Bir annenin kpss mucadelesi:)

Ben yetiştiremedim zamanı. Hafta sonu alan sınavına giricem. Fakat bende de konsantre sorunu var.

Ben yetiştiremedim zamanı. Hafta sonu alan sınavına giricem. Fakat bende de konsantre sorunu var.
Hocam alan diyorsunuz? çalışmışsınızdır dert etmeyin. Dikkat edin alanı geçip mülakatta elenmeyin, en fenası o. Ben artık bu sınavlarla uğraşacak gücü kendimde bulamıyorum. Allah yardım etsin. Samimi söylüyorum bunlarla uğraşacağıma iki yabancı dil öğrenseydim işim çok daha kolay olurdu.

Buna bende katılıyorum. Bunları geçsem mülakat karşıma çıkıyor. Dil öğrenmeyi bende istiyorum. şu sınava girip çıkayım ona odaklanıcam.

Onl
Onlisans 2020de girecegim bilgi birikimim var 2014 te kusuratla kacirdim atanmayi sonra evlilik cocuk saglik problemleri derkeb sinava girsemde iyi puan alamadim biseyleri yapabilecek kapasitem oldugunu dusunuyorum asgari ucretli bir ise girmek beni kurtarmaz malesef e omur boyuda ev hanimi olarak kalmak istemiyorum ayaklarimin ustunde durmak istiyorum benimde motivasyonum dusuyor cok yorgun dusuyorum ama yapacagim en azindan caba gosterdim diyecegim kendimle yuzlestigimde aynaya baktigimda mucadeleyi birakmis bir yuz gormek istemiyorum

I
Iyi dilekleriniz icin tesekkurler Allah hepimizin yardimcisi olsun

Herkese merhaba,
Ben 4. kez kpss deneyimi yasama hevesindeyim..iyi mi kötü mü bilemedim..Kendi ozetim..Yaş 37, 3 çocuk, ve hala kpss merakım!!...ilk girisimde 77, 2. sinde gene 77 ( istikrar!!) ve son 2018 deneyimimde 81...son girişimde berbat bir son ay ve berbat bır gecenin ardından sınava girmiştim...sanki tesellim bu ..son düzlüğe sağlam bir kafa ile cikamadim ..velhasıl bu uhdeler beni gene kpss dedirtiyor...neden!!! Çocuklar buyukdukce maddi sıkıntılar....üstüne manevi gelgitler..bilemedim kısacası...ama umutlanmaya ihtiyacım var ...
..

Bende cok girdim girmeden yapamiyorum aliskanlik oldu:) 2014 te atanmanin kiyisindN dondum kusuratlarla olmadi sonra evlilik cocuk derken calismadan girdim 76 77 civari aldim aslinda 2018e calismaya baslamistm ama saglik sorunlarindan dolayi cok duzenli olmadi calismam ama bu sene ne kadar biktim artik desemde birakamiyorum su an turkce matematik toparlamaya calisiyorum 1 ay sonra tarihe baslarim sanirim o zaman duzenli olarak calismalarimi yazacagim buraya

Ben bu sefer tarihi sona bırakıcagim...erken bitince tekrarlarla iyice dolandim..Türkçe ve mat artik konu anlatımı yapamiyacagim..Turkce 20 üstü oluyor ama mat de 20 yi zorlamak lazım..Sayisal mantık ve problemler de panik ve stres malum karistiriyor .beni..Coğrafya ve vatandaşlık ile başlamak istiyorum..çünkü onlar daha net dersler..hayırlısı..

Matematikten bol soru cozmek lazim sinava daha uzun zaman var turkce dilbilgisini tam oturtamiyorum tarihtede kendi notlarim var onlari tekrar edip soru cozmem yeterli olacak cografyadan cok korkuyorum zamanla calistikca rayina girer insallah

Matematikten bol soru cozmek lazim sinava daha uzun zaman var turkce dilbilgisini tam oturtamiyorum tarihtede kendi notlarim var onlari tekrar edip soru cozmem yeterli olacak cografyadan cok korkuyorum zamanla calistikca rayina girer insallah
Aslında coğrafya keyifli...Engin Eraydın konu anlatimi guzel..bı de instangramda Mehmet Hoca..konular net.1 - 2 soru bankası yeter. Vatandaslik da öyle..Vatandaslikta Ali Koç tan çalıştım..netlerim güzeldi ikisinden..Tarih yoruyor..tamam diyorsun hopp bı soruda yorumun değişiyor..Ramazan hocanın videolarını bu sefer bitirmeliyim diyorum..Ben eylüle sarkacagim galiba...cocuklar evde..

Merhaba kızlar bende KPSS ye çalışan bir anneyim.
Kolaylıklar diliyorum ve sizlere bir kaç tavsiyede bulunmak istiyorum.
YouTube Semra dilekçe yazdığınızda bu kızın videolarını izleyin.Baya bi faydalı bilgiler var.Onun hangi derse nasıl çalışılır adı altında anlattığı her şeyi not alın kitap tavsiyelerini de.
Ben elektrik mühendisiyim maalesef atama puanı 90 üstü .
Alım az puanlar yüksek .
Bebeğim 6 aylık ve çok yorucu bir süreçteyiz.Buna rağmen başarmam gerek.
Neden mi?
Kendi ayaklarımın üstünde durmak için
Eşime destek olmak için
Çocuğuma iyi bir gelecek için
.
.
.
Diye çok sebep var.
Aklınıza hep bunu getirin.Çok saygın bir işiniz var eşiniz ve çoçuğunuz size saygı duyuyor.
Diğer ihtimali yazayım ,sürekli evde çocuk bak ,ev işi yap ,yemek yap.
Yaşım 29 ve ben böyle bir hayat istemiyorum!
Sizde istemeyin kendinize hep bunu söyleyin ben bu işi başaracağım.
Gelelim hocalara,
Video ders için hocalar,
Türkçe Aker Kartal ,Gizem Ural
Mat İlyas Güneş
Coğrafya, Engin Eraydın, Bayram Meral
Tarih, Ramazan Yetgin,Mehmet Celal Özyıldız,Hamza Tatar(kitap)
Vat ,Esra Özkan Karaoğlu
....
Yukarıda bahsettiğim Semra dilekçi; videolarının altında ders çalışma programı, hazırlanırken kullanacağınız harita vb. her şeyi eklemiş videonun altına.
Pes etmeyin gerekirse buradan destek olalım birbirimize .

Öneri iki:
Sözel dersleri sona bırakmayın.
Kendi defterinizi alıp not tutun.
Sanki Ocakta sınava girecek gibi hazırlanın.
Çocuğu olan anneler olarak bir günümüz bir günümüze tutmaz malesef.
Bebeği daha küçük olan anneler (böyle bir şansınız varsa ) annenizden yardım isteyin.iki ay gelip kalsın.o ara tüm konular biter zaten.o gittikten sonra soru çözümü , branş denemesi ve genel denemeler..
Kısacası emek olmadan yemek olmaz.
Herkese tekrar kolaylıklar diliyorum.

Kizlar bende araniza katiliyorum, onlisans sivil hava ulastirma isletemeciligi okuyorum bu sene butun derslerimi vermem gerekiyor.. ki atamam gerceklesebilsin.. 90 ustu yapmam gerekiyor ve bolumumum alimida az ama yapcak bisey yok 90 ustu almayi basarirsam aciktan alimada girebilirim duz memurluk gibi.. yani acikcasi benim icin fark etmiyor devlette olayimda erkek arkadasim var onu cok seviyorum her kosulda yanimda olur ve bana bize bakar biliyorum ama yinede bir kadinin ayaklarinin uzerinde durmasi, cocuklarinin esinin gozunde saygin biri olmasi gibiside yok... kendi araban kendi isin ay cok cizeeel.. allahim insallah hepicigimizeee nasippp eder cok aminnn
Hayalleri bile guzel acikcasi..
Ben bu hafta baslamayi dusunuyorum su bayrami atlatmayi bekliyorum sadece..
3 ayda konulari bitirebilir miyim ? Eger zorlarsam biter gibi geliyor geri kalaninda full teste odaklanmak istiyorum cunku. 2020’de 25 yasinda olcam ve yasa takilabilirim diye cok korkuyorum ... bu sene oldu oldu olmadi olmycak gibi geliyor yaaa...

Çalışma durumlarınız nasıl??? Sanırım ben okullar ile daha fazla rayına girecem??? Semra Dilekçe videoları oldukça güzel...tavsiyelerini tavsiye ederim

Türkçe ve matematik videolarını iki ayda bitirip coğrafya ve vatandaşlığı ocağa kadar bitirip en son tarih olarak planladim..ders ders gitmek mi yoksa beraber mi bilemiyorum..en azından biten dersin soru çözümü iyi oluyor..

Çoğunuz genç arkadaşlar...ben 38 yıllık halkasindayim değer mi değmez mi Allah bilir..81 i gormusken 85 hattını sicilime işleme sevdası benimki...

Neyse arkadaşlar sayfa naçar kalmasın diye zirvaladim....umarim gönlümüzdeki hayır ile tamamlanır...

Ti

Hocam benim bebeğim tam diş çıkarma döneminde :-/Ama pes etmiyorum
Derslere tek tek çalışmayın bence hepsini aynı anda götürmelisin.
Yoksa 3 ay önce bitirdiğin tarihi tekrar baştan çalışman gerekir ki bu sefer konu çalışmaktan başka birşeye zaman kalmaz.
Yaşı kafaya takma hocam, bu sınav çalışanın kazandığı bir sınav.
Yani siz hızlanmışsanız ve konulardan bol soru çözdüyseniz yüksek almamak için bir sebep göremiyorum.
Kemal Sunal ölmeden bir yıl önce bitirmişti tıp fakültesini

o kadar haklısın ki...

Merhaba kızlar bende 31 yaşındayım 13 aylık ikiz kizlarim var ve ben bi delilik yapıp tekrar kpss calismaya başlıyorum kitap siparis vermiştim gelmesini bekliyorum bebeklerle zor olacak ama olacak inşallah edebiyat öğretmeniyim alımlar çok az ama ya nasip diyip bi yerden başlamak gerek bi duzen kurmaya lazım bebekler uyurken çalışıcam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…