Kızın o altınlar. Kime isterse verir. Karşı çıkıp almışsınız evinize. Diğer abiniz de zaten verdiyse evde böyle bir sistem var demektir.Altınlar bizim değil hanımefendi. Abim bizde dursun evde sürekli birileri oluyor diye bıraktı. Küçük abimin de on senedir takıları bizde isteyince gelir alır içine koyar bırakır. Kendileri bırakıyor yani. Düğünde annesine verecekti kız hediye olarak bir de. buna karşı çıktık onlar ikinizin geleceği diye
Anormal bir yanım olduğunu düşünmüyorum. Bir yengem daha var hiçbir sorunumuz yok aksine beni sürekli evine çağırır, tatile çağırır. Siz gelin ben rahatsız ederim. siz sıkılınca kalkarsınız derim. Alırım çocuklarına bakarım, sen dinlen derimKonuyu pek anlamadım ama kimse pek normal değil gibi
ben görüşme heveslisi değilim abim beklediğim gibi çıktı zaten.Niye israrla görüşmek istiyorsunuz abin sizi istemiyor anne baba ölünce anlar anca abiniz onuda anlarsa birakin yanliz kalsın karısı varmış bir tek hayatinda devam edebilir israrla yigen sevmeye gitmeler yok israr etmeler zerre yapmam bunlari istemiyoruz sizi diye kulağınıza bagirmadiklari kalmış ne israr bu böyle
kısa kesmeye çabaladım çünkü ama olmadı, haklısınızBen de konuyu anlamadım. Ordan oraya, ordan oraya atlayarak anlatmışsınız. Sanki biz olayları biliyoruz gibi anlattığınız şeyleri direkt gelişme kısmından anlatmışsınız.
evde onları dinlemekten psikolojik olarak yıprandım ama annem sürekli konusuyorkendi adınıza onları üzmeden yaşamaya devam edebilirsiniz. Sağlıklı olan şu an hayatınızı onlardan izole etmeniz. Onu dedi, bunu dedi, şunu yaptı muhabbetlerine girmeyin. Sizden dinleyince yengeniz manipülatör, abiniz de hayırsız ve vefasız görünüyor.
çalışıyorum hem de bayağı yoğun.siz çalışmıyor musunuz ?
kendi hayatınızla meşgul olun, fazla müdahil olmayın böyle konulara
işi gücü bırakıp bunların derdine düşmek tam boşluktaki insan işi, kusura bakmayın da
kendi hayatınızı yaşayın geçin size ne abiden karısından, anne baba üzülmesinden ?
anneniz babanız size destek olmuş gibi durmuyor abi sizi sürekli döverken neredelerdi ?
başka çözümü olur muydu?Sizi döven abiyi başınızdan atmak için evlendirmeye çalışmak...
Devamını okumadım
haklısınız ama kesilemedi maalesefonular ne kadar uzun okumaya mecalim yok s
ben sevgilimden 6 ay önce ayrıldım. abim bu seni ailesine ezdirir diye istemedi. onlara gideceğimiz aksam da gelmedi. aradım gelmedi. yengem annesinin evine gitmişmiş. geçen yeni çıktı bu da!Senin ayrılığından iş ne ara poğaçaya geldi? Neden-sonuç ilişkisi olmayan garip bir konu
Annem sorun zaten benım hayatımda o başka tramvamın konusu.Konuyu anlayabilmek için 2 defa okudum yine bir şey anlamadım. Kesin olan şu; konuda bir tane aklı başında medeni insan yok. Kız çocuğu abisinden yumruk tekme dayak yiyor anne baba seyrediyor. Sorun sizden değil annenizden başlıyor. Erkek evlat diye ölüp biten kızını dövdüren ezdiren kadınlara anne denmemesi lazım. Sizin ne kadar boş ve gereksiz vaktiniz var. Gelin onu dedi bunu yaptı şunu söyledi... Evden gitsinler diye evlendirmek istedim, altınlar bizim vs. Nereden sizin oluyor düğün takıları? Görüşmek isteyen görüşür istemeyen görüşmez, çocuğu getir babamlar görsün vs. Ya rahat bıraksanıza insanları. Hiç mi arkadaşınız sosyal çevreniz grubunuz yok?
Ben istemiyorum onlar istiyor.Konu cok karisik
Anne babaniz gorustukce daha cok uzulecekler birakin gorusmeyip uzulsunler
En azindan baslari agrimaz daha fazla
Zorla niye gorusturmek istiyorsunuz
kıvırmak ?ya eksik anlatıyorsunuz ya da tuhaf
altınlar bizim diye yazmışsınız kıvırmaya çalışmayın şimdi
altınlar sizin falan değil abiniz ve yengenizin
abimizden kurtulmak evin tek çocuğu olmak istiyordunuz öyle mi
hmm... peki
güncel metni okudunuz mu gerçekten?Kızın o altınlar. Kime isterse verir. Karşı çıkıp almışsınız evinize. Diğer abiniz de zaten verdiyse evde böyle bir sistem var demektir.
Okudum anlamaya çalıştım. Son paragraflarda yoruldum. Diğer detaylar değil, sadece altından bahsediyorum. Kız tarafı 2 altın(bilezikti galiba), kalanlar sizin tarafınızdan takılmış. Yasal olarak düğünde takılanlar gelinindir. Devamını okumuyor yasa. Abim gelen giden oluyor sizde kalsın dedi de demişsiniz. Abi hayırsız, yenge kötü. Onlar değil konu. Gelin anneisne vermek istiyorsa verir, eritip külçe yapmak istiyorsa yapar. Altınlar gelinindir.güncel metni okudunuz mu gerçekten?
bir kadın olarak ben böyle düşünmüyorum. eşimle benım ortak mülkümdür.Okudum anlamaya çalıştım. Son paragraflarda yoruldum. Diğer detaylar değil, sadece altından bahsediyorum. Kız tarafı 2 altın(bilezikti galiba), kalanlar sizin tarafınızdan takılmış. Yasal olarak düğünde takılanlar gelinindir. Devamını okumuyor yasa. Abim gelen giden oluyor sizde kalsın dedi de demişsiniz. Abi hayırsız, yenge kötü. Onlar değil konu. Gelin anneisne vermek istiyorsa verir, eritip külçe yapmak istiyorsa yapar. Altınlar gelinindir.
en kısa zamanda ayrı eve çıkmaya çalış benceçalışıyorum hem de bayağı yoğun.
babama bir şey diyemem o genelde köyde falan oluyordu. ama annemle zaten ek olarak anlaşamıyorum ve suratına söylüyorum
Aile yapım buna müsait değil maalesefen kısa zamanda ayrı eve çıkmaya çalış bence
gerekirse kredi mredi çek, işin gücün olduğu sürece ödersin
bu evde durduğun sürece akıl sağlığın kötü etkilenir
uzaklaşman lazım hepsinden acilen
aile yapın abinin kız kardeşini dövmesine çok müsaitAile yapım buna müsait değil maalesef
2 ay falan olmayacaklar şimdi
arınma süreci
Pardon türkçemde ne var?Allah askina okurken fenalik geldi, Türk degil misiniz? Bu nasil bir Türkçe?
Pardon türkçemde ne var?
Sağ olunaile yapın abinin kız kardeşini dövmesine çok müsait
ama kızın ayrı eve çıkmasına mı müsait değil ?
allah yardımcın olsun ne diyeyim .
Ailem görmek istiyor benim umrumda değillerKonu sahibi sizlik bir durum yok ki ortada.Abinle zaten öncesinde de abi kardeş ilişkiniz iyi değilmiş.Anneniz gözünün nuru evladının( büyük abinizin) gününü görmüş
Madde madde tanımlar mısınız nesi sorunlu mesela?Direkt yok, gozden kaybolmus, kendisine ulasilamiyor.
Madde madde tanımlar mısınız nesi sorunlu
Ay ne kadar klasik bir görümce hala ben öyle düşünmüyorum diyor ya o Senin düşüncenin ne önemi var hukuk karşısında ?hukuk altınlar gelinindir der bu kadarbir kadın olarak ben böyle düşünmüyorum. eşimle benım ortak mülkümdür.
Farzedelim ayrılık oldu Allah korusun,
o ki mehri de verildi, evlilik öncesi olmasına rağmen su an üzerine ev hakkı da doğdu.
Ben abimin değişimini anlamlandıramıyorum bu denli. herkesin sucu vardır vs bir şey de aramadım ama anne babam görmek istiyor ben olsam reddederim o evladı o çok başka konu
Türküm öncelikle.Cumle butunlugu yok,
Imla yok,
Hakkinizi yemeyim paragraf varmis,
Bir diyalogtan bahsederken, kimin kim oldugu, kime ne dedigi belirsiz,
Ozne yuklem uyumsuzlugu var,
Zaten bold yazdiginiz icin gozu bozuk insanlar olarak aci cekerek okuyoruz.
Normalde boyle uzun yazilari ozet gecme huyum vardir, ozet dahi gecemedim. Anlasilir gibi degil hicbir noktasi, acikcasi bu sebeple Türk olmadığınızı düşündüm.