• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir aylık annenin işkencesi..

Yahu kafanız mı iyi sizin?
bu olayı yaşayanlar silikon meme ucu tak demiş,şu krem demiş bu merhem demiş şu yöntem demiş..
bunların hiçbirini denedin mi? yoook..cevap bile vermemişsin.
Tey marttan beri bu acıya mı katlanıyosun çözümü varken?Öte yandan E sen niye açtın konuyu önerileri sallamayacaksan?
ben daha ne diyim..
Amacın ne senin? Kafayı birilerine takıp içini bosaltmak mi? Ne martı ne kimseyi takmamak? Allah aşkına yürü git zaten sinirim tepemde . Sana adam gibi dua ettim çatmayayim dedim. Sakin olayım dedim. Herkese aninda nasil cevap vereyim. Ayrica sanane cevap vermiyorsam. Kimin ne yasadigini ne yaptigini nelerle ugrastigini nerden bileceksin. Sen her an herkese cevap verecek kadar boşsan banane. Birseyleri tartisacaksak önce bir bilgin olsun komik duruma düşme. Ben bilgisiz bir şekilde ne diye burda konu açayım. Çoğu şeyi denemiş biriyim yazmışım zaten okumadan ne diye daliyorsun. Farklı şeylerin pesindeyim. Allah aşkına işine bak burda gövde gösterisi yapma çoğu kişi gibi.

Amacın ne senin? Kafayı birilerine takıp içini bosaltmak mi? Ne martı ne kimseyi takmamak? Allah aşkına yürü git zaten sinirim tepemde . Sana adam gibi dua ettim çatmayayim dedim. Sakin olayım dedim. Herkese aninda nasil cevap vereyim. Ayrica sanane cevap vermiyorsam. Kimin ne yasadigini ne yaptigini nelerle ugrastigini nerden bileceksin. Sen her an herkese cevap verecek kadar boşsan banane. Birseyleri tartisacaksak önce bir bilgin olsun komik duruma düşme. Ben bilgisiz bir şekilde ne diye burda konu açayım. Çoğu şeyi denemiş biriyim yazmışım zaten okumadan ne diye daliyorsun. Farklı şeylerin pesindeyim. Allah aşkına işine bak burda gövde gösterisi yapma çoğu kişi gibi.

"Yürü git?"
Seviye deniz seviyesi..mahalle ağzı.Terbiyesiz şey.
Senin sinirini çıtır çıtır yerler burada,her tarafın sinir olsa ne?
Konu eski bir konu, ne yorum yapacağımı sana mı soracağım?buraya konu açtıysan hakaret olmadığı sürece her cevaba açıksın demektir.
Te allahım, kafa boş olunca yorumları da algılamak zor oluyor.

Geçmiş olsun size tavsiyem gögüs uçaklarınızı karbonatlı suyla silin. . bende ilk zamanlarda oğlumu emzirirken ağlıyordum acıdan. . karbonatı sonradan öğrendim denedim ve bir kaç günde acısızı ağrı kalmadı. . ve mümkün mertebe mama vermemeye çalışın. ne kadar çok emzirdikçe ve bol bol süt içtikçe birde benim sütüm az demedikçe sütünüz çoğalacaktır. .

Güle güle büyütün bebeğinizi
Teşekkür ederim dünden itibaren karbonata başladım bende. Şimdilik iyi gibi. Emzirdikten sonra hemen siliyorum karbonatlı suyla. İnşallah işe yarar bendede.Teşekkür ederim tavsiyen için.

Eger ayva bulabilirseniz ayva cekirdeklerini bir cay bardaginin icine koyun ve yarisina kadar su ekleyin, 1 gun bekletin o jel gibi bir kivama gelecek. Onu sürün hemen geciyor. Biz yengeme yapmistik yaralari falan hemen gecmisti. Ama bu mevsimde ayva bulabilir misiniz bilemem. Bi de Allah evladinizi size bagislasin...
Teşekkür ederim bunuda deneyeceğim inşallah. Dün baktım yine etrafa ama göremedim dedim bir ihtimal büyük marketlerde olur. Allah razı olsun.

Büyük ihtimalle doğru emziremiyorsunuz. Göğüs ucunda bu kadar acı hiçbir zaman "normal" değildir. İlk günlerde, yani daha yeni öğrenirken hata yapılabiliyor, o yüzden ilk günlerde anlayabilirim. Ama artık 1 ay olmuş, bu tür problemlerin ortadan kalkmış olması gerekirdi. Hiç vakit kaybetmeden emzirme konusunda yardım alın. Bilmiyorum profesyonel yardım alacağınız merkezler var mı Türkiye'de, ama bilen bir kişiden yardım almanız lazım. Profesyonel olmasa da emzirmeyi bilen biri olacak.

Süt ve mama konusuna gelince. Öncelikle, sütü olmayan ya da yetersiz olan anne yoktur. Sütü daha gelmemiş ama kendisini sütü yok sanan anne vardır. Siz mama verdikçe çocuğunuz mamayla doyar ve sizi etkili bir şekilde emmez. Bu da sütün azalmasına ya da bitmesine sebep olur. Memede süt yapılmasını tetikleyen en önemli şey emzirmektir. Bebek ne kadar emerse meme o kadar süt yapar. Az emerse de az süt yapar. Ne kadar istek, o kadar süt misali. Mama verme tercihiniz varsa birşey diyemem, ama istemeden veriyorsanız, gerek yok. Daha çok emzirerek sütünüzü çoğaltabilir, mamayı kesebilirsiniz.
Anne-bebek hemşiresi olarak yazıyorum bunları. Kolay gelsin.
Çok çok teşekkür ederim sevde. Bu psikolojik desteğin için. İçimi rahatlattın daha çok emzirmeye gayret ediyorum dünden beri. Mama tercihim değil tabiki de ama işte dediğiniz gibi sanki sütüm yok gibi geiyor. Tavsiyelerinle daha iyi olacak inşallah . Allah razı olsun.

vallahi göğüsleri iki ay boyu çatlayan, yarılan hatta ağrıdan sırtına vuran sızıdan uyuyamayan bir anne idim ben de.

iki ayda denediklerim, lansolin, zeytinyağı, ayva çekirdeği, karbonat... hangisi iyi geldi, hangisi ne oldu bilmiyorum. çooook feciydi ama geçiyor.

mama konusunda tabi ki süt öncelikli, yeri doldurulamaz mucizevi bir rızık ama biberondan da emzikten de korkmayın, doktorunuza danışın kilo alımında sıkıntı varsa mamayı önerirse mamadan korkmayın, biberona alışan çocuk memeyi almaz a da çok inanmayın. nasıl alıştırırsanız öğreniyor bebişler. biberona da emziğe de memeye de uyum sağlıyorlar, rahat olun.
Benimde koluma vuruyor ağrısı. Çoğu şeyi denemiş biri olarak bende umutsuzluğa düşüyorum hep böylemi olacak devam edecek diye. Burda denemediklerimi not aldım sıra ile deneyeceğim hepsini. Şifa bulurum inşallah.

ahh bende ne çok çektim o acıyı.
Tekbir getirerek veriyordum memeyi ağzına, içim parçalanıyordu sanki.
Kanaya kanaya emzirdim yavrumu sonunda dayanamadım dr. gittim bana iki tane merhem verdi karıştırarak kullandım ondan sonra iyileşmeye başladı.
Bir memeye sürüp diğerini temiz bırakıyordu eğer meme isterse hazır olsun diye onu emdikten sonra
ilaçlı olanı ılık suyla yıkayıp emdiği memeyi ilaçlıyordum.
Allah yardımcınız olsun, hayırla sağlıkla büyüsün inşallah.
Sütü arttırmak için, bol bol yeşillik, soğan( taze yada kuru fark etmez.) , bulgur, bol su günde en az 2 litre bunun yanısıra komposto bizzat denediğim ve etki gördüğüm şeyler.
Teşekkür ederim tavsiyeeriniz için. :)

bebeğinizi emzirirken kuru vermeyin meme ucunu,karbonatlı su ile mutlaka silin.hem meme ucuna iyi gelir.hem de bebeğin ağzı pamukcuk olmaz.
karbonatı deniyorum dünden itibaren. Hem bebeğin ağzının pamukçuk olmamasınada iyi geliyor dediğiniz gibi.

canım benim yaa okurken içim sızladı resmen benimde canım yandı .. umarım en kısa sürede düzelir ..allah bebişini huzurla sağlıkla büyütmeyi nasib etsin inşallah ..:nazar::KK46::KK68:
Allah razı olsun canım. Allah kimseye bu kadar uzun süre yaşatmasın. işkence gibi.

Aynı dertten muzdarip bir4 insan olarak sana şu tavsiyeyi verebilirim arkadaşım. Cok faydasini gördüm, hiç bir ilacin yapamadığını yaptı iki günde geçirdi. Kantoron yağı. Bu yağı alıp göğüs uçlarına sürüp su ya da kola kapağıyla kapat. 1 , 2 gün uygularsan inşallah faydasını goreceksin..
not aldım canım. Deneyeceğim inşallah. Teşekkür ederim çok.

Ayni sorunu bende.yasamistim.gogus.ucu silikonu rahatlatiyor.arkadanda.lansinoh.surun.goguslerinizi pedle kapatmayin. Hava.almali.
evet bir ara dedim mikrop kapmasın göğüs pedi kullanayım ama hava alması lazımmış iyileşmesi için sonradan öğrendim. Kullanmıyorum artık. Lansinoh kullandım o varken sıkıntı azalıyordu ama geçici oldu tedavi etmedi. Garmastan ı deneyeceğim inşallah.

bir kaç gun gogsunu hava alacak şekilde açık tutarsan iyileşecektr birde bebege memenin sadece ucundan emzrme koyu olan yerlerine kadar almsını saglrsan agrın olmz muhtemelen bndn oluyrdr
Dikkat etmeye başladım zaten emerken koyu kısmın hepsini vermeye çalışıyorum artık. Teşekkür ederim pınar.

Aynı sorun bende 3 ay brlki daha fazla sürdü kopmuştu artık hiç bişey fayda etmedi cilt dr görünene kadar bana bir recete hazırla dı yaklaşık 7tane ilaç hepsini karıştırıp eczacı bi ilaç yaptı o ilacı sürdüm göğüslerimdrm süt fışkırdı resmen hep mikrop kapmış göğüs uçlsrım kapanmış sanada ni cildiye görünmeni tavsiye ederim
doktora gittim ama memlekette gitmiştim. ilaçlar çok iyi gelmedi. Gideceğim artık bu bitkisel şeyler iyi gelmezse.

"Yürü git?"
Seviye deniz seviyesi..mahalle ağzı.Terbiyesiz şey.
Senin sinirini çıtır çıtır yerler burada,her tarafın sinir olsa ne?
Konu eski bir konu, ne yorum yapacağımı sana mı soracağım?buraya konu açtıysan hakaret olmadığı sürece her cevaba açıksın demektir.
Te allahım, kafa boş olunca yorumları da algılamak zor oluyor.
Ne diyeyim ben size.. Sabrediyorum.. Çirkefleşmiyorum..Kötü söz sahibine aittir.. Allah sakinlik versin yüreğinize..

lansinoh tek başına bile çok iyi bir kremdir...iyi gelmediyse hic birsey fayda etmeyebilir...benzer durumu bende yaşadım...6 ay bu acıya katlandım...ömrümden ömür gitti resmen...
Meme başı ufak ve yumusaksa bu tarz sıkıntı kaçınılmaz diye düsünùyorum...
Ayva cekirdegiyle yapılan bir tarif var...tabi önce ayva bulmak lazım gelir bu mevsimde...biraz meme başlarını yumuşatıyor geçicide olsa rahatlama saglıyor...

um.

aslında coğu ınsan buuna yanlıs dıyor ama ınan ben boyle gecırdım yaraalarımı bebegımı emzırdıkten sonra karbonatlı su ıle sıldııım emeceg zaman terar gosumu yıkayıp verdım her sefernde bunu yaptım cok ıse yaradı ama her emzırmeden sonra sıldım bılmem sende denemek ıstesn tavsıye ederım ben bı zararını gormedım :))

Büyüklere de pek kulak asma...onlar herseye pek karışıyorlar malum...
Hele meşhur lafları -ayyy bu çocuk aç sütün yetmiyo...
Her annenin bebegine sütü yeter bence...sakin olun yavrunuzun tadını çıkarın...

Back
X