Aile Planlaması Bilmiyorum bu düşüncem dogru mu?

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.

Hgllllllllllll

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2020
31
12
3
31
6 yıllık evliyim 3 defa kürtaj oldum psikolojim hiç iyi değil eşimin hakkini yiyemem her zaman yanında oldu. Ben kendime inancımı kaybettim. Kendimi eşime karşı yetersiz hissediyorum. Benim yüzümden hiç bir zaman belki de baba olamayacak. Boşanmayı düşünüyorum. Her defasında hamile kalmak zorlaştı. Başkalarının çocuklarını sevdiği zaman tahammül edemiyorum. Bulunduğu odadan uzaklaşmaya başladım. Bilmiyorum doğru mu yapıyorum. Boşanabilecegini söyledim kendisine. Saçmalama dedi. Bu düşüncelerle yaşıyorum. Sizce nasıl bir yol izleyeyim ?

Öyle düşünme evliliği biz hastalıkta sağlıkta iyi günde kötü günde diye yapmıyoruz benim de çocuğum olmuyor tedavi görüyorum aklıma senin söylediklerinin aynısı geliyor gelmiyor değil ama bakıyorum etrafımdaki insanların 15 20 sene sonra çocukları olmuş yada sizin sınavınız bu

1 yılı aşkın bir süredir evliyim vajinusmus hastasıyım ve belkide hic aşamayacağım... belki bizimde cocugumuz olmayacak Allah bilir... ayni sekilde esinizin degerleri de çocuk yapmaya uygun olmayabilirdi. Bu durumda sizi birakmasini mi isterdiniz... psikolojinizi bozmayın. Veren de Allah alan da. Her gün tıp ilerliyor vazgecmeyin. Cocuk evlilikte en degerli parca ama olmuyorsa yapacak bisey yok. Stres yapmayin. Stres bu tur surecleri tahmininizden cok daha fazla etkiler. Akisina birakin. Insallah Allahin izniyle guzel evlatlar nasip olur size ve isteyen herkese.

Seni o kadaryi anlıyorum ki ama bizler evliliği hastalıkta sağlıkta iyi günde kötü günde diye yapmıyor uyuz benim de çocuğum olmuyor tedavi görüyorum aklıma senin söylediklerinin aynısı geliyor gelmiyor değil ama bakıyorum etrafımdaki insanların 15 20 sene sonra çocukları olmuş yani belkide bizim sınavımız bu Allah geciktirip güzelleştiriyor belki 2 dakika sonrasını bilemiyoruz maalesef ki bazı şeyler Rabbimin ol demesi ile oluyor hani isyan etmek gibi olmasın ama bak gecenin üçü bana nasip olmuyor diye ağlıyorum ama görüyoruz insanlar çocuklarına neler yapıyor böyle olunca da üzülüyorum ama elimizden dua ve tevekkül etmekten başka çare yok öyle düşünme eğer eşin bu konu da destekçin ise ne güzel bak bazı insanlar eşlerine nasıl davranıyor çocukları olmuyor diye bizim köyde birisi varmış allahım çocuk verse tek deli olsun demiş olmuş ve gerçekten öyle Rabbim vermiyorsa vardır Bi sebebi sen içini ferah tut.

Tabi haklısınız iyi günde kötü günde diye söz veriyoruz evlenirken ama psikoljim dayanmıyor artık eşimi seviyorum ama kendimi vicdanen rahatsız hissetmeye başladım sürekli kürtaj olmak zorunda kaldım zor hamile kalıyorum onun yanındayken aģlayamıyorum bile

Vajinismus problemi hallolabilecek bişey inşallah bu süreci atlatırsınız ilk yıl bende çok zorluğunu çekmiştim bu problemin Allah hepimizin yardımcısı olsun

Bende hamile kalamıyorum tedavi oluyorum şu an evet psikolojik olarak çok zor ama yani bişey de diyemiyorum açıkçası rahatlaman için konuştum ama aynı pskolojideyim şu an bilmiyorum napıcam ben istemezdim böyle olsun ama demekki benim de sınavım bu doktor sana çocuğun olmıcak demedi ise hala umut var demektir

Bizimde çocuğumuz olmuyor sorun eşimde 1 bucuk yıldır evliyiz ben çocuk delisiyim çok çok seviyorum. Ama asla eşimi bırakmayı düşünmedim kesinlikle oda bunu teklif etmedi etmez de.
Eşime şunu dedim "biz çocuk istiyoruz evet çok istiyoruz ama olmasa da dünyanın sonu değil beraber yaşlanıriz, ikimiz yaşar gideriz."
Eşimi seviyorum aynı şekilde sorun bende olsaydı da asla böyle düşünmezdim.
Çocuğum olmuyor diye nasil benden boşan git evlen diyebilirim ki.. Asla.

Bende aynı şeyleri düşünüp üzülüyorum etraftaki insanlara bakıyorum yok şimdiki aklım olsa çocuk yapmazdım bakımı zor felan filan demeler anlamıyorum Allah o çocuğu sana vermiş şükret haline. Tabi kimse başına gelmedikçe bizi anlayamaz

Kaç yıllık elisiniz Rabbim inşallah en kısa zamanda sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin

annesi babası trafik kazasında veya covidden vefat etmiş, ortada kalmış binlerce pırıl pırıl anne sevgisine muhtaç çocuk var. O kadar sevap ki. Maneviyatı o kadar yüksek ki. Biz evlat edinme araştırmaları yaparken hamile kalmıştım. Belki de hamilelik fikrinden uzaklaştığımız için hamile kaldım. İkinci çocuk düşünmüyorum ama hala evlat edinme fikrinden uzaklaşmadım, eşim de sıcak bakıyor, oğlumuz biraz büyüyünce nasipse koruyucu aile olarak başvuru yapacağız

En güzel bırakmayı dusunmemeniz bende çok seviyorum eşimi ama benim yüzünden baba olamıcak hep başkalarının çocuklarını sevecek düşüncesi kendimi yetersiz hissediyorum bu gibi düşünceler var aklımda

Allah aşkına yapmayın ya.

Sorununuz nedir?

Denemedik genetik tahliller yapılacak 3. Hamilelikte önlem olsun diye kan sulandiri iğneler haplar progestan herşeyi kullandık yine olmadı gelişmedi kalbi durdu olmayınca olmuyor

Vajinusmus yenilmeyecek bir şey değil ki iyi bir doktor ile bikaç seansta bitiyor. Üzülmeyin bunun için hemen doktora başvurun bakın burda çok yenen kadın var eminim sizde yenersiniz

Denemedik genetik tahliller yapılacak 3. Hamilelikte önlem olsun diye kan sulandiri iğneler haplar progestan herşeyi kullandık yine olmadı gelişmedi kalbi durdu olmayınca olmuyor
Kromozom testi ve trombofili panelini yaptırın. Lupus testi de yaptırın. Normalde Tiroitiniz nasıl yüksek ise gebelikte de hızla yükselerek düşüğe sebep oluyormuş bunları takip edin Allah tez zamanda hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin cümlemize

Ya geçen yolda gördüm annesi çocuğuna vurdu ben ağladım yani yolun ortasında eşim derin Bi iç çekti zoruma gidiyo ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…