Bilişim Teknolojileri öğretmenleri

bende varım. düzcede çalışıyorum. formatörüm ve ne yazıkki yazın şu saatte bile okulda olmak çok dokunuyor.

kesinlikle bana soran herkese aynı cevabı veriyorum "sakın sakın bilgisayar öğretmeni olmayın. öğretmen olduğunuzu unutursunuz" diye. bu arada meslekte 4,5 yıl bitti.
:KK70:

ben de bilişim teknolojileri öğretmeniyim. Antalya'da bir ilköğretim okulunda 3 yıldır görev yapıyorum. meslek lisesi mezunu olarak o kadar yüksek puan alıp TEF yerine eğitim fakültesi tercih ettiğim için çok pişmanım. okulda o kadar ayak işi yapmama, formatör olmadığım halde herkesten sonra eve gitmeme rağmen insanların hiçbir şey yapmadan para kazandığımı düşünmelerinden nefret ediyorum:KK47:
branş değişikliği yapabiliyor muyuz acaba????

merhaba arkadaşlar ben de tef mezunu bi bilişimciyim, bilişimci lafına da hala alışamadım bilgisayarcıyım diyesim geliyo.. neyse topiğe yazan arkadaşların çoğu ilköğretimde çalışıyolar galiba yorumları okuyunca çok üzüldüm herkes ne kadar şikayetçi, haklıdırlar eminim ilköğretimde çalışmadım ama çalışan arkadaşlarım var onlar da her türlü angaryanın kendilerine yüklenmesinden, ders sayılarının yetersizliğinden, zorunlu formatörlük vb sorunlardan bahsediyolar... ben bu yıl 5. yılı çalışıyorum, çok programlı lise ve ticarette çalıştım, şuanda da kız meslekteyim allaha şükür ilköğretimdeki sorunların hiçbirini yaşamadım, hatta meslek liselerinde meslekçiler kültürcülerden çok daha iyi durumdalar, bi matematikçi bi fizikçi vs kalabalık sınıflarda boğaz patlatırken, biz bilg laboratuvarlarında az öğrencilerle uygulama ağırlıklı yani çok da yorulmadan derslerimizi yürütüyoruz, bir de koordinatörlük ücretlerimiz varki hiç de yabana atılacak miktarda değil....... yani diyeceğim şuki bilişimci iseniz meslek lisesinde çalışacaksınız, hem öğretmen olduğunuz anlayacaksınız, hem ücret yönünden daha memnun olacaksınız, hem de sadece word excel değil gerçek bölüm derslerini anlatarak anlattığınızdan zevk alacaksınız... ünide bu bölümü seçecek arkadaşlara böte leri değil tef leri seçin derdim ama tef leri kapattılar şuan durum ne bilmiyorum, bölüm seçmeden ileride meslek lisesinde çalışıp çalışamayacaklarını araştırıp öyle yazsınlar bilişim teknolojileri öğretmenliğini........herkese kolaylıklar diliyorum...

Merhaba ben de bilişim teknolojileri öğretmeniyim. Ben de hep ilköğretimdeydim,ama bu sene norm fazlalığından halk eğitime atandım ve memnunum.Ohh be ders anlatmak ne iyiymiş,bıkmıştım angaryalardan.

Merhaba ben de bilişim teknolojileri öğretmeniyim. 14 saat dersim var ve aynı zamanda formatör öğretmenim. Yazılan mesajlara baktım da durumumuzun hep kötüye gittiğiyle ilgili bir mesaj göremedim. Memnun musunuz bu durumdan? Bayan olarak hep söylerlerdi ya bayan için en ideal meslek öğretmenlik diye ortada öğretmenlik falan kalmadı, elime evimde tornavida almazken okulda tornavidayla gezer olduk. Çoğu zaman yeni aldığım kıyafetlerimi okulda giymemeye özen gösteriyorum, beyaz önlükle dolaşıyorum sürekli çünkü her an pis bir kabloyla ya da toz içinde bir bilgisayarla muhatap olmak zorunda kalabiliyorum. Geçen 9 nisanda Ankara'da eylem düzenlendi biz bulunduğumuz ilçeden 30 kişi katıldık ama maalesef 12000 bilgisayar öğretmeninden sadece 300'ü gelmişti. Sizin aranızdan katılan var mı? Durum bu kadar vahimken siz bulunduğunuz okullarda rahat mısınız, ve rahat değilseniz bu durumdan kurtulmak için neler yapıyorsunuz? Ben artık bilgisayar öğretmenlerinden ümidi kestiğim için yeniden sınava girip branş değiştirmeye karar verdim. Zor olacak ama herşeyi bu kadar kabul eden meslektaşlarla bir arada olmak ve tıp puanıyla girdiğim Böte'yi okuduktan sonra TAMİRCİ olmak ve okulda bir sürü teknoloji özürlü insanla muhatap olmak beni çok yordu. Sizin bu konudaki düşüncelerinizi merak ediyorum... Örneğin (tabi ki buradan da paylaşabiliriz de) materyal konusunda ve bizimle ilgili olan her türlü haberi bulabileceğiniz bir forum sitesi (bbnet) var, kaçınızın bundan haberi var? Bunu başlığın ilk mesajlarındaki yazılanlara istinaden soruyorum...

Ben de bilgisayar öğretmenliğinde okuyorum eğitim fakültesi.Öğretmen olmak için girmiştim ama gördümki bölümümüzün öğretmenliği zor iş.Zaten atamalarımız da çok az.Ama buna rağmen ben bölümümü seviyorum.Sürekli üretkenlik gösterebileceğin bi bölüm.Ve de tasarım olayları ilgimi çekiyor.Kendimi geliştirip özelde çalışmayı düşünüyorum.Aslında insanın ufkunu genişletecek bir bölüm ama ülkemizde teknolojiye verilen değer malum :KK50:

2009 mezunu atanamayan bilişim öğretmeniyim. 2011De 83,9 puan aldım ama bekliyorum. Bu sene inşallah iyi bi alım olur ya da teknoloji tasarım için bize hak verirler..
Hakkımızda hayırlısı olsun

arkadaşlar yeni atanan bilişim öğretmeni var mı aranızda ? varsa kaç net yaparak ve kaç puanla atandığınızı yazabilir misiniz acaba ?

ben de bilişim teknolojileri öğretmeniyim. Antalya'da bir ilköğretim okulunda 3 yıldır görev yapıyorum. meslek lisesi mezunu olarak o kadar yüksek puan alıp TEF yerine eğitim fakültesi tercih ettiğim için çok pişmanım. okulda o kadar ayak işi yapmama, formatör olmadığım halde herkesten sonra eve gitmeme rağmen insanların hiçbir şey yapmadan para kazandığımı düşünmelerinden nefret ediyorum:KK47:
branş değişikliği yapabiliyor muyuz acaba????

bildiğim kadarıyla TEF ile eğitim arasında puan farkı yok. üstelik eğitimde okuyanlar rahatça okulu bitiriyorlar uzatma gibi bir dertleri bile genelde olmuyor ve genelde yazılımsal (işe yarayan) şeyler öğreniyorlar. neden TEF yazmadığına pişmansın ki acaba ? sırf meslek lisesinde görev yapmak için mi ?

merhaba arkadaşlar..ben de böte mezunuyum 2 yıldır ÇPL de çalışıyorum. 8 farklı bilgisayar dersine giriyorum. Formatörlük elbette zordur ama ben de hem okulun nerdeyse tüm teknik işlerini yapıyorum hem de baba gibi programlama derslerine giriyorum -ki birçoğunu okurken görmedim resmen evde çalışıp gidiyorum- . Yine de şikayetçi değilim çünkü bilgisayar hocası olduğumu tamamen hissediyorum :) size de tavsiyem ilköğrerim yerine ÇPL seçmeniz..benim tercihlerimde hiç ilköğretim yoktu nerdeyse

bende bu yıl böteden mezun olucam. Ben bu bölüme girerken atamalar iyiydi ve okul öncesiyle birdi ve böteyi seçmiştim.. ama çok pişmanım. herkesin de dediği gibi sadece teknisyen gibi iş yapılıyor zaten seçmeli oldu atamalar desen 89a vurdu.. geleceğimi planlayamıyorum çünkü bölümün öğretmen olarak bir geleceği yok.. bi üye demiş not vermiyorsunuz ki neden dinleyim diyormuş öğrenciler.. Tam tahmin ettiğim gibi. Allah hakkımızda hayırlısını versin..

marmara tef mezunuyum, istanbuldayım, ilköğretimdeyim.
derslerimiz bu yıl zorunlu oldu, rahatladım.
önceki okulumda sınıflar 55 kişiydi. burada 25-30 gibi :)
sevgiler...

Selam zümrelerim :KK3: ben de selçuk üni. Teknik eğitim fakültesi mezunuyum. Fatsa teknik ve endüstri meslek lisesinde görev yapıyorum. Bu topic çok iyi olmuş, tanışıp yardımlaşır, fikir alış verişi yaparız bilişimciler olarak :KK64:

bi slm da benden branşdaşlarım. fırat tef mezunuyum ben de ama böte de y.lisansa devam ediyorum. bursada ve malatyada meslek liselerinde çalıştım okullarım merkezi ve çok güzeldi o yüzden puanım 6 senenin sonunda hala 40 :) şimdi de trabzona eş durumu tayin isticem. bakalım şansıma ilkokul ortaokul lise meslek hangisi düşecek??

Merhaba bayanlar.ben de bu yıl mezunum. Artik tef yok malum zorunlu boteliyim. Kpss siralamam da güzel gayet. Umutliyum inşallah bu yil atanacak gibiyim. Ankara istiyorum bende. Tercihler nasil olur bana gelir mi bilmiyorum. Ama inşallah olur. Olursa calsin davullar zurnalar düğünum olacak inşallah. Dua edin.:KK49::KK68::KK68:

merhabalar, bende böte'liyim.bu yıl mezun oldum.ancak puanım tam sınırda.şu ilk atama kontejanları da bir türlü ilan edilmedi.bekliyoruz bakalım....herkese çok selam!

ben değil ama sözlümde bilişim teknolejileri öğretmeni ha o ha ben ne farkeder dimii :))

Günaydınlarr buarada :)

Merhabalar :)
Bende Sakarya Üniversitesi 2014 mezunuyum.Malesef atanamadım ve bugün ücretli öğretmenliğe başladım.Ama şu an nerden ve nasıl anlatmaya başlayacağımı gerçekten bilmiyorum.Lütfen tecrübeli öğretmenlerim bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz :KK43:

Merhabalar :)
Bende Sakarya Üniversitesi 2014 mezunuyum.Malesef atanamadım ve bugün ücretli öğretmenliğe başladım.Ama şu an nerden ve nasıl anlatmaya başlayacağımı gerçekten bilmiyorum.Lütfen tecrübeli öğretmenlerim bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz :KK43:

ilkokul mu yoksa lisede mi başladın

X