Bir çocuğum var fiziki ve psikolojik şiddet görüyorum ancak boşanmaya cesaretim yok.

Maalesef bazı şeyler huydur ve değişmez. Ben küçüklüğümden beri benim hakkımda acaba ne konuşuyorlar ne diyorları düşünen biriydim. Boşanmak evet çok doğru ve güzel bir seçimdi ancak ben çok imrendim bunu başaranlara, hep merak ettim nasıl başardılar nereden başladılar toparlanmaya diye. Benim boşanan arkadaşımın eşi boşanma davası açtı, arkadaşım oğlu için çok üzülüyor, oğlu babaya çok düşkün, arkadaşım boşanma dedi bana, bu yaşadıklarımın hepsini anlatamadım ama.
Ama artık sadece siz yoksunuz, siz ve doğurduğunuz çocuğunuz var. Evde de vuran kıran göz morartan vahşi bir adam var. Çocuğuna karşı iyi baba demeyin, biraz büyüsün sizi savunmaya başlasın onun da ağzını yüzünü dağıtır. Ben dayakçı kocamı bırakmam evliliğimi bitirmem in bedelini her zaman çocuklar ödüyor. Çocuğun şiddet görmesi için ona vurmak gerekmiyor ki babası annesine yumruk atıp göz morartıyor. Daha da kötüsü annesi susup susup oturuyor. Böyle mi büyüsün çocuğunuz? Okul yaşı gelince itilip kakıldı mı normal annem de böyleydi deyip ezilsin mi?

Merhaba ben 8 yıldır görev yapan bir öğretmenim. Ortak arkadaş sayesinde şehirlerimiz yakın diye eşim ile tanıştırıldım. Görünüşü o kadar çok hoşuma gitmişti ki bu çocuk bana bakmaz bile diyordum ancak huyu berbatmış geç öğrendim. Evliliğimiz ilk yılında 3-4 bulaşık sabaha kaldı diye beni aşağıladı, kadın dediğin mutfaktan belli olur ne biçim kadınsın diye. Benden habersiz 2 kredi çekti maaşı sadece bunları ödemeye yeterdi benim maaşıma güvendi ama bana haber bile vermedi. Tartışmalar ilk aylarda bunlardan başladı. Aşağılaması hiç bitmedi. Yemeklerimi severek yer ancak okuldan çok yorgun döndüğüm için yemekleri yaparken ondan geldiğinde salata yapmasını istedim diye beni mi bekledin yaptırmak için diyen birisi. Ben evi süpürüp silmeye başlayınca arkadaşları ile buluşmaya gider. Hep hayallerim vardı benim gibi öğretmen olsun eve beraber gelir her şeyi beraber yaparız, gezeriz mutlu oluruz diyordum ama evin içindeki her iş kadının göreviymiş. O evin dışındakileri yaparmış o da alışverişmiş. Bir eğitimci nasıl bu kadar cahil olabilir hala aklım almıyor. Anlatamıyorum, sabredemiyorum, katlanamıyorum dayanamıyorum. İlk aylarda o beni aşağıladı sustum, vurdu sustum . Kades uygulamasına bastım, polisler geldi eşimin memurluğu yanmasın diye yanlışlıkla bastım dedim. Polisler de önemsemedi zaten. 3. yılda yaşadığım şiddet ve hakaretin dolmuşluğuyla kapının kilidini değiştirdim boşanacağım bu sefer dedim. Ama anneme bile söylemedim çünkü öncesinde beni kötüsü gidip iyisi gelmez diye geri göndermiş bir insan. Yani annem bile arkamda durmamıştı. İlk gün ailesinde kaldı 2. gün de ailesi benimle konuşmak için geldi ve bizi barıştırdılar. İlk günler güzeldi sonra yine hakaret, aşağılama, şideet başlıyordu kendine hakim olamıyordu ve artık ben de çıldırmış gibiydim Vileda sapını onun sırtında kırdım. Benim gücüm ona yetmiyordu ve o sinirle hıçkıra hıçkıra ağlamaya başlıyordum. Balkondan kendimi atmayı düşündüm, günahından korktum. 4. yılımızda kredi ile ev satın aldık ve hamileydim de her şey çok güzel olacak dedik. Annem benimle ilgilenmeye geldi, taşınmaya yardım etmek için düşük tehlikem vardı. Eşim evde şortla gezmiyormuş kendi evinde mülteci gibi olmuş diye benimle tartışmaya başladı. Oysa kendi ailesi ile aynı mahalledeyiz ve benim annem başka şehirden ben doğum yapacağım diye gelmiş kalmak zorunda. Zaten kendimi çok yalnız hissediyorum bu şehirde. Annem 17 gün kaldı diye kavga çıktı hamileydim gözümü morarttı. Aileme de hep hakaret ediyor onları aşağılıyor. Bebeğim doğdu annem 3 gün görebildi sadece torununu ona dokundurmadı bile annem ağlaya ağlaya beni bırakıp gitmek zorunda kaldı. Annesi gelip bana hiç destek olmadı. Sezeryanla doğum yaptım 2 gün hastanede yattım evde 2. günden başladım iş yapmaya. Annem eşimin şimdiki hallerini görünce boşanmamı destekliyor ama şimdi de ben bebeğimden dolayı cesaret edemiyorum. A*ına koyiyim or*spu dedi bana bugün bebeğimin yanında. Bebeğim kucağımdayken saçımı yolduu, tekmeler attı ama ben de boş durmadım karşılık verdim. Sevgi saygı tamamen bitmiş bizde. Düzelir mi ya da nasıl boşanacağım. Evin kredisi benim üzerime 4 yılı var ödemelerimin, şimdi ücretsiz izindeyim bebeğimle ilgileniyorum . Benim burada kimsem yok. Tayin istesem memleketime asla tayinim çıkmaz. Burada da kalmak istemiyorum.
Asıl egitimci biri siddet gordugu adamdan neden cocuk yapar

Paraya kıyın ne varsa satın, gidin güzel bir avukat bulun. Evlilikten sonra edinilen mallar ortaktır diye biliyorum. Evi satıp krediyi kapattıktan sonra kalan para ikiye bölünür. Sizin de maaşınız var kiraya çıkın. Kocanızdan da nafaka alın. Huzurlu mutlu yaşayın. Çocuk için bile olsa boşanın. O evde büyüyen çocuk asla mutlu olmaz. Kendimden biliyorum.

Boşanan bir öğretmen arkadaşımla da konuştum ben, boşanınca her şey harika mı oluyor, anne ayrı şehirde baba ayrı şehirde okulda anneler günü babalar günü için etkinlikler yapılacak, mahkemede çocuğu almak için iki taraf kavga edecek. Ben bilmiyorum cidden burada boşanıp mutlu olan kaç kişi var ya da evlilikleriniz gerçekten harika mı, dört dörtlük eşleriniz var çok şanslısınız ama ben o şanslı kişi değilim. Birisi demişti ya öğretmenler odasında dedikodun yapılacak diye mi boşanmıyorsun evet tam da öyle benim arkamdan kimse bir evliliği bile yürütemedi demesinler diye deneyeceğim. Sizin gibi klavye delikanlıları çok güzel konuşur çünkü. Ben sizi tanımadığım halde bile ilk mesajları okumaya başladığımda ağlama kirizne girdim ben cahilim ben tam bir salağım, bebeğimi de yaktım kendimi de yaktım diye ama şuan bakıyorum da oturduğunız yerden yorum yapmak size çok kolay. Benim yaşadıklarımı kimse bilmiyor, ben tamamen sindirildim bu evlilikte ve eski güçlü halimi özlüyorum ama olmuyor. İlk başta bütün mesajlara hak verdim ancak şuan benim yerimde olsanız siz de beceremezdiniz boşanma sürecini başlatmayı yeni bir hayat kurmayı. Oturduğunuz yerden konuşmak çok kolay ama.
Öğretmen ablam boşandı. Sizin yaşadıklarınızın onda birini yaşamadan boşandı. Çok daha güzel bir hayatı var. Kızı üniversiteyi de kazandı geçen sene. Dediğiniz hiç bir sorunu yaşamadı.
Zaten artık sınıfların çoğunluğunda boşanmış aile dolu. Çocuk asıl annem dayak yiyor babam küfrediyor diyecek okulda arkadaşlarına asıl o zaman acıyacaklar.
Ayrıca boşanmada devlet memuruna bir kerelik aile yanına atama alma hakkı var diye biliyorum ben.
Bahaneyi bırakın boşanın, ileride kızınız da böyle bir evliliği normal görüp dayak yesin kocasından istemiyorsanız. Kızınıza hasar veriyorsunuz

Boşanan bir öğretmen arkadaşımla da konuştum ben, boşanınca her şey harika mı oluyor, anne ayrı şehirde baba ayrı şehirde okulda anneler günü babalar günü için etkinlikler yapılacak, mahkemede çocuğu almak için iki taraf kavga edecek. Ben bilmiyorum cidden burada boşanıp mutlu olan kaç kişi var ya da evlilikleriniz gerçekten harika mı, dört dörtlük eşleriniz var çok şanslısınız ama ben o şanslı kişi değilim. Birisi demişti ya öğretmenler odasında dedikodun yapılacak diye mi boşanmıyorsun evet tam da öyle benim arkamdan kimse bir evliliği bile yürütemedi demesinler diye deneyeceğim. Sizin gibi klavye delikanlıları çok güzel konuşur çünkü. Ben sizi tanımadığım halde bile ilk mesajları okumaya başladığımda ağlama kirizne girdim ben cahilim ben tam bir salağım, bebeğimi de yaktım kendimi de yaktım diye ama şuan bakıyorum da oturduğunız yerden yorum yapmak size çok kolay. Benim yaşadıklarımı kimse bilmiyor, ben tamamen sindirildim bu evlilikte ve eski güçlü halimi özlüyorum ama olmuyor. İlk başta bütün mesajlara hak verdim ancak şuan benim yerimde olsanız siz de beceremezdiniz boşanma sürecini başlatmayı yeni bir hayat kurmayı. Oturduğunuz yerden konuşmak çok kolay ama.

dayak yiye yiye düşünme yetinizi kaybettiniz galiba.
ilk sizi dövdüğünüzde boşansaydınız şimdi böyle sindirildim diye sızlanıp kendinizi haklı çıkarmaya çalışmazdınız. boşanmak kolay değil dayak yemek aşağılanmak kolaysa tabi sizin tercihiniz ona kimse birşey diyemez.
inşallah çocuğunuz kız değildir. hizmet sektörüne bir aday daha lazım değil zira. anası neyse o olacak. dayak yemenin ve evliliğe devam etmekte ısrar etmenin normal olduğunu düşünerek büyüyecek ve sizin gibi bir kadın olacak.

Tartışmalar ilk aylarda bunlardan başladı. Aşağılaması hiç bitmedi.

um. İlk aylarda o beni aşağıladı sustum, vurdu sustum

zaten. 3. yılda yaşadığım şiddet ve hakaretin dolmuşluğuyla kapının kilidini değiştirdim boşanacağım bu sefer dedim.

4. yılımızda kredi ile ev satın aldık ve hamileydim de

Siz kendinizi böyle avutmaya devam edin hanımefendi daha evliliğin ilk aylarında şiddet görmüşsünüz ve 4. senenizde yapmışsınız bu çocuğu! Adam hamileyken gözünüzü morartmış siz gelip diyorsunuz ki herkesin evliliği dört dörtlük mü ya evliliğin dört dörtlük olmasıyla hamileyken ve devamında dayak yemek bir mi

anne ayrı şehirde baba ayrı şehirde okulda anneler günü babalar günü için etkinlikler yapılacak, mahkemede çocuğu almak için iki taraf kavga edecek.

Ben bilmiyorum cidden burada boşanıp mutlu olan kaç kişi var ya da evlilikleriniz gerçekten harika mı, dört dörtlük eşleriniz

İlk aylarda o beni aşağıladı sustum, vurdu sustum

Abla ne bekliyordun?Sadece soruyorum?

Sihirli değnek değecek 🪄 ve harika bir koca mı olacaktı?

Şiddet görmüşsün devamı gelecek, nasıl eğitimcisin demiyorum asla ama şiddet döngüsünden de mi haberin yok.

Yazık bir de muhteşem evliliğine bi çocuk getirip onu da bu hayvana hediye etmişsin.

Boşanmadığın sürece bu düzen böyle devam edecek bilesin.

Sizin için görsel koyuyorum belli ki şiddetle alakalı seminerlere derslere iştirak etmemişsiniz.

Umarım bu sefer kafanıza dank eder.

Eklentiler

• IMG_0351.jpeg
    IMG_0351.jpeg
    127,9 KB · Görüntüleme: 51
Darp al öyle bosan çekme yani diyecegim bu 1 sene zor geciyor ama sonrasi guzel

Evliyken çok mutlusunuz siz de haklısınız. Siz boşanırsanız adamın kum torbası kim olacak?
Böyle aşk dolu bir evliliği kimse bitirmek istemez. Burada boşan diyenlerin hepsi sizi kıskanıyor buna eminim
Bence siz ikinci çocuğu yapın mutluluğuna mutluluk ekleyin🧿

Açılın ben Anadolu'dan yazıyorum. Bazı tesbitleriniz doğru bazıları değil şöyleki;

Anadolu'da artık para. Şuan hayvancılık ve tarım büyük kârlar getiriyor. Marmara, Karadeniz ve İç Anadolu da bulundum yıllarca.

Çünkü herkes yapmıyor, yapanlara talep çok. Hepsinin çarşıda yada başka bir büyükşehirde kirada evleri oluyor. Bir celal amcam var mesela zamanında 3 çocuğuna da ev vermiş. Kendine aldığı şehir merkezindeki arsayı sattığına bin pişman.

Yine Hasan Amca, oğlunun birine kepçe operatörü, kepçe alması için maddi yardımda bulundu. Ev almış çocuklarına yine, kardeşimin kayınailesi hayvancılık ve tarımla uğraşiyor, onlarda aynı sekilde. Bir inegin fiyatı 100bin tl. yani Anadolu o eski fakir değil. Akıllı yatırım yapan işi bilen kazanıyor.

Sizin bahsettiğiniz kesim Ankara'da da vardı." Kızım okusun benim çektiğimi çekmesin, kocası ezmesin."

Gelirden çok anneler, kızı ezilmesin istedi. Özgüvensiz yetiştirdiği kızı daha Beter oldu. Elin oğlu hem parasını yedi hem dövdü.

Bu arada bu sınıfsal bir durum değil kişisel bir mesele. Kendine saygısı olan el üstünde tutuluyor. Kendisine saygıyı kazandığı para, yaptığı iş, bulunduğu sosyal statüye bağlayan hiç kimse umduğunu bulamıyor.
Aynen öyle bende doğuluyum bu meselenin ne okuyup yada okumamakla alakası yok tamamen kişinin bu şekilde yaşayıp yaşamamayı seçmekle alakası var.. şu an yaşadığı şeyin düzeleceğine inanıyor ama maalesef hatta belki 2. Çoçuğu bile de yapabilir eşi düzelir diye ama o da olmayacak. Okuyup meslek sahibi olup maaş kartını eşine veren arkadaşlarım var .. bilemiyorum yani bence önce kız çocuklarına neden okuması gerektiğini maaş kartını eşine vermek için değil kötü zamanlarda elinde olan bir güç tutunacağj bir dal kimseye muhtaç olmayacağı bir araç olduğunu öğretmek lazım. Yoksa diğer ihtiyaçlar için kocanız da para veriyor size.

Çünkü bu hayatta ben en çok anne olmayı istedim. Hem de 3 yıl boyunca.

Bencillik değil mi böyle iğrenç bir adama, böyle iğrenç bir ilişkinin içine çocuk doğurmak...

Velilerinizi düşünün ailelerin huyu suyu davranışları çocuklara yansımıyor mu? Neden bu olumsuz davranışları bir bebeğin sırtına yüklüyorsunuz bir öğretmen olarak.

Siz boşanmayacaksınız cesarette istemiyorsunuz bizden.
İstediğiniz tek şey buraya dert anlatmak.
Yoksa sizi defalarca döven adamla aynı yatağa girip sevişmezdiniz.
Belki ağır bu sözler diyeceksiniz ama değil.
Devlet memurusunuz, mis gibi geliriniz var. Hayatınızın görünen kısmı için konforlu olabilmek adına çekiyorsunuz. Evlisiniz, eviniz, arabanız, çocuğunuz oldu. Dışarıdan en fazla kocası da biraz huysuzmuş ama düzeninde yerinde der geçerler. Siz de leş gibi bir ruh haliyle, beden bütünlüğünüzün defalarca bozulmasına rağmen bebek doğurup yaşayın.

İkinci çocuğu doğurun kardeşsiz kalmasın yavrunuz. Arabayı da yükseltin tam o sırada. Daha rahat boşanırsınız.

Bazı üyeler konu sahibinin öğretmen olmasına çok şaşırmış ancak ben yıllarımı bu mesleğe vermiş ve onlarca öğretmen tanımış biri olarak hiç şaşırmadım. Öğretmen olduğunuzu söylemeseniz bile “Bu üye %99 öğretmen.” derdim.
Lütfen siz de şaşırmayın artık çünkü öğretmenlerin çok büyük bir kısmı bu profilde. Eskiden eğitimli cahillerdi. Uzun bir süredir eğitim fakültelerinin içi boşaltıldığı için artık hen cahiller hem de eğitimsiz. Bunun temel sebeplerinden biri öğretmenliğin genelde Anadolu’da yoksulluktan kurtulup sınıf atlama aracı olarak görülmesi. Tabii bu profilin eğitim fakültesinden girer girmez tutmaya başladığı bir checklist de var:
1. Atan
2. Birini bul (tercihen üniversiteden olmazsa atandığın okuldan.)
3. Aday öğretmenliğin kalkmadan evlen.
4. Orta sınıf bir ikinci el araba al.
5. Çocuk yap.
6. Kredi çekip ev al.
7. Çocuğa anneler bakarken kredi taksitlerini ödemek için DYK kovala.
8. İkinci çocuğu yap.
9. Herkese evliliğinin ne kadar harika olduğunu göster.
10. Bir çocuk daha yap. (Opsiyonel)
11. Oyunda kal ve ne olursa olsun sürdür.

Aynen öyle aynen.

Boyle akilsizlara bosuna akil vermeyin. Yine bildigini okur.
Hak etmissiniz diyecegim kizacaklar bana. Bu hayati siz devam ettiriyorsunuz. Illede dayak yiyeyim diye sürdürende sizsiniz. Birde berbat evlilige,bile isteye cocuk yapmak .
Bravo size. Ikinciyide dusunun olur mu

Çünkü bu hayatta ben en çok anne olmayı istedim. Hem de 3 yıl boyunc

Hep kötü şeyleri yazdım ancak baba olarak çok ilgili birisi. Sonrasında o da çok pişman oluyor bebeğin yanında böyle tartışıyoruz diye. İşten geldiği gibi hemen alır ilgilenir.
Bakın hata üstüne hata yapmışsınız. Anne olmak istediniz diye böyle bir adamdan çocuk yapılır mı? Adam sizi DÖVÜYOR. Evet mahkemede çocuk için belki kavga edeceksiniz, belki çocuğu almaya/bırakmaya gelirken de kavgalar çıkacak polis vs.
Çünkü adamın huyu bu. Bebeğiniz kucaginizdayken size şiddet uygulayan adamla belki medenice bosanamayacaksiniz. AMA en azından can güvenliğiniz olacak. 7/24 kavga ve dayak olan bir evde büyümeyecek bebeğiniz. Siz kıymetli bir insansınız ve bebeğiniz de çok kiymetli. Lütfen siz de kendinize kıymet verin.
Şimdi bebek diye ilgileniyor olabilir, yarın çocuğunuz eşinizin size tavrını görüp isyan ettiğinde eşinizin kalkan eli çocuğunuza da dönmeyecek mi?
Evliliğim dört dörtlük değil elbette. Dört dörtlük evliliği olan da azdır. Herkes oturup düşünse boşanmak icin sebep arasa bulur. Ama önemli olan sebeplerin niteliği. Siz burda eşimle çocuktan sonra iletişim sorunları yaşıyoruz demediniz ki biz de destek alin düzeltin diyelim. Ta en başından beri sistematik şiddet görüyorsunuz.
Evlilikte sindirildim demişsiniz. Bu bence bir kısır döngü. İlk şiddette gitmeyerek sindirilmenin ilk tuşlarını koydunuz. Her seferinde bir tuğla daha ve şimdi de çocuk. Siz evliliğe devam ettikçe daha da sindirleceksiniz malesef. Neresinden dönerseniz kar. Bekledikçe daha da zorlaşacak. Bir çocuğunuz daha olursa hepten zor.
Kendiniz için adım atın ve kurtulun bu adamdan.

Emin olun sizden daha çok anne olmayı istiyordum ama adamın psikopat çıktığını anlayınca bu isteğime ket vurdum böyle bir adamı baba yapamam çocuğuma ilerde zarar verir diye düşündüm hala rüyamda bebek görürüm , ama okumuş kendini geliştirmiş bir kadın olarak bunu o yavruya yapamazdım zorda olsa boşadım güçsüz kalmışsınız içinizdeki gücü keşfedin, boşandıktan sonra bi afallama süreci oluyor sonra dünya turu yaptım çok mutluyum şuan

X