Bipolar sevgili ? Nasıl olur bir bilginiz varsa paylaşın lütfen...

Konunun üzerinden çok geçmiş biliyorum ama yine de yazmak istedim. Benim de 3 yıldır birlikte olduğum sevgilimin 8 ay önce bipolar hastası olduğunu öğrendik. Öğrenene kadar ruh halindeki dalgalanmalar beni suphelendiriyordu ki şüphelerime dayanarak psikiyatr arkadaşlarımdan yardım aldım. Bizim şanslı olduğumuz nokta çok şükür ki sevgilim hastalığının bilincinde ılaclarini alıyor. Tek sorunumuz alkol içmesin istiyorum ama ben üstüne gittiğim zaman bende gizli içiyor bende en azindan gözümün önünde olsun ne yaptığını bileyim diye en azindan gidelim birlikte içelim diyorum haftanın 2 günü bu şekilde dizginleyebiliyorum. Sevgilim atak geçirdiği zamanlar beni hep kendinden uzak tutar adeta düşmanmışım gibi davranıyor bana biliyorum onunda içi yanıyor çok.
Kıyamıyorum hiç ona üzülmesine dayanamıyorum. Atak geçirdiğini anladigimda üstüne gitmiyorum ben de hep alttan alıyorum güzel sözlerle sanki hiç kirilmamisim gibi. Atağı geçtiğinde kendi de pişman oluyor zaten bunları ben mi yaptim diye. Şiddet eğilimini hiç görmedim açıkçası hakkını yiyemem bitanemin. O halde bile tek bir hakaret etmedi hiç bir zaman.
Bırak diyenlere inat hep onun yanındayım ben çok zor evet inkar edemem ama sabır ve sevgiyle halledilemicek hiç bişey yok şu dünyada. Tek ihtiyaçları olan sevgi ve ilgi çok görmeyin bu iki şeyi onlara lütfen

Her hastalığın seviyesi olduğu gibi bu hastalığın da var. Ancak ilk etapta böyle bir dürüstlüğü göstermiş olması güzel bir şey.
Bilin ki ömür boyu ilaç kullanacak, atak dönemleri olacak. İntihara meyli çok yüksek vs... Hastanede kalması gereken süreçler olacak. Takıntıları olacak.
Kaldırabilecek misiniz?

Çocukluk arkadaşım bipolar, ancak hayatımın her sürecinde maalesef görüşemiyorum. Çünkü enerjim çekiliyor aynı sorulara aynı cevabı vermekten.. Zor zamanlarında elbette yanında olmaya çalıştım ama bazı noktalarda kaçmaya başladım.

Ben dün gece yorumun ardından yaşadığım olay ne çok yıprandığımi gösterdi bana. Dün işteydi sevgilim yarim gün çalışıyor zaten sabahtan neşesi gayet yerindeydi. Öğleden sonra iş çıkışı alışveriş yapmak istediğini söyledi. Is çıkışı yanına gittim ilk bir saat çok güzeldi sonra birden bunaldı terlemeye falan başladı eve gitmek istediğini söyledi tamam dedim çıktık o evine ben evime. Duş alıp dinleyeceğini söyledi tamam bitanem dedim. Bana düşman kesildi yine. Alış-veriş sırasında intihardan falan bahsetti hiç yorum yapmadım dinledim sadece icim yana yana cunku biliyorum ki ne desem fayda etmicek ona hatta o haldeyken her kelimemi yanlış bile algılayabilirdi. Gece kardeşiyle ve kardeşinin nişanlısıyla oturduğunu söyledi tamam bebeğim dedim burdayım ben ne zaman istersen yaz dedim. Saatlerce yazmadı merak ettim bende yazdım wp. 'tan ıletilmeyince acaba dedim engelledi mi cani sıkılıp bi çok kez başıma geldi cunku. Aradım bu kez telefonu kapalı. O kadar çok korktum ki anlatamam size. Sonra kardeşine yazdım arayamazdım cunku gece bir buçuktu. O da cevap vermedi sabahı sabah ettim korkumdan gozumde yaşla. Sonra bu sabah beyefendi msj attı gece dışarıdaydık telefonumun şarjı bitti sabaha karşı eve geldik şimdi uyucam diye. Kız kardeşi de gördü msjmi cvp vermedi o an mahvoldum ben ne yapıyorum diye. Bende sinirle bitti dedim ben mahvoldum artık istemiyorum seni. O da bitti yazdı ve engelledi beni
Ben kimim neyim bu adamın hayatında diye. Bi msj atmak bu kadar zor olmamalı ya kardeşine de çok kirginim. Farkettim ki alttan ala ala ben yıpranmışım. Aylardır geceleri kabusla uyanıyorum. Ne yapmışım ben kendime. Rabbim düşmanıma vermesin bu hastalığı çok zor. Sevgilim normalde de zor bi insan zaten bu hali daha fena çok bencil ve ben hastalığı yüzünden gozumde çok büyütmüşüm onu. ben hicmisim aslında onun hayatında. Onun icin varini yogunu ortaya koyan bana yaptigina bakın. Ne cok dolmuşum. Anlicaginiz size deger vermeyene siz de vermeyin yipranmayin bi kac gune pisman olup tekrar gelicek biliyorum ama ben bu kez kabul etmicem çok seviyo olsam da tekrar tekrar çok zor bilemiyorum

Tanıdığım bir abla var bipolar çok yoğun yaşıyor
Evli adamlara aşık olup buluşuyor sonra pişman oluyor
Sonra yalnız olmuyor deyip kendinden 20 yaş küçük erkeklerle konuşuyor.
Elimden geldiğince yanlış olduğunu söylüyorum haklısın diyor yine devam ediyor çok kötü bir hastalık düşman başına.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…