- 12 Nisan 2012
- 4.563
- 6.837
- 358
- Konu Sahibi cig_damlasii
-
Aynen ya ben de vermem.Bende anlamadım gelın sevmeyebılır istemeyebılır ama ogullara noluyor.
Bak çevremde bır emeklı hemşire kadın var.
Ve maddi durumları çok ıyı evler dükkanlar arabalar...
Ikı tane de oğlu var.
Ya hıc mı arayıp sormazlar gelmezler gitmezler.
Ikısı de memur tatilleri var.
Karılarınızı getirmeyin kendiniz gelın.
Anneme diyorum şu kadar malımın onda birini vermem şunlara.
Canı çıkıyor kadının da bayramlarda Hazırlanıyor ediyor son anda iptal ettık deyıp gelmiyorlar.
Yakın zamanda bi tanıdık böyle bir şey yaşadı. Eğer anne baba kızım bize baktı hak onundur diye evrak çıkarırsa, ki sanırım noterden falan yapılıyor araştırmak lazım, dava yolu ile bile alamazlarmış. Yapan kişi avukatHanimlar merhaba hemen konuya girmek istiyorum biz 3 kardeşiz 2 erkek bı kız benim babam yok vefat etti 20 yıl oldu annem bizi çok cefa cekerek kimseye muhtaç etmeden büyüttü büyük kardeşim okudu meslek sahibi oldu evlenir evlenmez bı tatsızlık çıktı annemle aralarında evden bı çıktı 10 yıldır arayıp sormadı TLF açmadı vs vs bende evlendim tabi son yıllarda diğer kardesimden evlendi onunda eşi annemle yaşamak istemedi huzursuzluk çıkardı büyük kardeşimi örnek alarak sen zaten ana olsan diğer çocuğun gitmezdi gibi cok agir konuşarak düğünde bana şunu yapmadınız filan diye kavgalar çıkardı kardeşimi kendi memleketine anasigilin yanına taşıdı başka şehire annem bunalima girdi ben yanında kaldım destek oldum herşeyi beraber yaşadık hep savundum arkasında durdum kardeslerimle arayı bende bozdum hastanesi pastanesi ne varsa badanaya kadar hep ben koşuyorum şimdi oturdugumuz ev bizim kardeşlerimin hakkı var yiyemem ama anneme babasından bi bahçe kaldı annem bana vermek istiyor senin hakkın diyor ama dava yolu ile alabilirlermis bende almak istiyorum Allah korusun annem öldüğünde orayada gelip yerleşirse gelinler filan açıkçası zoruma gitmez değil ne yapayım bu durumda acaba yardımcı olurmusnz
Yanlız da bırakıldılar özel camasirida yoktu olsauKadının özel çamaşırı geceliği vs vardır ve ayrı yıkamak istiyor olamaz mı? İç çamaşırını da görmeyiverin. Sizde öyle diye başkası da öyle mi olmalı? Beraber yaşamayı kabul etti diye hiç sınırı olmasın mı gelinin? Yeni evliler başbaşa yemek yemek isteyemez mi? Bizde böyle ne demek? Karşındakinin fikrine isteğine düşüncesine saygı duymamak demek mi bu?
Başıma geldiği için biliyorum zaten. Benim annem de saçını süpürge etmiş, yememiş yedirmiş içirmiş bir anne. Ben de sizin gibi her işine koştuğum için hayırlı evlattım. Kardeşim evlenince annemin içinden canavar çıktı. Her şeye karışmalar, kendi düzenini dayatmalar, bayramı seyranı bizde geçireceğiz demeler, kızın ütüsüne bile karışıyordu tutmasam. Misafiri gelince beni niye çağırmıyorlar dışlıyorlar, kendi annesini çağırıyorlar vs vs. Niye her misafir davet ettiklerinde annemi de çağırsınlar ki? Sen karışma bırak nasıl istiyorlarsa öyle yapsınlar, her bayram buraya gelmek zorunda değiller, onlar da artık bir aile diye diye frenledim biraz. Kardeşim evli ve eşiyle olan ilişkisi beni bizi ilgilendirmez. Ne zaman isterse yanında olurum, sorunları dertleri varsa anlatmak isterlerse dinlerim o kadar.
İki oğluyla da bu kadar ters düşmüş niye? Bir de onlara sormak lazım. Annenize bu kadar yardım etmeyin etrafında dört dönmeyin ilgilenmeyin bakalım size nasıl davranacak. Adil ve tarafsız bakın biraz da. Hep anneniz mükemmel doğru hep kardeşleriniz kötü şeytan olamaz.
Yok hayır zaten yanlız çok kaldılar ben annemi götürdüm yanma sonra köye gitti kardeşine gitti bı dönem ki normali bu neyse camasirida özel illaki olur alsın assin odasına kimene banane bunun lafı olmaz ama sepette annemin bluzu varken sadece eşi tişörtü ve kendi bluzu eteğini yıkar asardi annem yine bişey demezmis her neyse yani hepimiz insanız hatalarımız illaki vardır ama bı bilerek kasıtlı yapmak var bide cahillikten bilmeden yapmak var ayırt edebiliriz yani annem kalp hastası oldu inanın bende değil annem malını bı kuruma yada biyere bagislasa vallahi bende mutlu olurum benim derdim gorumcelik değil mal hiç değil annem hasta oldu demeyim dedim dedim ama kalp hastası oldu şimdi annem ölse olnlarin annemi hasta edip bağında bahçesinde gülüp eglenmesi bı evlat olarak beni üzer benim yerimdeki herkesi üzerKadının özel çamaşırı geceliği vs vardır ve ayrı yıkamak istiyor olamaz mı? İç çamaşırını da görmeyiverin. Sizde öyle diye başkası da öyle mi olmalı? Beraber yaşamayı kabul etti diye hiç sınırı olmasın mı gelinin? Yeni evliler başbaşa yemek yemek isteyemez mi? Bizde böyle ne demek? Karşındakinin fikrine isteğine düşüncesine saygı duymamak demek mi bu?
Başıma geldiği için biliyorum zaten. Benim annem de saçını süpürge etmiş, yememiş yedirmiş içirmiş bir anne. Ben de sizin gibi her işine koştuğum için hayırlı evlattım. Kardeşim evlenince annemin içinden canavar çıktı. Her şeye karışmalar, kendi düzenini dayatmalar, bayramı seyranı bizde geçireceğiz demeler, kızın ütüsüne bile karışıyordu tutmasam. Misafiri gelince beni niye çağırmıyorlar dışlıyorlar, kendi annesini çağırıyorlar vs vs. Niye her misafir davet ettiklerinde annemi de çağırsınlar ki? Sen karışma bırak nasıl istiyorlarsa öyle yapsınlar, her bayram buraya gelmek zorunda değiller, onlar da artık bir aile diye diye frenledim biraz. Kardeşim evli ve eşiyle olan ilişkisi beni bizi ilgilendirmez. Ne zaman isterse yanında olurum, sorunları dertleri varsa anlatmak isterlerse dinlerim o kadar.
İki oğluyla da bu kadar ters düşmüş niye? Bir de onlara sormak lazım. Annenize bu kadar yardım etmeyin etrafında dört dönmeyin ilgilenmeyin bakalım size nasıl davranacak. Adil ve tarafsız bakın biraz da. Hep anneniz mükemmel doğru hep kardeşleriniz kötü şeytan olamaz.
Ben misafirin çamaşırı ile kendi çamaşırınızı ayrı yıkarım, annem babam olsa bile… bir çok şeyi ayırıyorum zaten. Vebalı ile ilgilisi yok ki.bizde çamaşır da ne olmuş aynı makinada yikansin annem vabalımı
Ben misafirin çamaşırı ile kendi çamaşırınızı ayrı yıkarım, annem babam olsa bile… bir çok şeyi ayırıyorum zaten. Vebalı ile ilgilisi yok ki.
Sizin aileyi çok masum bulmadım ben. Çamaşır mevzusu bile garip. Siz annenizin donu ile eşinizin donunu aynı yerde mi yıkarsınız
Miras konusu da avukatlık mevzu. Alır derlerse alır yani
Tamam haklısınız biz annemle oturduk düşündük nasıl elin kziini hayatini mahfederiz diye plan yaptık biz kotuyuz ben gorumcelik yaptım annem kaynana lik yaptı sabah aştık akşam kestik rahatlattı mi bu sizi vatan savunur gibi savundunuz yaraniz oldogunu anliyorum belliki sizde çok cekmissiniz Allah yardımcınız olsun ama ben sizi dikkate alıp cevap dahi artık yazmayacağım çünkü egonuzu iyice tatmin oldu iyigunler sizeeeBen misafirin çamaşırı ile kendi çamaşırınızı ayrı yıkarım, annem babam olsa bile… bir çok şeyi ayırıyorum zaten. Vebalı ile ilgilisi yok ki.
Sizin aileyi çok masum bulmadım ben. Çamaşır mevzusu bile garip. Siz annenizin donu ile eşinizin donunu aynı yerde mi yıkarsınız
Anneniz kaç yaşında?
Ayrıca evet annemin çamaşırları ile esimin çamaşırını yıkarım ne varmı. Bunda sizin nasıl bir dönünüz var ayrı yıkanmak istiyor bilemeyeceğimBen misafirin çamaşırı ile kendi çamaşırınızı ayrı yıkarım, annem babam olsa bile… bir çok şeyi ayırıyorum zaten. Vebalı ile ilgilisi yok ki.
Anneniz kaç yaşında?
Allah szinde yardımcınız olsun ben ne sordum sizin yaraniz olduğu için direk gorumcelik gelinlik mevzusuna daldiniz neyse egonuz tatmin olduysa lütfen bidaha yazmayın değerli fikirlerinizi kendinize kalsın olurmu ben kötü bir gorumceyim çünkü sizin gibi temiz kalbim yok oldumuHep biz biz diyorsunuz, siz kardeşsiniz anneniz de anne. Sizin karışmamanız karar vermemeniz durumlar var niye her şeyin içindesiniz? Biz aldık biz yaptık biz öyle uygun gördük... Kardeşlerinin abilerinin eşlerine gelinimiz denmesin artık. Siz de diğerleri gibi evlatsınız niye anne oğul arasına girip duruyorsunuz? Anneninizi melek, kardeşlerinizi ve eşlerini de şeytan yaptınız. Hiç bir şey bu kadar siyah beyaz olamaz. Çamaşırlarını yıkarken ayırmasını bile laf etmişsiniz. Niye ayırmasın? Aynı eve girene kadar yaparım diye düşünmüş ama yapamamış demek ki. Damada gelince rahatsız olmasın ama geline gelince çamaşırını bile ayrı yıkadı. Anneniz sizin evinizde yaşamaya gelse siz hiç sorun yaşamayacak mısınız? Sizin taraf püri pak mı?
Kazık kadar adamlar tek başlarına evlenemiyorsa evlenmesinler. Sanki okul çocuğu gibi, ay sonu paramız olsun alıcam yapıcam der gibi. Anneniz de çok geçimli birine benzemiyor. Bize baktı büyüttü yazıyorsunuz ama dünyaya getirenin sorumluluğu bu değil mi? Kim bakacaktı çocuklarına?
Benim de evli erkek kardeşim var ve bazen annemi tanıyamıyorum. Kardeşim bana gelip anlatmadığı sürece asla işlerine karışmam. Eşi de kardeşimle evlendi diye hayatı sıfırlanmıyor. En çok sen hak ediyorsun deyip malı mülkü bana verse kabul edemem. Çünkü benim annem de melek değil, bazen ağzını dilini tutamadığı oluyor. Kendi istediği gibi davranılmayınca sana miras yok olaylarına karışmak hiç istemem. Kredi ödeyen mal mülk yönetmeyi bilen kadının niye her işine koşuyorsunuz? Siz olmasaydınız anneniz tek yaşayamayacak mıydı?
anneniz arsayı satsın parasınıda size versin olmazmı tapuyla uğraşmaya gerek yokHanimlar merhaba hemen konuya girmek istiyorum biz 3 kardeşiz 2 erkek bı kız benim babam yok vefat etti 20 yıl oldu annem bizi çok cefa cekerek kimseye muhtaç etmeden büyüttü büyük kardeşim okudu meslek sahibi oldu evlenir evlenmez bı tatsızlık çıktı annemle aralarında evden bı çıktı 10 yıldır arayıp sormadı TLF açmadı vs vs bende evlendim tabi son yıllarda diğer kardesimden evlendi onunda eşi annemle yaşamak istemedi huzursuzluk çıkardı büyük kardeşimi örnek alarak sen zaten ana olsan diğer çocuğun gitmezdi gibi cok agir konuşarak düğünde bana şunu yapmadınız filan diye kavgalar çıkardı kardeşimi kendi memleketine anasigilin yanına taşıdı başka şehire annem bunalima girdi ben yanında kaldım destek oldum herşeyi beraber yaşadık hep savundum arkasında durdum kardeslerimle arayı bende bozdum hastanesi pastanesi ne varsa badanaya kadar hep ben koşuyorum şimdi oturdugumuz ev bizim kardeşlerimin hakkı var yiyemem ama anneme babasından bi bahçe kaldı annem bana vermek istiyor senin hakkın diyor ama dava yolu ile alabilirlermis bende almak istiyorum Allah korusun annem öldüğünde orayada gelip yerleşirse gelinler filan açıkçası zoruma gitmez değil ne yapayım bu durumda acaba yardımcı olurmusnz
ev üstüne ev olmaz baştan yanlış yapılmış illaki huzursuzluk çıkarEvlenmeden önce müstakbel gelin öyle istedi sonra nikahtan sonra caydi hepsi 2 ay içinde oldu biz süre istedik yaza kadar bekleyelim diye eşya ev düğün istemem dedi detaylara girmiyorum neyse erkek çocuk anneye bakmaya mecbur karısı tabiki değil heleki baba yok evde sen arama sorma bayram seyran deme ondan sonra banada pay ver kanunen alır ama haksızlık gerçekten bende annem olduğu için yapiyorum çocuklarım var eşim var iki eve koşuyorum banada yazık degilmi tabiki annem lafı olmaz bakarım ama onlar evlat degilmi annem bı arsizlik namussuzluk yapmadı yemedi yedirdi büyüttü bizi gencecikti babam öldüğünde evlenmedi bile onlar 2 kadın bulunca ana ağır geldi şimdi hangi yüzle gelip oturacaklar malın mülkün üstünde sorarlar adama
Evet ama bu kardeşimin yıllarca annemi aramamasina bahane olamazki karısı zaten mecbur değil ama kardeşlerim annelerinin telefonla dahi olsa hal hatir edip sorması gerekir anadır hakkı ödenmezev üstüne ev olmaz baştan yanlış yapılmış illaki huzursuzluk çıkar
İnsan okuyup altına imza atıp çocuk satın alamıyor büyük konuşmayın eğer ben anama sırt cevirsem yada eşim yüzünden ne kadar uzulsemde aram açılsa al kardeşim derim hatta dünden beri anneme ben dahil kimseye verme dernek mernek biyere bağışla en azından bı hayır duası alırsın diyorum Bu dünyada bende ne olursa olsun haksızlığa gelemiyorum Allah katında her nekadar sevabi olsada insanım sonuçta kardeslerime kızıyorum başınıza gelince anlarsınız bunuFîstiklicikelata ben bu konuya dönmek istemiyorum . Alıntı yaptığınız için benim yorumumu saygımdan cevap veriyorum Ben bilemem bakan mirası alır bakmayan almazi.Miras her doğan çocuğun hakkı dini kendimize göre kanunları kendimize göre eğip bükemeyiz.Ben anne olarak iki çocuk yaptıysam biri baktı biri bakmadı diye birine mirasimda daha az pay vermem.Evlat ya hani.Kardesim de ben baktım ben alacağım yaparsa mahkeme olmadı Allah'a havale ederdim.Miras kaçırmayı ben doğru bulmuyorum bunun hayır getirmediğini de yaşayan biliyor.O zaman malın kadar çocuk yapmak en mantıklısı.O kardeşlerden biri siz olsanız kardesiniz size bunu yapsa kardeşim haklı dermiydiniz.Ben tanımadığım insanlar için günaha giremem .İyi forumlar herkes istediği yapsın benim malım değil sonuçta günahıda vebalide Allah bilir .
Anlaşılan iki sizde eşini annesinden kıskanıp ara bozan ama parasını yemek isteyen gelinlerdensiniz tamam siz kardeslerinizle bölüşüm kardeşim ben de seazrin hakkı sezara yok öyle bı dünya anaysa sadece beni doğurmadi mecbur kalsalar neyse ama sırf keyiften sorumluluk almak istememk için boyoe yaparlarsa bende boyoe düşünürüm sizin deyiminizle cokerim hatta herşeyi satıp bı hayvan derneğine filan bagislasam daha sevap olurHayrını görebileceginizi düsünüyorsunuz yani?
Annenize bakmanız bi lütuf degil,onların tercihi sizi baglamaz.
Ama miras helal hakları baki.
Nasıl çökmeyi düsünebildiniz?
Walla hakkındır hakkını ara avukatlara danış bunları sen çok iyi dişli bi avukatla hall olur diye düşünüyorum benHanimlar merhaba hemen konuya girmek istiyorum biz 3 kardeşiz 2 erkek bı kız benim babam yok vefat etti 20 yıl oldu annem bizi çok cefa cekerek kimseye muhtaç etmeden büyüttü büyük kardeşim okudu meslek sahibi oldu evlenir evlenmez bı tatsızlık çıktı annemle aralarında evden bı çıktı 10 yıldır arayıp sormadı TLF açmadı vs vs bende evlendim tabi son yıllarda diğer kardesimden evlendi onunda eşi annemle yaşamak istemedi huzursuzluk çıkardı büyük kardeşimi örnek alarak sen zaten ana olsan diğer çocuğun gitmezdi gibi cok agir konuşarak düğünde bana şunu yapmadınız filan diye kavgalar çıkardı kardeşimi kendi memleketine anasigilin yanına taşıdı başka şehire annem bunalima girdi ben yanında kaldım destek oldum herşeyi beraber yaşadık hep savundum arkasında durdum kardeslerimle arayı bende bozdum hastanesi pastanesi ne varsa badanaya kadar hep ben koşuyorum şimdi oturdugumuz ev bizim kardeşlerimin hakkı var yiyemem ama anneme babasından bi bahçe kaldı annem bana vermek istiyor senin hakkın diyor ama dava yolu ile alabilirlermis bende almak istiyorum Allah korusun annem öldüğünde orayada gelip yerleşirse gelinler filan açıkçası zoruma gitmez değil ne yapayım bu durumda acaba yardımcı olurmusnz
Benim yorumdan esimi annesinden kıskandıgımı falan nasıl cıkardınız yahuAnlaşılan iki sizde eşini annesinden kıskanıp ara bozan ama parasını yemek isteyen gelinlerdensiniz tamam siz kardeslerinizle bölüşüm kardeşim ben de seazrin hakkı sezara yok öyle bı dünya anaysa sadece beni doğurmadi mecbur kalsalar neyse ama sırf keyiften sorumluluk almak istememk için boyoe yaparlarsa bende boyoe düşünürüm sizin deyiminizle cokerim hatta herşeyi satıp bı hayvan derneğine filan bagislasam daha sevap olur
Elden satıs parası almamı kaldı ablacım hangi devirdeyiz.Benim aklimada orayi satin parasini elden annenizden alin kendi hesabiniza koyun altin yada dolar neyse ondan alin buna bisey deselerde ispatlayamazlar gibi geldi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?