Bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi lütfen..

Teşekkür ediyorum aynen bu şekilde

Ay haklısınız, dersi iki dönem önce almıştım, kafam karışmış

Bu arada eğer hüküm değişmediyse (kitabım Ekim 2022 basımlı), "Altsoy için yasal miras hakkının yarısı," diye geçiyor saklı pay hakkında. Yani belki 3'te 1 almak yerine 2'de 1'i kendine alabilir. Torunlar dahil mi bilemiyorum.

Anne sağken verdikten sonra birşey yapamazlar bence

Dedem sağ ve babam tapulardan sadece 1 tanesini ustune almak istedi ve bunun icin bile kardeşinden izin aldi cunku kardesin de imza atmasi gerekiyormuş o şekilde alabildi. (Türkiyede değil)
Ama bu durum Turkiyede farkli mi? Sanmiyorum ama yani o zaman 1 kisiye gecse tum mal haksizlik olmaz mi bu konudan bagimsiz. Dava acilir diye biliyorum oyle aldim verdim oldu bittiye gelecek bir sey degil bence

Size burdan bu şekilde kimse yardım edemez.

Bir avukattan danışmanlık alın lütfen. Olmaz zannettiğiniz ya da herkesce 'doğru bilinen yanlışlar' diye nitelendirilen o kadar sağlıksız bilgi var ki, avukat size ne yapmanız gerektiğini açıklayınca iyi ki danışmışım diyeceksiniz.

Hukukcu muydun seeen

Kanunlarda erkegin ayri ev acmamasi bosanma nedeni sayiliyor diye biliyorum. Miras almalari icin annenizle yasamak zorunda degiller tabi ki ayni evde anlasmazliklar olacakti cok dogal.
Ayrica annenizin size vermek istedigi bahceyi anneniz kendisi calisip almiş degil babasinin yani hepinizin dedesinin malı. Neden yüzleri olmasin? Kendileri vazgecerler haklarindan o ayri boyle is yapmakta dogru gelmedi bana.

Bildiğim kadarıyla anneniz üzerinize bağış yaparsa kardeşleriniz hiçbir hak talep edemez bunu bir araştırın detayını tam bilmiyorum ama ölene kadar benim vefatımdan sonra x’e bağış yapacağım diye vasiyette bulunursa kardeşler asla hak talep edemiyor

Evlenmeden önce müstakbel gelin öyle istedi sonra nikahtan sonra caydi hepsi 2 ay içinde oldu biz süre istedik yaza kadar bekleyelim diye eşya ev düğün istemem dedi detaylara girmiyorum neyse erkek çocuk anneye bakmaya mecbur karısı tabiki değil heleki baba yok evde sen arama sorma bayram seyran deme ondan sonra banada pay ver kanunen alır ama haksızlık gerçekten bende annem olduğu için yapiyorum çocuklarım var eşim var iki eve koşuyorum banada yazık degilmi tabiki annem lafı olmaz bakarım ama onlar evlat degilmi annem bı arsizlik namussuzluk yapmadı yemedi yedirdi büyüttü bizi gencecikti babam öldüğünde evlenmedi bile onlar 2 kadın bulunca ana ağır geldi şimdi hangi yüzle gelip oturacaklar malın mülkün üstünde sorarlar adama

Ben gelin felan geçtim de oz oğulları nasıl uzaklaşır anneden ya?
Gelın damat kaynanayı sevmek zorunda değil ama oz çocukları neden vazgeçer?
Bı bilsem annem başına kalmasın diye gelinler fistekledi biraz hepimizin ailesinde çevresinde benzer durumlar yokmu zaten insan eti ağır olur derler heleki kaynana

Anneye bakilacaksa buna sadece erkekler mecbur degil siz de mecburdunuz zaten. Anneniz yatalak mi? Nasil bir bakima ihtiyaci var?

Ayni eve baştan sokmayacakti anneniz, ayri olup iyi olacaklardi arada gelip gideceklerdi belki o zaman aile dagilmayacakti belki ama ayni eve sokup kötü etmisler ev ustune ev olmaz bunu da bilmeyen yok girmek bir hata zaten sonradan vazgecebilirler bi kere girdi diye ömürlük hatasi yapmak zorunda degil. Kendiniz annenizi neden yaniniza almiyorsunuz? Esiniz ister mi?

Anne sağken verdikten sonra birşey yapamazlar bence
oyle sey mi olur o zaman senin baban da oglunu kayirmak icin sagken ogluna satsin evini sen ortada kaliver
tabii ki boyle bir dunya yok
miras hakki kanla geçiyor. belki konu sahininin annesinin de o mirasi birakan kisiye bjr gram faydasi dokunmamistir babasiz 3 cocugu büyütürken kendine zor yeterken o arsa sahibi baba mi dede mi kimse ona belki bakamamistir, yardimci olamamistir vs yanindaki cocuklari herseyiyle ilgilenmistir. o zaman o da mi ogluna biraksin?
konu sahibi annen sana da biraksa o yengelerin avukatı tutar senden alir, bosuna hem arsadan olursun hem de avukat dava vekalet parasi masraf edersin hem de kavga dövüş yüzgöz olursun. annen yasarken degil tabii ama kaybindan sonra. ancak annen baska birine satar da aradan zaman geçip sen "anamin arsasıni aldim hatiradir" vs diye ondan alirsin gibi dalavere yapabilirsin ama onda bile 1) iyi bir avukat kanitlayabilir dalavere çevirdiğinizi 2) o arsayi ustune alan kisi daha da vermeyebilir, ne yapacaksin? "abilerimi dolandirmak icin bedavaya sattim" mi diyeceksin? oyle ortada kalirsin - ki bu cooooook yaygin bir sey. ben bile yakin cevremde duydum da "oh olsun" dedim 3) dinle imanla ne derece ilgin var bilmiyorum ama bu yaptığın hem abilerinin hem yegenlerinin kul hakkina girmek olur. haram maldan kimseye fayda gelmez zaten hayrini goremezsin

Haklısınız biz ayrı ev açacaktik süre istedik malum bı emekli maaşı var annemin aniden kız tarafı ayağa kalktı kızın annesi sakın ayrı ev açmayın sizinle yaşayacaklar dedi vallahi bizde şaşırdık 1 ay içinde bi yatak odası aldık kendide 2 parça ne alabildiyse ceyizine nikah oldu apar topar geldi anlamadikki ben bakmaya mecburum elhamdülillah annem iyi ama yanlız bazen geceleri tedirgin oluyor evimize daha önce bikac kez hırsız girdi aklım kalıyor eşim gelsin diyor sağolsun ama annem rahatsızlık olur damat diyor yüzüne vurur filan diye gelmiyor

e damadin arasira gitmesinden rahatsiz olma hakki var ama gelinin cumbur cemaar kayinbjrader gorumce hep birlikte küçücük evde yasamaya itiraz etme hakki yok
sizin annenizin dusunce yapisi da ilgincmis. belki kadin yasarim diye geldi evi gorup sizleri taniyinca ne halt ettigini farketti kacti gitti.
keske isler bu radde gelmeseydi

:))) Hadi siz ayri ev acacaktiniz daaaa kizin annesi izin vermediiii diyelim mecbur kaldiniz yooooksa hic niyetiniz yoktu diyelim. Öteki gelinin de mi anasi ayri ev acacaklarken izin vermedi de kizina illa kaynananin yanina git dedi? Yapmayin ya

İyimisiniz siz sizin ne halt olduğunuzu derken neymisiz ki biz kendinize gelin saygımı bozmak istemiyorum hoşunuza gitmediyse yazmayın engelleyin yaşamak istemeyebilir ama herşeyin bı üslubu var umarım başınıza gelince anlarsınız

:))) Hadi siz ayri ev acacaktiniz daaaa kizin annesi izin vermediiii diyelim mecbur kaldiniz yooooksa hic niyetiniz yoktu diyelim. Öteki gelinin de mi anasi ayri ev acacaklarken izin vermedi de kizina illa kaynananin yanina git dedi? Yapmayin ya
Hayır büyük abime ev eşya ayrı yapıldı başka bir sebepten annemle takistilar küçük kardeşim evlilik mevsu bile yoktu kızla görüşüyordu sadece birden ailesi gelin isteyin demiş evlenecem dedi annemde oğlum damdan düşer gibi oldu bı kendimi toplayim dedi kredi oduyordu hem o biter dedi kabul etmediler yoksa iyi kötu bı gayret yapacaktık ister inanın ister inanmayın size eğlence çıkmış olabilr ama işin aslı bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…