• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bilinçsiz aileler ve buldumcuk çocukları

Sevil Atasoy da aynı şeyi söyledi, bin kere makaleler yazıldı " küçükken hayvanlara yönelik olan şiddet ileride insanlara yönelir " diye. Ama cahil insanımız çok, aynı şekilde kızın biri kedisini asarak öldürmüş ve annesi Facebook' ta paylaşmıştı geçen sene. Dört kedi sahibi ve geçmişte de bir çok hayvanı olmuş biri olarak kesinlikle bu işkencelere tahammülüm yok.

Not : Videoya bakamadım kurtulıyor deyin ne olur.

Pascal klinikte tedavi altında, daha da iyi olacak sürekli güncel video yükleniyor youtube'a durumuyla ilgili.

Aynen öyle, küçükken hayvanlara zulmeden biri büyüyünce neler yapmaz ki? Vahşet tam anlamıyla.. Kendini savunamayan, doktora gidemeyen, şikayette bulunamayan bir varlığa çocuklar tarafından yapılan zulümün sebebi merhametsiz, bencil aileler..

bende az önce gördüm ve dehşete düştüm. bunu yapanlar çocuk ya ÇOCUK!

onlara hayvanların ve diğer canlıların da yaşama hakkı olduğunu öğretmeyen ailelere yazıklar olsun.

Üzücü bir tablo, yüreğim sızladı. Ancak bu suçun faturasını sadece anne-babaya kesemez ve tamamını yetiştirilişe bağlayamazsınız. Doğuştan gelen bazı huylar da var, kötü arkadaşlıklarla perçinlenen sapmalar, başka yaşanmışlıkların getirdiği öfkeli davranışlar, hastalıklar vs...

Boşuna dememişler alimden zalim, zalimden alim de doğar.

"Hiperaktif, çok zeki!" Sonra çocuk ne yapsın!

Bir de o çıktı.Yerinde durmayan çocuk hiperaktif,çok zeki oluyor,ee anne-baba ne yapsın çocuk hiperaktif diyorlar sonra da.
Gerçekten böyle durumu olan çocukları katmıyorum ama günümüzde her çocuğa neredeyse aynı şey söyleniyor.O yüzden inandırıcı değil.

Anne-baba çocuğuyla ilgilenmeli,konuşarak nerde nasıl davranması gerektiğini anlatmalı.Biz çocuklarla konuşmuyoruz,çocuktur işte aman deyip geçiyoruz,halbuki konuşmak gerekiyor.Bu olanların çoğu iletişimsizlikten oluyor zaten.

Çocuk mu yetiştiriyorlar canavar mı belli değil! Tüylerim diken diken oldu pesss.

Dayak cennetten çıkma diye boşuna dememisler.bunlar cocuk değil vahşi! !!devamlı döveceksin böyle pis çocukları. Sonra dönüp dönüp tekrar döveceksin. Anlamıyorlar bazıları konuşmaktan pedagog tan falan

Ay canım kıyamam çok da şilrin neyse mutlu sonla bitiyor ,bizim komşunun oğluda bizim ozaman yavru köpeği boş havuzun içine atmıştı 2 gün bulamamıştım köpeği bu çocuk şimdi büyüdü içe kapanık, konuşkan değil bence içine kapanık çocuklardan korkun hiç göründükleri kadar masum değiler !

Şımarıklığı gerizekalılığı özgüvenli olmakla karıştırıyor bir kısım aklı kıt anneler. Kadınları eğitmeliyiz en başta. İlgisini saçma sapan şeylere kaydıran yok efendim sunumdu yok efendim pembe vb mutfaklar evlerdi diye diye anne olunca beyini çocuk eğitimine harcamayan kadınlar evlatlarını bu şekil harcıyorlar malesefki. Ergen beyinli yada beyinden bir haber evlenip birde ürüyor bir kısım evlatları da saçma salak oluyor.

Üzücü bir tablo, yüreğim sızladı. Ancak bu suçun faturasını sadece anne-babaya kesemez ve tamamını yetiştirilişe bağlayamazsınız. Doğuştan gelen bazı huylar da var, kötü arkadaşlıklarla perçinlenen sapmalar, başka yaşanmışlıkların getirdiği öfkeli davranışlar, hastalıklar vs...

Boşuna dememişler alimden zalim, zalimden alim de doğar.

Bununla ilgili araştırmalar var. Çocuklar doğduklarında hayvanlara karşı önyargıyla doğmazlar. Ve çocukların okul çağına kadar ailesinde kaldığını varsayarsak buzdağının en büyük kısmı ailelere kalıyor (genelleme yapar, istisnai vakaları dikkate almaz isek).

Ve bahsettiğim gibi çocuklar okulda bize gelene kadar zaten bir sürü alışkanlıkla geliyor. Küçük bir çocuğun hayvana bakış açısını öğretmen değiştirebilir, ama aile en başta bunu iyi verirse, öğretmenin de eforuyla bu katlanarak olumlu bir hale gelir.

Geçen gün sitede gördüm. Bir tane çocuk elinde ince bir sopa ile kediye vurdu. Annesi de güldü. Çocuğa döndüm sakince bak canım o kedi çok küçük canı acır vurma tamam mı dedim. Çocuk sopayı atıp kediyi izlemeye başladı. Annesi mal olduğu için böyle çocuk yetiştiriyor. Böyle kadınlar toplanıp kısırlaştırılsın istiyorum.

Bununla ilgili araştırmalar var. Çocuklar doğduklarında hayvanlara karşı önyargıyla doğmazlar. Ve çocukların okul çağına kadar ailesinde kaldığını varsayarsak buzdağının en büyük kısmı ailelere kalıyor (genelleme yapar, istisnai vakaları dikkate almaz isek).

Ve bahsettiğim gibi çocuklar okulda bize gelene kadar zaten bir sürü alışkanlıkla geliyor. Küçük bir çocuğun hayvana bakış açısını öğretmen değiştirebilir, ama aile en başta bunu iyi verirse, öğretmenin de eforuyla bu katlanarak olumlu bir hale gelir.

Sizinkinden farklı bir şey söylemiyorum, sadece ilave ediyorum; "Her zaman yetiştiriliş ve anne baba suçludur diyemeyiz".
Genellerken istisnai durumlar olabileceğini göz önünde bulundurmalı ve önyargılarımızdan sıyrılmayı başarmalıyız. Ben bir çocuğa baktığım zaman onda sadece anne ve babasının etkisini göremem, daha çevreli bakmaya çalışırım elimden geldiğince.

Bugün çocukların çoğunluğu bakıcı elinde büyüyor, maddi sıkıntılarla boğuşan anne baba, çocuklarını bıkkın bakıcılara emanet etmek zorunda kalıyor. Bazen anne baba ne kadar terbiye de etse, bir dede, bir büyük anne çocuğun tüm ayarlarıyla oynayabiliyor. Evde ergenlik çağındaki abisini ve onun arkadaşlarını taklit etmeye çalışabiliyor, komşu çocuklarından etkileniyor vs.

Burada komşumuzun bir kızı var, görüyorum anne ve baba pervane çevresinde, mümkün olduğunca terbiyeli, güzel ahlaklı yetiştirmeye çalışıyorlar kendilerince. Ama (geçen seneydi sanırım) "Evi satıp gideceğim" demeye başladılar. Sebebi ise yeni bir komşu taşındı, kızları ile yaşıt çocukları var ve çocuğun ağzından küfür eksik olmuyor. Kız tonlarca küfür öğrenmiş ve işi inada bindirmiş, baba-anne bunun doğru bir şey olmadığını söyledikçe oyun gibi söyleyip duruyormuş. Bu işler biraz da böyle. Yoksa manyaklık boyutunda şımartılan çocukların çevre koruma bilinci geliştirememesi ayrı bir konu.

İnternette dolaşan bir video var.. Çocuklar yavru bir köpeği alıp tutkala batırmışlar ve hayvan korkunç bir vahşete uğramış.. Ve bunu yapan çocuklar!

Küçük çocukların suçu yok. Bütün suç ailelerin. Bu nasıl bir insan yetiştirme şekli, bu nasıl bir bencillik?! Bu nasıl bir ego?!

Ne hakla başka hayvanların alanlarına müdahale ettirebiliyor anne-babalar? Sizler bu çocuğa hak hukuk, sınır nedir öğretmiyor musunuz?!

Yahu bu dünya sadece siz ve çocuğunuzun etrafında mı dönüyor? Her şeye layık piremses kızlarınız, paşa çocuklarınız küçük yaşta böyle şeyler yapıyorsa ilerde neler yapar?!

Seri katiller, tecavüzcüler de bir anneden dünyaya geliyor!

Kanıma dokunuyor. Bu kadar bilinçsiz, egoist ve çocuğunu şımarık yetiştiren anne-baba kanıma dokunuyor! Çocuklar okullarda bize gelene kadar o kadar kalıplaşmış anlayışlara sahip oluyor ki! Onları düzeltmek o kadar güç ki!

Lütfen insan, hayvan ve doğa sevgisi aşılayın çocuklarınıza. Çocuklar doğuştan böyle değiller! Çocukları bu hale getiren biziz! Ve insanların bu kadar vahşi olmasından nefret ediyorum.

İzninle bu mesajını kopyalayıp Face.de paylaşabilir miyim??
Bir adım olur diye düşündüm

Geçen gün sitede gördüm. Bir tane çocuk elinde ince bir sopa ile kediye vurdu. Annesi de güldü. Çocuğa döndüm sakince bak canım o kedi çok küçük canı acır vurma tamam mı dedim. Çocuk sopayı atıp kediyi izlemeye başladı. Annesi mal olduğu için böyle çocuk yetiştiriyor. Böyle kadınlar toplanıp kısırlaştırılsın istiyorum.
Cok benzeri yedi sekiz ay kadar onc basima geldi. Erkek arkadasimla sahilde yuruyus yapiyorduk. Yavru bir kedi de yesilligin icine girmis kendi kendine oynuyordu. Uc yasinda kadar bi velet geldi durup dururken havyancagiza bir tekme salladi. Ama oyle boyle bir vurmak degildi. Aradan salise gecmedi annesi olacak gerzek siritti. Orada o tekmeyi yiyen insan olsa belki bu kadar dokunmazdi bana. Cocuga bağırmamla annesinin uzerime yurumesi bir oldu.
Bu konuda fasistlikse fasistlik. Keske geberseler hayvanlara eziyet eden mahluklar. Lanet olsun hepsine!

Dayak cennetten çıkma diye boşuna dememisler.bunlar cocuk değil vahşi! !!devamlı döveceksin böyle pis çocukları. Sonra dönüp dönüp tekrar döveceksin. Anlamıyorlar bazıları konuşmaktan pedagog tan falan

Biz siddetten dert yanıyoruz,siz çocuk dovmekten bahsediyosunuz ?

Şiddet, şiddeti doguruyo işte bunu fark etsek iyi olur.

O hayvancagıza o işkenceyi yapan cocuklarin aile ici siddete maruz kalmis veya babasinin annesini dovdugune sahit olmus olabilecegi fikrini yadsıyamayız.

Back