• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir daha dünyaya gelseniz yine de evlenir miydiniz?

Tokgözlülüğü iyi bir şey sanırdım değilmiş. Sen kendini tokgözlü sanırsın karşı taraf adını enayi koyarmış mesela.
Zorlastirmayayim sevdiğimin hayatını kolaylaştırayim derken çabuk ulaşılan kolay lokma olurmuşsun.
Kişi kendi kendini saydırır sanırdım. O isler evlilikte öyle olmuyormuş. Sayılan, deger gören bir gelin varsa eger bilin ki onu saydıran kocasıdır. Öyle bir değer verir sayar ki kendisi, ailesi ulan oğlumuz icin pek kıymetli bu biz de sayalım madem dermiş.
Ailesinde huzur ne bilmemiş, huzurla yetişmemiş insan huzur ne bilmezmiş. İçten içe o sevgisizliğin kötü tohumunu bir yerde taşır onunla birlikte sen de bir takım bedeller ödermişsin.
Onun suçu ne ki ailesi öyle diye dememek lazımmış.. Armut dibine düşermiş bir yerde.

Bir de erkek sözü deyimi bir palavraymış misal. Isini erkek sözüne birakmayip eşeğini sağlam kazığa baglamak lazımmış. O sözler işlerine geldiği gibi şartlara göre değişirmiş..
Hepsinin altına tereddütsüz imzamı atarım.
Surunduren büyük gelin ailesinden nasıl cekinildigini,etrafa laf yayandan odleri koptuğu icin saygı duruşunda durduklarını,kol,kırılır yen içinde diyenin kollarini kangren edebildiklerini..
Hepsini gördüm.
Ama evet dediğin gibi,esin esi saydirdigini da gordum, esim ailesine hoop bir dur bakalım diyeli beri herkesin hizaya girdiğine de şahit oldum.
O yüzden eksiler artıları dengeliyor diyebilirim.
Belki de birbirimize değilde birlikte ortak noktaya bakabilmeyi basardigimiz için de birseyleri tolere edebilmisizdir..
Senin verdiğin örnek gibi,ben de ardımda sevgi dolu bir geçmiş bırakmış olmadigim için,belki de kazandıklarıma daha sıkı sarilmisimdir.
Biraz akli devreye sokabilmek önemli,yoksa her armut dibine dusseydi,su anda, davranış şekillerini,çocuklar arasında yaptıkları ayrımı,düşünmeden savurmalarini,ileriyi gormemelerini hic tasvip etmediğim ailemle aynı dusunce çizgisinde olmam gerekirdi..

Off bi tanidigim var boyle. Allahim sukur, cok sukur, binlerce sukur yok dualarimin karşiligisin bilmem ne ama kocaman bir paragraf yaziyor hepsini okumuyorum ama soyle bir goz gezdirince neredeyse hatim indirecek sukurler dualar. 😁
Hani kör parmağım gözüne derler ya,on parmaklar gözümüzde,ayol kocanızın göğsüne başınızı yaslayınca söyleyin bunları ona,bizlik ne var😂

Esıme sorsan benle evlenmez adama bır turlu kendimi begendıremedım ben de evlenmezdım dıyoz da bırbırımıze cok acıgız çekinmeyiz de farklı pencerelerimız var ama ıkı yavrum var dünyalarım.

24 yaşında evlendim. 3 yıllık evliyim. Yine dünyaya gelsem yine eşimle evlenirdim. Severek evlendim. Pişman olmadım. Hayatı paylaşacak, en iyi arkadaş olacak insanı bulunca insan pişman olmaz gibi geliyor.

Kavga edip tartışırsak yarım saat içinde affediyorum, pişman oluyorum tartıştığıma. Seviyorum çünkü. Kıyamıyorum.

Evlilik beni korkutuyordu. Özellikle burada okuduklarım korkutmuştu. Çünkü ailemde, babamda hiç görmediğim şeyler gördüm, okudum burada 10 senedir. Ve hiç sabırlı bir insan değilim.
Ama evlilik güzel bir şeymiş. Keşke birkaç sene önce evlenseymişiz diyorum şimdi 😁

Evlendikten sonra şuna emin oldum, evlilik yanlış insanla cehenneme dönüşebilecek bir şeymiş bunu görebiliyorum.
Sürekli söylendiği gibi öyle kutsal, korunması gereken, saygın bir oluşum falan değil, sadece bir yaşam şekli.
Ve hayatınıza güzellik katmıyorsa, mutsuz ediyorsa, sorumluluklar eşit paylaşılmıyorsa, adam ve ailesi bikbik her halta karışıyorsa, huzur vermiyorsa, eş ailesinin terbiyesizliklerini ağzını ayırıp izliyorsa vs vs evlilik, sürdürmek için çaba harcanması gereken bir şey asla değil.
Doğru insanla güzel bir şey ama öyle değilse uğraşmaya değmez. Canınıza yazık.
Yazdığınız gibi düşünüyorum, hayatta genel anlamda bazı konularda sabırlı olsam dahi bu tarz konularda sabırlı olduğumu düşünmüyorum ve açıkçası sabır gerektirecek durumların oluşturduğu(işsizlik, sağlık vb konular dışında) bir evliliği de yaşamak istemem. Ben de evlilikten korkuyorum. Sizin bu korkunuz nasıl geçti?

Evet ama yine eşimle evlenirdim çünkü bana kimse tahammül etmez bana 21 senedir katlanıyor

Daha cicim aylardında dascığım hele bir kaç sene geçsin 🙂
Neden yorumunuzdan gelecekte mutsuz olacağıma dair bir beklentiniz varmışçasına bir enerji alıyorum anlamadım ama yapıcı/sert yorumlar yapan bir üye olduğunuzu biliyorum, yanlış bir vibe olsa gerek
Senesi mi var yaa
Gecenki konuda ben şoka uğradım.
Kaynana neler neler yaptı
Hani kadının ikinci evliliği o kadar üzüldüm ki ikinci evlilikte de ilkinden beter aileye düşmüş diye.
Resmen şuan iyi ki diyor🤔
Adama tokat atmıştı en son.
Üzüntümü paylaştığınız için teşekkür ederim. İlkinden beter diyemem açıkçası. Zor bir aile ama uzakta olmak pek çok sorunu başlamadan bitiriyor neyse ki. Aslında konum saçma noktalara götürülmeseydi gelişmeleri yazmak isterdim ama olmadı. Özelde grup açmak da mümkün değilmiş artık. Bir de “iyi ki” demenizi sağlayan/engelleyen tek şey eşin ailesi mi? Eş kısmı küçük bir oran olarak kalıyor sanırım :)

Neden yorumunuzdan gelecekte mutsuz olacağıma dair bir beklentiniz varmışçasına bir enerji alıyorum anlamadım ama yapıcı/sert yorumlar yapan bir üye olduğunuzu biliyorum, yanlış bir vibe olsa gerek

Üzüntümü paylaştığınız için teşekkür ederim. İlkinden beter diyemem açıkçası. Zor bir aile ama uzakta olmak pek çok sorunu başlamadan bitiriyor neyse ki. Aslında konum saçma noktalara götürülmeseydi gelişmeleri yazmak isterdim ama olmadı. Özelde grup açmak da mümkün değilmiş artık. Bir de “iyi ki” demenizi sağlayan/engelleyen tek şey eşin ailesi mi? Eş kısmı küçük bir oran olarak kalıyor sanırım :)

Neden mutsuz olmanızı isteyeyim. İlk evliliğinizi bitirmeniz beklemediğim bir şeydi ve çok takdir etmiştim. Fakat o konuda dışardan gözle baktığımda çok falso vardı bana göre. Temkinli olmanızı öneririm henüz yeni bir evlilik çünkü

Neden mutsuz olmanızı isteyeyim. İlk evliliğinizi bitirmeniz beklemediğim bir şeydi ve çok takdir etmiştim. Fakat o konuda dışardan gözle baktığımda çok falso vardı bana göre. Temkinli olmanızı öneririm henüz yeni bir evlilik çünkü
Çok teşekkür ederim. Eski evliliğini yaşayan ben değilim açıkçası, mutsuz olduğum hiçbir şeyi hayatımda tutmuyorum artık. Evlilik de, arkadaş da, aileden biri de. Yeri gelirse eş de. Ailemin görüşleri önemliydi benim için hep, annemin özellikle. Onu dinleseydim ilk evlilik asla yaşanmazdı/daha hızlı biterdi mesela. Hem ailemden aldığım tepkiler hem de en önemlisi benim deneyimlerim çok iyi hissettiriyor şimdilik. Umarım böyle sürer. Düşüncelerinizi özel mesaj gönderirseniz öğrenmek de isterim, gözümden kaçan pek çok şeyi buradaki dostlar sayesinde görmüşümdür bunca zamandır.

Hep iyi ki dersiniz inşallah bir ömür boyu.
Küçük kısım görmediğiniz aile hic büyük kısım olmaz hayatınızda bunu temenni ederim.

Hep iyi ki dersiniz inşallah bir ömür boyu.
Küçük kısım görmediğiniz aile hic büyük kısım olmaz hayatınızda bunu temenni ederim.
Ne güzel dilemişsiniz 🙏🏻 Çok teşekkür ederim. İnanın artık iyi ki dememeye takatim kalmadı zaten. Çok büyük üzüntüler yaşadım zamanında. Hepimiz her biten günümüzden daha mutlusuna uyanalım inşallah :)

Eşimle evlenirdim. Sevgiyi aşkı bir kenara bırakıyorum onlar zaten güzel. Karışanım yok görüşenim yok😂 valla bekarlık hayatımdan iyiyim. Kötü bir hayatım yoktu ama şimdi durmadan arayan baba yok, fırçalayan anne yok hahaha Rahat bir eşim var. Saçma sapan şeylere takılmaz. Yuvamızı seviyorum☺️ Hiç keşke evlenmeseydim demedim şimdiye kadar.

Yine esimle evlenirdim. Ama bu sefer eşimden önce yaptığım salak saçma şeyleri yapmayip hemde evlenmeden şunları bunları da yapsaydım dedigim seyleri de yaparak onunla evlenmek isterdim. Karışık bi cümle oldu ama öyle birşey iste 😂

Bilmiyorum Ceycey, yaşım arttı ama bir yanım hiç büyümedi.
İş disiplinim mükemmeldir. Kişisel bakım, süs püs on numaradır. Herkes inanılmaz düzenli, mükemmeliyetçi olduğumu söyler. Çünkü beni kendi alanımda görmüyorlar.
Yetişme tarzımdan herhalde. Annem çok farklı yetiştirdi bizi, değerler eğitimi, iş disiplini vs. mükemmel. İnsan ilişkilerim, iş hayatım vs. iyi oldu hep. Büyürken ona göre eğitti annem galiba. Nasıl desem... Mesela sınavım varsa o yıl annem hiç misafir almazdı eve. Ders çalışacaksam eve Prenses Diana da gelse çıkmazdım, annemden izinliydim. O yüzden pek anaç olamadım galiba. Akrabadır, ev işidir bilmem nedir pek gelişmedi bende. Biraz da annem bıkmıştı bu tür şeylerden, esasında büyük bir ailede doğdum. Sonradan ufaldık diyebilirim. Onun travması herhalde, çok bireysel yetiştim.
Diyorum ya 24-25 yaşında kadınlar neler neler yapıyorlar. Ben böyle bakıyorum. :KK57: Çünkü benim tam tersimler. Elime tığ almadım, börek açamam, bilmem ne partisi organize edemem. Öyle işte...:KK51:
Ne güzel keşke biraz olsun bu şekilde büyüyebilseydim.. annem tam tersi annenizin o yüzden annemi sevmiyorum dediğimde insanlar bazen şaşırıyor. Ben sizi bana yemek yapın, iş yapacaksınız diye doğurdum derdi hep annem. Evin temizliği birçok şeyi ablamlar ve ben yapıyorduk. Sobalı odada, televizyonun sesini kafasına göre açar kış desem kısmazdı. Tüm ödevlerime, sınavlarıma o sesli odada çalıştım ta ki üniversite sınavına hazırlık kısmına kadar.
Sadece lise 2 ve 3 te teşekkür belgesi geri kalan tüm dönemlerde takdir belgesi alabilmiştim.
Babam 14 yıl önce vefat etti. Evin bilumum tamir işleri de bizdeydi yine. Klozet kapağı kırılır ben değiştiririm. Ev tadilat yapılacak ablam ben tek tek ustalarla görüş ayarla.
Evlilik konusunda umudumu kesmiştim. Evlenmek de istemiyordum. Hep korku vardı annem gibi bir anne olmaktan ve babam gibi sorumsuz bir eşim olmasından.
Şimdi açıkçası eşim sorumsuz diyebilirim bazı konularda. Ve o anlarda birden aklımdan boşanma fikri geçiyor. Elimden geldiğince iyi bir anne olmaya çalışıyorum ama bazen de kendimi çok sorguluyorum, yanlış yapıyorum diye. Mesela çocukken bir şeye üzülüp ağladığımda annem ne ağlıyorsun, ne var ki, kocan mı öldü de ağlıyorsun derdi. Bazen oğlum ağladığında bu bana da birden aklımda niye ağlıyor ki sorusunu getiriyor. Halbuki çocuk yani ağlar, üzülür, hele ki konuşamayan bir çocuk daha çok ağlayabilir de kendini ifade edemediği için...
...

Back