• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bilinçsiz aileler ve buldumcuk çocukları

Bizimde bir akraba var edepsiz, iyiki bir cocuk dogurdu. Cocuk bunlara tuvalete gitmeyin dese tutarlar oyle gerizekalilar cift olarak.
Cocuklarinda masum filan olduklarini dusunmuyorum. Benim annem, babam surekli tepemde olmadilar, cok ilgiyle buyumedim. Sokakta buyudum. Mukemmel olmayabilirim ama boyle rezillik, vicdansizlik yapmadim. Onlar cocuk degil dogustan canavar onlar. Cocuk degiller. Insan degiller.

Anlaşılan yeni nesil ilerleyen yıllarda başımıza çok iş açacak. Paşaları/Prensesleri sayesinde prim yapmakla meşguller,sosyal medyaya girmekten korkar oldum,karşıma hep bunlar çıkıyor; Çocuğu bin tane şekle sokup popüler olmak için can atan anne,o çocuğun suratından akan sinir ve mutsuzluk,ha birde yeni nesil hamişleri es geçmeyelim çünkü tek doğuran onlar ve aldıkları bebek donuna kadar herşeyi teşhir etmek zorundalar. Bu kafada olan ebeveynlerden ne beklenir? Kaç kere denk geldim çocuk hayvana bariz zarar veriyor ama anası Poyrazcan'ı özgür ruhlu yetiştirmekten yana. Allah herşeyden önce hayırlı ebeveyn olmayı nasip etsin.

Bu duruma neden olan en büyük paylardan biri, eğitim sisteminin laçkalaşmış olması. Aynı şekilde ailelerin benim "piremmmmmsesim" en kıymetli, "oğluşum" en mücevher demeleri.

Eskiden bir çocuğu o sokaktaki bütün kadınlar terbiye ederdi. Annesinin görmediğini komşu teyze görmüşse o çocuğa orada gereken terbiyeyi verirdi, bir de annesine söylerdi bir fırça da anneden yerdi. Şimdi? Hey yavrum hey.

İşte görüyoruz, kendini gram geliştirmemiş insanlar geliyor bik bik bik öğretmen şöyle böyle diye konuşuyor. Sen öğretmene çocuğunu eğitmesi için olanak vermiyorsun, işin sadece öğretim kısmındasın. Öğretim maalesef eğitimsiz insana verilmiyor ama.

Ogretmensiniz galiba.

Bende ogretmenim ve gercekten yeni nesilden cok tedirginim.

Gecenlerde derste bir baktim arkada oturan cocuklar sinegin bir kanadini 2 pacagini koparmislar sinek saga sola kacip cirpiniyor kalemlerle cevirmisler etrafini bir o kaleme carpiyor bir bu kaleme. Ne yapiyorsunuz oldurun can cekismesin iyilesemez artik dedim. Hocam survivor yapiyoruz dediler. Yani sinegin can cekismesi hoslarina gidiyor. Bahsettigim ogrenciler cok kucukde degiller 8. Sinif ogrencileri.

Cocuklarimizi maddi anlamda fazlasiyla tatmin ederken manevi anlamda eksik birakiyoruz ne yazikki.

Bugun bir ogrencim odevini sordugumda bana " bana ne yaptim ama gostermiyecegim kitap benim kitabim degil mi ister gosteririm ister gostermem dedi" inanabiliyor musunuz?

Ogretmensiniz galiba.

Gecenlerde derste bir baktim arkada oturan cocuklar sinegin bir kanadini 2 pacagini koparmislar sinek saga sola kacip cirpiniyor kalemlerle cevirmisler etrafini bir o kaleme carpiyor bir bu kaleme. Ne yapiyorsunuz oldurun can cekismesin iyilesemez artik dedim. Hocam survivor yapiyoruz dediler. Yani sinegin can cekismesi hoslarina gidiyor. Bahsettigim ogrenciler cok kucukde degiller 8. Sinif ogrencileri.

Cocuklarimizi maddi anlamda fazlasiyla tatmin ederken manevi anlamda eksik birakiyoruz ne yazikki.

Bugun bir ogrencim odevini sordugumda bana " bana ne yaptim ama gostermiyecegim kitap benim kitabim degil mi ister gosteririm ister gostermem dedi" inanabiliyor musunuz?
Bana diyorsanız, evet.
Anlattığınıza gayet de inanırım. Şaşırmıyorum artık. Sadece üzüntü hissediyorum ve hınç. Hıncım bu hale gelinmesine ve gittikçe cahilleşen bir toplum olunmasına.

Ogretmensiniz galiba.

O kadar korkunç şeyler yaşanıyor ki malesef okulda..
Çocuk evde sokakta ne görürse onu yapıyor malesef.
Ben hayvan sevgisini konumla alakalı olsun olmasın derste mutlaka veriyorum.
Bazen komik bir videoyla anlatıyorum, gülüyoruz vs.
Ama günün sonunda davranışını değiştiren çocuk sayısı olmasına rağmen istediğimiz sayıya ulaşmıyor.

Aileler..
Keşke bir iki sevelim diye yapılmasa çocuklar.. Ve keşke herkes çocuk yapmasa!
Ve keşke çocuk yapmadan önce bazı programlara katılma zorunluluğu olsa!

cocukların okullarda gördükleri egitimin içi tamamen boş ve onların hayatlarını nasıl yönetecekleri degil nasıl yönlendirilecekleri anlatılıyor, egitim sistemine eskiden çarpık derdik ama şuan tamamen saçmalık.

nasıl cocuklarımızı kontrol etme geregi duyuyorsak bence egitmemizde gerek, cocuklar da yönelim rom model yani taklit en yakınında veya çok sevdiği kişinin davranışlarını ve konuşmalarını alarak büyüyor iyi bir anne baba olursak en yakın rol modelde zaten aile oluyo. cocuk egitiminden cok anne baba egitimli (bilinçli) olması gerek

video biraz eski 1 2 yıl öncede görmüştüm, bir grup oluşum bu videodaki arkadaşlar gönüllü olarak sokak hayvanlarını ve sahibi tarafından şiddet gören hayvanları rehabilite ediyorlar ama malesef bizim ülkemizde degiller keşke böyle şeyleri kendi ülkemde de görebilsem.

videoyu hiç izlemeden yorum yapanlar olmuş hatta biri ''matah birşeymiş gibi videosunu çekmişler'' demiş :D

Ay kıyamam yavrucağa ne hale getirmişler ya. Çok üzüldüm kıyamam.
Çocuk değil canavar onlar. Topunun Allah cezasını versin. Böyle anne ve babaların da cezasını versin.
Var öyle anne babalar büyük anneler. Benim kayınvalide de bunlardan biri mesela. Aman canım çocuk ne bilir ne anlar, hayvan daha mı değerli çocuktan demişliği var.
Ben de diyorum çocuğun canı ne kadar değerliyse hayvanların da canı en az o kadar değerli diye. Başka cana merhamet edemeyen çocuk büyüdüğünde kime hayır gelir.
Bu çocuklarını en kıymetli görüp kalan canlılara yaşam hakkı tanımayan benciller ne yazık ki sapıkları katilleri yetiştiriyorlar haberleri yok.

Son düzenleme:
Kaba motor gelişimi için çocuklarınıza müdahale etmeyin, kısıtlamayın onları diye bir çok başlıkta bik bik konuşan annelerin hiç biri bu konuya yorum yapmadı. Cidden çok ilginç....

valla videoya tıklayamadım, ama bunun genel geçer bi anne çocuk ilişkisi olmadığı aşikar, genel değerlendirilcek bişey değil gibi...

Ben de aynen bilinçsiz anne babalara çok kızıyorum.sorumsuz ve merhametsiz çocuk yetiştirenler nasıl insanlarsiniz siz

Kaba motor gelişimi için çocuklarınıza müdahale etmeyin, kısıtlamayın onları diye bir çok başlıkta bik bik konuşan annelerin hiç biri bu konuya yorum yapmadı. Cidden çok ilginç....
Çocuklarımızı bu sekılde arsız yetıstırmedıgımız ıcın belkıde hıc bır fıkrımız yoktur

Günümüzde hamile kalmayı, doğurmayı marifet olarak gören ve hayattaki tek amacı bu olan kadınlar ve bu kadınların kocaları maalesef bu tarzda şımarık ve kendinden başka hiçbir canlıya saygı duymayan bir neslin yetişmesine neden oluyor.
İnşallah bu masum canlıyı bu hale getiren insanoğlu da en az bu masum kadar acı çeker ve bu yaptığının bedelini öder.

Konu çok dramatik gerçekten tam bir vahşet.. Sıradan bir aile olmadığı ortada.Ama konu ilginç bir şekilde anne çocuk nefretine dönüşmüş. Yani hem anne olup hem hayvan sahibi olan yok mu acaba ? Her çocuk böyle değil ki.Her ailede böyle değil. Tek bir örnekten çocuk yetiştirme üzerine çıkarım yapmak ne denli doğru.

Çocuğumuza anne baba olarak, bırakın bir şeye zarar vermeyi; canlıları incitmenin ne kadar kötü ve insana yakışmayan bir eylem olduğunu anlatamıyorsak, niye varız acaba?
Ne öğretiyoruz bu çocuklara?
Her şeyden önemlisi, niye dünyaya getirdik?

Back