bilsem hakkında

nery83

Independence is happiness.
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2008
1.843
6.213
683
Herkese iyi akşamlar. Daha önce böyle bir başlık açılmıştı ancak gördüm ki kilitlenmiş. Kızım bugün sonucu açıklanan bilsem sınavını kazandı. Evet başarılı bir çocuk ama biz de sınavı geçebileceğine ihtimal vermiyorduk. Kızım bilsem’in ne olduğunu bilmiyor. Sadece özel bir kurs, sadece sıralamaya girebilenler alınıyor demiştik.

Kızıma başka bir açıklama yapmalı mıyım? Bilsem’de çocuğu eğitim görenler işleyişten memnunlar mı? Haftaiçi 4 saat akşam saatlerinde dersler olacakmış. Çocuklar için verimli oluyor mu yoksa bir yerden sonra angarya gibi mi geliyor?

Ilgi ve hevesi varsa mükemmel bir yer; en azindan benim zamanımda öyleydi. Çocuk aklimla gitmeye usendigim, çalışmadan kaçtığım her gün icin su an çok pişmanım.

Konu hakkında bilgisi olanlar yorum yaparsa sevinirim.

Öğretmenleri alaninda başarılı kişiler oluyor genelde.
Mesela benim bir arkadaşım var balıkesir bilsem'de fen bilimleri alanında çalışıyor cidden mesleğine çok emek vermiş biri. Hertürlü sertifika,program,deneysel araştırmalara katılır kendini daima geliştirir.
Benim size tavsiyem kodlama ile ilgili verilen eğitimi araştırın hocalariyla konusun. Mutlaka yarari olacaktır ve cocugunuzun yaratıcı düşünme yönünü geliştirecektir.
Bilsem'de egitim alıp sonrasinda cok iyi yerlere gelen cocuklar var.

2 kardeşim de kazandı. Büyük pek gitmedi o zaman uzak bir yerdeydi. Küçük kardeşim şimdi 14 yaşında o çok severek gitti. Okula gitmezdi ama Bilseme koşarak giderdi. Bu yıl LGSye girdi ve güzel bir başarı elde etti. Nasıl yaptın diye soranlara da biz bunları Bilsemde hep çözüyorduk oradan öğrendim diyo. Bu yıl anladık demek ki gerçekten faydası varmış dedik.

Kızım bireysel mülakatı geçemedi.Cocugunuzu tebrik ederim.Her ilin bilseminin koşulları ve eğitim kadrosu çok farklı.Umarim çocuğunuz verilen eğitimden memnun olur.Yasadigim yer ilçe olduğu için kizim kazansa hafta sonu gidecekti.Siz bulunduğunuz yerde ki bilsemde kayıt sirasinda merakettiklerinizi öğrenme fırsatı bulabilirsiniz.Kacinci sınıf öğrencisi çocuğunuz?

Teşekkür ederiz. Kızım 3. Sınıf ilk defa bu sene girdi. Sonuç bizi de şaşırttı açıkçası. Ben öğretmenim ama kızım benim bildiğim üstün zeka özelliklerini göstermiyor. Okumayı zamanında öğrendi mesela, 1,5 yaşında konuştu, rakamları zamanında öğrendi. Bu yüzden ben hep parlak zekalı ama aranan üstün zeka özellikleri benim kızımda YÖK diye düşündüm. Demek ki farklı kriterlere bakılıyor.

Bulunduğumuz ilçe bu sene robotik de Türkiye 4.’sü olmuş. Eğitmenleri henüz tanımıyorum. İşin içine girdikçe öğreneceğiz inşallah.

Edit: imla

Çok sevindim kardeşiniz için. İnşallah benim kızım için de faydalı olur. Kızım sporla ilgileniyor. Turnuvalara katılıyor. Bu yüzden haftada 6 gün antrenmanı var. Büyük ihtimalle antrenman günlerinden ikisini bilsem’e feda edeceğiz. Umarım buna değecek bir deneyim olur kızım için.

Kızım kazandı, bizim de hiç bilgimiz yok, konuyu takipteyim
Tebrik ederim sizi de. Bu platformda çocuğu bilsem’li olan pekçok anne var diye biliyorum. Umarım deneyimlerini paylaşırlar.

Canım 2.bolumde öğrencilere zeka testi uygulanıyor.Yani çocuğunuz önden zeka testine calistirilmadiysa (inanın bunun üzerine ciddi bir sektör var) üstün zekalı ve büyük olasılıkla ram modülünden de üstün zekalı olarak e okula işlenecek.(Bilseme devam eden öğrencimizde bu şekildeydi ama yanıltmak da istemem)

Son düzenleme:
Sınıf öğretmeni kızıma çalışsın diye bir bilsem kitabı hediye etmiş. Biz de önceki senelerin bilsem sorularını verdik önüne. Öğretmeninin verdiği kitabın da çoğu boş hala. Hiç yapmak istemedi. Açıkçası mülakattan sonra kızım ‘anne sorular çok zordu, kitapla ya da önceki senenin soruları ile alakası yoktu’ dedi.

Ama şu var ki daha bebekliğinden beri puzzle’lara bayılır. 2 yaşındayken her gün yeni puzzle diye ağlardı. Strateji oyunlarını, şekil - hafıza oyunlarını hep sever. Taşınırken tırın yarısını kızlarımın oyuncakları ile doldu, bunlarınkiyle çoğu kutu oyunu..Belki bunlar etkili olmuştur.

Kesinlikle parça bütün ilişkisi,üç boyutlu düşünme,hafıza ölçülen özellikler.Kizim 2. sınıflardan girdi daha çıktığında "benim için zordu,ne istendiğini anlamadığım oldu,yaptıklarımda da süre tutuluyordu ve uzun surese yaptım" dedi.Sizin bilsem donanımlı ve rekabetçi bir kurum anladığım kadarıyla.Benim bulunduğum yerde ki bilsem başka bir okulun bir katını kullanıyor ve daha geçen sene faaliyet göstermeye başladı,görevlendirme öğretmenden de pek memnun olmayan veli vardı.Yine de arzu ettik,olmadı.Tekrar tebrik ederim

Teşekkür ederiz. Evet bulunduğumuz ilçedeki bilsem’e bu sene bahçeli, müstakil bir bina tahsis edildi. İntrnetteki fotoğraflarından da donanımlı olduğu anlaşılıyor. İnşallah çocuklarımız için hayırlısı olur.

Anladığım kadarıyla kazanılan merkez ve çocuğun ilgisine göre değişen bir durum

Komşumun cocugu ilkokul seviyesinde bilsemi kazandi müfredat ve ders anlaminda birsey yapmamislar okulds ek ders hakki vardı kurs gibi orda soylenilen ileriki sınavlarda konsantrasyon anlaminda faydalı olacağı imis

Komşumun cocugu ilkokul seviyesinde bilsemi kazandi müfredat ve ders anlaminda birsey yapmamislar okulds ek ders hakki vardı kurs gibi orda soylenilen ileriki sınavlarda konsantrasyon anlaminda faydalı olacağı imis
Evet söylediğiniz gibi bilsemin okul müfredatıyla pek alakası YÖK ancak destekleyici olabilir.

Evet söylediğiniz gibi bilsemin okul müfredatıyla pek alakası YÖK ancak destekleyici olabilir.

Analitik düşünmeyi ve farklı bakış açısı geliştirmeyi sağlıyor. Ama ilk yıllarda şeker hamuru gibi saçma şeyler yapıyorlardı.

Analitik düşünmeyi ve farklı bakış açısı geliştirmeyi sağlıyor. Ama ilk yıllarda şeker hamuru gibi saçma şeyler yapıyorlardı.
Şu an kaç yaşında çocuğunuz ve bilsem’e devam ediyor mu??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…