bi yol gosterin ne olur akil sagligimi yitirmekten korkuyorum

Kardeşinin gölgesinde kalmış bi çocuk

Muhtemelen farkında olmadan siz yada aile büyükleri yada başkaları küçüğü övdü durdu şöyle güzel böyle becerikli vs diye
Bu kızcağız da kişisel becerileri geç gelişmiş bi çocuk , içine attıkça attı
Biyerden çıkaracak mutlaka

Annem , kardeşim beyaz tenli ben esmerim diye üzülmesi , her ortamda kardeşinin ilgi çekmesi çok üzmüş onu

Kardeşim de gelsin dese de götürmeyin kardeşini
Kendi başına ortamlara sokun
Ona duyurmamaya çalışıyomuş gibi yaparak ama duymasını sağlayarak gizli gizli övün

Beynimde ur var demişsiniz
Bu tarz hastalıklar psikolojik rahatsızlıkların da sebebidir
Kızınızda da var mı bi baktırın.

Yazdıklarının aynısını bende yaşadım hayatım, benimde 12 yaşında bir kızım 3 yaşında bir oğlum var yalniz sen küçük kızım dogmadan öncede hırçınlığı vardı demişsin küçük doğduktan sonra ffazlalasti demişsin sadece o kısım benzemiyor oğlum doğmadan önce çalışan bir anneydim , ve benim kızım 1 yaşında 2 yıllık evliyken eşim cezaevine girdi yalnis arkadaş kurbanı oldu neyse kısa ve öz anlatacağım kızım babamız cezaevine girmeden babaya çok düşkündü girdikten sonrada devam etti ziyarete gittiğimizde camlara vuruyordu ağlıyordu açık görüşe gittiğimizde kucağından ayrilmiyordu ve bizim dokunmamizi opmemizi istemiyordu neyse böyle böyle 5 yıl geçti eşim çıktı kızım 6 yaşındaydı ana sınıfına başlamıştı ben bu süre zarfında çalıştım annemlerde kaldım kayinvalidenjn evine kızımla sigamadik 5 yıl çalışıp para biriktirdim eşim çıkmadan evimi dosedim direk ayrı eve çıktık ve kızın bana çok düşkündü 5 yıl aynı yatakta yattık tuvalete bile zor giriyirdum 5 yıl çalıştım ama gel bana sor babayı kaybedince galiba benide kaybetme korkusu vardı her sabah ağlayarak işe gittim neyse eşim çıktı tabi biz ebruya ayrı oda dosedik eşimle aynı yatağı paylaşmaya başlayınca kızım kabul edemedi o bizden esirgedigi babasını istemedi hatta evden kovduğu bile oldu seni istemiyorum diye (( eşim öpmek istese opturmedi sarılmak istese sarilmadj ama bana karşı bir hırçınlığı olmadı eşim geldikten sonrada çalışmaya devam ettim kızıma annem baktı , 3 yıl önce gebe kaldım kızım 9 yaşındaydı babayı benle paylaşmayı hazmademezken birde kardeş geliyordu ancak şöyle bir durum var kardeş çok istiyordu olan arkadaşlarını örnek gösteriyordu bana doğum olana kadar karnımı seviyor sabırsızlıkla bekledi neyse oğlum efe paşam girdi hayatımıza hastaneden geldiğim gün başladı emzirmeme tahammül edemedi bana bakışları dahi değişmişti hircinlasti mutsuzlasti zaten babayı kabul edemezken birde kardeş girmişti hayatımıza efeyi seviyordu ancak benim ilgilenmemi istemiyordu eşimle bana çok saygisizlasmisti öpmek istiyordum bendende kaciyordu gezmeye gidiyorduk çok mutsuzdu uzman yardim aldık dediğine göre kardeşini kabuk edememiş ve beni çok kiskaniyordu salonda flim izlerken ebru odasına kapanıyordu okadar uzuluyordumki ağlıyordum kızımla konuşuyordum neden boylesin diye cvp vermiyordu yalnız bizim okuldaki başarımız iyi çok şükür ki okul hayatımızı hiç etkilemedi takdirlik bir çocuk sadece aile ilişkimiz çok kötüydü aşırı sinir vardı tipki ergenler gibi efe biraz aklı erince eşimi kapıda karşılamaya başladı oğlum babaya çok düşkün kardeşi ve baba arasındaki ilişkiyi görünce sanırım kısımda değişmeler oldu eşim gelince kapıda sıra olmaya başladılar sırayla opmeye başladılar efe bize olan düşkünlüğünü sanırım gördükçe kizimda çok değişti 3 yıl da çok şey yaşandı ancak şu anki evimin huzuru herşeyi unutturdu kızım şuanda 12 yaşında ergenliğe girmek üzere olduğu halde çok saygılı babasına düşkün bana kiyamayan efe pasamin küçük annesi çok sakin sevecen bizimle vakit geçirmeyi seven bir kız oldu bize çok düşkün çok farklı bir kız oldu inan bende inanamıyorum ama ailedeki ilişkiyi gördükçe degisiyorlar benim yaşadığımı inan yasamamisindir 13 yıllık evliyim çok ağır şeyler yaşadım 5 yıl yalnız bir basima kızıma anne ve baba olmam babamız çıktı kızım kabullenmedi aynı evde yaşadığımıza sonrasında kardeş onlar iç dünyasında kim bilir ne yaşıyorlar asla sert çıkışma dövme senden daha çok uzaklaşıyorlar sevgini dibine kadar göster aklı erince neyin ne olduğunu anlıyorlar kizimin eski halini bilen herkes şaşkınlık içinde asosyal kimsenin yanına çıkmaz kimseyle oynamaz di şimdi tam tersi ona yardımcı ol bitanem asacaksin asamasaydim ben asamazdim bu durumu zamana yay sadece büyük SABIR gerektiriyor
Sormak istediğin birşey olursa özelden yaz herzaman yanındayım cnm bir anne olarak ne yaşadığımı o az çok tahmin ediyorum burda kınayan arkadaşlar başa gelmeden bilinmez evlat bu hayatta en zor imtihandir bu arada seni yakalamışken estetik bölümünde etiketlemistim dün gece kafan rahatlayinca konuşmak istiyorum seninle kendine dikkat et o tatlı canini üzme herşey zamanla düzeliyor

Son düzenleme:
Bence bir çocuk için bela deyimini kullanmayın.Evet zor bir çocuk olabilir ama içinde neler yaşıyor bilmiyoruz değil mi?

Baba birseyler yapiyomu bu durumda? Bence kardesiyle arasindaki yas farki buyuk.. bu yuzden oyle yapiyor.. yani tek cocukken akli eriyomus vs.. neyse cok zor bi durum.. dovmek care degil iyice ters teper.. bi arkadasin dedigi gibi.. beslenmesine sen ne istiyosan onu koy ve bir sure faaliyet olsun diye yapmaya calistiklarini yapmayin.. parka goturme bi yere goturme birak kendi haline.. hatta sofratabile cagirma birazcik yok say bakalim ne yapacak

Bence artık hiçbir şey yapmayın. Tüm yaptıklarınızı bırakın. Kalkamıyorsa okula gitmesin. Suluğunu kullanamıyorsa susuz kalsın. Bence taviz vermeyin artık, çok şımarmış.

Konu sahibi,sizin sorununuzun kaynağı çok derinlerde bence.Bu yaşadıklarınız buzdağının görünen kısmı.Ve çocuğunuzun aslında çok dertli ve yaralı olduğunu düşünüyorum.Bu yaptıkları aslında adeta birer imdat çığlığı.
Önceki konularınıza bir göz attım.
Kayınvalidem benden ak gelin diye bahseder,eltime över demişsiniz.Demekki eşinizin ailesinde fiziksel ayrım yapma potansiyeli var.
Bizim mahallemize doğulu bir aile taşınmıştı ben çocukken.Kendi esmer kızlarının yanında beni pamuk diye severlerdi,her söylediğimi ilgiyle dinlerler,güzel şeyler ikram ederlerdi.Hamileydi,doğum yapınca,gel Deniz bebeğimize bak,senin gibi bembeyaz demişlerdi:))Yani bazı ailelerde böyle ayrımlar var.Eğer kayınvalide tarafı size ayrı davrandığı gibi,küçük kızınıza da farklı ilgi gösteriyor ve bunu da açıkça yapıyorsa kızınızın hareketlerine başka sebep aramayın.
İleride bu ailesine soğukluk ve mesafe olarak geri dönecektir.Pedagoga götürüyorsanız asıl bu konunun üzerinde durun bence...

Ilgilendiginiz icin ayri ayri tesekkur ederim suan yaralarim oyle aciyorki kizim gorup cok uzuldu anne seni cok seviyorum diyor surekli
Beni seviyor kardesinide cok seviyor yalniz onu bitiren yetersizlik duygusu
Okul basarisi kotu ve buna cok uzuluyor ama gaureti cabasida yok cok yol denedik
Arkadas iliskileri cok kotu anlasamiyir bisey oluyir ve ne oluyorsa bu hep dislanan kisi oluyor
Babadan cekiniyo pek yaklasmiyo
Babamiz da aslinda cok sabirli ama kizimin kapsrisleri onuda bezdirmis pek ustune dusmuyo
Okulun acilmasiyla yine kabuslarim basladi hergun odevler eksik geliyo ogretmen bisey soyledi anlamadim ona sor buna sor diyo sormuyorum kiziyorum kendin iyi dinle anla yoksa odev yapmadan gidersin diyorum sadece agliyo ama degisen bisey yok artik biktim her sefer milletten biseyler sormaya istemeye..
Cok asiri yavas
Bi siiri tam 2 saatte yazdi 4 kitalik kisa bi siir oyle yavaski o yazarken ben geberiyorum yemin ederim. Bi soruyu bile tek yapmiyo eger birakkr ilgilenemzsem aksama kadar agliyo soyleniyo artik o boyle yaptikca psikolojik olarak kasinti tutuyo beni ve sonuc her yanimda yaralar cikiyo

Evet esimin ailesi banaz dusunen ayrim yapan cahil insanlar fakat kizimin hayatta en sevdigi kisi kayinvaldem hatta ben ilk siraya onu koydugunu dusunuyorum cunku evet ayrimci ama hep buyuk kizimi over onu tutar o kiskaniyo o ilk goz agrim diye kucuge hic pas vermez yani aile yakinlari buyuk kizimi gozbebegi olarak goruyor

Çocuk psikoloğu ile görüşün lütfen, ilerde daha büyük sorun yaşarsınız. Ama bu çaresiz hissetmemiz çocuğunuza yansımıştır. Psikolog size de nasıl davranmanız gerektiği ile ilgili bilgi verir.

kiziniz neden size boyle davraniyo
arkadas cevrrsiyle tanistiniz mi
bi arkadaslrina bakin nasil cocuklar
simdiki 8 yasindakiler seni beni cebindem cikartir
o yizden buyuk ihtimaille ergenlige girmis simdiler erken giriyo ergenlige
ama sanki bilerek yapiyo yani sanki siz uvey annesiymissiniz de kiziniz sizi gitain diye cabaliyo gibi huysuzluk cikartmaya calisiyo
ya da ilgi iatiyo okulda dislanan bi cocuk mu ya da ilgi mi gostermiyosunuz dicem ama herseyi yaptim diyosunuz
baba da biraz gozunu korkutsun
cocuk hayatini size gore ayarlasin siz cocuga gire ayarlamayin.
psikolaga gidin desem gitmissinizdir zaten diye dusunuyorum zaten gitmeyi isteyecrk bi cocuga da benzemiyo
ben sizin yerinizde olsam sanirim once bi arkadas cevresini arastiririm
sonra rahat birakirdim bana biraz kizinizin simarik buyutmussunuz gibi geldi istedigi herseyi alarak.aksine almayin aglasin tepinsin nasilsa susacak...
beslenmesini yemiyomu koymayin hazirlamayin relax takilin yani.nasilsa ac kalacak ve isticek.cunku kiziiz sizi cok iyi parmaginda oynatiyo nasilsa yapiyolar diye sizi iyi taniyo

Çok şımartılmış net. Disiplinli olun her istediğini yapmayın ve hemen pes etmeyin. Gerçekten çok sabırlısınız ama biraz ipin ucu kaçmış vaziyette.

Stres tetikler ürtikeri
Sonuçta daha çocuk kızınız
Bununda bir süreç olduğunu geçeceğini düşünerek telkinlerde bulunun kendinize
zaten rahatsızmışsınız Allah korusun

Bak canım,o daha küçük,biraz sabırlı ol.Benim iki oğlum bir kızım var.Kızım ortanca.Oğlanların başarısı gayet iyi seviyede maşallah,ama kızım vasat.Öğretmenleri girişkenliği,canlılığı sınavlarına yansımıyor,adeta boşveriyor diyorlar.Kızımın yapısı canı istediğinde dağları yerinden kaldırır,canı istemeyince çorabını yerden kaldırası gelmez.
Okul toplantılarından geldiğimde eşimle çay içerken filan konuşurken, oğlanlar hakkındaki öğretmenlerin övgülerini törpüleyerek anlatırım ve mutlaka kızım hakkında da güzel birşeyler bulur ve sıkıştırırım araya.Çünki bilirim ki beni odasından ya da salondan duyuyordur.
Ve onları birbirleriyle asla kıyaslamıyorum.
Dünya başarılı, tatlı,kızımdan daha güzel kızlarla dolu olsa,o benim doğurup doğuracağım biricik kızım.Ve sırf bu sebeple bile çok kıymetli benim için.
Eğer kıyaslamalar varsa kızını bunlardan koru.O her şeyin farkındadır emin ol.Ve yarın,benim ikinci planda kalmama seyirci oldun diye sana çıkarır faturayı haklı olarak, üzülürsün...

cok gecmis olsun iste kafaniza takmayin
soyle dusunun
eskiden ninelerimiz nasil dogurmus saldim cayira mevlam kayira misali..
ya tabi ki tamamen salmayin ama ustune de dusmeyin herseyi yaotim diyosunuzya iste hata orda zaten yapmayin....
yapmak zorunda degilsiniz annesiniz doye cocugun her dedigini yapmayi bazi hanimlar iyi annelik saniyo aksine degil.sakin yapmayin alisir 1 2 hafta sabredin bisey mi istedi hayir diyin kararli ses tonuyla biraz despot olun dedigim dedik olun
esiniz de size destek ciksin seizin hayir dediginiz biseye esiniz evet demesin
1 2 hafta aglar sizlar sonra duzelir sizi parmaginda oynatmicani anlar
ben de 3 senedir cocuk icin ugrasiyorum ama hakkimda hayirlisini istiyorum oncelikle.illa olsun demiyorum.vatana ailesine bana hayirli saglkkli evlat olsun istiyorum.insallah sizin de cocugunuz duzelir

Her dediğini yapmasanız mesela hani biraz kuralcı ceza verir cinsten yaklaşsanız...

Örneğin; yapması gereken bir şeyi yapmak istemediğinde, çok sevdiği bir şeyi elinden alın vermeyin ceza verin bilemiyorum belki işe yarar. Gerçi muhakak denemişsinizdir bunu...

Birde dayak meselesine değinmek istiyorum dövün demiş bir kaç kişi ama dayak yiyerek büyüyen çocuk belli bir zaman sonra arsızlaşıyor, yediği dayaklar koymuyor. Ceza verilmesi daha doğru gibi...

Birlikte uyanip hayatin ne kadar güzel oldugunu direk annenin agzindan duyarsa kendine kabuk örmüş bu çocuğun kabugunda kırılma olacaktir. 1 ay boyunca birlikte uyuyup her sabah guzel uyansalar hem anneye hem kıza terapi gibi gelecektir. Cocuk zaten özgüven eksikliği yaşıyor bunun temelinde anneyi kardeşe kaptırmışlık var onu aşarlarsa devaminin gelecegine inaniyorum ben

Buna sevindim,o zaman biraz da zamana bırakın.Bende kıyafet hakkında sorun yaşıyorum kızımla.Gidip giyip beğenerek beraber alıyoruz.Fakat dolapta aylarca dursa alıp giymiyor.Onlara burun kıvırıp eskilerden bir şeyler giyiyor.Diyorum beğendin diye bütçemi zorlayıp alıyorum,neden giymiyorsun,ses yok.Kardeşimin kızı da çorapları yeniyken giyerdi yalnızca,yıkandıktan sonra kaşındırıyor diye giymezdi.Şimdi baya vazgeçti.Zor huylar bunlar,sende hepsi üstüste gelmiş biraz sabır,çok kasma kendini...

Kendi haline bırakın diyeceğim. Çok mu şımarık,gerçekten psikolojik sorunlarımı var ? Anne baba hatası tekki ağlamasın her dediği olsun mantığı çocuğu belkide bu duruma getirdi. Kusura bakmasın çocuğumda olsa ilerde ben üzüleceğime o üzülsün diye düşünenlerdenim. Çocukta anne baba kavramı yok galiba . Zaten saygı sıfır . Zırlamaya başlayınca çekin odasının kapısını ağlasın dursun. Dayağa karşı bir insanım. Oğlumu dövmedim. Ama canımı yakmaya başladığı anda cimdiririm. Biz annelerin babaların çocuğumuzla arkadaş olalım mantığı anne,baba ,çocuk ilişkini bu hale getiriyor. Arkadaşlarına davrandıkları gibi bize davranmaya çalışıyorlar. Kendi adıma belli bir yere kadar arkadaşıyım ama ben bir anneyim. Çocuğun 15-16 yaş ergenliğinden çıkartılıp çocukluğuna döndürülmesi gerek. İyi bir uzmanla ilerlenmeli . Okula gitmek istemiyorsa gitmesin. Varsın 1 senesi yansın.Ömür boyu böyle yanmaktansa 1 sene kayıp gitsin varsın.
Hafife alınacak bir konu değil . Rabbim acılarını göstermesin. Ama unutmayın çocukların karekterleri az da olsa anne babadan geçer. Nasıl mı? misal biz karı koca çok pipirikliyiz. Çocuk bizden pipirikli. Tencere,kapak,kulp üçlüsü gibi. Bu kadar çok isyan etmeyin lütfen.

Kendi haline birak bir sure.
Isteklerini yapma istemediklerini de yapma.

Bagirma cagirma
Esin gibi sinirlerini aldirmis gibi yap ona karsi.

Cok da kucuk daha.
Bu ne kapris bu yasta?

Off Allah kolaylık versin. Okurken daraldım. Şımarık resmen, daha otoriter olmayı denediniz mi, her istediğini yapmamayı? Parmağında oynatıyor sizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…