bilmiyorum boş yeremi abartyrm :(

fazla kaprislisin bence.
halası senı aramak zorunda değil.
sen arayıp sordun mu acaba merak ettım şimdi.
ayrıca nişan ne zaman olcak diye de aramaları zaten saçma olurdu nişanı kız tarafı yapar siz müsait olduğunuz zamanı söylersiniz onlara da uygunsa olur biter. nişan için onun değil sizin aramanız lazım.
yatak odası almak kız tarafına ait kadın destek olmak için ben alayım demiş yine yaranamamış sana.
çocuk hemen yatak odası lafı duyunca atlamışmış atlar tabi bu devirde ev düzmek kolay sanıyosun heralde bir yükümüz aradan çıkar demiştir haksız da değil.
manevi destekten kastın ne bi derdin vardı da umursamadılar mı.
kandilde aramamış mecbur değil sen gelinsin sen arayıp kandilleştin mi bunu da merak ettim.
sen böyle davranarak sözlüne annesizliğini daha çok hissettiriyosun bence.
bu kadar bunaltırsan senden nefret etme durumuna gelir tabi.
ben bile okurken sinir bastı.
bu lafı da sen durmadan söyler çocuğa zindan etmeye devam edersin hayatı.
bence en iyisi ayrıl sen.

öncelikle,
paragraf kullanın
noktalama işareti kullanın
ve kelimelerden harf eksiltmeyin lütfen. Analayana kadar canım çıktı.

esas mevzuya gelince;
bu çocuk annesiz biri ve halası, teyzesi vs vs kim olursa olsun annesi gibi yapamaz. O zaten bunu eksikliğini yaşıyorken çocuğu bir de sizin böylesine yormanız bence çok incitici.
akrabalar şunu dedi, çevre bunu sordu olaylarını geçeceksiniz. zaten millete dedikoduluk malzeme lazım.
ne olursa olsun asla memnun olmaz ve mutlaka konuşacak bir şeyler bulurlar.
ailenize gelince haddimi aşmak istemem ama çok yıkıcı tavırları olduğunu düşünüyorum. annesiz bir insana anne-baba olarak destke olmaya çalışmaları çok daha uygun olurdu.
şu doktor-postacı olayına ise hiç girmeyeyim.

haladan çok şey bekleyip boş yere sözlünü üzüyorsun.
siz karar verin tarihe ailelere şu gün nişan yapıcaz diyin.
kendiniz planlayın ya illa hala dayı amca mı uğraşsın evlenenler sizsiniz.

Ay sonuna kadar okumadım bile o nasıl bi yazı şeklidir.
ama saçmalamışsın canım ya onlar seni aramıyosa sen ara kandilelrini kutla nolmuş yani. Erkek tarafı diye hep onlar aramak zorunda değil bence. Zaten bi aile olucaksınız ne gerek var böyle ufak tefek şeylere. Kimse sana ters bi hareket yapmamış bi laf söylememiş takılma böyle şeylere. Zaten çocugun annesi ölmüş akrabaları bazı usülleri yerine getirmeye çalışmış sonuçta gerçek dünürler değil onlar, ortada gerçek bi dünür varmış gbi davranmayın. İstemeye gelmişler falan bunların hepsi formalite önemli olan sizin evlenip yuva kurmanız.

Şimdiden siz halaya bu kadar rol yüklerseniz evlenince size kaynanalıkta yapar.
Bırakın formaliteleri yerine getirsinler çok ince şeyler beklemeyin. Böyle yaparak nişanlınızı üzersiniz erkekler böyle şeyleri belli etmez ama bunları kafaya takıp keşke annem yaşasaydı bu kadar sıkıntı çekmezdim diye geceleri ağlamadıgnı nerden biliceksiniz.

Son düzenleme:

Harfiyyen katılıyorum...Bu kadar üstüne gidilmesi ve meslek karşılaştırmasını çok yadırgadım.

Sözlünle bigün kararlaştır o günü ailelerle paylaşın her iki tarafta müsaitse kabul edilir.
Biz öyle yaptık valla baba şu gün müsait misin isteme ve nişan olsun babam müsaitim onlar müsaitim dedi oldu.
Bu arada halası istemeye gelmiş sadece aile büyüğü olarak kaynanan değil ki oğlanın annesi değil ki
Ne kadar severse sevsin annesi değil çekirdek ailenin dışında kalıyor.
Kadına kayınvalide rolünü yüklemişsiniz aile olarak
Ayrıca kadın size manevi nasıl yardımcı olacak ki kaynanalar bile aramıyor sormuyor hala mı soracak.
Alsın yatak odasını ohh bi masraf daha azaldı diyeceğinize istemem manevi destek bekliyorum diyorsunuz
Boşverin aramazsa aramasın yanyanayken husumet olmasın yeter.
Çok sıkı fıkı olmak iyi değil zaten.

Yazınızı inanın zar zor okudum.Ailenizin size söylediklerini sözlünüze yansıtmanızı anlamadım.Bende benzer şeyler yaşadım eşim ablasıyla kalıyordu ailesi bütün sorumluluğu ablasına ve eniştesine vermişti ailemin bana söylediği hiçbirşeyi eşime yansıtmamıştım.Sözlünüze herşeyi anlatmayın zamanı gelince hepsi olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…