Bir anaokulu öğretmeni ilk günden çocuklara düdük çalıp tehdit eder mi :(

Devlette calisan bir okuloncesi ogretmeni olarak sorularinizi cevaplayayim....
1. Evet emekli ogretmen dogum iznine ayrilan ogretmenin yerine verilebilir...
2. Duduk kullanmasinin neresi abes anlayamadim onca cocugu susturmak icin gun boyu sesimizi kullaniyoruz aksama sesimiz kisiliyor,zaten butun ogretmenleerde kronik bi rahatsizlik var oda faranjit... bizlerinde insan oldugumuzu unutmayin,cocugunuz korktuysa korkulcak bisey olmadigini anlatin..
3. Yine onca cocugu belli bir disiplin ve duzen icerisinde tutmak sandiginiz kadar kolay degil ve bizde caydirici yontemlere basvurmak zorundayiz... fiziki ceza vermeyecegimize gore,baska sinifa gondermek oyuna etkinlige katmamak gibi yaptirimlari dusunme zamani adi altinda yapiyoruz ve buda gayet olagan...
4. Son olarak tabiiki bu uygulamalar esnasinda ogretmenin tavrida onemli,biz meslegimiz geregi tatli-sert olmak zorundayiz.. eger konusulnasi gereken bi durum oldugunu dusunutorsanizda bunu idareden once ogretmenle paylasin cunki bu sorunu ogretmenle yasiyorsunuz,idareye sikayet etmek kesinlikle yanlis ve cocukca... ogretmeniniz cocugubuzla ilgili sorunlarda idarreyi sizle muhattap etmiyirsa sizde sorununuzu bi yetiskin gibi ogretmenle konusun ve ogretmeninde insan oldugunu unutmayin....

2. Duduk kullanmasinin neresi abes anlayamadim onca cocugu susturmak icin gun boyu sesimizi kullaniyoruz aksama sesimiz kisiliyor,zaten butun ogretmenleerde kronik bi rahatsizlik var oda faranjit... bizlerinde insan oldugumuzu unutmayin,cocugunuz korktuysa korkulcak bisey olmadigini anlatin..
3. Yine onca cocugu belli bir disiplin ve duzen icerisinde tutmak sandiginiz kadar kolay degil ve bizde caydirici yontemlere basvurmak zorundayiz... fiziki ceza vermeyecegimize gore,baska sinifa gondermek oyuna etkinlige katmamak gibi yaptirimlari dusunme zamani adi altinda yapiyoruz ve buda gayet olagan...
4. Son olarak tabiiki bu uygulamalar esnasinda ogretmenin tavrida onemli,biz meslegimiz geregi tatli-sert olmak zorundayiz.. eger konusulnasi gereken bi durum oldugunu dusunutorsanizda bunu idareden once ogretmenle paylasin cunki bu sorunu ogretmenle yasiyorsunuz,idareye sikayet etmek kesinlikle yanlis ve cocukca... ogretmeniniz cocugubuzla ilgili sorunlarda idarreyi sizle muhattap etmiyirsa sizde sorununuzu bi yetiskin gibi ogretmenle konusun ve ogretmeninde insan oldugunu unutmayin....

tam yorum yazacaktım ama bu yorumu görünce yazmaktan vazgectim.benim söyleyeceklerimin yanında fazlası var eksiği yok...katılıyorum sana arkadasım.

Ben bunları kabul ediyorum ancak bu çocuklar 2 aydır öğretmenlerine alıştılar çokta sevdiler, erken doğum riski olmasa belki kendisi anlatırdı ayrılacağını başka öğretmenin geleceğini vs. ama birden olmuş bi durum benim oğlum pazar günü duyunca öyle üzüldüki Çağla öğretmenim nerde, neden gelmiyor diye.

Bence ilk günden ürküteceği yerde önce kendini sevdirmeli sonra da uygulayacağı yöntemleri anlatabilirdi. Çocuklar anlatılan herşeyi anlıyorlar çünkü

nerede olması gerekir peki..
evde annesinin şefkat dolu sıcacık kollarında mı

neden yanlış anlıyorsunuz?
bir dönem ücretli öğretmenlik yaptım.
3,5-4 yaş çocukların ilgisi çok çabuk dağılan ve de parmak kasları 6 yaş cocuk grubu gibi değil... altına yapan birçok öğrenci ile karşılaştım...

okul öncesi durumu için erken bir durum kreş ayrı. ben orda eğitim sistemine dem vurdum.:KK14:

annesinin şevkatli kolları ile ne alakası var.

Cok abartmissiniz bence... yani nerdeyse dudugun can yaktigini, cocuk tartakladigini vs sanacagim.Duduk bu ayol cetvel degil ki..Ben cocuklarin dudukten korkup psikolojilerinin bozulacagini gece kabuslar gorecegini sanmiyorum.Sonucta ses cikariyor can yakmiyor ki. OGRETMEN deavaz avaz susun diye bogazini patlacagina duduk kullanabilir bana garip gelmedi. Bunda birsey yok bu kadarda buyutmeyin hakaret etmemis dovmemis dikkat toplamak icin sadece duduk calmis.Ogretmenlerin ce bir sekilde disiplini saglamasi gerek onca cocukla ugrasmak zor bir olay.Bizim zamanimizda cetvelle dovuyordu ogreymenlet simdi oylr seyler yok ogrencilet cok rahat.Bir duduk icindr bu kadar olayi buyutmeyin bence.Cocuklar sokaklarda da duduk calarak oyun oynayip rahatsizlik veriyor una ragmen travma gecirdigimi hatirlamiyorm en fazla bas agrisi yapiyor.

düdüğün can yaktığı ve travma yarattığını bende söylemedim farkındaysanız:KK19: benim demek istediğim bunun yerine kullanılacak bir sürü alternatif varken niye böyle pavlovun deneyi gibi çocukları çağıracağız ??Branş beden eğitimi yada sporla ilgili olsa gene anlarım büyük yaş grupları içinde tamam ama erken çocukluk dönemınde ne gereği var ki.tekerleme şarkıyla çocukların ilgisini çekebilecek türlü eğlenceli yöntemler mevcutken hemde.yok bunlar işe yaramıyor denilirse ya öğretim yönteminde ya da seçilen şarkı vs de sorun var demektir.:44:

Ben bunları kabul ediyorum ancak bu çocuklar 2 aydır öğretmenlerine alıştılar çokta sevdiler, erken doğum riski olmasa belki kendisi anlatırdı ayrılacağını başka öğretmenin geleceğini vs. ama birden olmuş bi durum benim oğlum pazar günü duyunca öyle üzüldüki Çağla öğretmenim nerde, neden gelmiyor diye.

Bence ilk günden ürküteceği yerde önce kendini sevdirmeli sonra da uygulayacağı yöntemleri anlatabilirdi. Çocuklar anlatılan herşeyi anlıyorlar çünkü

Belki Çağla öğretmenini arıyor ve gelmediğini görünce olayı size daha farklı anlattı çocuğunuz?Bu da olabilir.
Ama anlamadığım neden ilk olarak öğretmeninizle konuşmak ne olup bittiğini öğretmenin ağzından duymak yerine hak hukuk aramak/karşı atağa geçmek aklınıza gelen çözüm oluyor ??
Kusura bakmayın bir öğretmen olarak çok doluyum bu konuda.Okadar abartıyorlar ki artık veliler çocugunun durumunu sormaya bu kadar hevesle gelmiyorlar öğretmeni şikayete geldikleri kadar.Bildiğin Milli Eğitim ilçeyi,okul idaresini su yolu yapıyorlar..Birde kayıtsız şartsız öğretmen suçlu.Çocuguna gelince ''benim oğlum/kızım yapmaz''.En son bu tarz bir olaydan öğretmen arkadaşıma soruşturma açılıyordu neredeyse.Öğrenci söylediği yalana abarttığı olaya kendide inanıp öğretmenimizi suçlu durumuna düşürdü.Tabi sonradan iş ciddeye binip içinden çıkılmaz bir hal alınca gerçekleri anlattı.Tabii velimiz bu defa da bir sol kroşe bize.Çocugumuz psikolojisini bozdu o yuzden yalan söyledii.Haydaa.Ne psikolojiymiş diyoruz artık.Çocuk yalan söylerken öğretmeni soktugu o yakışıksız konum psikolojisini etkilemiyor çünkü öğretmenin.

Çiçeks Hanım kusura bakmayın konunuzu kendi derdimle işgal ettim ama bende velilerden çok şikayetçiyim.Şükürler olsun şu güne kadar şikayet almadım ama bu benden değil bana denk gelmemesinden diyorum.

Size de tavsiyem düşünceler sizi kemireceğine lütfen öğretmeninizle irtibata geçin acilen.İlk olarak okul idaresi değil ama.Gidin bir hoşgeldiniz deyin ve emin olun velinin öğretmene karşı olan hoş yaklaşımı /konuşması/diyaloğu direkt olarak öğretmenin çocuguna yaklaşımını olumlu yönde etkiliyor.

düdükte bi sıkıntı yok bence. 35 kişilik bir sınıfı her defasında şarkılarla türkülerle agucuk yaparak susturmak pek mümkün olmaz. bazen kitaptaki bilgiler gerçeklerle örtüşmez.

Oncelikle anaokulunda tam uc kez ogretmeni degismis bir veli olarak duruma cok uzuldum.icu de birbirinde cok farkli karakterlere sahipti cok buyuk hevesle mutlulukla okula giden kizim.bir anda okula gitmek istemeye basladi

Duduk olayina gelince bem beden egitimi ogretmebi disinda hic kimsedwn duymamistim
Diger ogretmenler basul.duduk calmadan susturuyorsa odq susturabilir bence
Baska sinifa gondericem tehtidi ilk gunden hos olmamis

Belli bir yastan sonra kafa kaldirmiyor bizim 1.sinif ogretmenimiz 36 yillik ogretmen tahmini 6o yas civari dusunun
Okulun baslarinda sizi kulaklarinizdan tavana asicam demesi kizimin sacindan cekmesi kizimi aglama krizine sokmustu yavrilar cok etkileniyorlar

düdükte bi sıkıntı yok bence. 35 kişilik bir sınıfı her defasında şarkılarla türkülerle agucuk yaparak susturmak pek mümkün olmaz. bazen kitaptaki bilgiler gerçeklerle örtüşmez.

Ben bazen o yüzden o kadar diyorum ki her veli o 25-30 kişilik sınıfta çok değil 2 yada 3 gün üst üste derse girmeli.İşin diğer yüzünü anca öyle görebilirler çünkü.Ne şarkısı ne türküsü gerçekten :) Bize üniversitedeki hocamız teorik bilgiler şu okuldan mezun olmanızı sağlar; sınıf içindeki hakimiyet için ise o sınıfa girip öğrencilerle karşı karşıya kalınca yöntemlerinizi kendiniz bulacaksınız demişti.Cidden de teoride öğrendiğin çoğu teknik/yöntem uygulamıyorsun bile.Sınıfla başbaşa kalmak,hakimiyet sağlamak,dikkat çekmek,susturmak apayrı bişey.

Ben bazen o yüzden o kadar diyorum ki her veli o 25-30 kişilik sınıfta çok değil 2 yada 3 gün üst üste derse girmeli.İşin diğer yüzünü anca öyle görebilirler çünkü.Ne şarkısı ne türküsü gerçekten :) Bize üniversitedeki hocamız teorik bilgiler şu okuldan mezun olmanızı sağlar; sınıf içindeki hakimiyet için ise o sınıfa girip öğrencilerle karşı karşıya kalınca yöntemlerinizi kendiniz bulacaksınız demişti.Cidden de teoride öğrendiğin çoğu teknik/yöntem uygulamıyorsun bile.Sınıfla başbaşa kalmak,hakimiyet sağlamak,dikkat çekmek,susturmak apayrı bişey.

benim sınıflar 50ye yakın. bazen çıldırmaya yaklaştığımı hissediyorum:KK1: velilerimizin bizim hallerimizi birazcık görmek adına sınıflara girmeleri ne kadar da güzel olurdu cidden.

benim sınıflar 50ye yakın. bazen çıldırmaya yaklaştığımı hissediyorum:KK1: velilerimizin bizim hallerimizi birazcık görmek adına sınıflara girmeleri ne kadar da güzel olurdu cidden.

cok merak edıyorum ne öğretmenisiniz ve nasıl bi okul bu ??

aynen katılıyorum. bende anasınıfı öğremeniyim.

bazı veliler cidden sorunlu. sadece bir çocuk olsa biz de sesimizi yükseltmeyiz, canımlı cicimli konuşuruz bütün gün. ama o sınıfta bir çocuk yok. bir sürü çocuk var. bağırmadan, korkutmadan da hakimiyeti kurmak çook zor. hatta imkansız.

başlığı açana da şunu söylemek istiyorum:
hiç boşuna idareye şikayete gitmeyin. ben müdürün yerinde olsam öğretmenin tarafında olurdum. eğitimcinin halinden eğitimci anlar. öğretmenin haklılığını görmek istiyorsanız, öğretmenden rica edin. bir saat sınıfı yönetmeyi deneyin. bakalım dayanabilecek misiniz?

cok merak edıyorum ne öğretmenisiniz ve nasıl bi okul bu ??

ingilizce öğretmeniyim ve bir ortaokul. ilkokulu da aynı binada anaokulu da. nasıl bir okul derken inananmadınız mı :KK1: 60 kişiye dayanan mevcutları olan komşu okulumuz var. istanbulda buarada okulum :KK31:

ingilizce öğretmeniyim ve bir ortaokul. ilkokulu da aynı binada anaokulu da. nasıl bir okul derken inananmadınız mı :KK1: 60 kişiye dayanan mevcutları olan komşu okulumuz var. istanbulda buarada okulum :KK31:

şarkıyla türkuyle olmaz demişiniz bende sandımki okulöncesi yada sınıf öğretmeni falansınız ee tabiki ortaokulda tekerlemeyle şarkıyla susturun denmez.bu kastedilmiyor zaten konu küçük yaş grubuyla alakalı bu yuzden bu şekılde olması gerekli zaten.

Rabbim kolaylok versin arkadasim 5o kisi ciddi anlamda cok.fazla
Bizim okulumizda ortaokul 25 3o kisi bu sartlarda ogretmenler esir sartlarda calismuyor bence iki kati fark var

şarkıyla türkuyle olmaz demişiniz bende sandımki okulöncesi yada sınıf öğretmeni falansınız ee tabiki ortaokulda tekerlemeyle şarkıyla susturun denmez.bu kastedilmiyor zaten konu küçük yaş grubuyla alakalı bu yuzden bu şekılde olması gerekli zaten.

elbette farkındayım küçük sınıflara söylendiğinin. bu sene 2. sınıfara da ingilizce dersine başlandı ve ben 2. sınıflara da giriyorum. hala aynı fikirdeyim. inanın şarkı tekerlemeyle kavuşulan sessizlik 5 dakika sonra özellikle küçük yaş grubunda kaybolacaktır. o yüzden düdük kullanılması zalimce ya da acımasızca gelmedi, tuhaf da gelmedi bana.

Rabbim kolaylok versin arkadasim 5o kisi ciddi anlamda cok.fazla
Bizim okulumizda ortaokul 25 3o kisi bu sartlarda ogretmenler esir sartlarda calismuyor bence iki kati fark var

sağolun, çok teşekkür ederim, amin...

30 kişilik bi sınıf benim en büyük hayalim :KK1:

sağolun, çok teşekkür ederim, amin...

30 kişilik bi sınıf benim en büyük hayalim :KK1:

Bizim ogretmenimize birseyden bahsedice direk 28 ogrenci var benimde sabrim.tukaniyor cok zor of puf diyor surekli
5o kislik sinifta olmus olsa ne ne olurdu halimiz bilemedim.bak

Merhabalar,

2009 temmuz ayı doğumlu bir oğlum var, bu sene kreşe verdik devlete bağlı.

Öğretmenimiz İstanbul’dan tayin olmuş yeni göreve başlayan bir bayandı çok güleryüzlü çocuklara şefkatli bi bayandı sağolsun ancak hamileymiş, erken doğum riski yüzünden ayrılmak zorunda kaldı.

Yeni bir öğretmen başladı, pazar günü okul kahvaltımız vardı orda tanıştık, yaşı 45’e yakın bir bayan, çocuklarla konuştu falan güzel hoş. Dün ilk günüydü..Ben çalışıyorum oğlumu annem alıyor servisten dün öyle mutsuz gelmişki  iner inmez hiç halim yok anane demiş.Kucağına almış annem, daha bişey sormadan öğretmen bize düdük çaldı çok korktum demiş. Yaramazlık yapanları da başka sınıflara veririm demiş.

Akşam annem söyleyince çok üzüldüm, başka bir veliyi aradım o da birkaç kişiyi aradı diğer çocuklar da aynı şeyi söylemişler, onlar da rahatsız oldular tabi.Şimdi birkaç gün çocukları izlemeye karar verdik.Ondan sonra idareyle konuşmaya gidicez, kimse gelmese bile ben kendim gidicem.

Şimdi soruyorum size yeni göreve başlayan bir öğretmen daha ilk günden çocuklara düdük çalıp tehdit eder mi? Düdük çalmak ne demek, anaokulu öğretmeni arkadaşlar okullarda böyle bir uygulama var mı? Beni yönlendirirseniz ona göre hareket edicem, hakkımı arayacam.

Benim çocuğum hassas bir çocuk her çocuk bir olmaz elbette ama bu öğretmenin düdük çalmasını haklı çıkarır mı?

Bir de bu öğretmen hanım emekliymiş, milli eğitim doğum iznine ayrılan bir öğretmenin yerine neden emekli bir öğretmeni atar ?

İlk öğretmenimiz bu sene artık yok, sene sonuna kadar yenisiyle gidicez ama nasıl gidicez,akşamdan beri beynim durdu.Oğlum öğlenci şimdi aklım hep onda, ona korkmamasını öğretmeninin onları uyarı amaçlı yaptığını söyledim ama bunu söylerken ben bile inanmadım.

Lütfen akıl bekliyorum öğretmenler, çocuğu okula giden arkadaşlar ne yapayım ?

Merhaba, anasınıfı yardımcı öğretmeniyim.Bir veli daha önemlisi anne olarak tedirginliğiniz,korkunuz,üzüntünüz çok kabuledilebilir..
Düdük çalıp tehdit etmek tabiiki anasınıflarında olmaması gereken bir eğitim anlayışı.
Sanırım öğretmenimiz mesleğinden ötürü yorulmuş, yada eğitim tarzı mu (maalesef)
Sınıfta gözlem yapmanız ve idari kısımla irtibatta olmanız en doğal hakkınız..
Umarım en kısa zamanda sorununuz çözülür

Yorumları okudum da 40-45 yaşında anasınıfı öğretmenin çocuğa ne verebileceği görüşü öne sürülmüş, ben de öğretmenim ve 60 yaşında devletin beni emekli edeceğini düşünürseniz 40lı yaşlarda öğretmen bulduysanız öpün de başınıza koyun derim:)

X