• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bıktım artık bıktım!

canım anlaşılan yeni evlisin sen çünkü evliliğin ilk zamanlarında hep bu sebeplerden ötürü kavga çıkar bizde aynı sorunları yaşadık ama bizdeki sorun eşim sürekli gitmek istiyordu bende istemiyordum böylelikle 2yıl oldu artık herşey rayına oturdu bence susma ben kayınvalidemede gerktiği yerde gerektiği cevabı veririm ozman anlıyorlar tavır al gitme anlasınlar eşin allahtan seninle ya aynı fikirde olamsaydınız bizde çatışma hep ondandı ana baba işte idare ediceksin

canım Allah yardımcınız olsun ama
senin değil eşinin halledeceği bir durum bu
sen saygını gene göster tabi başına da çıkarma
eşin şunu bilsin
sen saygılı bir insansın
yoksa sen gitmesen eşin giecektir elbewt ve doldurulup da gelebilir eve

canım anlaşılan yeni evlisin sen çünkü evliliğin ilk zamanlarında hep bu sebeplerden ötürü kavga çıkar bizde aynı sorunları yaşadık ama bizdeki sorun eşim sürekli gitmek istiyordu bende istemiyordum böylelikle 2yıl oldu artık herşey rayına oturdu bence susma ben kayınvalidemede gerktiği yerde gerektiği cevabı veririm ozman anlıyorlar tavır al gitme anlasınlar eşin allahtan seninle ya aynı fikirde olamsaydınız bizde çatışma hep ondandı ana baba işte idare ediceksin

3yıllık evlıyım canım.duzelır zamanla dıye beklıyoruz ama daha ne kadar zaman gecmesı gerekıyo beklıyoruz o gun gelır dıye

tabiki her akşam gitmiceksiniz daha neler. sizin ayrı bir yuvanız var siz artık ayrı bir ailesiniz. her akşam görüşmek de ne demek. bırak hiç gitme eşin de başta gider gider sonra o da sensiz gitmekten sıkılır. zaten muhtemelen seni kötülerler ona sen yokken. anladığım kadarıyla eşin arkanda olcak bir insan böyle zamanlarda.bu tarz konuşmaları onu da bıktırır. o da seyrekleştirir görüşmeleri. sen yeterki daha fazla muhattap olma ve de arkalarından laf söyleme çatlasan da söyleme. bırak onlar konuşsun onlar kötü olsun. hem de görüşmediğin için huzurlu huzurlu oturursun evinde

canım gorusmeyınce de huzurlu olamıyorum kı..esımle kayınvalıdemlerle annemlerle herkesle bırlıkte mutlu olmak ıstıyodum ben..cok dusundum gorusmezsem kendımı suclu hıssederım..haftada bır esımle gıdecem onlar zaten soyledıklerını bıle unuttular..yapıları o zaten soylerler ederler sonrada bısey yokmus gıbı davranırlar..allah rızası ıcın esımın hatrı ıcın haftada bır gıderım.ama bılıyorum kı yıne laf söz edecekler benım kalbımı allah bılıyo.onlarıda allaha havale edıyorum

canım o zaman git saygıda kusur etmeden ama muhattap da olmadan fazla, arada belli bir mesafeyle görüş. ama eşinin hatrına orda olduğun belli olsun.ağzını açıp da tek kelime etme bişey derlerse. bunu da onlar için falan değil kendi sinirin için yap.kendini ezdir manasında demiyorum tabi sadece ciddiye alma hasta insanlar onlar boşver diye telkinde bulun kendine. daha ne diyim allah sabır versin

böyle kaynanası ve kayınbabası olana ancak Allah sabırlar versin sana canım diyebiliyorum
hergün nasıl oraya gidecek eşin herkesin bi hayatı var ev ,düzeni var ne zamana kadar ya da böyle devam edebilir anlayamıyorum ben
ayrıca senin duyduğunu bile bile eşine senin hakkında söyledikleri de büyük saygısızlık bence
sabaha kadar uyuyamadım diyorsun fazla takmamaya çalış canım psikolojini bozar bunlar dikkat et

Son düzenleme:
böyle kaynanası ve kayınbabası olana ancak Allah sabırlar versin sana canım diyebiliyorum
hergün nasıl oraya gidecek eşin herkesin bi hayatı var ev ,düzeni var ne zamana kadar ya da böyle devam edebilir anlayamıyorum ben
ayrıca senin duyduğunu bile bile eşine senin hakkında söyledikleri de büyük saygısızlık bence
sabaha kadar uyuyamadım diyorsun fazla takmamaya çalış canım psikolojini bozar bunlar dikkat et

tesekkurler canım elımden geldgnce takmamaya calısıyorumm artık...onlar ıcın uzulmeye degmez bunu cok ıyı anladım

canım o zaman git saygıda kusur etmeden ama muhattap da olmadan fazla, arada belli bir mesafeyle görüş. ama eşinin hatrına orda olduğun belli olsun.ağzını açıp da tek kelime etme bişey derlerse. bunu da onlar için falan değil kendi sinirin için yap.kendini ezdir manasında demiyorum tabi sadece ciddiye alma hasta insanlar onlar boşver diye telkinde bulun kendine. daha ne diyim allah sabır versin

haklısın canım susmak en ıyısı...bazı ınsanlara en buyuk yanıt susarak verılır..bızde de aynen oyle oldu..kayınvalıdem soyledı bız sustuk.en sonunda bısey deyın nolur cevap verın dıye bagırdı amaaaaaaaaaaa havasını aldı..bız susdukca cıldırdı kadın

ruh hastası insanlar yaaa
onların ortak bir problemi varmış
sizden çıkarmışlar acısını
o yaştaki insanları ruh hastası yapacak ortak problem de malum bence

Enteresandır. Şu forumdaki evlilik problemlerinin kaynağı %80-90 oranında erkeğin ailesi, özellikle annesi.. Bunun kaynağı da yine biz kadınlar, çünkü o kaynana da bir kadın.. Genelde de erkek evladın evlenmesini hazmedemiyorlar. O erkek evladın onların dışında da bir yaşamı olması, yaşamında artık onlardan önce gelen bir kişi olması onlara dayanılmaz geliyor. Özellikle de bu kişi bir kadın olunca.. Sanırım pabuçları dama atıldı gibi hissediyorlar ve evlatlarını aşırı kıskanıyorlar. Bunun aslında bir psikolog tarafından incelenmesi gerekir, bence hastalıklı bir düşünce yapısı.

Bu kadınlar bu kafayı değiştirmedikçe daha çok evlilik bu nedenle yıkılır. Hatta bu konuda daha doğmamış erkek çocuğunu yanımda oturtacağım, bu olayları okudukça şimdiden evleneceği zamanı düşünüyorum, evlendikten sonra her gün gelmesini isterim diyen bile gördüm. Daha çocuk doğmadan şartlanmış ileride hem geline hem oğluna işkence etmeye.. Ne diyeyim çocuğa ve ilerideki eşine şimdiden sabır diliyorum.

Neyseki eşimin ailesi bana karşı son derece iyiler, beni kızları gibi görüyorlar. Zaten eşimin ailesinin evlenmeden önce bu şekil hastalıklı bir aile olduğunu anlasaydım evlenmeden önce bir kez daha düşünürdüm herhalde.

Bu konuyu açan arkadaşa ve eşine de bol sabır diliyorum. Ben de olsam nasıl davranacağımı bilemezdim herhalde..

abartmıs yanı ama şanslısın esın senınle..yuvanı bozmaya degmezz

bence sen hergun esıne söyle annene gıt ....tekrarla..sen gıtmesende olur..ama o gıtmeli..sınırlerını bozma canım cahıl ınsanlarla uğrasmak zordur bılırım sabır dılıyorum..

Enteresandır. Şu forumdaki evlilik problemlerinin kaynağı %80-90 oranında erkeğin ailesi, özellikle annesi.. Bunun kaynağı da yine biz kadınlar, çünkü o kaynana da bir kadın.. Genelde de erkek evladın evlenmesini hazmedemiyorlar. O erkek evladın onların dışında da bir yaşamı olması, yaşamında artık onlardan önce gelen bir kişi olması onlara dayanılmaz geliyor. Özellikle de bu kişi bir kadın olunca.. Sanırım pabuçları dama atıldı gibi hissediyorlar ve evlatlarını aşırı kıskanıyorlar. Bunun aslında bir psikolog tarafından incelenmesi gerekir, bence hastalıklı bir düşünce yapısı.

Bu kadınlar bu kafayı değiştirmedikçe daha çok evlilik bu nedenle yıkılır. Hatta bu konuda daha doğmamış erkek çocuğunu yanımda oturtacağım, bu olayları okudukça şimdiden evleneceği zamanı düşünüyorum, evlendikten sonra her gün gelmesini isterim diyen bile gördüm. Daha çocuk doğmadan şartlanmış ileride hem geline hem oğluna işkence etmeye.. Ne diyeyim çocuğa ve ilerideki eşine şimdiden sabır diliyorum.

Neyseki eşimin ailesi bana karşı son derece iyiler, beni kızları gibi görüyorlar. Zaten eşimin ailesinin evlenmeden önce bu şekil hastalıklı bir aile olduğunu anlasaydım evlenmeden önce bir kez daha düşünürdüm herhalde.

Bu konuyu açan arkadaşa ve eşine de bol sabır diliyorum. Ben de olsam nasıl davranacağımı bilemezdim herhalde..

yorumun için cok tesekkur ederım canım...normalde insanlarla iletişimi iyi olan bırıyım cok cabuk dıyalog kurup kaynasabılıyorum.ama bu ınsanları memnun etmenın yoluunu bulamadım..işim geregide cok cesitli insanlarla karsılastım ve hiç kimseyle problem yasamadım..esimle birbirimizi seviyoruz ailesini dısında da problemımız yok...ama allah cok buyuk kaynanamın ustune tıtredgı bı kızı var o da el evınde gercı onun kayınvalıdesıgıl o tarzda ınsanlar degıl ama bellı olmaz bugun bana yarın ona eden mutlaka bulur onlar benım.benım ailemın canını yaktı onlsarında canı yansın kımseye boyle bısey soylemedım bugune kadar allaha havale ettim en iyisini o bılır

EBRUCUM insanlar yaşlandıkça yalnız kalırım düşüncesiyle heralde bütün çocukları yanında olsun hergün gelsin istiyorlar.senin yazını okurken kayınvalidem gözümün önünden geçti delikafadulden belki bukadar ağır değil ama oda hergün gelmezsek tel açar eşime ağlar saatlerce sonra şeker hastası komaya girer.hastaneye kalkar.iki defa felc geçirdi bu yüzden.sebep sadece stres ve bize gelmiyorsunuz ve haftada 2,3 onlardayız buna rağmen.sadece bize değil diğer evli kızlarınada gelmiyorsunuz diye açıp ağlar bayılır kriz geçirir.onlarda garipler hergün gelir yinede yetmez.en son küçük görümcemin eşi huysuzlanmış hergün ordasın diye karısına aralarında problem çıktı buna rağmen aman kzım kocan huzursuz oluyorsa arada bir gel demedi umursamadı bile.düşün kızının bu yüzden yuvası yıkılacak belki ama yinede kendi dediğinde diretti.yani güzelim boşvereceksin allah tan eşim aklı başında biri anlıyor annesini benden önce o söyler kırmadan.anne bizimde kendi evimiz hayatımız var hergün senle ilgilenmeyiz diğer kızlarınıda bu kadar sıkboğaz etme bak sorun çıkıyor diye.anlamaz ama alıştık artık.huyuna gidiyoruz arada görünüp çok oturmadan kalkıyoruz.üzülüyorumda yaşlılar çocuk gibi oluyor anlamaya çalışıyorum ANLAMASAMDA...o yüzden ebrucum hiçbişer yokmuş gibi gittiğinde gülüm sarım geçin eşine üzüldüğünü çok belli etme çünkü emin ol onlar olayın bizden çok farkında bir tarafta annesi bir tarafta eşi.arayı bulun bir şekilde ölümlü dünya boşver.kul bilmezse allah bilir.:1hug:

ebrucum insanlar yaşlandıkça yalnız kalırım düşüncesiyle heralde bütün çocukları yanında olsun hergün gelsin istiyorlar.senin yazını okurken kayınvalidem gözümün önünden geçti delikafadulden belki bukadar ağır değil ama oda hergün gelmezsek tel açar eşime ağlar saatlerce sonra şeker hastası komaya girer.hastaneye kalkar.iki defa felc geçirdi bu yüzden.sebep sadece stres ve bize gelmiyorsunuz ve haftada 2,3 onlardayız buna rağmen.sadece bize değil diğer evli kızlarınada gelmiyorsunuz diye açıp ağlar bayılır kriz geçirir.onlarda garipler hergün gelir yinede yetmez.en son küçük görümcemin eşi huysuzlanmış hergün ordasın diye karısına aralarında problem çıktı buna rağmen aman kzım kocan huzursuz oluyorsa arada bir gel demedi umursamadı bile.düşün kızının bu yüzden yuvası yıkılacak belki ama yinede kendi dediğinde diretti.yani güzelim boşvereceksin allah tan eşim aklı başında biri anlıyor annesini benden önce o söyler kırmadan.anne bizimde kendi evimiz hayatımız var hergün senle ilgilenmeyiz diğer kızlarınıda bu kadar sıkboğaz etme bak sorun çıkıyor diye.anlamaz ama alıştık artık.huyuna gidiyoruz arada görünüp çok oturmadan kalkıyoruz.üzülüyorumda yaşlılar çocuk gibi oluyor anlamaya çalışıyorum anlamasamda...o yüzden ebrucum hiçbişer yokmuş gibi gittiğinde gülüm sarım geçin eşine üzüldüğünü çok belli etme çünkü emin ol onlar olayın bizden çok farkında bir tarafta annesi bir tarafta eşi.arayı bulun bir şekilde ölümlü dünya boşver.kul bilmezse allah bilir.:1hug:

canım o kadar guzel yorum yapmıssın kı gercekten cok haklısın yaslandıkca yalnız kalmaktan korkuyolar ama bılmıyolarkı boyle yaptıkca sadece gelın degıl ogulları da onlardan uzaklaşıyo.ben oyle kayınvalıdeler gordum kı gelınını kırmamak adına elınden gelenı yapan.şansım yokmuş öyle kayınvalidem olmadı...bızde arada ugrayıp 2saat falan oturup cıkıyoduk.o zaman da gelıyosunuz hıc oturmadan gıdıyosunuz dıyolardı yanı memnun olamak ıstemeyınce memnun edemıyosun

bu devirde insanları mutlu etmek çok zor.kaynanalar oğullarını hayatta kimseyle paylaşamaz benim kaynanam arada yüzüme güler hatta bazen kendimi suçlarım günahını alıyorum diye ama kaç kez kızlarıyla benim dedikodumu yaparken duydum keşke sadece ben olsam ailem normalde bize pek sık gelmezler.onları bile çekiştiriyor.benim onlara yaptığımı hangi gelin yapar.hiç günahım yokken güya onların memlekete gitmesini istiyomuşum.yani kendi yalanlarıyla beni çekiştiriyo.dilerim allahtn böyle insanlar hakkettiği cezayı bulsun.daha bende neler var anlatsam şaşırırsınız.senağlama

Back