Bir çocuğum var fiziki ve psikolojik şiddet görüyorum ancak boşanmaya cesaretim yok.

Bu evliliğe neden bebek???????????
Kadese annem uygulamayı indireyim sokakta filan lazım olur derken yanlışlıkla bastığında bile polisler apartmanı didik didik etmişti sizin umursamaz davrandılar demenize şaşırdım, belki sizin tavrınızla da alakalı olarak umursamamışlardır.
İllaki birileri arkanızda durmak zorunda değil. Maddi gücünüzde var sonuçta. Böyle bir ortamda kucağınızdaki bebenize yazık.
Aynı şiddeti ve hatta daha fazlasını o da görecek.
Boşandıktan sonra "özür grubu" tayini isteyebiliyorsunuz, bu da şansınızın daha yüksek olduğu anlam
Daha ne denir bilmiyorum ama inşallah ikinci bebeğiniz olmaz....

Ben ortaokula Giderken ingilizce öğretmenimiz gözü mor gelirdi, eşinin dövdüğünu bilirdik. Siz yazınca aklıma o geldi , çocuktuk ama neden boşanmıyor bu adamdan derdik, o da zaten eşinden dayak yer öğrencilerden çıkarırdı hıncını. Siz de böylesiniz cok üzücü öğretmensiniz nasıl kendinize bunu yaparsanız.

Ben severek ayrıldım.O yüzden kabullenemedim.Ama siz aynı evin içinde bunları yaşadığınız için zamanla sevginiz gitmiştir.O yüzden eğer ki hayat şartları zorlamayacaksa adamda duzelme yok gibi ayrilin derim.

Ne kadar çalışmasam da bende öğretmenim başta konuyu okuyunca maddi gücünüz olmadığını düşündüm ama öyle değiliz. Biz birer eğitimciyiz böyle bir düşünceye sahip olmamalıyız. Sırf anne olacağım diye böyle bir kocayla yaşamanın kime ne yararı var bu kadar mı kendinizden nefret ediyorsunuz. Şimdi çok eleştiri alacağım ama iyi bir eş çocuktan daha önemli benim için. Önce eşiniz iyi olacak ki çocuğunuzu sağlam yetiştirebilin.

annen başta hata etmiş şimdi üzülüyor güya kızına. Bebekten önce de şiddet varmış ama bebek de yapmışsınız . Dayağı tek yemeyeyim bebek de mi yesin dediniz . Adam adam değil ya kocasız duramam deyip susup oturacaksınız ya da boşanacaksınız. Ekonomik özgürlüğünüz, arkanızda bir aileniz , rahat düzgün bir işiniz var tüm bunlara rağmen şiddete razı gelirseniz artık biraz da seçiminizdir.

Hamileyim. Hayal edemiyorum eşimin gözümü morarttıgını, haftaya annem gelecek hayal edemiyorum eşimin anneme git diyeceğini, 3 günlükken annemin ağlaya ağlaya gideceğini, hayal edemiyorum bebeğim doğunca kucagımdayken beni döveceğini. Kendinizi kandırmaya devam edin. Herkesin evliliği kötü sanıyorsunuz ama değil. Evet kavga ediyoruz, evet anlaşılmayan şeyler oluyor ama böyle insan dışı muamele görmüyoruz. Herkes seçtiği hayatı yaşar. Ama üzücü olan sizinle beraber o minik de bu hayatı yaşayacak. Keşke siz her gün hakaret duysanız memnunsanız hergün dayak yeseniz de o çocuk şahit olmasa, acıdım size.

Yazdıklarını hayretle okudum eğitimci biri olarak bu adamı nasıl çekiyorsunuz zaten elinde güzel mesleğin var çocuk olmuş ama böyle evlilik çekilmez. benim etrafım memur dolu karı koca birlikte ortak her işi yapıyorlar senin de eşinden farkın yok sen herşeyi tek yükleme sırtına eğer anlatın gibiyse saygı bitmiş sizde sevgi de kalmamıştır bence. Boşanmıcaksanda kendinden taviz verme yönet onu mecbur bırak herşeye. çocuga rağmen aynı kişilikse de bence yoluna bak çekme derim

Eşiniz neden ayrılmıyor sizden?

Aman kimse sana boşanmış bir evliliği devam ettirmiş demesin ama her gün gözüne yumruğu ye morarirsa da kapı çarptı dersin gider kocanın elini opersin . Al sana bedavadan mor far . Bazı kadınlar gerçekten hak ediyor.

Eşiniz neden ayrılmıyor sizden?
Niye ayrılsın. Önünde aciz korkak titreyen ve onun asagilamalarina tahammül edip egosunu okşayan üzerine onla sevişen ona evli erkek statüsü veren üzerine canı sıkılınca dayak atıp kendini daha erkek hissettiği birde bu ekonomik krizde çalışıp eve para getiren bir salak var . Siz böyle bir salaktan ayrilirmiydiniz? Salak diyorum çünkü bir insan psikolojik olarak sindirilik dayağa tahammülü hale getirilebilir bu mümkün anlıyorum lakin ben bu evliliği devam ettiremedi dedirtmem diye kendince kadınlık gururu yapıyorsa salaktir. Dümdüz salak. Adam bir daha böyle ahmak kadını bok bulur millet cin gibi anasından emdigini burnundan getirtiyor adamın .Birde ben bu evliliği devam ettirmedi dedirtmem diyor bazen çocuğum olursa okutmam evde eğitim verdiririm diyorum böyle ahmaklarin kendini savunamayan sosyal zekası sıfırlarin elinde heba olmasın .

böyle bir durumda insanlardan nasıl bir yorum bekliyorsunuz?
yediğiniz dayağı şiddeti geçtim bir de ondan bir çocuk getiriyorsunuz dünyaya. onun ne suçu var?
eğitimcisiniz bir de.

kızıyorum kızıyorum ama kendime hakim olmaya çalışacağım.

bakın siz çok değerlisiniz anlıyor musunuz? Psikolojisi bozuksa şiddete meyilliyse bu onun suçu. Çok şükür ki mesleğiniz elinizde maaşınızı alıyorsunuz ne diye her gün şiddet hakarete maruz kalıyorsunuz? Memuriyeti yanmasın diyorsunuz bırakın ya yansın. O dayağı atmadan önce düşünecekti. O size gözünüz mosmor işe gönderirken düşündü mü? Yaşadığınız şeyleri bir gram düşündü mü? Siz niye düşünceksiniz? Darp raporu al maddi manevi ne varsa kopar ondan al tayinini başka şehre git kendine ve çocuğuna yeni hayat kur.

Haberlerde bir sürü ölüm haberleri alıyoruz. Üzülüyoruz. Ama bazılarımız inatla sonunu getirtmeye hazırlanıyor sanırım. Siz onlardan olmayın. Lütfen hayatınıza kendinize ve çocuğunuza değer verin ve o adamdan uzaklaşın.

Ay bir öğretmen kadın olarak yazıyorum, mükemmel ozetlemissiniz öğretmenlerin durumunu. Öğretmenler odasında çay içerken kadinlardan dinledigim şeyleri düşünüyorum da gerçekten akıl almaz bir avamlık bu mesleğin genel hali.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…