- 3 Ağustos 2024
- 200
- 349
- 31
-
- Konu Sahibi unutuyomben
Ben de öyle düşünüyorum. Küçük bi yer ama kimseyi tanımıyoruz henüz. İş yerindekilere falan sorup öyle bulmak istiyorum. İnşallah iyi biri denk gelir.Bence tavsiye alarak bulun, etraftan soruşturun, en önemli şey çocuk onunlayken içinizin rahat etmesi, yaşın çok önemi yok bence
Bi sene daha evde kafasına göre takılsın istediği zaman yatsın kalksın istiyorum açıkçası. Ama gönlümüze göre birini bulamazsak mecbur kreşi de düşüneceğim.Bence kreşe yollayın iki yaş gayet uygun
Evet benim de ev işi vs gibi bi beklentim yok. Çocukla güzelce ilgilensin yeter. Dediğiniz gibi enerjinin uyması lazım. Çocuğum sevsin ben zaten suyuna giderim. Bu noktada biraz kullanılmaktan korkuyorum zatenSite önermek ne kadar doğru bilmiyorum ama bakıcı bulma siteleri var bence oradan bakıp görüşmeye çağırabilirsiniz. Benim kardeşim kendi işine başlayana kadar çocuk bakıyor düzenli olarak değil ama mesela anlaştığı bir aile var çocuk kışın kreşe gidiyor yazları bakıyor temizlik yemek vs yapmıyor sadece bebeğin yemeğinden sorumlu oluyor. Etkinlikler de hazırlayıp çocuğu oyalıyor. Başka bir çocuğa ise oyun ablası gibi gidiyor onda ise annenin işi olduğu zamanlar anne onceden haber veriyor ve kardeşimde uygunsa o günü çocukla geçiriyor bu çocuk yaş olarak daha büyük yani kısaca kendi kriterlerinize göre birini mutlaka bulursunuz. Kardeşimden bildiğim kadarıyla en önemlisi sizin ve çocuğunuzun bakıcı ile enerjinizin uyması.
Birde çocuk ile verimli zaman geçirilmesini isteyen ebeveyn temizlik yemek tarzı işler istememeli diye düşünüyorum
Ben de başlamadan bulup birkaç hafta üçümüz vakit geçirelim bebeğim de alışsın istiyorum. Direkt bırakamam. Kreşi de bir sene sonra düşünüyorum aslında. Ama iyi birini bulamazsak o da bi alternatif olacak mecburen. Tv konusunu önceden söyleyeceğim bi de kamera olacak evde. Öyle yapamaz diye düşünüyorum.İşe dönmenize 1-2 ay varsa şimdiden alışma süresine girmeniz, siz varken gelip gitmeye başlaması gerekir. Aksi halde kesinlikle bakıcı düşünmeyin çocuk alışmadan. 2 yaş için kreş düşünseniz daha iyi zaten hareketli dönem birde kış mevsimi, evde tv karşısına oturtabilir sabahtan akşama etkinlik yaptıramaz. (2 yaşında çocuğum var benimde)
Sert degıl fakat resmı olun bence, oyle enseye şaplak d.te çimdik modu iş sermeyi getirir. Profesyonel bakış iyidir. Gercekçi beklentiler hayalkırıklıgından korur..Evet benim de ev işi vs gibi bi beklentim yok. Çocukla güzelce ilgilensin yeter. Dediğiniz gibi enerjinin uyması lazım. Çocuğum sevsin ben zaten suyuna giderim. Bu noktada biraz kullanılmaktan korkuyorum zaten
Allah bağışlasın oğluşunuzuBenim oğlum da 2 yaşına girdi Eylül'de.
4 aylıktan beri 3 bakıcı değiştirdim. 2 yaşını dört gözle bekledim. Ağustos'tan beri kreşe gidiyor konuşması çok ilerlediArkadaşlarını seviyor. Ve ben kreşte ki kadar etkinlik yapıp ilgilenemezdim çalışan kadın olmasam dahi. Ki bakıcıdan da yüksek performans bekleme. Oğlum bakıcıdayken yemeğini yedirsin zarar görmeden günü tamamlayalım derdindeydim.
8-5 hafta içi çalışıyorum. Oğlum tüm gün kreşte
Sert degıl fakat resmı olun bence, oyle enseye şaplak d.te çimdik modu iş sermeyi getirir. Profesyonel bakış iyidir. Gercekçi beklentiler hayalkırıklıgından korur..
Öncelikle hem temizlik ev işi hem çocuk bakımı ikisi bir arada olmuyor.Site önermek ne kadar doğru bilmiyorum ama bakıcı bulma siteleri var bence oradan bakıp görüşmeye çağırabilirsiniz. Benim kardeşim kendi işine başlayana kadar çocuk bakıyor düzenli olarak değil ama mesela anlaştığı bir aile var çocuk kışın kreşe gidiyor yazları bakıyor temizlik yemek vs yapmıyor sadece bebeğin yemeğinden sorumlu oluyor. Etkinlikler de hazırlayıp çocuğu oyalıyor. Başka bir çocuğa ise oyun ablası gibi gidiyor onda ise annenin işi olduğu zamanlar anne onceden haber veriyor ve kardeşimde uygunsa o günü çocukla geçiriyor bu çocuk yaş olarak daha büyük yani kısaca kendi kriterlerinize göre birini mutlaka bulursunuz. Kardeşimden bildiğim kadarıyla en önemlisi sizin ve çocuğunuzun bakıcı ile enerjinizin uyması.
Birde çocuk ile verimli zaman geçirilmesini isteyen ebeveyn temizlik yemek tarzı işler istememeli diye düşünüyorum
Bence zor bi yaş grubu bakıcı için, yaz olsaydı parka çıkartırdı mesela kışın evde zaman geçirmesi çocuğa alışması hep uzun sürecek şeyler. İşe giderken arkanızdan ağlayacak mesela evde tanımadığı biriyle olmak strese sokacak. Bizde ekran sıfır değil mesela çünkü çok hareketli bi çocuk yaz kış dışardayız, havalar soğudu 1-2 saat dışarda 1-2 saat uykuda kalan zaman full oyun olamıyor.Ben de başlamadan bulup birkaç hafta üçümüz vakit geçirelim bebeğim de alışsın istiyorum. Direkt bırakamam. Kreşi de bir sene sonra düşünüyorum aslında. Ama iyi birini bulamazsak o da bi alternatif olacak mecburen. Tv konusunu önceden söyleyeceğim bi de kamera olacak evde. Öyle yapamaz diye düşünüyorum.
Teşekkür ederim.Allah bağışlasın oğluşunuzuben de iyi bi bakıcı bulamazsam kreş düşüneceğim. Sadece bulunduğum yer küçük ve kreş sayısı az. Biraz baktım sosyal medyada paylaşıyorlar her şeyi. Sanki çocuklara sırf oraya koymak için etkinlik yaptırıyorlar gibi ama gidip görüşmedim yanlış düşünmüş de olabilirim .
Öncelikle hem temizlik ev işi hem çocuk bakımı ikisi bir arada olmuyor.
Ancak böyle derken bebek uyuyunca o da tv izlesin değil.
Bebeğin yemeğini yapacak mutfak tertipli olacak bebeğin çamaşırı ütüsü ona ait olabilir.Bunu neden yazdım arkadaşımın gelinin başına geldi.Bebeğin yemeğini yapıyor eve geliyorum ocak pis.Bir gün ikaz ettim ocağı silin diye bana ben sadece bebek yemeği için anlaştım sizinle diyor gelinde iyide zaten ocağıda bebeğin yemeğini yaparken kirletiyorunuz silebilirsiniz diyor.Özür diliyor ve ondan sonra temizliyor.
Kamera olacakmış mutlaka olsun bu arada evdeki kamerayı yasal olarak söylemeniz gerekiyor diye biliyorum.Zaten bilsin kamera hep önümde açık olacak diyeceksiniz.
Herşeyi konuşacaksınız açık ve net...
İmkanınız varsa haftada bir iki gün oyun için kreşe götürebilir mi.Yakında varsa ta
Haklısınız. Benim kadından evle ilgili bi beklentim yok ama mevcut düzeni korusun tabi ki. Kamera konusu da zaten gizli yapmam hem de dediğiniz gibi suç teşkil eder öyle. İlerleyen zamanlarda oyun grubuna götürmesini isterim uygun saatlerde. Ne güzel detaylar yazmışsınız teşekkür ederim.Öncelikle hem temizlik ev işi hem çocuk bakımı ikisi bir arada olmuyor.
Ancak böyle derken bebek uyuyunca o da tv izlesin değil.
Bebeğin yemeğini yapacak mutfak tertipli olacak bebeğin çamaşırı ütüsü ona ait olabilir.Bunu neden yazdım arkadaşımın gelinin başına geldi.Bebeğin yemeğini yapıyor eve geliyorum ocak pis.Bir gün ikaz ettim ocağı silin diye bana ben sadece bebek yemeği için anlaştım sizinle diyor gelinde iyide zaten ocağıda bebeğin yemeğini yaparken kirletiyorunuz silebilirsiniz diyor.Özür diliyor ve ondan sonra temizliyor.
Kamera olacakmış mutlaka olsun bu arada evdeki kamerayı yasal olarak söylemeniz gerekiyor diye biliyorum.Zaten bilsin kamera hep önümde açık olacak diyeceksiniz.
Herşeyi konuşacaksınız açık ve net...
İmkanınız varsa haftada bir iki gün oyun için kreşe götürebilir mi.Yakında varsa tabi
İnşallah hep böyle rahat devam eder kreş süreciniz. Çok teşekkür ederim. Biraz mesafeli durup zamanla bi şeyleri oturtmak mantıklı galiba.Teşekkür ederim.
Benim yaşadığım yerde çok küçük. Bir tane kreş vardı. Bu yaz bir tane daha açıldı. Yeni açılan kreşe verdim. Yeni olduğu için daha ilgili olur mantığı ile. Yeni kreş açılmasa dahi bakıcı derdinden kurtulmak için yine de o an ki kreşe verecektim.
Şuanlık kafam rahat ilerleyen süreç nasıl olur bilmiyorum tabi.
Umarım enerjinizin tuttuğu birini bulursunuz. Bide tavsiyem arada ki mesafeyi koruyun bakıcı ile yoksa iş ahlakı biraz askıda kalıyor.
Bebeğinizi Allah bağışlasın. Size de bu süreçte kolaylık diliyorum. ☺
Allah bağışlasın bebişleriİş arkadaşlarınıza konu komşuya haber verin öncelikle az bı sure kalmış. Benimde 2 buçuk ve 6 aylık kızlarım var. Zorda kalınca kreş kurtarıcı evet ama dediğiniz gibi de daha çok küçükler evin konforunu yaşasın cocuklar.