- 17 Ağustos 2011
- 22.890
- 144.704
- 798
- Konu Sahibi cig_damlasii
-
sizin ne halt ettiginizi demedim. kendisinin ayni evi kabul etmekte ne halt ettigini anladi dedim. bir kere daha okursaniz farkedersiniz.İyimisiniz siz sizin ne halt olduğunuzu derken neymisiz ki biz kendinize gelin saygımı bozmak istemiyorum hoşunuza gitmediyse yazmayın engelleyin yaşamak istemeyebilir ama herşeyin bı üslubu var umarım başınıza gelince anlarsınız
Tabiki yaşamasın benimde var k.validem herkesin evi ayrı daha iyi olur düzen farklı olur bizde böyle düşünen insanlarız ama ben onun ne olursa olsun büyüğe saygısızlığı ada kizdim annemi diğer abim konusunda vurmasına kızdım ki daha yeni evlisin bismillah varsa derdin otur anlat çözelim ha ayrı evmi derdin oda olur konuşulur çözülür saygısızlık oğlanı alıp kendi anasına yakın götürmek telefon ediyormu diye TLF kontrol etmek bunlar cahilce şeyler bunlara kızdım bensizin ne halt ettiginizi demedim. kendisinin ayni evi kabul etmekte ne halt ettigini anladi dedim. bir kere daha okursaniz farkedersiniz.
dediginiz senaryo doğruysa genclik cahilligi ve beyaz gelinlik askiyla ayni evde yasamayi kabul etmis ama sonra ayni evin icine girince o isin oyle olmadigini anlayip totosuna vura vura kacmis olabilir. Su kkda koca hevesiyle kaynanayla yasayan herkese sor, ilk aydan pisman olup kacmak istemeyen kisi sayisi elle sayilir
hayır ama 15 senedir falan babamların mal bölüşme davalarının içerisindeyimHukukcu muydun seeen
Hakim dediğin böyle olur işte.hayır ama 15 senedir falan babamların mal bölüşme davalarının içerisindeyimo yüzden biraz hakimim
Anneniz saglikliyken size devretsin. Yazık üzüldüm kadıncağıza iyi ki sizin gibi evladı var. Erkekler evlenince nasıl bu kadar değişiyor anlamak mümkün değil. Denge kuramıyorlar ya anneye göbekten bağlı ya da annesiz gibi davranıyorlar.Hanimlar merhaba hemen konuya girmek istiyorum biz 3 kardeşiz 2 erkek bı kız benim babam yok vefat etti 20 yıl oldu annem bizi çok cefa cekerek kimseye muhtaç etmeden büyüttü büyük kardeşim okudu meslek sahibi oldu evlenir evlenmez bı tatsızlık çıktı annemle aralarında evden bı çıktı 10 yıldır arayıp sormadı TLF açmadı vs vs bende evlendim tabi son yıllarda diğer kardesimden evlendi onunda eşi annemle yaşamak istemedi huzursuzluk çıkardı büyük kardeşimi örnek alarak sen zaten ana olsan diğer çocuğun gitmezdi gibi cok agir konuşarak düğünde bana şunu yapmadınız filan diye kavgalar çıkardı kardeşimi kendi memleketine anasigilin yanına taşıdı başka şehire annem bunalima girdi ben yanında kaldım destek oldum herşeyi beraber yaşadık hep savundum arkasında durdum kardeslerimle arayı bende bozdum hastanesi pastanesi ne varsa badanaya kadar hep ben koşuyorum şimdi oturdugumuz ev bizim kardeşlerimin hakkı var yiyemem ama anneme babasından bi bahçe kaldı annem bana vermek istiyor senin hakkın diyor ama dava yolu ile alabilirlermis bende almak istiyorum Allah korusun annem öldüğünde orayada gelip yerleşirse gelinler filan açıkçası zoruma gitmez değil ne yapayım bu durumda acaba yardımcı olurmusnz
Hep biz biz diyorsunuz, siz kardeşsiniz anneniz de anne. Sizin karışmamanız karar vermemeniz durumlar var niye her şeyin içindesiniz? Biz aldık biz yaptık biz öyle uygun gördük... Kardeşlerinin abilerinin eşlerine gelinimiz denmesin artık. Siz de diğerleri gibi evlatsınız niye anne oğul arasına girip duruyorsunuz? Anneninizi melek, kardeşlerinizi ve eşlerini de şeytan yaptınız. Hiç bir şey bu kadar siyah beyaz olamaz. Çamaşırlarını yıkarken ayırmasını bile laf etmişsiniz. Niye ayırmasın? Aynı eve girene kadar yaparım diye düşünmüş ama yapamamış demek ki. Damada gelince rahatsız olmasın ama geline gelince çamaşırını bile ayrı yıkadı. Anneniz sizin evinizde yaşamaya gelse siz hiç sorun yaşamayacak mısınız? Sizin taraf püri pak mı?Tabiki yaşamasın benimde var k.validem herkesin evi ayrı daha iyi olur düzen farklı olur bizde böyle düşünen insanlarız ama ben onun ne olursa olsun büyüğe saygısızlığı ada kizdim annemi diğer abim konusunda vurmasına kızdım ki daha yeni evlisin bismillah varsa derdin otur anlat çözelim ha ayrı evmi derdin oda olur konuşulur çözülür saygısızlık oğlanı alıp kendi anasına yakın götürmek telefon ediyormu diye TLF kontrol etmek bunlar cahilce şeyler bunlara kızdım ben
Ah ah benim onların eşleriyle bı problemim yok aslında kardeşlerime sinirliyim keşke kardeşlerim böyle olmasaydida bende ara sıra gelip gitseydim ee bunlar gidince bende her konuda anneme destek olmak bana kaldı herşeyi beraber yaptık yoksa işler bu raddeye gelmeseydide herkes evinde barkinda yaşasaydı yoksa elin kızı bende el kapisindayim eşimin de babası yok birde oturdum iyi bilirim bildiğim için dügun dernek işlerinden temizlik yemk dışında pek biseylerine karismadimda büyük kardesimin karısı iyidir zaten sorun abimde ama küçük kardeşimi gerçekten yönlendiren karısı oldu anneme ağır konusunca e haliyle kızdım yani ayrıca evde sofra ayrı kurulmaz bizde çamaşır da ne olmuş aynı makinada yikansin annem vabalımı ohoo neler neler başınıza gelmeden anlayamazsınız neyse ...Hep biz biz diyorsunuz, siz kardeşsiniz anneniz de anne. Sizin karışmamanız karar vermemeniz durumlar var niye her şeyin içindesiniz? Biz aldık biz yaptık biz öyle uygun gördük... Kardeşlerinin abilerinin eşlerine gelinimiz denmesin artık. Siz de diğerleri gibi evlatsınız niye anne oğul arasına girip duruyorsunuz? Anneninizi melek, kardeşlerinizi ve eşlerini de şeytan yaptınız. Hiç bir şey bu kadar siyah beyaz olamaz. Çamaşırlarını yıkarken ayırmasını bile laf etmişsiniz. Niye ayırmasın? Aynı eve girene kadar yaparım diye düşünmüş ama yapamamış demek ki. Damada gelince rahatsız olmasın ama geline gelince çamaşırını bile ayrı yıkadı. Anneniz sizin evinizde yaşamaya gelse siz hiç sorun yaşamayacak mısınız? Sizin taraf püri pak mı?
Kazık kadar adamlar tek başlarına evlenemiyorsa evlenmesinler. Sanki okul çocuğu gibi, ay sonu paramız olsun alıcam yapıcam der gibi. Anneniz de çok geçimli birine benzemiyor. Bize baktı büyüttü yazıyorsunuz ama dünyaya getirenin sorumluluğu bu değil mi? Kim bakacaktı çocuklarına?
Benim de evli erkek kardeşim var ve bazen annemi tanıyamıyorum. Kardeşim bana gelip anlatmadığı sürece asla işlerine karışmam. Eşi de kardeşimle evlendi diye hayatı sıfırlanmıyor. En çok sen hak ediyorsun deyip malı mülkü bana verse kabul edemem. Çünkü benim annem de melek değil, bazen ağzını dilini tutamadığı oluyor. Kendi istediği gibi davranılmayınca sana miras yok olaylarına karışmak hiç istemem. Kredi ödeyen mal mülk yönetmeyi bilen kadının niye her işine koşuyorsunuz? Siz olmasaydınız anneniz tek yaşayamayacak mıydı?
Aynen öyle malesefGelinler aynı evde yaşamak istemez bu en doğal hakları ama abileriniz annenizle görüşmüyorsa ve her şeyiyle sadece siz ilgileniyorsanız size tarlayı vermek ister tabi. Anneniz şu an kaç yaşında, ne kadar bakıma,yardıma ihtiyacı bilmiyorum ama bu yardımcı olma işleri hiç kolay değil, bunun daha ileri zamanları olacak belki de. Öyle karısıyla anlaşamadı diye anneye tamamen yüz çevirmek nedir. Ayrı evi tutarsın karına, annenle de kendi ilgilenirsin elinden geldiğince.
Çok farklı bı mevzu dan tartışma çıktı hiç iletişim yok evetBahçe değerli mi?Notere gidip size bağış yapacak,noter akli dengesi yerinde mi diye rapor istiyormuş..ilerde dava açarlarsa en fazla saklı payı alırlar..saklı pay da normal payının yarısı..ama aile ilişkileri çok hassas bir konu..10 yıldır diğer kardeşle hiç mi iletişim yok,neden yok,annede hata var mıydı?diğer kardeşin eşi de annenizle yaşamak zorunda mı?
Annemin canı vok yandi başınıza gelmedikçe anlayamazsınız kalp hastası şuan ....Ben olsam evlatlarıma hayırlı,hayırsız diye bir miras ayırımı yapmam..çünkü onları ben doğurduğuma göre bir tutarım,geride birbirine kırgın evlatlar bırakıp arkamdan sövdürmek istemem..ama şu olabilir, mesela birinin durumu çok iyidir ama diğerinin ihtiyacı vardır,belki o zaman diğerine bir insiyatif tanıyabilirim..anne babaya yapılan iyilikler miras için değil Allah rızası için yapılmalı...
Kadının özel çamaşırı geceliği vs vardır ve ayrı yıkamak istiyor olamaz mı? İç çamaşırını da görmeyiverin. Sizde öyle diye başkası da öyle mi olmalı? Beraber yaşamayı kabul etti diye hiç sınırı olmasın mı gelinin? Yeni evliler başbaşa yemek yemek isteyemez mi? Bizde böyle ne demek? Karşındakinin fikrine isteğine düşüncesine saygı duymamak demek mi bu?Ah ah benim onların eşleriyle bı problemim yok aslında kardeşlerime sinirliyim keşke kardeşlerim böyle olmasaydida bende ara sıra gelip gitseydim ee bunlar gidince bende her konuda anneme destek olmak bana kaldı herşeyi beraber yaptık yoksa işler bu raddeye gelmeseydide herkes evinde barkinda yaşasaydı yoksa elin kızı bende el kapisindayim eşimin de babası yok birde oturdum iyi bilirim bildiğim için dügun dernek işlerinden temizlik yemk dışında pek biseylerine karismadimda büyük kardesimin karısı iyidir zaten sorun abimde ama küçük kardeşimi gerçekten yönlendiren karısı oldu anneme ağır konusunca e haliyle kızdım yani ayrıca evde sofra ayrı kurulmaz bizde çamaşır da ne olmuş aynı makinada yikansin annem vabalımı ohoo neler neler başınıza gelmeden anlayamazsınız neyse ...
Bende anlamadım gelın sevmeyebılır istemeyebılır ama ogullara noluyor.Bir avukata danışın, mutlaka hukuka uygun bir yolu bulunur. Mesela bağışlarsa size diğerleri hak talep edebiliyor mu araştırın.
Yorumlara da şaşırdım, anne kendi malını daha daha çok emek veren çocuğuna bırakmak isteyebilir. İlla hakkı diye bir şey olduğunu düşünmüyorum. Kadının kendi malı isterse sağlığında çatır çatır yer kimseye bir şey demek düşmez. İleride gelinim oğlum beni aramasa sormasa bana küs olsa gayet her şeyimi bağışlarım Darüşşafaka ya
Olunce miras helal oluyor. Kadin yasiyorken istedigini yapabilir ki bence cok hakli.Dava açılır hakkınızda mal kaçırdı olur Zaten ne olursa olsun helal değil.Kusura bakmayın tek çocuk yapacaktı o zaman Yani gelin kayınvalide ile yaşamak istemeyebilir onun böyle bı mecburiyeti yok diger kardesiniz ne derdi burda olsa yıllardır aramamis çekmiş gitmiş bilemem hakkımı degilmi ona sormadan .Belki yorumuma kizarsınız bilemem.Ama günaha girio yalan söyleyemem kardeşlerinize de haklarını verip alirsaniz bahçeyi helal.Yoksa büyük günah .Yar olmaz sizede başka yerden çıkar diyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?