- 5 Haziran 2014
- 3.114
- 6.048
- 408
- Konu Sahibi bigunmutlaka
-
Bence bir çocuk için bela deyimini kullanmayın.Evet zor bir çocuk olabilir ama içinde neler yaşıyor bilmiyoruz değil mi?Bu çocuğa disiplin şart.
Kendi doğurduğun başına böyle bela olur mu Allah herşeyin hayıtlısını versin.
Çekilmez bir çocukmuş gerçekten.
Fıtratı böyle sanırım her yolu denemişsiniz.
Bence tutumunuz sert olsun ve kararlı olun. Her istediğini yapmayın.
Evet esimin ailesi banaz dusunen ayrim yapan cahil insanlar fakat kizimin hayatta en sevdigi kisi kayinvaldem hatta ben ilk siraya onu koydugunu dusunuyorum cunku evet ayrimci ama hep buyuk kizimi over onu tutar o kiskaniyo o ilk goz agrim diye kucuge hic pas vermez yani aile yakinlari buyuk kizimi gozbebegi olarak goruyorKonu sahibi,sizin sorununuzun kaynağı çok derinlerde bence.Bu yaşadıklarınız buzdağının görünen kısmı.Ve çocuğunuzun aslında çok dertli ve yaralı olduğunu düşünüyorum.Bu yaptıkları aslında adeta birer imdat çığlığı.
Önceki konularınıza bir göz attım.
Kayınvalidem benden ak gelin diye bahseder,eltime över demişsiniz.Demekki eşinizin ailesinde fiziksel ayrım yapma potansiyeli var.
Bizim mahallemize doğulu bir aile taşınmıştı ben çocukken.Kendi esmer kızlarının yanında beni pamuk diye severlerdi,her söylediğimi ilgiyle dinlerler,güzel şeyler ikram ederlerdi.Hamileydi,doğum yapınca,gel Deniz bebeğimize bak,senin gibi bembeyaz demişlerdi:))Yani bazı ailelerde böyle ayrımlar var.Eğer kayınvalide tarafı size ayrı davrandığı gibi,küçük kızınıza da farklı ilgi gösteriyor ve bunu da açıkça yapıyorsa kızınızın hareketlerine başka sebep aramayın.
İleride bu ailesine soğukluk ve mesafe olarak geri dönecektir.Pedagoga götürüyorsanız asıl bu konunun üzerinde durun bence...
Bak canım,o daha küçük,biraz sabırlı ol.Benim iki oğlum bir kızım var.Kızım ortanca.Oğlanların başarısı gayet iyi seviyede maşallah,ama kızım vasat.Öğretmenleri girişkenliği,canlılığı sınavlarına yansımıyor,adeta boşveriyor diyorlar.Kızımın yapısı canı istediğinde dağları yerinden kaldırır,canı istemeyince çorabını yerden kaldırası gelmez.Ilgilendiginiz icin ayri ayri tesekkur ederim suan yaralarim oyle aciyorki kizim gorup cok uzuldu anne seni cok seviyorum diyor surekli
Beni seviyor kardesinide cok seviyor yalniz onu bitiren yetersizlik duygusu
Okul basarisi kotu ve buna cok uzuluyor ama gaureti cabasida yok cok yol denedik
Arkadas iliskileri cok kotu anlasamiyir bisey oluyir ve ne oluyorsa bu hep dislanan kisi oluyor
Babadan cekiniyo pek yaklasmiyo
Babamiz da aslinda cok sabirli ama kizimin kapsrisleri onuda bezdirmis pek ustune dusmuyo
Okulun acilmasiyla yine kabuslarim basladi hergun odevler eksik geliyo ogretmen bisey soyledi anlamadim ona sor buna sor diyo sormuyorum kiziyorum kendin iyi dinle anla yoksa odev yapmadan gidersin diyorum sadece agliyo ama degisen bisey yok artik biktim her sefer milletten biseyler sormaya istemeye..
Cok asiri yavas
Bi siiri tam 2 saatte yazdi 4 kitalik kisa bi siir oyle yavaski o yazarken ben geberiyorum yemin ederim. Bi soruyu bile tek yapmiyo eger birakkr ilgilenemzsem aksama kadar agliyo soyleniyo artik o boyle yaptikca psikolojik olarak kasinti tutuyo beni ve sonuc her yanimda yaralar cikiyo
cok gecmis olsun iste kafaniza takmayinIste durumlar hicte oyle degil allah herseyin hayirlisini versin evladinda herseyin
Yillarca bi dolu hastalikla ugrastim beynimde bi urla yasadim yetmedi 3 farkli psikolojik hastalik ve bi ton ilac hastaneler ..evime aileme bile hasret kaldim ne mutluki bi cok sey geride kaldi iki evladim var saglikli bin sukur
Bin bir hevesle yolladim okula alisverisler yaptim pastalar borekler yaptik birlikte yuzme kursuna gidelim dedim herseye heves ettim anne kiz iyi bi ekip olucaktik ama her hevesim kursagimda kaldi hayatta o hic boseyden zevk alamdikca benide soguttu yasamdan suan heryanimda yaralar cikti doktor stresten uzuntuden diyo aciyo kasiniyo kaniyo midem ise her sinirlendigimde kup gibi sisiyo ve kraplar giriyo guzel yemekler yapiyorum ozenip yemiyo kiyafet hevesleniyorum begenmiyo nerde dandik uyduruk sunuk sey var onu seciyo herseyi zittima yapiyo yoruldum anliyomusun allahin verdigi cani alcak degilim oni bunalimdan diyorum buda gecer diyorum ama bazende gucum kalmiyo
Birlikte uyanip hayatin ne kadar güzel oldugunu direk annenin agzindan duyarsa kendine kabuk örmüş bu çocuğun kabugunda kırılma olacaktir. 1 ay boyunca birlikte uyuyup her sabah guzel uyansalar hem anneye hem kıza terapi gibi gelecektir. Cocuk zaten özgüven eksikliği yaşıyor bunun temelinde anneyi kardeşe kaptırmışlık var onu aşarlarsa devaminin gelecegine inaniyorum benAşırı tepkili, hırçın olan çocuklar genelde, ikinci çocuk geldikten sonra anne babanın birden anormal şekilde ilgiyi ilk çocuğa yonlendirmelerinden kaynaklanıyor.
Kucakta ikinci çocuk ama ilgi ve telkinler; kardeş , abla abi telkinleri arttıkça artıyor.
Ayarı bu kadar kaçırmış çocuk için bu dediğiniz şuan için işe yarar mi bilemedim.
Buna sevindim,o zaman biraz da zamana bırakın.Bende kıyafet hakkında sorun yaşıyorum kızımla.Gidip giyip beğenerek beraber alıyoruz.Fakat dolapta aylarca dursa alıp giymiyor.Onlara burun kıvırıp eskilerden bir şeyler giyiyor.Diyorum beğendin diye bütçemi zorlayıp alıyorum,neden giymiyorsun,ses yok.Kardeşimin kızı da çorapları yeniyken giyerdi yalnızca,yıkandıktan sonra kaşındırıyor diye giymezdi.Şimdi baya vazgeçti.Zor huylar bunlar,sende hepsi üstüste gelmiş biraz sabır,çok kasma kendini...Evet esimin ailesi banaz dusunen ayrim yapan cahil insanlar fakat kizimin hayatta en sevdigi kisi kayinvaldem hatta ben ilk siraya onu koydugunu dusunuyorum cunku evet ayrimci ama hep buyuk kizimi over onu tutar o kiskaniyo o ilk goz agrim diye kucuge hic pas vermez yani aile yakinlari buyuk kizimi gozbebegi olarak goruyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?