Et Yemekleri Biftek Sarma Sponsor : Tariş Zeytinyağı

Evet canım etle daha az uğraştım desemÇok teşekkürler canım
Aplaa sende ne cevherler varmis kizz
Ellerine saglik tatlimm

Sağol canım

Evet canım etle daha az uğraştım desemÇok teşekkürler canım

Ben teşekkür ederim bu kadar leziz bir menü hazırladığın için Ve bize sunduğun için de..

Ayrıca ''Nevrestenin Mutfağı'' topiğin için de çok teşekkürler Nefis ve çok özel tarifler paylaşıyorsun bizlerle..

Son düzenleme:

Çok teşekkürler MegimCanım arkadaşım

Ellerinize saglık Yorumlara şöyle bir göz attımda etten ziyade gül patates bütün dikkatleri üzerine çekmiş gibi olmuş :) O güzelim bedemli pilava özel bir yorum yapılmamış..
Neyse kategorimiz et yemegi oldugundan biftek sarma hakkında yorumumu yapacagım..Öncelikle eti çok severim,heleki yagda kızartması yada ızgara gibi yapılan tariflere bayılırım.Bifteginde kızartması yada kızartılmadan fırınlanması yapıldıgında sinir ve yagın hiç olmaması,dananın dogru yerinden alınan et ile pişirişdiginde lokum gibi yumuşak etin olması gerekirki agız tadıyla yiyelim..Dikkat ettigim nokta biftegi öncesinde marine etmediginiz ve ön kızartma yapmadan sadece fırınlayarak hazırlamanız olması.Bu şekilde etin tam pişmesi için fırında biraz fazla tutmamız gerekir.Bu durumda diger malzemelerinde yanmaması gerekir tabi..Daha öncesinde eti tavada kızartsaydık ve sebzeleri koyup öyle sarsaydık daha iyi olmazmıydı? Sadece fikrimi belirtiyorum,belki bu şekildede yapmış olabilirsiniz..Belkide bu tarifte daha güzel oluyordur bilemiyoruz tabi yiyemedigimiz için...
Yanında sunulan aparattifler çok güzel olmuş.Ellerinize,emeginize saglık..Yarışmada başarılar dilerim

Teşekkür ederim yorumunuz için ama püf olarak belirtmiştim 1 gece önceden süt,zeytinyağı,sarmısak,kekik ile marine ettimGayet güzel pişmiştiKızartmanın ağır olacağını düşünüyorum böyle fırında daha güzel pişti
Teşekkürler

Son düzenleme:

Çok özür diliyorum,püf noktası gözümden kaçmış olmalı :26: Ama yinede önden hafif bir ızgara yapılsaydı daha lezzetli olabilirdi diye düşünüyorum,yagsız ızgarada olabilirdi agır olacagını düşünürsek Kızarmış et o kızartmanın verdigi lezzeti korur her zaman.Ama bu şekilde yapıldıgında haşlama tarzı bir lezzet oldugunu düşünüyorum ben.Sedece kendi fikrimi belirttim yanlış anlaşılmasın

Canım sorun değil ben de mükemmel oldu veya olmadı diyemem herkesin fikri ayrıdır Ama ozaman etlerin sarılması zor olmaz mı :44:Ben herzaman yeni birşeyler denediğim de netten araştırma yaparım Bu yemeği yapmaya karar verdiğim de yanlış birşey yapmayayım diye bir sürü video izledimVe izlediklerimin hepsi bu şekilde yaptıO yüzden bu şekil yapma kararı aldım
Birde şöyle bir tarif vardı etler önce yağlı kağıda sonra alüminyum folyo ya sarılıp pişiriliyordu...O eminim çok iyi pişecekti ama folyo zararlı olduğu için kullanmıyorumO riske girmek istemedim

Sardıktan sonrada teflon tavada veya tost makinesinde bile bir miktar kızartılabilirdi Ben sadece fikrimi paylaştım,eminim muhteşem olmuştur,sonuçta et ile yapılan bir yemek .Ayrıca sadece harika,güzel olmuş diye yorum yazmak yerine kendi fikirlerimizide yazıp belki yeni şeyler ögrenmek,ögretmek,başka bir bilgi paylaşmak dahada önemli ve güzel Ben ev hanımıyım ve mutfagı,yemek yapmayı çok seven biriyim.Fikirlerimizi paylaşıp en güzelini ortaya çıkartmak beni sevindirir Bilmedigimiz yanlışı düzelttirir...
Evet yaglı kagıt yada alüminyum folyoda etin daha iyi pişmesini ve kızarmasını saglar,özellikle alüminyum folyo.Ama zararlı oldugunu bilmiyordum açıkcası :44: Zararı nedir acaba?

Haklısın canım
Yemek topiğim de var benim gelirsen beklerim orda daha detaylı fikir alışverişi yaparız her türlü yemek konusun da
Canım ısındığın da zararlı oluyormuşAlüminyum maddesi yemeklere geçiyormuş canım ben hiç kullanmam

İstemeden muhabetinize dahil oldum bu yemeği yapan biri olarak yapılan işlemin doğru oldugunu düşünüyorum
Evet et yemeklerini yaparken yapılan işlemler vardır biri marine soslama ve mühürleme arkadaş marine etip etti yumuşatmış burda süt ve zeytin yağı önemli süt ve zeytinyağı kendi asitze özeliğiyle eti yumuşatmıştır mühürlemeye gelince eger muhurleme yaparsak bu ister izgara ister tavada olsun yapsaytık sarma işlemi zorlaşacak et kendini toplayıp sertleseçekti sarmaya engel olurdu eger sartıktan sonra yapsaytık bu sefer de et yumuşak olduğu içi malzemeyi tehlikeye atardık bir ve içindeki malzeme sulanmaya musayit yine muhurlenemezdik işlem daha var özel bir teknikle pamuk iple sarma yöntemi ancak onuda şefler yapabiliyor degişk bir sarma ozaman et mühürlene bilir tabi en basit ve herkesin yapacagı tabi benimde yaptıgım kürdan kullanmak

Son düzenleme:
wow wow wowww
kirk yil düsünsem patatesleri böyle kullanmak aklima gelmezdi,
ruloda harika görünüyor.
Süper bi menü olmus, ellerine saglik

ellerinize sağlık sunumu da cok şık olmuş eminim tadı da güzeldir en kısa zmnda denicem
Çok teşekkür ederim
wow wow wowww
kirk yil düsünsem patatesleri böyle kullanmak aklima gelmezdi,
ruloda harika görünüyor.
Süper bi menü olmus, ellerine saglik

Teşekkürler canım
Rabbim sağlık versin sana da inşaallah

nevreste sen neymişsin ya harika görünüyor inanki
sende çocuk çok nasıl olsa benide alsan senin nufusa
ne güzel yerim yaptığın bu enfes yemekleri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…