• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bilinçsiz aileler ve buldumcuk çocukları

Biraz alakasız mı olur bilemiyorum ama bir örnek ben vereyim size.
Anaokulu öğretmeniyim, ikinci senem, biraz daha üst kesim bi semtte özel bir kurum.

Geçen sene işe başladım sanırım 2 ay olacak, 5 yaş grubu çocuklardan bir tanesi, mevsimleri işliyoruz, her mevsimle ilgili materyal topladık onlarla resim yapacağız. Müthiş sabırlıyımdır, gerçekten herkes hayret eder.. Çocuğun bir tanesi delirtti beni, çektim kenara eğildim önüne ellerini tuttum güzelce konuştum hadi bakalım dedim masaya götürdüm tekrar.

Ders bitti, örtmenim bakarmısınız dedi yine gittim önüne eğildim efendim ömer faruk dedim, suratıma tükürdü.. Sürükleye sürükleye indirdim müdürün odasına, gözüm döndü.

Velisi geldi, meğer annesi hanımefendi öğütlemiş. Öğretmenlerin sana kızarsa tükür diye..

İşte bu yukarıdaki örnekte böyle yetiştirilen şımarıklardan bir tanesi.

Bana bir hikaye anlattılar halaa içim cayır cayır yanar yavru köpeklere neler yapıldığını. bunları yapanlarda çocuklarmış.Köpeciklerin annesi hala kuyruğu yerde gel deyince ürkek ürkek yaklaşıyor cani insanların yavrularına neler yaptıklarını bilemiyor .Çocuk da olsa katlanamıyorum bu yapılanlara..Tabii ki tek suçlu aileler .. Benim de yavrum var Allah onu en iyi şekiilde yetiştirebilmem için bana yardım etsin inşallah.

Anaokulu öğretmeniyim, ikinci senem, biraz daha üst kesim bi semtte özel bir kurum.

Geçen sene işe başladım sanırım 2 ay olacak, 5 yaş grubu çocuklardan bir tanesi, mevsimleri işliyoruz, her mevsimle ilgili materyal topladık onlarla resim yapacağız. Müthiş sabırlıyımdır, gerçekten herkes hayret eder.. Çocuğun bir tanesi delirtti beni, çektim kenara eğildim önüne ellerini tuttum güzelce konuştum hadi bakalım dedim masaya götürdüm tekrar.

Ders bitti, örtmenim bakarmısınız dedi yine gittim önüne eğildim efendim ömer faruk dedim, suratıma tükürdü.. Sürükleye sürükleye indirdim müdürün odasına, gözüm döndü.

Velisi geldi, meğer annesi hanımefendi öğütlemiş. Öğretmenlerin sana kızarsa tükür diye..

Ayyy sevimsizleeerrr yani diyecek kelime bulamıyorum o anneye.

Yeni doğmuş bir bebeğin zihni tertemiz bir sayfa gibi. Önyargılardan ve dayatmalardan uzak..

Ne yapıyorsak bizler yapıyoruz. O tertemiz sayfanın nasıl dolacağı anne babaların elinde. Keza anne baba kadar çevresinde tanık oldukları da..

Bu yüzden çocuk suçlular için suçlu değil ''suça itilmiş'' denir.

Çocuktur yapar demek bazen çok masum gelse de çocuğun küçükken yaptığı bazı şeyler ilerisi için fikir oluşturabiliyor.

Sırf çocuk sehpaya çarptı diye sehpaya vurmayın, sehpa bir şey yapmamasına rağmen sephanın suçlu olduğunu söyleyip ona vurursanız ileride kendi hatası olan şeyleri kabul etmeyip sürekli başkalarını suçlu görebilir. Ve her canı acıdığında ya da sinirlendiğinde vurma eğilimi gösterebilir. Ya da şakadan da olsa vur halaya vur teyzeye vur dayıya vs vs ... Çok yanlış buluyorum.

Maalesef her şey ''Çocuktur yapar.'' ile başlıyor.
Sehpa örneğiniz için çok teşekkürler sayenizde öğrenmiş oldum

" çocuklarınıza müdahale etmeyin, kaba motor gelişimleri için hareketlerini kısıtlamayın " diyen bir tayfa var KK'da.
Buyursunlar sonuç ortada... Hepsi kaba motor gelişimlerini tamamlamış bu çocukların... Geçen gün de 5-6 tane 10-11 yaşlarında çocuk IETT otobüsünü taşlıyorlardı ki, şöfor aracı nasıl durduracağını şaşırdı. Kaza yapması işten bile değildi.

" çocuklarınıza müdahale etmeyin, kaba motor gelişimleri için hareketlerini kısıtlamayın " diyen bir tayfa var KK'da.
Buyursunlar sonuç ortada... Hepsi kaba motor gelişimlerini tamamlamış bu çocukların... Geçen gün de 5-6 tane 10-11 yaşlarında çocuk IETT otobüsünü taşlıyorlardı ki, şöfor aracı nasıl durduracağını şaşırdı. Kaza yapması işten bile değildi.

Geçen ay böyle bir olaya tanık oldum. Yer parkelerini koca koca tuğlaları yerinden çıkartıp şehrin ortasından geçen dere yatağı var oraya atıyorlar. Annesi de yanlarında.. Bir şey demeyeyim diyorum ama inatla devam ediyorlar annesinin umrunda değil.

Öncelikle o parkeler yeni dizildi.. Ve dere yatağı da yeni temizlendi. 10 15 parke taşını attıktan sonra baktım durmayacak çocuklar annesini uyardım ''Hanım efendi çocuklar parke taşlarını söküyor uyarsanız da yapmasalar.'' dedim.

Hiç umursamadan''Çocuklar sıkılmış oynasınlar ne var bunda.'' dedi.

''Çevreye zarar veriyorlar ama bunlar hepimizin cebinden çıkıyor.'' dedim. Ne dese beğenirsiniz? ''

''Benim çocuğumdan değerli mi yeniden yapsınlar beni ilgilendirmez.'' dedi.

Sanmam ki bu çocuklar evindeki fayansları çekiçle falan kırsa ''banane.'' diyebilsin.

Ve o anne çocuğa iyilik yaptığını mı zannediyor.

Biz çocukken öğretmenimizi şikayet edersek önce bize kızardı velilerimiz ''Sen ne yaptın ki bunu dedi/yaptı?'' derlerdi.

Şimdi cocukların sorgusuz sualsiz haklı olduğunu düşünerek en ufak eleştiriye uyarıya tahammülü olmayan bencil gençler haline dönüştürüyorlar.

"O cocuktur yapar" "o daha kucuk anlamaz" diye diye bencil her seyi yapmayi kendine hak goren bir nesil yetisiyor. Anneler saniyor ki cocuklari hep cocuk kalacak. O cocuklar buyuyecek. Dunyanin kendi etrafinda dondugunu sanan,merhamet nedir bilmeyen,vijdandan haberi olmayan yetiskinler olacak.
Bazi ebeveynler cocuk degil bildigin canavar yetistiriyor. Anne babanin cahilliginin bedelini kendi cocuklari ve cevresindekiler oduyor malesef.

inanamiyorum bunu okuduguma :KK57: o nasil bir anne cocuguna bunu tembihliyor yazik onun gibilerin yetistirdigi cocuga..

A

Ayyy inanmıyorum ne kadar terbiyesiz bi nesil yetişiyor allahım ya

Kizim 6 yasina girecek, parka goturmekten vazgectim inanin. Evin onunde birkac cocukla oynamasi daha iyi.
Parkta 'bu cocugun annesi babasi kim' diye sorulunca kafasini diğer tarafa ceviren insanlar var.
Kaydiragin tepesinde cocugu bir başkasının cocugunu itiyor, tekmeliyor, anne babanin umrunda degil. Allah korusun hayati durumlar olabilir. Ben cok korumaci bir anne degilim ama inanin yüreğim agzimda oturuyorum parka gidince.
Bu sebeple senede birkac kereden fazla goturmuyorum. Cok sukur anneanne babanne evleri bahçeli, hayvan vs de var. E akranlariyla da okulda oynuyor. Park da eksik kaliversin.

bir gece arkadasim evinin bahcesinde bir yavru kedi bulmus aci aci miyavlamasi dikkatini cekmis 2 hafta oldu olmadi bu olay olali. ektigi domateslerin arasinda bulmus onu sesinden bakmis ki ayagi kirik vücüdunda biri belki 10 cmden fazla bi kac kesik var. hemen beni aradi nöbetciydim. gece yarisi veteriner aradik bulamdik tabii. sonra o kedicigin yaralarina dikis attik ayagina atel yaptik. sabaha kadar nöbette kalkip süt icirdim kontrol ettim bi veteriner arkadasa telefonla danistim agri kesici verdim. sabah erkenden kalktim ona hazirladigimiz yuvadan cikardim nasilda kendine gelmisti hareketlenmisti. belediyenin veteriner hizmeti var aradim bi saat sürmedi gelip aldilar tedavsini yapip barinaga birakacagiz dediler. com üzüldüm ona bunu yapan bi insani en savunmasiz zamaninda denk getirse ne yapar vicdansizlar...

Ya kıyamam nasıl da korkmuş :(
İnşallah hemen eski sağlığına kavuşur.

Geçenlerde de tv'de görmüştüm çocuklar köpeğin bacaklarını kesmiş falan.
İçim acıyor böyle şeyleri duydukça. Hayvanlar biz insanlar kadar acımasız değiller.

Malesef aileler çocuklarını prenses veya şehzade gibi yetiştirmeye devam ettikçe bu böyle devam edecek.

bunlar kimin çocukları bizlerin bu zihniyet kimin zihniyeti bizim zihniyetimiz değerĺer kimin değerleri bizlerin değerleri kimsenin konuşmaya hakkı yok
saďece başımı önüme eğerim:olamaz:
kimseye hiçbirşey demeye hakkım yok sadece özür dilerim insanlık adına

Ben hamileyim normalde cok hassasim hele de boyle bir videoyu şimdi izlesem cok etkilenirim.
Kesinlikle cocuklara sevgi aşılanmali. İnsani, hayvani, bitkileri sevmeyi öğretmeli.
İkinci cocugum olacak eğer böyle birşey yaparlarsa utançtan üzüntüden kahrolurum :KK61:

Çocuğum hiper aktif, çok zeki diyen kadınlar bilsin ki hiper aktivite zeka belirtisi değil, hastalıktır. İlaç ile tedavisi yapılır ;)
Videoyu izleyemem, gerçekten kalbim sıkışır.
Hay böyle veletlere deeee, onların saldım çayıra mevlam kayıra diyen ailelerine deeee

Back