• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir daha dünyaya gelseniz yine de evlenir miydiniz?

Maalesef. Burada çok var ya böyle düşünen, maalesef 😏öz kuzenimin eşi onu aldattı kız geri barıştı, bize dedi ki kızlar kusura bakmayın her erkek aldatır. Pardon? dedim. İşte ben erkeklere güvenmiyorum dedi. Ablacım dedim her erkek yapmaz, ama bana yapan kendini kapıda bulur gidip barışmam. Eee zaten hepsi yapıyor büyük konusmayın basınıza gelir dedi, gelsin zararlı çıkan ben olmam dedim. Cinsiyetçi yaklaşımlar, kadının değersizleştirilmesi çok yaygın burada, görüşmek vs bile istemiyorum muhakkak cahillik kokan bir muhabbetleri oluyor 🤷🏻‍♀️
Şaşırsam mı üzülsem mi bilemedim. Kendilerine biçtikleri deger cok üzücü. Cocuklarina da boyle ogretecekler. Oğlum sen erkeksin her seye hak sahibisin, kizim sen susup oturacaksin diye bir nesli daha igrenc yetistirecekler. Hic bitmeyecek mi bu cahillik? Memleketle ilgisi de yok. Kafanın icindekiyle ilgili. Cok üzücü...

Evli değilim, evleneceğimi zannetmiyorum. Bekar hayatı yaşamayı düşünüyorum. (Çocuk da istemiyorum.)

Diyelim evlendim büyük ihtimalle boşanırım. Aynı kişiyi gör gör nereye kadar emin değilim

Bir daha dünyaya gelseniz yine evlenir miydiniz?
Keşke evlenmeseydim diyenler var mı?

Evlenmek zorundaymışım gibi bir algı var çevremde. Yaş da ilerleyince bu muhabbet kaçınılmaz oluyor haliyle. Mesela önceki ilişkimde gayet güzel anlaşıyorduk fakat bir yalanından ötürü ayrıldım. Anında soğuyorum. Bir şeye kırılınca mesela yüzünü göresim bile gelmezdi, inanılmaz gıcık olurdum. Evli olsaydık hiç düşünemiyorum aynı evin içinde 🙈 Belki gerçek sevgi olmadığından böyle düşünüyorumdur bilemiyorum. Ama evlilikte tabi ki pat diye ayrılamıyorsunuz. Ayrılıyorum ben demek elbette çok daha zor. Peki bu durumlarda nasıl devam edebiliyorsunuz, en azından soğumadan? (yalanlar,ses yükselmeleri, hatalar vs)

Gerçekten merak ettiğim konular bunlar. Cevaplayanlara şimdiden teşekkür ederim. 😚💐
Kore dizilerinde reankarnasyon olayı çok var. Farklı bı hayatta tekrar farklı kişiler olarak dünyaya geliyorlar . Ama yine aşık oluyolar falan. Yani alnına yazdı kader silemezsin durumu. Çok ta düşünme. Nasipten öte yol yok🤭

Evlenirdim.
Ama başka biriyle, çok başka şartlarda, bencilce isteklerimden asla vazgeçmeyecek şekilde bir evlilik yapardım heralde.
Normalde deger vermediğim, " olsun ya ne önemi var " dediğim her şeyi çok önemserdim.

Mesela ailesini ondan daha çok inceler kaliteli insanlar mi bakardım.

Önemli sandıklarım önemsiz, önemsiz sandıklarım Önemliymiş meğer..

Bir daha dünyaya gelsem yeniden aynı kişi ile evlenirdim.

Beni yormadı, üzmedi kaybetmek için hatalar yapmadı.

Evlilik bir oyunsa kurallarını bildi diskalifiye olacağı hataları da bildi ceza puanı alacağı yerleride

Tolerans gösteremeyeceğimizi düşündüğümüz anlarda hep sakinleşmryi bekledik, kırmamak kırılmamak için. Polyanna olamam biz de yükseldik birbirimize kızdık ifade ederken birbirimizi kırdık ama bakılacak yüz bıraktık. Hakaret etmedik, baskı yapmadık, evlilik 2 kişilik karşı tarafdan sürekli negatif elektrik alsaydım kesin ben de böyle bir enerji verecektim, ben asla evlenmem bir daha diyen kesimin asıl sorunu bu bence. Aynayı kendime tuttuğum anlarda anlaşmazlık durumlarında bazen aynayı iyi ki tutmuşum diyorum anlaşılmaz bir insan gibiyim şuanda diyip toparlıyorum kendimi. Bunun farkında olduğunuzda evlilik iyi ki olmuş kıvamına geliyor. Benim en yakın dostum eşim. İş hayatındaki hatalarım konusunda ailem ile olan iletişim bozukluklarımı objektif bir şekilde düzeltiyor. Ben de ona aynı şekilde eleştirel yaklaşmadığım için belki de yürüyor.

Evlilik beni korkutuyordu. Özellikle burada okuduklarım korkutmuştu. Çünkü ailemde, babamda hiç görmediğim şeyler gördüm, okudum burada 10 senedir. Ve hiç sabırlı bir insan değilim.
Ama evlilik güzel bir şeymiş. Keşke birkaç sene önce evlenseymişiz diyorum şimdi 😁

Evlendikten sonra şuna emin oldum, evlilik yanlış insanla cehenneme dönüşebilecek bir şeymiş bunu görebiliyorum.
Sürekli söylendiği gibi öyle kutsal, korunması gereken, saygın bir oluşum falan değil, sadece bir yaşam şekli.
Ve hayatınıza güzellik katmıyorsa, mutsuz ediyorsa, sorumluluklar eşit paylaşılmıyorsa, adam ve ailesi bikbik her halta karışıyorsa, huzur vermiyorsa, eş ailesinin terbiyesizliklerini ağzını ayırıp izliyorsa vs vs evlilik, sürdürmek için çaba harcanması gereken bir şey asla değil.
Doğru insanla güzel bir şey ama öyle değilse uğraşmaya değmez. Canınıza yazık.

Evlenirdim.
Ama başka biriyle, çok başka şartlarda, bencilce isteklerimden asla vazgeçmeyecek şekilde bir evlilik yapardım heralde.
Normalde deger vermediğim, " olsun ya ne önemi var " dediğim her şeyi çok önemserdim.

Aynı benim düşüncelerimi anlatmışsın👏

Evlenirdim.

Mesela nelerin önemli olduğunu düşünüyordun nomu,genel anlamda sana katılıyorum,neler önemsizmis meğerse?
Benim de sıralama sorunum olmuşta biraz,senden de öğrenmek istedim:)

İlk evliliğimi 10000 defa dünyaya gelsem ve tek erkek o olsa yine de yapmazdım.

Şu anki evliliğimi ise defalarca da dünyaya gelsem engeller olsa hepsini aşar yine yapardım. Özetle karşınızdaki insanla uyumunuza bağlı.. Evlilik bekarlıktan çok çok güzel ama şunu ilk eşimle evliyken söylediklerinde bir gram inanmazdım.

Sizi tanimayan, eski konularinizi bilmeyenler dunya iyisi bir kocanız var sanacak.

Aileniz ile görüşmenize izin vermiyordu.

Buraya kaydolurken bile ondan izin almıştınız.

Boyle gereksiz övmeye ne gerek var?

Sosyal medya da aynı sizin bu yorumunuz gibi.

Hemen herkesin yaşadığı hayat başka, sundukları hayat bambaşka.
Ben de instagram paylaşımı gibi okudum mesajı:)
"Çok şükür yanımda var gönlümde yar edene" ☺

Evlenirdim, hatta yine eşimle evlenirdim. Ama biraz daha geç evlenirdim :KK51:

İlk evliliğimi 10000 defa dünyaya gelsem ve tek erkek o olsa yine de yapmazdım.

Şu anki evliliğimi ise defalarca da dünyaya gelsem engeller olsa hepsini aşar yine yapardım. Özetle karşınızdaki insanla uyumunuza bağlı.. Evlilik bekarlıktan çok çok güzel ama şunu ilk eşimle evliyken söylediklerinde bir gram inanmazdım.
Sana helal olsun o eş ailesine rağmen bunları diyebiliyorsun.

Mesela nelerin önemli olduğunu düşünüyordun nomu,genel anlamda sana katılıyorum,neler önemsizmis meğerse?
Benim de sıralama sorunum olmuşta biraz,senden de öğrenmek istedim:)

Tokgözlülüğü iyi bir şey sanırdım değilmiş. Sen kendini tokgözlü sanırsın karşı taraf adını enayi koyarmış mesela.
Zorlastirmayayim sevdiğimin hayatını kolaylaştırayim derken çabuk ulaşılan kolay lokma olurmuşsun.
Kişi kendi kendini saydırır sanırdım. O isler evlilikte öyle olmuyormuş. Sayılan, deger gören bir gelin varsa eger bilin ki onu saydıran kocasıdır. Öyle bir değer verir sayar ki kendisi, ailesi ulan oğlumuz icin pek kıymetli bu biz de sayalım madem dermiş.
Ailesinde huzur ne bilmemiş, huzurla yetişmemiş insan huzur ne bilmezmiş. İçten içe o sevgisizliğin kötü tohumunu bir yerde taşır onunla birlikte sen de bir takım bedeller ödermişsin.
Onun suçu ne ki ailesi öyle diye dememek lazımmış.. Armut dibine düşermiş bir yerde.

Bir de erkek sözü deyimi bir palavraymış misal. Isini erkek sözüne birakmayip eşeğini sağlam kazığa baglamak lazımmış. O sözler işlerine geldiği gibi şartlara göre değişirmiş..

Bir daha dünyaya gelseniz yine evlenir miydiniz?
Keşke evlenmeseydim diyenler var mı?

Evlenmek zorundaymışım gibi bir algı var çevremde. Yaş da ilerleyince bu muhabbet kaçınılmaz oluyor haliyle. Mesela önceki ilişkimde gayet güzel anlaşıyorduk fakat bir yalanından ötürü ayrıldım. Anında soğuyorum. Bir şeye kırılınca mesela yüzünü göresim bile gelmezdi, inanılmaz gıcık olurdum. Evli olsaydık hiç düşünemiyorum aynı evin içinde 🙈 Belki gerçek sevgi olmadığından böyle düşünüyorumdur bilemiyorum. Ama evlilikte tabi ki pat diye ayrılamıyorsunuz. Ayrılıyorum ben demek elbette çok daha zor. Peki bu durumlarda nasıl devam edebiliyorsunuz, en azından soğumadan? (yalanlar,ses yükselmeleri, hatalar vs)

Gerçekten merak ettiğim konular bunlar. Cevaplayanlara şimdiden teşekkür ederim. 😚💐
doğru kişiyi bulmayla alakalı ben çok mutluyum eskiden çok uzaktım evlilik vs ama eşimle tanıştıktan sonra öyle olmadı o güveni hissediyorsun zaten :KK200:

Daha cicim aylardında dascığım hele bir kaç sene geçsin 🙂
Senesi mi var yaa
Gecenki konuda ben şoka uğradım.
Kaynana neler neler yaptı
Hani kadının ikinci evliliği o kadar üzüldüm ki ikinci evlilikte de ilkinden beter aileye düşmüş diye.
Resmen şuan iyi ki diyor🤔
Adama tokat atmıştı en son.

Ben de instagram paylaşımı gibi okudum mesajı:)
"Çok şükür yanımda var gönlümde yar edene" ☺

Off bi tanidigim var boyle. Allahim sukur, cok sukur, binlerce sukur yok dualarimin karşiligisin bilmem ne ama kocaman bir paragraf yaziyor hepsini okumuyorum ama soyle bir goz gezdirince neredeyse hatim indirecek sukurler dualar. 😁

Back