Öncelikle benim tavsiyem yakın çevreden bu konuda önerisi olacakları dinlemenizdir. Bir nevi referanslı biri olmalı. Eğer olmuyorsa da birçok ilan sitesi mevcut, ilan koyarsınız. Şöyle ki; öncelikli olarak haftada kaç gün gelecek, kaç saat kalacak ona göre bulundugunuz lokasyondaki bakıcı ücretlerine bakın ve ortalamasını teklif edin. Kendisinin de ister istemez kafasında belirledigi bir ücret vardır zaten. Benim kızıma da haftada 2 gün ablamiz geliyor. Kendisinden sadece kızım ile ilgilenmesini istedim. Zaten bakıcı demek bu demek. Siz ekstra bir şey isterseniz farklı bir ucretlendirme olması gerekir. Maaş + yol veriyorum.
Yemeği kendim yapıyorum, 2-3 çeşit yemek hep oluyor, ondan yiyor. Olmadığı günlerde canının istediği bir seyi söylüyorum. İsterse kendi de yapar istediğini tabii. Bu biraz sizin iletişiminiz ile de alakalı bir sey. Zaman geçtikçe abla içinden geldiği için bebek uyurken evimi de temizliyor, yemeğimi de yapıyor. Ben ondan hiç öyle bir şey beklemiyorum bile. Tabi bunu her zaman değil bebek müsade ettikçe yapıyor. Zamanla ilişkiniz şekillenir zaten.