- 18 Mayıs 2012
- 2.254
- 1.465
- Konu Sahibi mein_traume
Merhaba Arkadaşlar,
Dert olup olmadığına karar veremedim, bir de size danışayım dedim, özellikle akademi de olan arkadaşlar cevaplarsa süper olacak, mümkünse de dert olmasın :) Eskiden olsa kesin dert olurdu bana ama bu akademi beni öyle yordu ki artık dünya yansa aman başka gezegene giderim, bana yer mi yok moduna aldım kendimi yoksa cidden hasta olacağım, nerede bir ruh hastası var gelip beni buluyor, maşallah akademinin ruh hastaları da gittikçe çoğalıyor, hayatı zorlaştırmak için okuyorlar sanki o kadar yıl.
Bulunduğum üniversitede 4 aydır çalışıyorum, 10 senedir akademideyim. Okula girerken bir problem yaşadım, sigortaya yanlış kaydetmişler, cezayı benden istediler, kavga, gürültü, tehdit aklınıza ne gelirse gördüm başlangıçta. Şu an daha iyi gibi ama okulda en çok derse giren hoca benim, en çok çalışan benim, projelerin yazdırıldığı benim ama en zayıf halka da benim.
Şöyle açıklayayım, yurtdışı doktoralıyım, cv im iyi, geri kalanlar Anadolu'dan, küçük yerlerden gelmişler, yarısı da aynı üniversiteden (nasıl geldiklerini tahmin edersiniz) kankalar, okulda avantaj olan her şeyi kendileri kullanıyorlar, örnek olarak danışman öğrenci gibi. danışman öğrencisi olmayan tek hoca benim, bu kavgadan dolayı oldu aman boşver dedim ama haftada 8 saat ders ücreti alıyorlar bir şey yapmadan, ben deli gibi derse giriyorum onlar boş boş para alırken. Sizce 2. dönem için danışman öğrenci almak istediğimi söylemeli miyim? Yüksek ihtimal vermeyecekler, zıtlaşacağız, huzursuzluk çıkacak çünkü öğrencileri diğer fakültelerdeki kankalarına da dağıtıyorlar artarsa.
Bir diğer olay, fakülte de 32 personel var, 2 bayanız, diğer bayan hocanın eşi de bizde hoca, ben tek gibi bir şey oluyorum. Bana asla idari görev vermiyorlar, bende çok yoğun olduğum için heveslenmedim hiç, angarya iş gözü ile bakıyorum. Geçen dekan hoca şu işin başkanlığını yapar mısın dedi, bende çok yoğunum bana vermeyin dedim, ısrar etti yaparsın diye (eski okulumda da yaptığım bir iş) tamam yaparım dedim. Ders arasında bir geldim, erkekler toplanmış benim dedikodumu yapıyorlar, onu da bu yapacakmış diye, bir şey demedim hiç, duymazlıktan geldim ama ne dedilerse görevi bana verdirtmediler. İş angarya bir iş umrumda değil ama benim en ufak bir söz hakkım olmasından bile o derece korkuyorlar ki, artık sinirime dokunmaya başladı. Bir tanesi var afedersiniz tam kro, bana selam vermiyor, aramızda hiçbir sorun olmadı, ilk günden sadece bayanım diye taktı bana, diğer bayan hocaya kadınların kafası çalışmıyor, akademi de ne işleri var demiş, bu zihniyette biri, hepsi o zihniyetteler de aslında ötekiler söylemiyorlar açık açık, hissettiriyorlar sadece.
Gidip dekanla böyle iken böyle sırf bayanım diye bana böyle mi muamele ediyorsunuz diye konuşsam mı diyorum, zaten başka hiç sebebi yok, hepsinden kat kat iyiyim şükür, aynı kulvarda değiliz. Ama düşman kazanmamak için yaptığım ettiğim şeylerden bahsetmiyorum, beni tehdit görmesinler diye, yine de internet belası var işte, her şey dökülüyor ortaya, tehdit olarak algılıyor algılamak isteyen.
Sizce ne yapayım arkadaşlar, hiçbir şey sorun yokmuş gibi düşünüp devam mı edeyim yoksa hakkımı aramaya mı çalışayım ( alacağımı sanmıyorum ama)
Bir diğer seçenek sene sonunda özel üniversiteye mi geçeyim? Maaşım 2 katı artacak neredeyse. Oradaki tek düşüncem norm kadro olayından dolayı tekrar devlete girmek istersem zorlanır mıyım?
Ben akademisyen değilim ama yüksek lisansımı bitiriyorum mezun oluyrum ve doktorayı düşünüyorum. Okuldaki ortamda ve hocalardan gördüğüm kadarıyla kimseyle zıtlaşmak size bir şey kazandırmaz. İnsanlarla illa iyi olun anlamında demiyorum kötü olmamaya çalışın size bir şey kazandırmaz. Benim gördüğüm, hocalar kendi anlaştığı hocalarla çalışıyorlar mesela. İyi anlamda bu. Çok kişiyle arası kötü olan örneğin öğrencilerin de sevmediği hocalar da var. Ben ilerde okulda kalırsam illa herkesle iyi olamazsın ama bir çalışma grubun olacaktır illaki. Mesela tez savunmalarında çağıracağın akademisyen arkadaşların. Bence siz size en yakın gördüklerinizle iyi olmaya çalışabilirsiniz.