Bir çocuğum var fiziki ve psikolojik şiddet görüyorum ancak boşanmaya cesaretim yok.

Böyle kadınlardan nefret ediyorum ve hiç de üzülmüyorum size.Önce yaşadığı iğrenç hayatı anlatır sonra da biz bir şey diyince aslında iyi birisi ,aslında iyi bir baba yaşadığınız her şey mübah sizin gibilere.Biz klavye delikanlısı oluruz ,koca kıymete biner.Size o... diyen saçınızı başınızı yolan ,her yerinizi morartan ,annelerinizi evinize sokmayan adamlara böyle tav olun.

Bu hayatta en çok anne olmayı istemismiş bak bak laflara bak,oldunda tam oldun.Şahtın şahbaz oldun.Sizin gibi tipler hadi kör topal üniversite okuyorda ,o kpss yi nasıl kazanıyor aklım almıyor.Bir tek o masum çocuğa yazık olmuş ,babadan önce senin gibi bir annesi olduğu için ,baba da bonusu

Asla düzelmez. Kaç defa şans verdin düzeldi mi ?

Konu sahibi yorumlara saydırıp gitmiş.

Kardeş biz de az çekmedik. Kocandır sever de döver de, sen de huyuna suyuna git. Kadın dediğin yapıcı olur alttan alır, yuvayı dişi kuş yapar.
Hem çocuk var, kolay mı boşanmak?
Biraz yapıcı ol, ikinci çocuk olursa düzelir.

Konu sahibinin beklediği tavsiyeler bunlardı büyük ihtimalle.
Koca kolay mı bulunuyor ya beni kocasız bırakmaya çalışıyor kıskançlar deyip gitmiş kadın, şaka gibi.
Allah akıl fikir versin.

Ben bu kadinlari anlamiyorum. Daha kendisi utandigi icin herkese gercekten yasadiklarini anlatmiyor ve o zaman insanlarin "bosanma" lafina bakiyor. Tabi ki herkes sirf sorunlar var diye hemen bosan demez. Ama her türlü siddet var, sonra vay efendim "sizin icin yazmak kolay". Bunlari yasamak daha da mi kolay? Demek ki sabret düzelir dememizi bekliyor.

Ben de öğretmenim benzer şeyler yaşadım bebeğim 2 aylıkken dava açtım başka bir yere tayin istedim ailemde uzakta illa birilerinin olması gerekmiyor maasimiz var ve bitirme nedenim oğlum uyurken hayvan gibi böğürerek doğumda yardıma gelen annemi kovmasi benimde saçımı yolmasiyla son nokta oldu
Duzelirse düzeltin siz bosanmazsiniz olan günahsız yavruya olacak eğitimci diye sorguladığınız eşiniz kadar kendinizi de sorgulayın neden ya neden boşanınca hayat bitmiyor daha sağlıklı oluyor zor ama sağlıklı cidden meslektaşlarım her şekilde korkak pasif kendinize gelin doğum izninde maaş yatmıyor birikimimiz yoksa izin bitene kadar sabredin sonra tayin isteyip gidin kendi ayaklariniz üzerinde durun bir zahmet çocuğunuz için bunu yapmak zorundasınız

Öğretmenler odası çocuğundan önemliyse devam et dayak yemeyi hak ediyor böyle tipler hiç üzülmedim size sadece masum bebeğe üzüldüm onu da öğretmenler odasında buyutursunuz artık pes cahillige pes

O zaman buraya niye yazdınız ve kocanızı kötülediniz. Annenize saygısızlık yapan bir adamla nasıl hala yüz yüze bakıyorsunuz. Memnun değilsiniz kabul edin, mutlu değilsiniz. Hatta eziyet görüyorsunuz, bunu hiçbir durumda kabul edemezsiniz. Siz öğretmensiniz, böyle mi örnek olacaksınız. Dayak yeseniz de evinizde oturun mu diyeceksiniz öğrencilerinize. Çocuğunuz eşinden dayan yediğinde de kal yerinde otur mu diyeceksiniz.

Ne istediğinize karar verin. Buraya girip bunları yazıyorsanız eğer kocanıza sövülmesine ve sizin niye boşanmadığınızın sorgulanmasına katlanacaksınız.

Çok ilgiliymiş, adamın standart yapması gereken görevler yaptığında ilgili oluyor. Görevi o görevi. Çocuğunuzu da mı dövsün ne istiyorsunuz. Siz umrumda bile değilsiniz çünkü o çocuğun el birliğiyle hayatını mahfettiniz. O çocuk annesini döven bir baba görecek hayatı boyunca ve bunu normal sanacak. Babası zaten insan değil ama sizinde bu saatten sonra bir farkınız yok. Anne olmak kendi bencilliğiniz için insan olmayan bir kocayı sevmeniz tamamen sizin suçunuz.

Gerçekten okumuş olup bu kadar cahil olan insanlar sinirlerimi bozuyor. Bekara karı boşamıyorum bu arada. Evli ve çocukluyum. 5sn durmam.

Tayinim memlekete asla çıkmaz demişsiniz ama memurlarda böyle bir hak var diye biliyorum boşanma durumunda.Birde ortada şiddet var gidip darp raporu alın bence çıkar tayininiz

Boşanmak gibi bir niyeti yok ki. Adam bir gün bu kadını boşarsa da memlekete gider mi? Laf söz olur diye kimseye boşandığını söylemez bu tipler.

Hep kötü şeyleri yazdım ancak baba olarak çok ilgili birisi. Sonrasında o da çok pişman oluyor bebeğin yanında böyle tartışıyoruz diye. İşten geldiği gibi hemen alır ilgilenir.
Sinirlerine öfkesine hakim olamıyorsa iyi insan olarak değerlendirmem ben o kişiyi, kendini bazı kişilerin yanında güzel kamufle ediyor diye düşünürüm. Sizin de bu ayrımı iyi yapmanız lazım.
İkinizde tedaviye ihtiyacı var gibi gözüküyor, çift terapisine de gidebilirsiniz.

Evet, böyle bir adamdan boşananlar çok mutlu oluyor. Anlattığınız yapıda bir adamla evliyim ve boşanma aşamasındayım. Yıllardır boşanmaya çalışıyorum çünkü ne zaman boşanmaya kalksam bir şekilde engel oldu. Uzaklaştırma çıkardım yaklaşık üç yıl önce. Darp raporuma, çocuklarımın ifadelerine rağmen hâkim uzaklaştırmayı kaldırdı. Eril adalet başlıklı konum var burada. Ben boşanmaya çalıştıkça akıl almaz terslikler yaşadım. Kanser oldu, ameliyatlar vb. ertelemek zorunda kaldım falan. Sonunda kanser tamamen temizlenir temizlenmez hemen bir avukatla anlaştım. Boşanma dilekçemi hazırlatıp uzaklaştırma çıkardım. İki aydır evde yok ve huzura kavuştuk resmen çocuklarımla. Ben de öğretmenim. Evet, öğretmen ortamı dedikoducudur ama böyle bir evliliği, onlar dedikodumu yapacak diye çekemem. Hiçbir şey kolay değil, doğru ama sizi sindirmiş bir herifle yaşamak, her an diken üstünde olmak çok mu kolay yani? Benim küçük kızım da çok düşkün babasına. Ne yapayım yani? Babasına düşkün diye cehennemi mi yaşayayım? Alışır bir süre sonra zaten çocuklar. Kaldı ki küçük kızım öyle mutlu ki şu an. Endişeleri kalmadı. Artık her sabah inanılmaz sinir yüklü uyanmıyorum, huzurluyum. Bir de tam anlamıyla boşansam tadından yenmez herhâlde. Büyükşehirdeyim, evim yok, kiradayım ama bir şekilde geçiniyorum. Para pul, çocuk falan hepsi bahane. İsteyen yapar. Bir de lafları sıralayıp üyeliğinizi iptal etmişsiniz. Hiç yakışıyor mu bir öğretmene? Öğrencileriniz bilse şu yaşadıklarınıza rağmen ayrılmadığınızı, buna cesaret edemediğinizi, saygı duyarlar mı size acaba? Gerçekten şaka gibisiniz. Ben her şeyi anlattıktan sonra bana boşanma diyecek arkadaşı anında silerim. Durumunuz çok kötü, eminim arkadaşlarınıza olayın ayrıntılarını anlatmıyorsunuz ve arkadaşlarınız o nedenle boşanma kararınızı desteklemiyor. Umarım bir şekilde konuya girer ve okursunuz burada yazılanları. Eşiniz asla düzelmeyecek aksine daha beter olacak yıllar geçtikçe.

Sadece size sunu soyleyeyim küçük yaşta evlilik yaptım 17 falandim annem asla istemedi görücü usulü cahillik ile evlendim eski esimden ve ailesinden inanilmaz psikolojik siddet gordum herseyim elestirildi cocuk yapmadim gizlice korudum ve sadece 8 ay sabrettim kosa kosa bosandim neden bosanmadiniz??? Neden cocuk yaptınız bakin suan evliyim mükemmel bir esim var her konuda yardim eder incitirim diye korkar kötüsü gider de iyisi gelmez diye dusunen insan zir cahildir bosanin lutten mesleginizde varmis

gerçekten pes
adam sana daha ne kadar eziyet edebilir daha ne kadar aşağılayabilir ?
burdaki kadınların doğruyu söylemesi ağrına gitti
senin gibi insanların öğretmen olmasına inanamıyorum ve üzülüyorum
yeni nesli böyle insanlar yetiştirmemeli
asla ama asla üzülmüyorum senin gibi kadınlara
hatta yakınınızdan biri olsam sizi şikayet ederdim o çocuğun elinizden alınması için
siz karı koca birbirinizi öldürebilirsiniz , bu insanlık için bi kayıp değil benim gözümde
ama o çocuğa yazık
çocuk biraz kendini bilmeye başlayınca senden nefret edecek
boşanma, kır dizini otur, küfür ve dayak yemeye devam et
yorumların zaten tam da buna layık olduğunu kanıtlar nitelikte
ama o çocuğun vebaline giriyorsun bunun hesabını nasıl vereceksin onuda vicdanına sorarsın belki

Evliliğinizin hiçbir oluru yok. Siz de biraz maddi durumları düzeltip terapiye başlayın bu kadar değersizlik hissi normal değil neden vazgeçmediniz bu adamdan çözün kendinizi

Ya adam sizi öldürecek yakında öldürecek farkında mısınız dayak yemek hoşunuza mı gidiyor ya ben anlamıyorum bu kafaları..

Tek diyeceğim nickini degistir sen güçlü falan değilsin.
Herkesi de dayak yiyip susan insanlar zannediyorsun. Bu susanlar elinde parası olmayanlar. Belki ücretsiz izindesindir bilmiyorum ama muhakkak muhakkak bu embesilden kurtul. Bosananlar mutlu değil belki ama kendisine saygısı var en azından. Gururunu benliğini kişiliğini kendisine saygısını yitirmemiş insanlar bosananlar. İlerde de yapacak bunu. Çocuğunun gozunde öğretmen olan ama ezik bir anne mi olmak istersin güçlü bir anne mi ?

Burayı okuduğunu biliyorum bak sana Allah'ın adını vererek yemin ediyorum ki tam bu sebepten Batmanli öğretmen bir arkadasim geçen hafta bosandi. Başka bjr sebep yoktu adam sadece ev işi yapmıyor diye bosandi. Bir de sizinki gibi bunkonuda aşağılama vardı tabi. Batmanli eşi de. Hatta tanıdıklarıymış. Toplum baskısı demedi. Herkesin evliliği daha mı iyi sanki demedi. Ailem ne der demedi 5 yıl mücadele etti değiştirmek için sonra kestirdi attı. Bu benim hayatım çeken benim çekmek istemiyorum daha iyi bir hayatı hak ediyorum dedi.
Bu hayat senin hayatın. Sadece bu sebeple boşanan insanlar var bu hayatta ama senin evliliğinde daha ağır sebepler var bunu düşün
evin içindeki her iş kadının göreviymiş. O evin dışındakileri yaparmış o da alışverişmiş

Evliliklerimiz mükemmel değil tabi ama memurken dayak da yemiyoruz çok şükür o kadar kendimize saygımız var.

Öğretmenler odası dedikodusu yorumunu ben yapmıştım,evliliginizi devam ettirme isteğinizi anlıyorum ,kim ister yuvası dagilsin, ama bu adamın ciddi öfke kontrol problemi var,gözümü morartti diyorsunuz..bir adam eşine bunu neden yapar ki?ne oluyor da adam bunu yapıyor..sizi kaybetmeyeceginden o kadar emin ki bütün cirkinligini ilk fırsatta gösteriyor..Bi boşanma davanizi acin bakalım ne olacak,mücadele edecek mi,tedavi göreceğim nolur bırakma diyecek mi,araya ailesini sokacak mı.....bence bunun bir kaybetme korkusu yaşaması lazım..hıç emek vermiyorsa da hiç mücadele etmeyin size yazık...çevre dedikodu yapar mı diye hiç bunlara takılmayın bile, 3 gün yaparlar biter gider..başkaları için kendinizi de mutsuz etmeyin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…