bilsem hakkında

Kardeşim şu an 14 yaşında. 2. sınıfta kazanmıştı bu yıla kadar gitti. Liseye başlayacak artık. Lisede gidiliyor mu bilmiyorum açıkcası.

Kardeşim şu an 14 yaşında. 2. sınıfta kazanmıştı bu yıla kadar gitti. Liseye başlayacak artık. Lisede gidiliyor mu bilmiyorum açıkcası.
Evet lise sona kadar devam ediliyor diye biliyorum ben..

Benim oğlumda bilsem resimden hak kazandı ve bundan sonra neler olacak bende merak ediyorum.Arastirdim biraz ,sanirim 40 saatlik bir uyum programi oluyormus öğrenci ve velilerin birlikte katılacağı.Orda netlik kazanacaktır diye düşünüyorum bu sorularımızın cevaplarının..Üstün zeka konusunda en önemli bilgi bu durumun çocuğa söylenmemesi veya doğru ifade edilmesi imiş ki siz zaten bunu biliyorsunuzdur.Cocugunuzu tebrik ederim şansı bol olsun.

İki çocuğumda bilsemli bir anneyim. Bilseme ilk başladıklarında uyumsüreci var. Sonra bireysrl yeteneklerini farketme sonra proje grubu olarak devam ediyo. Okul dersleri gibi işlenmiyor dersler. Deneylerle oyunlarla anlatılıyor. Derslerin verimliliği biraz öğretmene bağlı tabi. birazda çocuğun isteğine.

bilsemli cocuklar mutlu oluyormu sizce vakitleri oyunlarindan dinlenmelerinden caliniyor diyemi dusunuyolar yoksa hep okul hep kurs tamam resim muzikte olsa adi okul psikolojileri nasil oluyo olumlu olumsuz nasil etkileniyo .. cok kararsiz kaldim ben .
sinavlar varmis

Kardeşim bilsemli. 2. sınıftan beri hep çok severek gitti. Hatta hasta olup okula gitmediği zamanlar bile bilseme gideceğim diye tuttururdu. Bu yıl lise giriş sınavına girdi. Belki duymuşsunuzdur bayağı zor bir sınav olduğunu ve yetiştiremediğini söylüyor herkes. Ders çalışan bir öğrenci hiç olmadı. Pek bişi beklemiyorduk açıkcası ama sınavda derece yaptı. Türkiye’nin en iyi liselerinden birini kazandı. Hepimiz acayip şaşırdık. Sorunca da biz bunları Bilsemde çözüyorduk dedi.

masAllah valla

Benim oglum bilsem resimde ve oldukca mutlu.Severek ve isteyerek gidiyor psikolojisine de iyi geldi diyebilirim kendi gibi çocuklarla beraber daha ne olsun:) Yorucu olsada buna değer.Avantajlarina gelince bilsemlilere bazi haklar verildi.Ustun zekali olanlar icin bu ram raporlular icinde gecerli istediginiz her ilkokul ve ortaokulu adrese bakilmaksizin kayit olabiliyorsunuz.Lise icin de bilsemliler guzel sanatlar ve iyi liselerde her sinif icin 2 kisilik dogrudan giris hakkina sahip.

Bildiklerimin disinda birde şunu söylemek isterim yeni milli egitim bakani üstün zekali ve ustun yetenekli cocuklara karsi oldukca hassas ve bu konuda birseyler yapacak gibi duruyor..insallah yapar da cocuklarimiz harcanmaz.

Bildiklerimin disinda birde şunu söylemek isterim yeni milli egitim bakani üstün zekali ve ustun yetenekli cocuklara karsi oldukca hassas ve bu konuda birseyler yapacak gibi duruyor..insallah yapar da cocuklarimiz harcanmaz.
cok tesekkurler cevap icin

Bizde bugün bilsem başvurusu yaptık daha doğrusu öğretmenimiz yapmış ti biz tutanağı imzaladık sonraki süreç nasıl oluyor buna çocuklarını hazırlayan veliler varmış kimler neler yapıyor uygulamalarin bir çoğu ücretli falan ne yapmamız lazım (1.sinif)

Servisinin dahi karşılandığını duydum doğru mu ?? Çünkü ilçede bilsem yok şuan

Servisinin dahi karşılandığını duydum doğru mu ?? Çünkü ilçede bilsem yok şuan
hic bisey karsilanmiyor
ne servisi bende oyuzden yollamadim kizimi ne servisi ya ilk sene 1 gun diger seneler lise sona kadar 3 gun gidiliyomus. ben nasil kiyiyim cocuga zaten hep hasta astimi var . otobüslerde surunecek kuzum... ist gidenler hep kendileri gidiyo ist de servis yoksa diger yerlerdede yoktur

Öğretmenimiz de söyledi aynı şeyi bizde ilçede oturuyoruz bulunduğumuz ilçede yok yaklaşık 45 dj lik ilçede bilsem varmış o zaman kazansakda sanırım olmayacak

Öğretmenimiz de söyledi aynı şeyi bizde ilçede oturuyoruz bulunduğumuz ilçede yok yaklaşık 45 dj lik ilçede bilsem varmış o zaman kazansakda sanırım olmayacak
sistem yanlis madem oyle bu cocuklari her ilcede ya bir okula yolluycan yada okulda bu cocuklara ayri sinif vericen ki her okulda 1-2 tane zaten yani ilcede 1 okul olup bu cocuklar madem zeki serviste verecek devlet o sekilde yuruycek. ve okul derslerine ek 2 ders fazla yapacaklar. 3 gun olurmu lise sona kadar birde ne artisi var suanda hicbisey ama ilerde ne olur bilinmez iste sartlar.zaten 5 gun okul 3 gun nasil gidecek buda cocuk insan ya insa yavrusu.
ise gidince bile tatil ariyosun. tamaam okuldan farkli bisey olabilir ama okulmu okul psikolojik olarak ben bile etkilenirim ya hergun git gotur getir bekle..oyuzden israrlara ragmen yollamiycam suan dusuncem bu

Peki senin çocuğun hangi bölümden kazandı bizimkinin öğretmen genel yetenek den kayıt yaptırdı

Peki senin çocuğun hangi bölümden kazandı bizimkinin öğretmen genel yetenek den kayıt yaptırdı
ben bu sartlar altinda kizimi sinava dahi sokmadim yollamayacagim seyede sokmam bu insan insan hergun okulmu olur . ve kziimin kazanacagini okuluda ogretmenide herkes biliyo ..dedilerde bana. bizi resim ve genel yetenekten dusunuyolardi cunku kendisinin derecesi var velasil ben ve babasi hayir dedik.
sarrlar degisik olsa inanki esimde bende yollardim mesela okulda olsaki zaten 1-2 cocuk oluyo okulda nasil olur orasinj ben bilemem yada ilcede 1 okul olsa okullari farkli olsa inaan cocuklarda yorulmaz velilerde usenmez. cocuklar tatillerindende dinlenmelerinde olmaz.
neyse ben senin fikrini etkilerim falan hayirlisi olsun senin ve cocugun adina

Bizim öğretmende her ikisinden düşündü ama genel yetenek ten başvurduk hayırlısı bakalım şartlar uyarsa gönderirim bende bir kazansın bakalım :))

Öğretmeniniz uygun görmüş ,başvurmuş hayırlı olsun.Bilsem sürecini yönetmek bence size kalmış etrafınızdakilere bakmayın.Birileri harıl harıl tablet sınavına hazırlarken çocuklarını ,birileri de benim gibi relaks davranıp bunaltmadan yönetiyor süreci.Eger cocugunuzun zekasini veya yetenegini sizde yasitlarina göre üst düzey buluyorsaniz rahat olun derim.Arada bir denk geldikce örnek bir kac soru çözdürün yeter o çocuğunuza.Bu benim görüşüm tabii ki ve paylasmak istedim.Kazanirsa da ulasim ücreti ve orda kullanacaklari materyaller vs hepsi size ait.Bu masrafa deger mi derseniz bence değer.Bilsemin en güzel yanı çocugunuzu kendi gibi çocuklarla biraradayken mutlu görmek ve bir taraftanda gelisim gösterdigini gözlemlemek.Bu arada benim oglum resim alanindan girdi bilseme ve biz ailecek bilsemden memnunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…