Bıktım bu ÖNYARGILARDAN!...

İnsanlar böyle genel olarak bu sorunu bende yasiyorum. Akraba ortamlarında sessiz sakinimdir ama kendi özel hayatimda çok eğlenceli, komik, geçimli bir insanimdir. Ama o ortamlarda böyle davrandigim icin kendi annem bile kimse senle geçinemez, senden ev hanimi olmaz, kocanin ailesi seni sevmez falan diye tanimliyor kiriliyorum. Ama erkek arkadaşımla 7 24 beraber olduğumuz için beni çok iyi taniyor hatta çoğu zaman o der anneme hayir Queen aslında öyle biri değildir diye.. Benim anlamadigim insani annesi bile taniyamaz belki ama esi, hayat arkadasi tanir. Madem bahsi geçtiği gibi biri değilsiniz esiniz sizi nasil yanlis taniyabiliyor ?

Bilmiyorum bende bunu soruyorum şuanda? Kendisi dedi daha akşam ustu sen çok iyi bir halasın fedakarsın..peki neden bu cümleyi dedin diyorum çocuk öyle düşünüyor hissediyor belki diye düşündüm diyor. Çocuk niye öyle düşünsün? Çocuk bizim eve gelmeyi çok ama çok seviyor bizde kalmak uyumak bile çok ister..Ben anlamadım arkadaşım

Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla size karşı ön yargılı tutum sergileyen tek kişi eşiniz o_OVe eğer böyleyse eşinizde size karşı bence bir ön yargı değil ,apaçık bir 'çocuklara karşı merhametsiz' yargısı var. Eşiniz herhangi birinden sizin hakkınızda çocuklara şöyle kötü davranıyor vb. uydurmada olsa bir itham duymuş olabilir mi ? Ya da sizin herhangi bir davranışınızı yanlış anlamış ve bunu takıntı yapmış olabilir mi ?o_ONitekim bence eşiniz yeğeniniz konusunda da size bu doğrultuda bir iğneleme yapmış. Bence eşinize direkt olarak sakin bir şekilde ona böyle düşünmesine neden olan şeyi sorun ve somut bir örnek göstermesini isteyin. Var bu işte bir bit yeniği o_O

Soruyorum yok diyor..
Kimse yokki etrafımızda ona böyle bişey itham etsin. Benim hakkımda çoğunlukla iyi şeyler dusunur yuzume de söyler ama böyle patavatsızlık yaptığı çok oluyor.
Dusunmediğim şeyi dusunuyormuşum gibi dayatma yapar..yoruldum artık

Bence kendisinde psikolojik sorun var..

Eşinizin yaptığıda yani gerçekten çok sinir bozucui bir kere mantık diye bir şey var çocuk öyle düşünse neden gelmek istesin annem göndermiyor desin ki.

Dimi? Kendisine de dedim. Çocuk benden korksa çekinse buraya niye gelmek istesin? Oysaki annesi getirmiyor çocuk şikayet etti bana bugün. Hal böyle iken eşim bana böyle demesi kırdı beni..

Sonrada diyor ki sen ammada abarttın..Abartılmayacak gibi değil ki sözkonusu olan küçük bir çocuğun ona göre korkması benden. Ben niye korkutayım yeğenimi...

Bende aynı şeyi yaşıyorum. Farkettiğim şeyse karşınızdaki insan onun söylediklerini umursadığınızı farkediyor sa bunu daha çok yapıyor. Benim eşimde böyle.

Evet umursuyorum canım sözkonusu çocuklar çünkü..Anneyim ben, halayım.. Ne anneliğime nede halalığıma laf ettirmem ki..çok kırıcı

Sen yanlış anladın beni diyor şimdide..
Yanlış anladıysan özür dilerim diyor hala.
Ben yanlış konuştum demiyor..

Hala diyor ki sen şimdi uzatırsın bu konuyu büyütürsün? İnatla önyargı yapıyor. Ben niye uzatayım kırıldım hepsi bu..

Evet umursuyorum canım sözkonusu çocuklar çünkü..Anneyim ben, halayım.. Ne anneliğime nede halalığıma laf ettirmem ki..çok kırıcı
İşte bu tavrı sergilediğiniz sürece devam edecek bu rahatsız tavrı. Mesela ne belli belki senden dolayı gelmek istemiyorlar. Yada çocukların git bir öğretmenleri ile görüş bakalım seninle ilgili ne söylemiş ler benimle ilgili ne söylemiş ler öğretmenlerine. Ben öğrendim içim rahat ta sen gidip sor bide istersen der. Çekilirim kenara o da ne demişler ne demişler diye kudurup dursun kenarda

İşte bu tavrı sergilediğiniz sürece devam edecek bu rahatsız tavrı. Mesela ne belli belki senden dolayı gelmek istemiyorlar. Yada çocukların git bir öğretmenleri ile görüş bakalım seninle ilgili ne söylemiş ler benimle ilgili ne söylemiş ler öğretmenlerine. Ben öğrendim içim rahat ta sen gidip sor bide istersen der. Çekilirim kenara o da ne demişler ne demişler diye kudurup dursun kenarda

Evet doğru dedin..çocuklar kaç kere şikayet etmiş babama ödev yapalım dedim babam oralı olmadı,kitap okuyorum babam tv ye dalıyor izliyor beni duymuyor demiş kızım. Kendisine söyledim açıkladım "kabul etmem ben dinliyorum ben ne zaman öyle yaptım yok öyle bişey" demişti. Hayatta kabul etmez kendisi Aslan burcu. Ona göre o 4/4 lük baba asla hatam var demiyor demez. Hep karşısındaki hatalı,suçlu,eksik...
Oysaki ben herzaman çocuklarımla çocuk gibi oynarım komiklikler yaparım butun çocuklar beni çok severler. Onların dilini çok iyi anlarım onların yaşına inerim. Diyorum ya çocuklarım herkese diyor oğretmenleri bile diyor bana siz komik biriymişsiniz öyle diyor çocuklarınız.. Benimle çok iyi eğlenirler.

Yeğenimde öyle..benim yanımda mutlu,asla çekinmez ne yapmak ne yemek isterse özgürdür..Ben öyle despotluk yapmam ki. Çocuktur derim yeterki mutlu olsunlar derim.

Bundan dolayı zoruma gitti asla kabul etmem bu lafı...
Sağolun arkadaşım.

Ben de bay kalıp yada bayan kalıp insanlardan nefret ediyorum. Benim için sadece canlılar önemli diyorum materyalist oluyorum, hayır değilim diyorum psikolojisi bozuk oluyorum. Ben algılayamadığım için hepsi benden uzakta dursunlar istiyorum.

Ben de bay kalıp yada bayan kalıp insanlardan nefret ediyorum. Benim için sadece canlılar önemli diyorum materyalist oluyorum, hayır değilim diyorum psikolojisi bozuk oluyorum. Ben algılayamadığım için hepsi benden uzakta dursunlar istiyorum.

Bende aynen bunu istiyorum böyle olunca, beni anlamayanlar benden uzak olsun istiyorum..ne zor insanlarla uğraşmak kendini ifade edememek.

X