Bir Çocuk Bu Kadar Zor Olmamalı !!!

Küçükte kendi kızımı gördüm. Üstüne benimki istediği olmayınca kendine vuruyor. Kafasını bana gelip vuruyor. Hayret içerisindeyim. Bu pandemi yaktı bizi. Deşarj olamıyor çocuğum tam keşif aşamasındayken. 20 aylık bu arada. Ne yer ne uyur ne oynar. Zor. Ben 2. Yi düşünmüyorum.

Çok teşekkür ederim bu faydalı önerileriniz için büyük oğlan kendini tamtamına ifade edemiyor diyorumki şiddete maruz kalsa kreşte gelip bize bunu aktaramaz onun için biraz daha beklemek istiyorum...şişme havuz aldık günde iki saatte yakın içinden çıkmıyorlar çok iyi bir aktivite oldu bizim için sonunda çocuklarla bende yorgun düşüp öğle uykusuna kalıyorum Ama bizim haylazların enerjisi bitmek tükenmek bilmiyor biz bitiyoruz onların enerjisi bitmiyor..Aktivite yapalım diyorum biri biryerden yerle bir ediyor biri biryerden en sonunda 10 dk geçmeden kaldırmak zorunda kalıyorum..Eşyalara oyuncaklara çok zarar veriyorlar bende hata çok artık sabır eşiğim azaldı çok çabuk parlayıp öfkelenebiliyorum buda bağlarımızın daha çok zedelenmesine yol açtı

Sistemli olmanız çok güzel bişey, ama siz sistemli olduğunuz için çocuklarınız böyle değiller
Yada çocukları böyle olan anneler bu güven ortamını saglayamadiklari için değil.

Öyle demedim diyeceksiniz belki ama dediklerinizden direk bu çıkıyor ☺
Çocuk zorsa yapılacak şey sakinlik sabır.

O cocugun arıza çıkaracagi varsa siz ne yaparsanız yapın yine çıkarır.
Size düşen yine sadece sabır çekmek kalır

Ne alaka iyi bir babayla aldatma konusu!!Ne bayılıyorsunuz eski konularla insanları vurmaya...Ben her zaman söylerim eşim çok iyi bir babadır iyi bir eş olamadı ama çok iyi bir baba oldu...Ben eşimle aynı evde iki ev arkadaşı gibiyim onun ötesi 2 yıldır hiç olmadı...Bu olaylar beni çocuklarıma karşı depresif değil aksine yalnız kaldığımı hissettiğim zamanlarda çocuklarıma sımsıkı sarılmamı sağladı...Sadece şuan eşimle aramda çocukları eğitirken fikir ayrılıklarına düşüyoruz bu sıkıntı oluyor ben daha kararlı durmaya çalışırken o daha zayıf daha zaafkar duruyor çocuklara karşı birde size son tavsiyem konu sahiplerinin geçmişlerini araştırırken o geçmişmi geçmemişmi iyi bilip bilmeden peşin hükümlü yorum yapmayın

9.30 da götürüyoruz uykuya 11 de uyuyorlar uyku düzenleri iyidir Allahtan öğlen 1 buçuk 2 saat uyuyorlar o yönden şanslıyım

Amin çok teşekkür ediyorum güzel tavsiyeleriniz için

Açıkçası oğlum daha küçük nu konularda pek fikrim yok, daha oralara gelmedik size sabır dilemeye geldim, 2saattir bebe uyutmaya çalışan biri olarak
Çok teşekkür ediyorum küçükken uyumazlardı annem derdiki en iyi zamanları bu zamanlar sen büyüde gör şimdide diyorlar bu neki ergenlik diye bişey var yani Allah annelerin hep yardımcısı olsun

Bi çocuk psikiyatriye götürün hiperaktif olabilirler..Hiperaktiflik yaramazlık değildir önlemi alınmaynca dikkat eksikliği de baş gösteriyor.Akabinde disleksi v.s de olabiliyo bu tarz cocuklarda..Benim oğlumda öyle hepsi bir arada hiperaktif,dikkat eksikligi ve disleksi kendisiyle ugraşılması hem çok zor hem çok üzücü hem çok komik hem yorucu hem de eğlenceli canı sağolsun.. Tavsiyem Geç kalmayın..

Kesinlikle çok haklısınız kendime hiç vaktim yok herşey tepetaklak evin eşyaları kırık dökük mutfak dokaplarının içi dağınık uzun süredir silemedim gardropda eşyalar alalade atılmış evde sadece sil süpür yemek ve çamaşır yapıyorum onun haricinde dolapların içi cam kapı ütü hep kaldı eskiden çok düzenliydim bunların yapılmamasıda beni çok etkiliyor...Bir yere çıkıp bir kahve bir çay içemiyorum bir arkadaşım bile yok wc ye bile küçük oğlan peşimde geliyor...Belkide bu haftasonu 1-2 saatliğine bir fırsat yaratmalıyım kendim için belkide tek ihtiyacım bu..Bu güzel öneriniz için çok teşekkür ediyorum

Demek istiyorum ki Avrupalı çocuk da Türk çocuğu da çocuk ama Türk çocukları belli şekilde daha hırçın .Bu durum sendromdan kaynaklıysa Avrupalı çocuklar neden Türk çocuklarından çok daha sakin ? İki yaşında olmalarından kaynaklı olsaydı aynı yaş grubundaki Avrupalı çocuklar da çok hırçın olurdu ama genel olarak çok sakinler ve Türkiye'de çocuklar 5 yaşında da çok hırçınlar . Ben bunu günümüzdeki yetiştirme tarzına bağlıyorum , eskisi gibi şiddet uygulanmıyor, bu çok güzel ama modern toplumların uyguladığı disiplin yöntemleri de uygulanmıyor .Gelişigüzel çocuk ağlayınca tablet veriliyor ,çocuk ağlayınca Avm'de istediği oyuncak alınıyor ve bu iyi anne babalık sanılıyor .

Konu sahibi yorumlarınıza bakınca ben eşinizden kaynaklandığını düşünüyorum çocukların hırçınlığının . Doktora bile götürünce laf ediyormuş . Bence eşinizden gizli ya da ikna ederek bir çocuk psikoloğuna da götürün .Siz de çok tükenmiş görünüyorsunuz.

Son düzenleme:
Ay aynı benimkileri tarif etmişsin Allah kolaylık versin sizede

İnşallah dediğiniz gibi olur ben size bişey desem inşallah beni kötü anne ilan etmezsiniz büyük oğlan kabızdı kaka yaparken kustu altıda pişik olmuş dedim ilk önce altını temizleyeyim sonra kusmuğu temizlerim altını temizledim bezi sarıp sarmaladım kenara koydum yeri sildiğim peçetelerle birlikte atayım git gel yapmayayım dedim hemde kusmuğa basarlar dedim..Bi 2-3 dak işim bitti küçük oğlan sen bezi aç kakadan ye (daha küçük o zamanlar)deliye döndüm ağzını sıcak suyla yıkadım duş aldırdım ama ben hem sinirden hem çocuğuma üzüntümden oturdum ağladım..kendimi suçladım o olayı hatırladıkça içim bi tuhaf oluyor

Bazı davranışlar tamamen genetik eşinin babasının bebeklik dönemleri nasılmış
Kayınpeder hareketli bir adam mi?

Ben doğru sözü hiçbir zaman yanlış anlamam çok haklısınız benim tahammül eşiğimde azaldı farkındayım destek alsam iyi olacak galiba

Çok haklısınız acaba çok şımarıkmı davranıyoruz millet çocuklarının sağlığına kavuşması için varını yoğunu satıyor biz elimizdeki sağlık nimetini hiçe sayıp sızlanıp duruyoruz

Kucuk buyugu ornek aliyor. Isteklerini aglama ile yaptiracagini abisinden ogrenmis. Ben olsam sanirim buyugu krese verirdim. Arkadas edinir hem de sosyal faaliyetlerde bulunur. Tek cocukla ugrasma daha az yorar sizi boylece. Aklima baska da birsey gelmiyor. Allah yardimciniz olsun.

Disiplinsizlikte en büyük sebep ebeveynlerin tutarsız tavırları, eşinizle bu sorunu halletmedikçe çocuklar sizi çok yorar daha maalesef
Eşim kafasının dikine giden bir adam iyi bir baba fakat iyi bir eş olamadı her konuda fikir ayrılığımız var konuşuyorum 2 gün tutarlı üçüncü gün çocuk ağlasa gözleri doluyor

Gerçekten aynısı...Ben kafamı vucudumu o kadar hızlı döndürüyorumki Tanzanya canavarı gibi anca öyle yetişebiliyorum bende hop mutfaktayım hop yatak odasındayım...hele iki dk sesleri çıkmasın evde kasırga olmuş her yer her yerde

Ç
çok teşekkür ediyorum su pandemi bir geçsin götüreyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…