lazımmış. O sözler işlerine geldiği gibi şartlara göre değişirmiş..
Surunduren büyük gelin ailesinden nasıl cekinildigini,etrafa laf yayandan odleri koptuğu icin saygı duruşunda durduklarını,kol,kırılır yen içinde diyenin kollarini kangren edebildiklerini..
Hepsini gördüm.
Ama evet dediğin gibi,esin esi saydirdigini da gordum, esim ailesine hoop bir dur bakalım diyeli beri herkesin hizaya girdiğine de şahit oldum.
O yüzden eksiler artıları dengeliyor diyebilirim.
Belki de birbirimize değilde birlikte ortak noktaya bakabilmeyi basardigimiz için de birseyleri tolere edebilmisizdir..
Senin verdiğin örnek gibi,ben de ardımda sevgi dolu bir geçmiş bırakmış olmadigim için,belki de kazandıklarıma daha sıkı sarilmisimdir.
Biraz akli devreye sokabilmek önemli,yoksa her armut dibine dusseydi,su anda, davranış şekillerini,çocuklar arasında yaptıkları ayrımı,düşünmeden savurmalarini,ileriyi gormemelerini hic tasvip etmediğim ailemle aynı dusunce çizgisinde olmam gerekirdi..