- 5 Nisan 2023
- 3.431
- 10.231
-
- Konu Sahibi Guclukizben
Kocasız kalmaktan korkuyor.Bosanmamak icin bebek yapmissiniz sanki, bahane olsun diye. Cocuklu kadinlar da bosanabiliyor, aileniz destekliyormus, neden korkuyorsunuz anlamiyorum, adamin elinde kalacaksiniz bir gun.
Ya tam çıldırtmalıksınız ama yaniÇünkü bu hayatta ben en çok anne olmayı istedim. Hem de 3 yıl boyunca.
Boşanan bir öğretmen arkadaşımla da konuştum ben, boşanınca her şey harika mı oluyor, anne ayrı şehirde baba ayrı şehirde okulda anneler günü babalar günü için etkinlikler yapılacak, mahkemede çocuğu almak için iki taraf kavga edecek. Ben bilmiyorum cidden burada boşanıp mutlu olan kaç kişi var ya da evlilikleriniz gerçekten harika mı, dört dörtlük eşleriniz var çok şanslısınız ama ben o şanslı kişi değilim. Birisi demişti ya öğretmenler odasında dedikodun yapılacak diye mi boşanmıyorsun evet tam da öyle benim arkamdan kimse bir evliliği bile yürütemedi demesinler diye deneyeceğim. Sizin gibi klavye delikanlıları çok güzel konuşur çünkü. Ben sizi tanımadığım halde bile ilk mesajları okumaya başladığımda ağlama kirizne girdim ben cahilim ben tam bir salağım, bebeğimi de yaktım kendimi de yaktım diye ama şuan bakıyorum da oturduğunız yerden yorum yapmak size çok kolay. Benim yaşadıklarımı kimse bilmiyor, ben tamamen sindirildim bu evlilikte ve eski güçlü halimi özlüyorum ama olmuyor. İlk başta bütün mesajlara hak verdim ancak şuan benim yerimde olsanız siz de beceremezdiniz boşanma sürecini başlatmayı yeni bir hayat kurmayı. Oturduğunuz yerden konuşmak çok kolay ama.
Bir avukat bulun o zaten sizi yönlendirecektir.Boşanamıyorum işte çok rezil bir durumdayım biliyorum her şey benim yüzümden ama çok yalnızım nereden başlayacağım ilk ne yapacağım bilmiyorum.
Maalesef öyle olmuyor çoçuk oturup izliyor evet sonra da aynısını oyuncağına , sonra arkadaşına , sonra eşine uyguluyor.. ve şuna o kadar eminim ki baba olan eş küçüklüğünde annesine aynı şeyleri yapan bir baba ile büyümüştür. Böyledir zincirleme..Bugün okuduğum annesinin kucağında şiddete uğrayan 2. bebek konusu. Çocuğa vurmadı falan demeyin şiddet sadece öyle olmuyor. Bağırma çağırma nasıl korkmuştur. Evlendikten 2-3 ay sonra sözlü şiddet aşağılama başlamış. İtip kakmalar hakaretler dövme, habersiz krediler... Niye devam ettiniz? Ne kadar çok öğretmen konusu okudum böyle koca terörüne karşı ezik duran. Annem istemedi ailem kabul etmedi... Etmesinler, mesleğiniz işiniz gücünüz var bakamaz mıydınız kendinize? Aileden destek yok, kocadan güven yok ama yine de o çocuğu yapayım ben. Hamileyken gözünüzü morartan adamla nasıl barıştınız o kısmı merak ettim. Adamın sırtında vileda sopasını kırmışsınız, sizin de geri kalır yanınız yok şiddette. Artık çocuk oturur seyreder kim kimi daha çok dövecek diye.
Savun bacım savun. Harika bir insan da ayda 30 dakika böyle davranıyor zaten. Aslında sen o anda sussan hiç bir şey olmayacak, olay kapanacak ama hata sende susamıyorsun o da o yüzden böyle sana vuruyor. Aslında asla yapmaz.Çevresine, ailesine, bebeğine karşı harika bir insan sadece biz evlilikte saygıyı bir yerde kaçırdık sonra da toparlayamadık. Ben de kendimi tutamayıp çok hakaret ettim. Sussan, hakaret etmesen bana ben zaten böyle bir insan değilim diyor. Anlık sinirlerim var diyor. Pişman olup özür diliyor, yarım saat bile sürmüyor pişmanlığı.
Aynen abla, o… diyen adamdan dayak ye otur o zaman öyle yazalım sen memnun ol. El kadar sabi dışında üzülecek kimse yok bu konuda. Onu da belli ki ne anası ne babası düşünüyorBoşanan bir öğretmen arkadaşımla da konuştum ben, boşanınca her şey harika mı oluyor, anne ayrı şehirde baba ayrı şehirde okulda anneler günü babalar günü için etkinlikler yapılacak, mahkemede çocuğu almak için iki taraf kavga edecek. Ben bilmiyorum cidden burada boşanıp mutlu olan kaç kişi var ya da evlilikleriniz gerçekten harika mı, dört dörtlük eşleriniz var çok şanslısınız ama ben o şanslı kişi değilim. Birisi demişti ya öğretmenler odasında dedikodun yapılacak diye mi boşanmıyorsun evet tam da öyle benim arkamdan kimse bir evliliği bile yürütemedi demesinler diye deneyeceğim. Sizin gibi klavye delikanlıları çok güzel konuşur çünkü. Ben sizi tanımadığım halde bile ilk mesajları okumaya başladığımda ağlama kirizne girdim ben cahilim ben tam bir salağım, bebeğimi de yaktım kendimi de yaktım diye ama şuan bakıyorum da oturduğunız yerden yorum yapmak size çok kolay. Benim yaşadıklarımı kimse bilmiyor, ben tamamen sindirildim bu evlilikte ve eski güçlü halimi özlüyorum ama olmuyor. İlk başta bütün mesajlara hak verdim ancak şuan benim yerimde olsanız siz de beceremezdiniz boşanma sürecini başlatmayı yeni bir hayat kurmayı. Oturduğunuz yerden konuşmak çok kolay ama.
ben delikanlı değilim. İki kız, kaybettiği bebekleriyle 4 minnoş annesiyim. Bizi klavye delikanlısı diye etiketlemek seni daha rahat hissettiriyor olabilir ama doğrusunu istersen biz hiç birimiz burada senin rahat hissetmen için yazmıyoruz. Çünkü hayatta hepimizin rahat hissetmediği kararları almamız gerekiyor.. Sizin gibi klavye delikanlıları çok güzel konuşur çünkü.
Size bir tavsiyem var. Büyük bir ihtimalle bu sorunlar düzelir. Şöyleki siz hep kurban rolünde olmayı tercih etmişsiniz, kendi hayatınızı başkalarının size verdiği değere göre şekillendirmeyi tercih etmişsiniz. Şu varki asıl kendini sevmeyen, değer vermeyen sizsiniz. Kendine değer veren insana herkes değer veriyor.Maalesef bazı şeyler huydur ve değişmez. Ben küçüklüğümden beri benim hakkımda acaba ne konuşuyorlar ne diyorları düşünen biriydim. Boşanmak evet çok doğru ve güzel bir seçimdi ancak ben çok imrendim bunu başaranlara, hep merak ettim nasıl başardılar nereden başladılar toparlanmaya diye. Benim boşanan arkadaşımın eşi boşanma davası açtı, arkadaşım oğlu için çok üzülüyor, oğlu babaya çok düşkün, arkadaşım boşanma dedi bana, bu yaşadıklarımın hepsini anlatamadım ama.
Açılın ben Anadolu'dan yazıyorum. Bazı tesbitleriniz doğru bazıları değil şöyleki;Bazı üyeler konu sahibinin öğretmen olmasına çok şaşırmış ancak ben yıllarımı bu mesleğe vermiş ve onlarca öğretmen tanımış biri olarak hiç şaşırmadım. Öğretmen olduğunuzu söylemeseniz bile “Bu üye %99 öğretmen.” derdim.
Lütfen siz de şaşırmayın artık çünkü öğretmenlerin çok büyük bir kısmı bu profilde. Eskiden eğitimli cahillerdi. Uzun bir süredir eğitim fakültelerinin içi boşaltıldığı için artık hen cahiller hem de eğitimsiz. Bunun temel sebeplerinden biri öğretmenliğin genelde Anadolu’da yoksulluktan kurtulup sınıf atlama aracı olarak görülmesi. Tabii bu profilin eğitim fakültesinden girer girmez tutmaya başladığı bir checklist de var:
1. Atan
2. Birini bul (tercihen üniversiteden olmazsa atandığın okuldan.)
3. Aday öğretmenliğin kalkmadan evlen.
4. Orta sınıf bir ikinci el araba al.
5. Çocuk yap.
6. Kredi çekip ev al.
7. Çocuğa anneler bakarken kredi taksitlerini ödemek için DYK kovala.
8. İkinci çocuğu yap.
9. Herkese evliliğinin ne kadar harika olduğunu göster.
10. Bir çocuk daha yap. (Opsiyonel)
11. Oyunda kal ve ne olursa olsun sürdür.