Bıktım artık hem de çok?

Flower__

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2016
2.253
2.169
1 yıldır evdeyim belli bir kazancım var biraz birikim yapabilecegim kadar ama ayrı eve cıkabilecegim kadar degil.Ailemle yasıyorum.2 erkek kardesim var biri 11 biri 18 yaşında.Ben 22 yasındayım.annemle babam kavga eden bir çift değil çok şükür ama 11 yaşındaki kardeşim sürekli evde kargaşa çıkarıyor.18 yaşında olan kardeşimle kavga ediyorlar her sabah gürültüyle uyanıyorum.annem o an kızıp sana artık cips filan almıycam dese de sonrasında o gün markete gittiklerinde cips çikolata alıyor.yani kural koysa ceza verse bile kardeşim ısrar edince hemen kabul ediyor o gün.Babam haftaiçi 4 gün şehirdışında işi orada olduğu için.o da sürekli TV izleyen birisi onunla da çok diyalogumuz yok mesafeliyim ona karşı.çünkü onla samimi oldugumda kardeşlerim kavga ettiginde ben ortamı sakinlestirmek icin bile orda olsam bana da kızıp argo laflar etme hakkına sahip sanıyor kendini.Bu sebeple babamı da sevmiyorum.hoşgeldin hoşbulduktan başka bir sey sormuyorum gidip cay filan içmiyorum hic yanında.
Bu sabah küçük kardeşim baya bağırıyordu diger kardesime saat 11'de.sese uyandım her zamanki gibi.11 yaşında olsa bile çok şiddete meyilli biri gidip mutfaktan oklava alıyor eline.Annem de onların bagırmalarını hic umursamıyordu büyük kardesim sen git yanımızdan demis diye.annemin yanına gittim gidip şunları sustursana dedim(çünkü ben susun desem umursamıyorlar) hiç oralı bile olmadı hiç ugraşamam dedi.tabi ben de bıktım bu durumdan.sırf onlarla muhatap olmamak için gece geç uyuyup öğleye dogru uyanıyorum.Hep odamdayım.kardesim o şekil bağırınca apartmana da rezil oluyoruz sanki 30 yasında adam gibi bağırıyor 11 yaşındaki kardeşim.aksam oldu şimdi çekirdek çitiyorlar odada onlar bu düzene alışmıs.annemle de aramız bir iyi bir kötü onu da sevmiyorum galiba.Çünkü her sorunda küfür ediyor bana. Ailemi kötülemek istemiyorum ama bunların içinden ben nasıl böyle naif sessiz bir insan çıktım çok şükür ediyorum buna.
ettikleri argo kelimeleri ben asla ağzıma bile almam ama onlar bana söylüyor. Sormak istediğim konu şu; şu an evde oldugum için canım sıkılıyor hep odada takılmaktan.Neler yapmamı tavsiye edersiniz? Bir de onlardan kendimi nasıl daha da soyutlayabilirim ?

Arkadaşlarıniz vardır illaki çok samimi olduklarinizla takılın yapmaktan gerçekten çok sevdiğiniz birşey varsa onu yapın mesela ben ne zaman uzulsem ne zaman sıkılsam takarım kulaklığımi kendimce şiir yazarım ve bunu yapınca çok rahatlıyorum illaki sizinde vardır

Annene destek olup,odana çekilmek yerine ,kardeşlerinle ilgilenmeni tavsiye ederim
Gidip ortamı sakinlestirmeye calıssam da beni umursamıyorlar ki. Diger zamamlarda 11 yasındakiyle ilgilensem bile bu sefer de benim canımı acıtacak şekilde şeyler yapıyor ya da yanımdan git diyor

Kardeşleriniz ergen, siz de geçtiniz o dönemlerden.
Şuan ne kadar abes geliyorsa, aileniz sizde yaşadı ilk ve olağan karşılamaları bundan.
Anlayışsız mısınız acaba ya da tahammülsüz?
Ergenlikte kardeslerim gibi elime oklava alıp kapılara vurmadım.Ya da kardesimle kavga ettim diye gidip bıcak almadım mutfaktan hiç.11 yasındaki kardesim gidip bıcak alıyor.ki ailemizde böyle bıcaklı kavga gibi bir şey yok hep izledigi seylerden gördugu seyler.kısıtlamayı da yapmıyor annemler

Kirmak istemem ama Sizinde yaşınız pek büyük değil. Kardeşiniz ergenlik döneminde yuksek ihtimal o yüzden bu şekilde agresif tek dengi abisi bu yüzdende onunla sürekli atışıyor benim asıl merak ettiğin kardeşiniz veya aileniz için psikolog tedavisinden önce böle soyutlama kararınız. Sanırım sizinde bir terapiye ihtiyacınız var.

3 çocuk uğursuzluktur ve kargaşadır!!!
Allah sabır versin sana , annen umursamaz biri ondan 3 çocuk yapmış
Bir de geçen yıl 4. geliyordu ihmalsizlik sebebiyle.riskli gebelik oldugu icin hamilelikte 3,5 aylıkken kalbi durdu bebegin

Okullar açılınca rahatlarsın ya da çalışırsın. Daha az görmüş olursun onları. Sonuçta mecbursun şu an onlara maddi anlamda. Odada durmak hapis gibi oluyor biliyorum o duyguları.

Herkes ‘sizin’ gibi olmak zorunda mı peki?
Söylediğiniz şeyler çok tehlikeli evet kabul ama o evde yaşadığınız sürece anne babanızın lafı geçer, bu da gerçek.

Ben henüz çalısmıyorken gecen yaz arkadaslarıma tatlı yapıp göturcektim haber vermistim onlara da 4 gün önceden.annem de biliyordu bunu.tartıstık diye izin vermedi tatlı yapmama kendi paranla mi aldın malzemeleri dedi oysaki tüm malzemeler hazırdı.buluşmaya gidemedim bahane uydurdum.Ki babamın parasıyla almıstım.neyseki çok sükür şu an param var. Böyle birinden soyutlanmam hata mı ?

Kesinlikle yanlış düşünüyorsun bi tatlıdan bahsediyosun anne babasına hasret yaşayan insanlara büyük haksizliksin. Sürekli küfür etseydiler odamın bir köşesinde otursaydı diyen milyonlar var !!! Bir tatlıdan bahsediyorsun..

Bana bu konuda psikoloğum açık ve net “Doğurduysa senin iyi olduğuna emin olana kadar maddi manevi bakmak zorunda.” demişti. Bu lafları kafama takmamamı söyledi aynı sözlere maruz kaldım seninle. Sınırsız bolluk vardı ama bir sinirde tüm imkanların onların olduğunu söylerlerdi. Ben de o bolluk içinde çalıştım bazen bir ay boyunca kendime bir tişört bir ruj almadım. He kafaya takmamayı becerebildim mi, hayır. Basıyorum antidepresanları şimdi. Gerçekten önüne bir hayal koy onun için uğraş benim hayalim olmasa ölürdüm.

Ona da sen bakardım annende müge anlı izleyip keyif yapardı
Müge anlı izlemiyor ama psikolojik olarak mutsuzdu hamilelik sebebiyle bebegi kabullenemiyordu filan aldırmak da bir canlı hayatına son vermek bunu da istemedik asla ama çok sükür hayırlı sonuçlandı.Bu aileye gelecek bebek için üzücü olurdu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…