bi yol gosterin ne olur akil sagligimi yitirmekten korkuyorum

Merhaba,
7 buçuk yaşında bir oğlum var ,bu sorunların benzerlerini 5-6 yaşlarında yaşadık. Psikolog tavsiyeleri vs. yapılacak,söylenecek her şeyi denedik. Hızla yol aldık. Asla şiddet uygulamadım,bağırmadım. Yapmanız gereken tek şey sevgiyle ,saygıyla yaklaşmak ve kararlı olmak. 4 yıl önce boşandık ve oğlum tabi ki benimle yaşıyor ,kurallar koydum sorumluluklar verdim tek karar merkezi ben olduğum için sıkıntı yaşamadım. Anne baba olarak birbirinizin koyduğu kurallara sadık kalmanız ve asla taviz vermemeniz gerekiyor. Size şahane bir kitap tavsiye edeyim: Robert J. Mackenzie Çocuğunuza Sınır Koyma Bu kitabı baştan sona eşinizle birlikte okuyun,sonra uygulamaya geçin uygulama esnasında zaten tekrar okuyacaksınız. Bildiklerinizi unutup yeni bir eğitim sürecine gireceksiniz. Dikkat etmeniz gereken en önemli şey KARARLI olmak. Ne sert,ne yumuşak! Sadece kararlı olun gerisini kitapla halledersiniz. Bu süreçte çocuğunuz kimlerle görüşüyorsa onlara da kurallarınızdan bahsedip ona nasıl davranmaları gerektiğini anlatın,uymayan insanlarla bu süre boyunca görüştürmeyin.

Birde aldırdığı şeyleri beğenmeyip kullanmıyor ya. Ya bunu kullanırsa ya da başka yok deyin, alternatif sunmayın. Hatta başka bir çocuğa verin. Sen kullanmazsan kullanan olur diye.

Maşallah Allah size peygamber sabrı vermiş, hani okurken kızınızı bi güzel patakladığızı hayal etmedim değil ama tabi bu çözüm değil ayrıca karşı olduğum bir durum ama sizi böylesine üzecek kadar nesi olabilir 8. yaşında birinin çok şaşkınım. bütün yolları denemişsiniz ama mutlaka bir çözümü de olmalı. İçinde bulunduğunuz durum sizi çok üzmüş tek yapabileceğim sizin için dua etmek olur maalesef. İnşallah sayfamızda yol gösterebilecek fikir verebilecek biri olur. Rabbim sabrınızı arttırsın.

Taksit taksit yorum yazıyorum, okudukça :) siz bir süre görmezden gelin, umursamaz davranın, çorap giymiyor mu iyii giyme banane deyin. Sizin dikkatinizi sadece kötü davranışlar karşında çekmiş bugüne kadar.
Siz şimdi tam tersini yapın, sizi çıldırtan hiç bir hareketini görmeyin, duymayın ama olumlu ufacık bir davranışına bile güzel tepkiler verin.

Ben olsam uzun bir süre kendi haline bırakırdım.. Nazını çek çek de bir yere kadar.. Bırakın sonuçlarına katlansın

Kolay değil tabiiki uzulur dert edersiniz..Bazen çocuklarımız da bizler için imtihan sebebi olabilirler..Bol bol tövbe istiğfar edin..surecin geçeceğine inanin ve sabredin..Bol.bol sabır dileyip.ama boşta durmayin kendinizi geliştirin yöntemler uygulayin.birde koladir,işlenmiş gıdadır çok vermeyin cips çikolata filan.Baktınız olmuyor psikiyatri ye gidin belki o da farklı dönemlerden geciyor bilemiyoruz.Hayat kalitenizi dusuruyor bu durum normal değil.Fakat size bişey sorucam herkese mı yapiyor ozellikle sizemi yapıyor??

iannırım yaa laftan sözden anlamayan cocuklarda var
benimde 7 yasında kızım var
ama yüce rabbime bin kez sükür benim tek servetim evladım
ben maddi cok sıkıntı cektim o yavrum benle arkadas gibi oldu
benim su dünyada yasama sebebim benim dünyam o
size tavsiyem onla büyük insna gibi konusun
çok istikrarlı olun
ve birsey yaparsa o öyle olmaz böyle olur diye zorbalık yapıp korkutun
cünkü sizin kızınız sanki bundan anlayacak gibi
malesef
inanaın hiçbir cocuga kızmak bagırmak istemem heleki korkutmak onu dövmeye kalkıp veya tehditle aman allahım su dünyadaki en korkunc sey cinayetle bir sayılır diyebilirim
cokkk ama cokkk zor bir durum
cünkü kızıma kızınca bile bazen o yüz ifadesi gözümün önünden gitmiyor aglıyorm hatırlayınca
onlar melek inanın o kadar saflar temizlerki
vallahide billahide onlara eli kalkanın eli kırılır
ama sizinki farklı bir durum
bu yüzden biraz despotluk işe yaracak gibi sizde malesef yapmanız lazım

resmen içime işledi yazdıklarınız ben şiştim bana kızanlar olacak ama bazen dayak cenneten çıkmadır bunu pedagog medagog ne arasan her şeyi denemiş bir anneye ,bir anne olarak söyledim valla isteyen taşlasın beni.

Ne yalan diyim okuyunca birden benim bile pataklayasım geldi.
Pedagogla görüşmenizde fayda var..
ALLAH sabır versin.

Cezalandırın efendim suç-ceza fikrine alışsın çıtı çıkıyor mu bakalım. 8 yaşında böyleyse ilerde nasıl olur bilemiyorum. Oda cezası verin yada sevdiği birşeyden mahrum edin ağlamasına kulak asmayın, taa ki yola gelene kadar. İyi davranışlar sergilediğinde de ödüllendirin.

Çocuğunuz ciddiye alinmk istiyor; birde kardeşten sonra sanırım ilgi merkezi olmak için bu yolu bulmuş, sizi ugrastirdikca ilgi gördüğünü düşünüyor sanki; kendi haline birakin, yemesin giymesin

_________SON DURUM
Suan cocuklarim asagi indi babannemle bahcedeler ben ise haykira haykira agladim ben bu isi beceremiyoruuuummm diye iyice agladim biraz daha iyiyim simdi
Bugun okuldan geldi gunum iyi gecti dedi ilk defa ve sevindim sarilip optum yedi icti oynadik derslerini cikar sen basla artik buyudun ben anlamazdan yardim ederim dedim tamam dedi ama bingoo
Odev defterinde yazan sayfayi bile acamiyo anneee gel bulamadim dedi tarif ettim zar zor actik sayfayi sonra bosluk doldurma odevi vardi tabi hic bisey anlamadim yardim et dedi bi daha oku dedim sonuc ayni en son yanlists olsa yaptigim ben soyledim o yazdi sonra ise olanlar oldu
Odevin altinda bi soru yaziyordu
Yukardaki etkinlikten hoslandiniz mi
Kizima sordum ne yazayim dedim uzun uzun anlattim yukarda ne yaptigimizi
Ve bana dedi ki :
Hayir hoslanmadim cunku cok sıkıcı yazacagim dedi sen bilirsin dedim sonra basladi aglamaya:
Ama anne yalan mi soyleyim hoslanmadim (hic yalan soylemez) dogru olani yazdim
E o zaman niye agliyosun dedim
Cunku ogretmen okutursa arkadaslarim guler ogretmenim belki kizar herkes evet yazacak cunku dedi
Ogretmen okutursa ben okumam dedi
E o zaman istersen sil hoslandim yaz dedim
Ama silmek istemiyorum cunku hoslanmadim dedi ve oyle kaldi yalbiz kalmak istiyorum dedi .....

Fazlasiyla simartilmis birgün bu sikayet ettiklerini kaybetsinde görsün .. her istedigini almayin yapmayin ceza verin .. sectigi seylerin hatasini ceksinde anlasin .. delirdim burda okurken .. sinirden döveriz diyoruz ama dövmek care degil kararlarinin hatasini cekip görmesi lazim belliki cok nazi geciyor size .. cocuklara herzaman evet dememek vede her istedigini alip yapmamak lazim ..

Memnun edemiyorsunuz ne yapsanız memnun olmuyor küçük hanım.
Şımardıkça şımarmış. Aynı sorunları öğretmenine çıkarıyor mu?
Ciddi söylüyorum kimse çekmez böylesinin kaprisini.
Siz de çekmeyin annelik de bir yere kadar diyorum.
Ben okurken sinir oldum.Yaşaması ne kadar zordur kim bilir.
Görmezden gelin her isteğini ve her şikayetini.

Hiç bir çözüm yaramıyor sana yavrum.
Sorunlarını tek başına çöz o zaman.
Uzakta ağlayabilirsin başım ağrıyor hadi canım ağlaman bitince dönersin de.
Oyy çocuktan soğudum haaa!

Burda bir sorun yok yalnız.

Yalandan hoşlandım demek zorunda değil.

Benim öğrencilerim beğenmedim çünkü sıkıcı diye cevaplıyor ve olabilir her şey herkesin beğenisine hitap etmez diyorum.
Diğerlerine bu durumla alay etme hakkı da vermiyorum.
Yalnız o etkinlik gerçekten sıkıcıysa eğer durum bu.

Bazıları şımarıklık olsun diye öyle cevaplar yazar o kişiyi de bilirim.
Cevabını okur geçer yorum bile yapmam, diğerlerine de o zamanı bırakmam bile hızlıca geçerim ki,
bu tarz şımarıklıklara en güzel tepki görmezden gelmedir.

Sizce bu kez de şımarıklıktan mı o cevabı vermek istedi yoksa gerçekten sıkıcı bir etkinlik miydi?

Eski konularini ve seni bilmem ama anlattigin kadariyla her istedigi yapilmis hic hayir denmemis simarik buyutulmus ve kardes olunca kiskancligindan ne yapacagini sasirmis ve ikinci cocuk icin size kinlenmis bi cocuk algiladim uzma yardimi alin ama oyle bir iki seans degil bayaaa bayaa sursun seanslari Allah kolaylik versin

Onumde kocaman bi okul yili var birlikte ders yaptikca sinirden her yanimda yara bere cikiyor deliriyorum
Hic karismasam yalvariyo yardim et diye
Okula odev yapmadan gitse zaten notlari gecen sene de vok berbatti ogretmen iyice dislayacak zaten silik bi ogrenci cok diplerde bir tekmede ogretmen vurunca siniftanda nefret edecek
Yani her cocuk bir olmaz ben mukemmelliyetci degilim vasat olsa onada tamam birakirim kendi haline ama kizim sayfa 13 ac deyince oni bile yarimmsaat ariyan odevi defterine tam yazmayan bi

Sorun onun verdigi cevap degil ki etkinlikten hic bisey anlamadi her zamanki gibi sayfayi ac diyorum odev yazdigi sayfayi bile cevirip acamiyor yarim saat sayfa aradi etkinligide hic anlamadi ben soyledim anlattim ite kaka yaptik sonra yalan mi soyleyim begenmedim yazalim dedi bi de ustune agliyo cunku herkes begendim yazacak ben bunu okumam diyo e zaman sil duzelt diyorum o zamanda yalan soylemis olurum napcam ben yaaaaa diye agliyo
Asla yalan soylemeyecek bi cocuk ogretmene gecen sene demiski benim matematigim kotu niye karneyi iyi yazdiniz ki demis buda boyle bi cocuk bu senede ogretmen sormadigi halde kizmayin ama cok az kitap okudum demis yani dogrucu davut kendisi ama iyide niye agliyon

Hiç bir şey anlamadığı etkinliğe beğenmedim çünkü sıkıcı demeye hakkı yok.
Siz de doğrucu davut olun bence kendisine.
Hakkını verdin de mi notunu verdin etkinliğin diye :)
Çok bilmiş ya hani onu da bilsin görelim.

Ay ağladığı zaman cidden ağla ağla açılırsın.
Bitince gel yanıma deyip terk edin yanını.
İhtiyacı olan kesinlikle bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…