- 27 Şubat 2018
- 3.667
- 5.469
Çok teşekkür ederim bu faydalı önerileriniz için büyük oğlan kendini tamtamına ifade edemiyor diyorumki şiddete maruz kalsa kreşte gelip bize bunu aktaramaz onun için biraz daha beklemek istiyorum...şişme havuz aldık günde iki saatte yakın içinden çıkmıyorlar çok iyi bir aktivite oldu bizim için sonunda çocuklarla bende yorgun düşüp öğle uykusuna kalıyorumBen böyle durumlarda normal/anormal şeklinde bir değerlendirme yapmayı doğru bulmuyorum.
Bazı çocuklar 'zor mizaçlı' oluyor bunu kabul etmek lazım.
Bununla birlikte çocuğa olumlu sınır konuyor mu?
Rutinlere özen gösteriliyor mu?
Bunlar da önemli çünkü çocuklar rutinler ve sınırlar sayesinde kendilerini güvende hissederler.
Güvende hissetmeyen çocuk, agresifleşir, huysuzlaşır, vara yoğa ağlar.
Çocukları bizzat görmediğim, akran/yetişkin etkileşimini gözlemlemediğim için yorum yapmam doğru olmaz.
Konu sahibine tavsiyem büyük çocuğu için yarım gün kreş/anaokulu faydalı olur.
Su, kum, oyun hamuru, parmak boyası vb duyusal materyaller de çocukları sakinleştirmede işe yarar.
İmkanınız varsa balkona şişme bir havuz alın, su doldurun oynayıp deşarj olsunlar.
Kum havuzunu da aynı şekilde ısrarla tavsiye ederim.
Büyük olan için trombolin kullanılabilir enerji boşaltmada birebirdir.
Agresif çocuklar için şişme hacıyatmaz öfkeyi boşaltmada işe yarar.
Aklıma farklı bir şey gelirse yine yazarım.
Sistemli olmanız çok güzel bişey, ama siz sistemli olduğunuz için çocuklarınız böyle değillerIki tane cocuk büyüttüm, oglumla kizimin arasinda 4 yas ara var ama ikisindede ne 2 yas ne 3 yas ne de baska bir sendrom gördüm. Hergünün bir sistemi olmazmi lazim cocuklari icin. Sabahleyin Saat 7-8 arasi kalkardik ve aksam yemegi en gec 7 de, ondan sonra dogru banyoya, sonra masal anlatma, kitap okuma ve iyi geceler. En gec 8 de uyurdu cocuklar. Ögle yemeginden sonra 2 Saat öglen uykusu, uykudan sonra arkadaslariyla bulusurduk, hafta da 1 gün cocuk sporu vardi, veya yüzme e giderdik vs vs. Hafta da 1 gün ögleden sonra babaanne günü ve 1 gün annanne -günü vardi. O günler oraya giderdik. Hafta sonlari aile günleriydi. Ama uyuma ve yemek saatleri hergün aynisiydi. Böyle sistemli yasam cocuklara emniyet veriyor. Ben cocuklarimla berbere giderim, dis doktoruna, kadin doktoruna, hic Problem olmuyordu. Onlar bekleme odasinda, getirdigimiz oyuncaklarla oynardilar, ben muayene olurken veya saclarim yapilirken. Ben yaramazlik görmedim.
Ne alaka iyi bir babayla aldatma konusu!!Ne bayılıyorsunuz eski konularla insanları vurmaya...Ben her zaman söylerim eşim çok iyi bir babadır iyi bir eş olamadı ama çok iyi bir baba oldu...Ben eşimle aynı evde iki ev arkadaşı gibiyim onun ötesi 2 yıldır hiç olmadı...Bu olaylar beni çocuklarıma karşı depresif değil aksine yalnız kaldığımı hissettiğim zamanlarda çocuklarıma sımsıkı sarılmamı sağladı...Sadece şuan eşimle aramda çocukları eğitirken fikir ayrılıklarına düşüyoruz bu sıkıntı oluyor ben daha kararlı durmaya çalışırken o daha zayıf daha zaafkar duruyor çocuklara karşı birde size son tavsiyem konu sahiplerinin geçmişlerini araştırırken o geçmişmi geçmemişmi iyi bilip bilmeden peşin hükümlü yorum yapmayınEşinizi çok övmüşsünüz ama eski konuklarınıza ve mesajlarınıza bakınca sizi defalarca aldattığını yazmışsınız . Belki de kocanızla ilgili bu durum sizi sandığınızdan fazla etkiliyor, hatta çocuklarınızla olan ilişkinizi de etkiliyordur. Çocuklar her ne kadar küçük olsa da ortamdaki huzursuzluğu gerginliği sezerler. Bu yüzden sizin enerjiniz kalmadı , ve geriliyorsunuz ve bunu çocuklarınıza yansitiyorsunuz.
9.30 da götürüyoruz uykuya 11 de uyuyorlar uyku düzenleri iyidir Allahtan öğlen 1 buçuk 2 saat uyuyorlar o yönden şanslıyımİki çocuk gerçekten zor. Allah yardımcınız olsun. Küçük çocuğunuzun 2 yaş sendromu yaşadığını düşünüyorum. Eğitimci arkadaşlar gerekli tavsiyelerde bulunmuşlar. Ek olarak söylemek istediğim eğer iki çocuğunuz için de uyku düzeni oluşturur ve erken yatırmaya alıştırırsanız (alışık değillerse ilk başta zorlanabilirsiniz) onlar uyuduktan sonra biraz kendinizi dinleyebilir ve eşinizle vakit geçirebilirsiniz. Bu şekilde daha positif olur gün içinde sorunları daha iyi yönetebilirsiniz.
Amin çok teşekkür ediyorum güzel tavsiyeleriniz içinBir şeyi istediğinde vermiyorsanız ve çocuğunuz ağladığı için tekrar veriyorsanız o cocuk sizi kullanır ve her seferinde ağlamaya ve ağlayarak yapmaya devam eder. Cünkü artık Annem ağladığımda her istediğimi yapıyor fikri oluşuyor. Cocuklarınız normal davranışlar sergiliyor cünkü çocuk bu koşar oynar zıplar yaşlarının gereğini yapıyorlar. İkisi de küçük oldugu için bunalmışsınız biraz bu çok normal. Biraz büyüdüklerinde daha rahat edeceksiniz. Pedagog gözde hanımı izleyin bence tvde programları olurdu. Evinizde kurallarınız olsun bunları beraber hazırlayın asın vs. Cocukların yatma saatlerni erkene alın vs daha rahat edeceksinizdir. Allah annelere kolaylık versin cocuk büyütmek büyük emek sabırlı olun
Çok teşekkür ediyorum küçükken uyumazlardı annem derdiki en iyi zamanları bu zamanlar sen büyüde gör şimdide diyorlar bu neki ergenlik diye bişey var yani Allah annelerin hep yardımcısı olsunAçıkçası oğlum daha küçük nu konularda pek fikrim yok, daha oralara gelmediksize sabır dilemeye geldim, 2saattir bebe uyutmaya çalışan biri olarak
Evet her öğlen balkonda şişme havuzda 2 saat oynatıyorum akşamda 1 saat park yada açık hava faslımız oluyor ama bizim enerji bitiyor onlar zıpkın gibi maşallahBana her şey normal geldi. Yeterince açık havaya çıkıyorlar mı, yeterince yoruluyorlar mı? İnanın çok fark ediyor
Kesinlikle çok haklısınız kendime hiç vaktim yok herşey tepetaklak evin eşyaları kırık dökük mutfak dokaplarının içi dağınık uzun süredir silemedim gardropda eşyalar alalade atılmış evde sadece sil süpür yemek ve çamaşır yapıyorum onun haricinde dolapların içi cam kapı ütü hep kaldı eskiden çok düzenliydim bunların yapılmamasıda beni çok etkiliyor...Bir yere çıkıp bir kahve bir çay içemiyorum bir arkadaşım bile yok wc ye bile küçük oğlan peşimde geliyor...Belkide bu haftasonu 1-2 saatliğine bir fırsat yaratmalıyım kendim için belkide tek ihtiyacım bu..Bu güzel öneriniz için çok teşekkür ediyorumBen çocuklarınızın anormal olduğunu düşünmedim okurken. Benim oğlum da bir yaşında, anlattıklarınıza benzer davranışlar sergiliyor. İstediği olmayınca çok uzun süre ağlayabiliyor. Evet anne olarak yorulduğum oluyor ama hiç anormal bulmadım onu, çünkü onu tanıma ve anlama gayretindeyim hep. Üstelik küçük oğlunuz iki yaş ergenliği yaşıyor, bence daha da normal. Beş parmağın beşi de bir olacak diye bir kaide yok, sizin şimdi zor bulduğunuz çocuklarınız ileride muhtemelen hassas ve duyarlı bireyler olacaklar. Zor diye nitelendirilen çocukların ortak özellikleri bu çünkü.
Bence esas sorun siz çok yoruluyorsunuz. İki çocuğun yükü size ağır geliyor yetişemediğinizi düşünüyorsunuz ve bunun çocuklardan kaynaklandığını düşünüyorsunuz. Aslında bu sizin kendinize ayıracak vaktinizin kalmayışıyla alakalı bence. En azından haftada birkaç gün, birkaç saat kendinize vakit ayırabilseniz sizin için çok iyi olur.
Zorlandığınızı düşündüğünüz anlar çocuklarınızın anormalleştiği anlar değil, sizin yorulduğunuz ve enerjinizi kaybettiğiniz anlar olabilir. Dikkat edin. Böyle olduğunda onlara iyi gelemiyorsunuzdur ve çocuklar hırçınlaşıyordur. Şahsen tahammülüm zayıf olduğunda ve stresli olduğumda oğluma iyi gelemiyorum ve ne yapsam sakinleştiremiyorum, çünkü halimi seziyor. Sizde bu durum kısır döngü haline gelmiş olabilir. Yorgun olduğunuz için onları sakinleştiremiyor, onlar sakinleşmediği için yorgunluktan kurtulamıyor olabilirsiniz. Kendinize vakit ayırın.
Çocuklarınızı alıp bol bol açık havaya, risksiz alanlara çıkın ve uzun zaman geçirin. Zira iki çocukla bu sıcakta tüm gün evde insan gerçekten kafayı yer.
Bazen sadece kendinize yönelik zamanlar oluşturun ve çocukların ikisini de babasına verin. Sadece birini alması dinlenmeniz için yetmiyor çünkü.
Onların iyi olması için önce siz iyi olacaksınız. Arabanın tam gaz gidebilmesi için önce depoyu fullemek gerek. Kendinizi şarj edin. Kolaylıklar dilerim.
Zaten sendrom demek tamam sensin diyip her dediğini yapmak demek değil. Sadece o dönemlerde daha çok neye yatkın, karakteri nasıl sekilleniyor bunun ayrımı yapılıyor.
Ve o yaşına göre davranışı normal mi ? Yoksa başka bir psikolojik sorunu olabilir mi farkına varılması kolaylaşıyor. Nasıl her şeyine tamam demeye bagdastirdiniz anlayamadim
Ay aynı benimkileri tarif etmişsin Allah kolaylık versin sizedebenim 2.5 yasindaki kizim da o aylardan beri boyle.
su istese aglayarak ister tamam veriyorum diyorum vay sen bana nasil su verirsin diye agliyor sanki
2 yaş sendromu boyle bişey heralde.
birşeyi yapma desem inadina yapar.
bazen bende çileden çıkıyorum
wc de bile hala yanimda
2 dk gozunun onunden kaybolsam kusana kadar aglayip ortaligi bir birine katiyo resmen
bazen bende kızıyorum dayanamayip ama uyumadan once anlattigim uydurma masallar cok ise yariyor.
mesela bir tavsanda bahsedip kendisinin nasil davranmasi gerekiyorsa tavsan oyle davraniyormus diye anlatiyorum
çok faydasini gordum
İnşallah dediğiniz gibi olur ben size bişey desem inşallah beni kötü anne ilan etmezsiniz büyük oğlan kabızdı kaka yaparken kustu altıda pişik olmuş dedim ilk önce altını temizleyeyim sonra kusmuğu temizlerim altını temizledim bezi sarıp sarmaladım kenara koydum yeri sildiğim peçetelerle birlikte atayım git gel yapmayayım dedim hemde kusmuğa basarlar dedim..Bi 2-3 dak işim bitti küçük oğlan sen bezi aç kakadan ye (daha küçük o zamanlar)deliye döndüm ağzını sıcak suyla yıkadım duş aldırdım ama ben hem sinirden hem çocuğuma üzüntümden oturdum ağladım..kendimi suçladım o olayı hatırladıkça içim bi tuhaf oluyorYouTube videoları var aslında çok güzel. Bulursam atarım size.
Benimkilerin arasında 14 ay var. Küçük olan kız. Oradan yırttım biraz çok yapıcı bir çocuk. Ancak oğlum beni çok zorladı inat konusunda. Pedagoglar çocukla inatlaşmayın diyor. Ne zaman anaokuluna başladı, o zaman anormal şekilde olgunlaştı. Şu an 6 ve 7 yaşındalar ve yaşadığım çoğu şeyi unuttum.
Oğlumu bir keresinde WC de buldum. Eline tuvalet kağıdı rulosunu almış klozetin suyunda yüzdürüyordu. Kolunun tamamı tuvaletin içindeydi. Kalp krizi geçiriyordum. Sınır şart.
Ben doğru sözü hiçbir zaman yanlış anlamam çok haklısınız benim tahammül eşiğimde azaldı farkındayım destek alsam iyi olacak galibaMerhaba öncelikle çocuklarınıza inatçı vb. kişilik özellikleri yüklemek için çok erken. İki yaşındaki her çocuk hırçın ve hiçbirinin poposu yer görmüyor. Gerçekten kötü niyetli yazmıyorum. Benim de çocuğum var. Çocuklarınızı anlamak için gelişimle ilgili birkaç kitap okumanızı tavsiye ederim.
Eğer çocuklardan gelişim dönemlerine uymayan şeyler istersek hep ters teper ve aksi, huysuz, yaramaz diye nitelediğimiz çocuklar ortaya çıkar. Mümkünse bir psikologdan yardım alın.
Özellikle çocuklarınızın yanında onlara yaramaz vb. sıfatlar söylemeyin
Çok haklısınız acaba çok şımarıkmı davranıyoruz millet çocuklarının sağlığına kavuşması için varını yoğunu satıyor biz elimizdeki sağlık nimetini hiçe sayıp sızlanıp duruyoruzGözlerinizi kapatın ve herseyin geçtiğini hayal edin...
çocugum yok olur mu olmaz mı bilmiyorum... olursa sağlıklı olsun diye dua ediyorum sadece ve de hayırlı... sizin çocuklarınız şükür ki sağlıklı...
ne yaşadığınızı kimse bilemez ama sabredin dua edin ... herşey geçiyor neler geçmediki hayatta
Eşim kafasının dikine giden bir adam iyi bir baba fakat iyi bir eş olamadı her konuda fikir ayrılığımız var konuşuyorum 2 gün tutarlı üçüncü gün çocuk ağlasa gözleri doluyorDisiplinsizlikte en büyük sebep ebeveynlerin tutarsız tavırları, eşinizle bu sorunu halletmedikçe çocuklar sizi çok yorar daha maalesef
Gerçekten aynısı...Ben kafamı vucudumu o kadar hızlı döndürüyorumki Tanzanya canavarı gibi anca öyle yetişebiliyorum bende hop mutfaktayım hop yatak odasındayım...hele iki dk sesleri çıkmasın evde kasırga olmuş her yer her yerdeBenim de iki oglum var, aralari sizin gibi 1,5 yassu anda buyuk 5 kucuk de 3,5 oldu, henuz delirmedim
Sizin kucuk su anda 2 yas sendromunda yalniz, onu da dusununbenim ikisi de yaramaz, delirmek uzere oldugum gunler oluyor. Bir gun basimin agrisindan bunlari uyuturken agladim artik, nolur susup uyuyun diye, gercekten dinlediler. Asla dogru degil, taktik yapmamistim ama o ise yaradi. Ben tekrarlamadim ama cok zorda kalirsaniz aklinizda bulunsun.
benimkilerin ikisi de farkli yerleri ayni anda kurcaliyorlar. Mesela birisi buzlukta dondurma arayip bulamayinca donmus et cikarirken, digeri kitapliga tirmanmaya calisiyor
Ben cozum bulamadim hicbir seye, tamamen saldim artik, kendimi yipratmamaya karar verdim. Ne soylersem soyleyeyim onlar cete gibi bildiklerini yapiyorlar cunku
sabirlar diliyorum, ikimize de.
çok teşekkür ediyorum su pandemi bir geçsin götüreyimBi çocuk psikiyatriye götürün hiperaktif olabilirler..Hiperaktiflik yaramazlık değildir önlemi alınmaynca dikkat eksikliği de baş gösteriyor.Akabinde disleksi v.s de olabiliyo bu tarz cocuklarda..Benim oğlumda öyle hepsi bir arada hiperaktif,dikkat eksikligi ve disleksi kendisiyle ugraşılması hem çok zor hem çok üzücü hem çok komik hem yorucu hem de eğlenceli canı sağolsun..Tavsiyem Geç kalmayın..