Enteresandır. Şu forumdaki evlilik problemlerinin kaynağı %80-90 oranında erkeğin ailesi, özellikle annesi.. Bunun kaynağı da yine biz kadınlar, çünkü o kaynana da bir kadın.. Genelde de erkek evladın evlenmesini hazmedemiyorlar. O erkek evladın onların dışında da bir yaşamı olması, yaşamında artık onlardan önce gelen bir kişi olması onlara dayanılmaz geliyor. Özellikle de bu kişi bir kadın olunca.. Sanırım pabuçları dama atıldı gibi hissediyorlar ve evlatlarını aşırı kıskanıyorlar. Bunun aslında bir psikolog tarafından incelenmesi gerekir, bence hastalıklı bir düşünce yapısı.
Bu kadınlar bu kafayı değiştirmedikçe daha çok evlilik bu nedenle yıkılır. Hatta bu konuda daha doğmamış erkek çocuğunu yanımda oturtacağım, bu olayları okudukça şimdiden evleneceği zamanı düşünüyorum, evlendikten sonra her gün gelmesini isterim diyen bile gördüm. Daha çocuk doğmadan şartlanmış ileride hem geline hem oğluna işkence etmeye.. Ne diyeyim çocuğa ve ilerideki eşine şimdiden sabır diliyorum.
Neyseki eşimin ailesi bana karşı son derece iyiler, beni kızları gibi görüyorlar. Zaten eşimin ailesinin evlenmeden önce bu şekil hastalıklı bir aile olduğunu anlasaydım evlenmeden önce bir kez daha düşünürdüm herhalde.
Bu konuyu açan arkadaşa ve eşine de bol sabır diliyorum. Ben de olsam nasıl davranacağımı bilemezdim herhalde..