- 10 Ekim 2018
- 1.044
- 1.416
- 133
- Konu Sahibi booksmoney
-
Geçmiş olsun bildigim kadariyla maas alıyorlarUzun süredir psikolojik tedavi gören kardeşime bu hafta bipolar uyum bozukluğu teşhisi koydular. Önceden anksiyete vs. demişlerdi ama bu sanırım daha ciddi bir şey. Her zaman biraz intihara meyilli yaşamaya hevesi olmayan bir çocuktu. Bu kadar ciddi bir şeyle nasıl baş edeceğimizi düşünüyorum.
Bu hastalık gelip geçici bir şey değil. Çevrenizde bu hastalığı olan insanlar var mı? Tedavisi nasıl devam ediyor? Rapor çıkartabilir miyiz? Ya da maaş falan alınabiliyor mu? Çünkü artık 20 yaşında ve sgksı olmadığı için hastanelere gidip gelirken para ödemek zorundayız ailemin bütçesi maalesef buna yetmez her seferinde.
Benim çok yakın bir arkadaşım bipolar uzun yıllardır. Teşhisi üniversiteden sonra konuldu halen tedavi görüyor. Uzun yıllardır psikiyatrik ilaçlar kullanıyor ama normal hayata uyumu konusunda hiçbir problemi yok ilaçlarını aldığı sürece. Ayrıca çalışıyor disiplinli biri (kamuda) İlaçlarını raporlu olarak alıyor ama sigortası var tabi olmayanların nasıl olur bilemiyorum. Babanız veya anneniz üzerinden sigortalı muayene olabilir kardeşiniz okulu devam ediyorsa 25 yaşına kadar aile üzerinden sigorta olabiliyor erkek çocuklar.Uzun süredir psikolojik tedavi gören kardeşime bu hafta bipolar uyum bozukluğu teşhisi koydular. Önceden anksiyete vs. demişlerdi ama bu sanırım daha ciddi bir şey. Her zaman biraz intihara meyilli yaşamaya hevesi olmayan bir çocuktu. Bu kadar ciddi bir şeyle nasıl baş edeceğimizi düşünüyorum.
Bu hastalık gelip geçici bir şey değil. Çevrenizde bu hastalığı olan insanlar var mı? Tedavisi nasıl devam ediyor? Rapor çıkartabilir miyiz? Ya da maaş falan alınabiliyor mu? Çünkü artık 20 yaşında ve sgksı olmadığı için hastanelere gidip gelirken para ödemek zorundayız ailemin bütçesi maalesef buna yetmez her seferinde.
Geliri yok çalışmıyor zaten hiçbir işte durmuyor bir iki günden fazla. Çalışamıyorum diyor. Bu durumda raporla birlikte mal müdürlüğüne başvuru yapmamız gerekiyor sanırım yeniden heyetten geçebilir.Bipolar bozukluğu olan bir hasta 2022 sayılı kanuna göre maaş alabilir mi, sağlık hizmetlerinden yararlanabilir mi? Cevap: Bir kişinin 2022 sayılı kanuna göre maaşa bağlanması için sakat veya malül olması, ayrıca gelirinin olmaması gerekir. Bipolar hastaları eğer geliri yoksa mal müdürlüklerine müracaat edebilirler.
Babam vefat etti 18 yaşına kadar o şekilde babamın emeklisinden faydalanıyordu onu da kestiler. Okumadığı için annemden de faydalanamaz sanırım.Benim çok yakın bir arkadaşım bipolar uzun yıllardır. Teşhisi üniversiteden sonra konuldu halen tedavi görüyor. Uzun yıllardır psikiyatrik ilaçlar kullanıyor ama normal hayata uyumu konusunda hiçbir problemi yok ilaçlarını aldığı sürece. Ayrıca çalışıyor disiplinli biri (kamuda) İlaçlarını raporlu olarak alıyor ama sigortası var tabi olmayanların nasıl olur bilemiyorum. Babanız veya anneniz üzerinden sigortalı muayene olabilir kardeşiniz okulu devam ediyorsa 25 yaşına kadar aile üzerinden sigorta olabiliyor erkek çocuklar.
İlaçlarını kullanmasına rağmen sürekli intihara meyilli sizde de var mıydı bu durum? Yoksa şu an o iniş çıkışlardan birinde olduğundan mı böyle? Hastalığı yaşayan biri olarak deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.Bende var bu rahatsızlık. Sürekli olarak ilaç kullanmak durumundayım. Abizol ve lodux kullanıyorum. İnişler çıkışlar oluyor arada yine ama çoğunlukla kontrol altında.
Babam vefat etti 18 yaşına kadar o şekilde babamın emeklisinden faydalanıyordu onu da kestiler. Okumadığı için annemden de faydalanamaz sanırım.
Evet dayımda vardı ama o şizofrendi ileri seviye de aynı şeylerin benzeri şimdi kardeşimde var.Çok geçmiş olsun
Ailenizde var mı bipolar genetik derler genelde
şimdi genç olduğu için de daha zorluyor olabilir sizi tabi tam bilemiyorum
Depresif dönemdedir şu an. Manik döneme geçtiğinde bir şeyi kalmazİlaçlarını kullanmasına rağmen sürekli intihara meyilli sizde de var mıydı bu durum? Yoksa şu an o iniş çıkışlardan birinde olduğundan mı böyle? Hastalığı yaşayan biri olarak deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Evl okumuyorsa malesef olmaz. Ama belki rapor falan çıkabilir bi araştırmanız lazım.Babam vefat etti 18 yaşına kadar o şekilde babamın emeklisinden faydalanıyordu onu da kestiler. Okumadığı için annemden de faydalanamaz sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?