- 15 Aralık 2019
- 13.897
- 51.413
- 548
- 26
- Konu Sahibi bikitapkahve
-
Yazmak istediğimi yazmışsınSizi tanimayan, eski konularinizi bilmeyenler dunya iyisi bir kocanız var sanacak.
Aileniz ile görüşmenize izin vermiyordu.
Buraya kaydolurken bile ondan izin almıştınız.
Boyle gereksiz övmeye ne gerek var?
Sosyal medya da aynı sizin bu yorumunuz gibi.
Hemen herkesin yaşadığı hayat başka, sundukları hayat bambaşka.
Bu kadar kör eden ne bilmiyorum. Bazı kadınların gözünde gercekten perde oluyor.Yazmak istediğimi yazmışsınyazayım dedim sonra vazgeçtim.
Calcinin duvarına biz aramızı düzelttik vs falan yazmış bi de, çıldıracam.
Ömrümün sonuna kadar bekar olarak yaşardım ben de herhaldeAsla.
Zaten evlenmezdim de tongaya düştüm, gereksiz bir eylem evlilik.
Ettiği duayla başkalarının da başını yakacakHangi sevgi anneninkinden degerli? Ne kadar ömürleri kaldı kim bilir... Ergenlikten cikamamis kocanin hirslari yüzünden yapayalnız kalmışsın. Rabbim herkese nasip etsin diyor. Nasip etmesin boyle saçma bir evliligi kimseye.
Geçen bir konuda gördüm, merak edip profiline baktım, öyle gördüm mesajları. Yoksa çok iyi bir evliliği olduğunu düşünürdümBu kadar kör eden ne bilmiyorum. Bazı kadınların gözünde gercekten perde oluyor.
Burada da demiş ki evlilik dogru insanla cok guzel. Hele dogru insana bak sen. Annenle gorusmene izin yok ama dogru insan... ay bunun izni mi olur ya?
Hangi sevgi anneninkinden degerli? Ne kadar ömürleri kaldı kim bilir... Ergenlikten cikamamis kocanin hirslari yüzünden yapayalnız kalmışsın. Rabbim herkese nasip etsin diyor. Nasip etmesin boyle saçma bir evliligi kimseye.
EvlenmezdimBir daha dünyaya gelseniz yine evlenir miydiniz?
Keşke evlenmeseydim diyenler var mı?
Evlenmek zorundaymışım gibi bir algı var çevremde. Yaş da ilerleyince bu muhabbet kaçınılmaz oluyor haliyle. Mesela önceki ilişkimde gayet güzel anlaşıyorduk fakat bir yalanından ötürü ayrıldım. Anında soğuyorum. Bir şeye kırılınca mesela yüzünü göresim bile gelmezdi, inanılmaz gıcık olurdum. Evli olsaydık hiç düşünemiyorum aynı evin içindeBelki gerçek sevgi olmadığından böyle düşünüyorumdur bilemiyorum. Ama evlilikte tabi ki pat diye ayrılamıyorsunuz. Ayrılıyorum ben demek elbette çok daha zor. Peki bu durumlarda nasıl devam edebiliyorsunuz, en azından soğumadan? (yalanlar,ses yükselmeleri, hatalar vs)
Gerçekten merak ettiğim konular bunlar. Cevaplayanlara şimdiden teşekkür ederim.
Mutsuz evlilikler çok üzücü. Ama sevindigim bir yanı var. Akıllısın, mantıklısın ve sana yapılan her ne ise yanlis oldugunu biliyorsun. Iyi ki eşim var, aman eşim, canım eşim diye pembe gozlukler takmiyorsun. Sen diliyle konustum ama soylemek istediklerim genel. Direkt sana soylemedim yani. Dilerim bir gün hayal ettigin hayata kavuşursun.Ömrümün sonuna kadar bekar olarak yaşardım ben de herhaldekeşke sonsuza kadar - çevreme göre- evde kalmış bir kız olarak kalsaydım
Bu yorumu goren ve tanimayan herkes oyle düşünür. Baksana nasil anlatmis. Hatalari var ama benim de var, kimse dört dörtlük değil diyor. Adam annesiyle gorusmesine engel oluyor ve bunu bu sekilde açıklıyor, yazik gercekten.Ettiği duayla başkalarının da başını yakacak
Geçen bir konuda gördüm, merak edip profiline baktım, öyle gördüm mesajları. Yoksa çok iyi bir evliliği olduğunu düşünürdüm
Teşekkür ederimMutsuz evlilikler çok üzücü. Ama sevindigim bir yanı var. Akıllısın, mantıklısın ve sana yapılan her ne ise yanlis oldugunu biliyorsun. Iyi ki eşim var, aman eşim, canım eşim diye pembe gozlukler takmiyorsun. Sen diliyle konustum ama soylemek istediklerim genel. Direkt sana soylemedim yani. Dilerim bir gün hayal ettigin hayata kavuşursun.
Dünya bir yana annem bir yana ya. Ailem yine öyle. Ben bir gün annemin sesini duymasam özlüyorum. Bir erkek için değer mi ya, kör kütük aşık olsam, aşkından Leyla olsam, yine de ailemi bırakmazdım. Allah akıl fikir versin.Bu yorumu goren ve tanimayan herkes oyle düşünür. Baksana nasil anlatmis. Hatalari var ama benim de var, kimse dört dörtlük değil diyor. Adam annesiyle gorusmesine engel oluyor ve bunu bu sekilde açıklıyor, yazik gercekten.
En gerçekçi yorumBir daha dünyaya gelmeyeceğiz
Bu konuyu mutlu zamanlarinda konussak daha farkli tepki verirdin diye düşünüyorum. Belli ki bu aralar mutsuzsun.Teşekkür ederim
Aman aman bir evliliğim yok, bazen mutlu bazen çok mutsuzum. Bir daha gelsem evlenmezdim diye düşünüyorum.
Tabi ailemi silmemi isteyen bir eşim yok ahhahaolsaydı şu an eşim olmazdı gerçi
Bir daha dünyaya gelmeyeceğiz
annenden ne görmüşsen ona dönüşürsün. social learning.Bizden oluyor mu yav? Hani becerikli bir kadın oluyor muyuz finalde?
Benim gibi sorumsuz, tembel, mızıkçı birinden de olur mu?
Eğlenceliyimdir, bir boğa burcu olarak keyif nasıl yapılır kitabını yazarım. Ama iş sahiplenip sarıp sarmalamaya gelince o yok işte. Erkekler de niyeyse anaç tipleri seviyorlar galiba, ya da çoğu.
Yoo aksine iyiydim aslında, bir sorunum yok şu an,sadece genel olarak evliliğimi yazmak istedim, mutlu olduğum an oooow harika bir kocam var, mutsuz olduğum zaman berbat bir kocam var diyen biri değilimBu konuyu mutlu zamanlarinda konussak daha farkli tepki verirdin diye düşünüyorum. Belli ki bu aralar mutsuzsun.
Kayinvalidenle tanışmak dahi istemem. Ne kadar degersiz yetistirmis kizlarini. Siddet görüp ozur dilemek ne? O kadının omuzlarini tutup sarsmak istedim. Yazik gercekten ya.Yoo aksine iyiydim aslında, bir sorunum yok şu an,sadece genel olarak evliliğimi yazmak istedim, mutlu olduğum an oooow harika bir kocam var, mutsuz olduğum zaman berbat bir kocam var diyen biri değilim
Kayınvalidem çocuklarını kız ve erkek diye ayırarak büyütmüş resmen, bunu eşimde görüyorum çoğunlukla, çocukluğu bırak şu an bile hata yaptığında olur o böyledir, alttan almalı, erkek sonuçta vs diyorlar, hemde yüzüne yüzüne. Eşim de benim hep anlayış göstermemi istiyor.
Ben de ne alaka, erkek olduğu için neden yaptığı hataları normal karşılıyosun diye çıkışmıştım kaynanama
Kayınvalidem kendi kızlarını bile böyle büyütmüş, kocanız dövse de gelmeyin kafasında hepsi.
Görümcemin kocası onu dövmüş, kız gitmiş kendisi özür dilemiş.
Şu an değil ama ilk evli olduğum yıl sert görüyorlardi beni, kocamın kıymetini bilmiyor muşum ahdkshdjf
Erkek dövmüyo, sövmüyo diye dört dörtlük olmuyor bunu anlamıyolar. Benim ailem de tam tersi meselakültür desen iki aile de doğulu ve doğuda büyüdük.
Ciddi bir terapi ile anca düzelir diye düşünüyorum, ya da ayrılırım dünyanın sonu değil 23 yaşındayım daha
Maalesef. Burada çok var ya böyle düşünen, maalesefKayinvalidenle tanışmak dahi istemem. Ne kadar degersiz yetistirmis kizlarini. Siddet görüp ozur dilemek ne? O kadının omuzlarini tutup sarsmak istedim. Yazik gercekten ya.
Nasil mutluysan oyle olsun insallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?