- 11 Eylül 2017
- 461
- 304
- 103
- Konu Sahibi bigunmutlaka
-
Ben çocuğunuz zor bir çocuk olsa da mayası temiz bi çocuk olduğunu düşünüyorum_________SON DURUM
Suan cocuklarim asagi indi babannemle bahcedeler ben ise haykira haykira agladim ben bu isi beceremiyoruuuummm diye iyice agladim biraz daha iyiyim simdi
Bugun okuldan geldi gunum iyi gecti dedi ilk defa ve sevindim sarilip optum yedi icti oynadik derslerini cikar sen basla artik buyudun ben anlamazdan yardim ederim dedim tamam dedi ama bingoo
Odev defterinde yazan sayfayi bile acamiyo anneee gel bulamadim dedi tarif ettim zar zor actik sayfayi sonra bosluk doldurma odevi vardi tabi hic bisey anlamadim yardim et dedi bi daha oku dedim sonuc ayni en son yanlists olsa yaptigim ben soyledim o yazdi sonra ise olanlar oldu
Odevin altinda bi soru yaziyordu
Yukardaki etkinlikten hoslandiniz mi
Kizima sordum ne yazayim dedim uzun uzun anlattim yukarda ne yaptigimizi
Ve bana dedi ki :
Hayir hoslanmadim cunku cok sıkıcı yazacagim dedi sen bilirsin dedim sonra basladi aglamaya:
Ama anne yalan mi soyleyim hoslanmadim (hic yalan soylemez) dogru olani yazdim
E o zaman niye agliyosun dedim
Cunku ogretmen okutursa arkadaslarim guler ogretmenim belki kizar herkes evet yazacak cunku dedi
Ogretmen okutursa ben okumam dedi
E o zaman istersen sil hoslandim yaz dedim
Ama silmek istemiyorum cunku hoslanmadim dedi ve oyle kaldi yalbiz kalmak istiyorum dedi .....
Cocugunuz bir pedagoga götürünOncelikle sunu belirteyim
Buraya ne zaman konu acsam sonra pisman oldum acimasiz elestiriler ahkam kesmeler suclamalar derken bi daha tovbe dedim ama suan oyle zorda oyle darda hissediyorumki hani tekbi kelimeyle kendimi balkondan bosluga salmaya niyetliyim bu allah rizasi icin yapici yorum yapmayacaklar yazmayiversin baktin okuyunca kiziyosun gicik oluyosun bas hemen geri putonuna kurban oluyum deme bisey ben cok kotuyum cunku..
Sorun buyuk kizim yasi 8
Daha oncede cok dert yandim sikayet ettim sizin deyiminizle ama sorunlar oyle buyuduki hayat bana cekilmez oldu artik kizim benim imtihanim diyorum insan olmek istermi olup kurtuluyum oda rahatlasin bende diyorum simdi gunluk rutinimizi anlatayim
Sabah operek uyandirir hergun kendime sozler veririm sabirli olucam diye uyandirdigimda tersler ne var yaa kalkmicam filan diye 3 senedir sabahciyiz ve kizim zaten 7 de kendi uyaniyo yani uykusuzluktan degil sonra soylenerek yuzunu yikar her sabah evet tam 3 yildir her sabah aglayarak bagris cagris corap giyer neymis corap giyince parmaklari aciyomus nefret ediyomus 20 cesit her turlu corap aldim yok arkadas ne hikmetse her corap acitiyo bunun ayagini sonra beslenmesine ne istiyosa onu yapar koyarim ugrasirim ama yok hic yemez koymayip cezalandirirncada baskasindan ister
Surekli beni tersleyerek tartisma icinde hazirlaniriz okula
3 yasinda bi kizim daha var
Babannemle ayni binadayiz buyugu okula o goturuyodu cunku kucuk o saate yatiyo diye ama bize cok rahat oluyodu ama buyuk kizim onuda sorun etti kadini tersliyo elinden firtip kendi basina gidiyo arti hep mizliyo soyleniyo diye her sabah kucuk kizimi uyandirip saat 7 de hep birlikte okula gidiyoruz sirf azcik yuzu guler belki biseyle mutlu olur diye ama yok
Okulda arkadasi yok
Herkesle hemen tartisir
Acayip laf sokak
Okulu sevmez
Ders sevmez
Spor veya faliyete yonlendirdim sevmez istemez
Evde iletisimimiz kotu diye dersleri de berbat diye hoca tuttuk istemedi sorun cikardi etud denedik gitmedi hergun agladi sorun cikardi annem cocuk psikolojisinden iyi anlayan bi egitimci ve emekli oldu ben calistiriyim dedi ve cok sabirlidir onu bile delirtti biktirdi esim deseniz sinirleri alinmis bi adamdir hayatta sesini bile yukseltmez onu bile cileden cikariyo
Sorun sadece ders degil mesela oyun parkina gotur mutsuz sinemaya gotur kisur bulur evi ister piknege gotur yoruldum diye aglar ve insanlari tahrik edip cildirmak icin proglanmis olsa yemin ederim bu kadar olur yasam enerjim tukendi yaa gun icinde hersey her animiz ayri problem
Okul alisverisi yaptik gitti suluk begendi aldik kaliteli guzel normal suluk bundan rahat icemiyorum petsise koy diyo kullanmiyo ayakkabi aldim deneyrek bu rahat degil diyo yani kasitli yapiyo
Okula baslayali 3 sene oldu ve pedagog psikolog aile terapisi neler denedim ama bende sorunlu bi kadinim okey ama farkli yollar denedim elimden gelenin en iyisini yapmaya calistim ilaclsr kullandik onerileri dikkat aldik ama yok caresizim artik bi yol gosterin ama lutfen anneligimden benim sorunlu olusjmdan vurmayin valla canim burnumda allah askina yapici yorum yapin yol gosteren oneri veren yorumlar yapin
Iyi degilim zaten lutfen...
Cogu var ama doktora gidince baska biri oluyor konusmuyor guzel resimler yapiyo gayet akli basinda kibarÇocukta depresyon sırasındaki gözlenen ve ailenin fark ettiği şikayetler genellikle şunlardır:
- Konsantrasyon ve dikkat bozukluğu
- Öğrenme güçlüğü
- Değersizlik düşünceleri
- Kendine güvende azalma
- Heyecan
- Çabuk ve sık ağlama
- Alınganlık
- Çevreye ilgide azalma
- Yalnızlık hissi
- Sevilmediği düşüncesi
- Ders başarısında düşme
- Uyku bozuklukları
- Mutsuz yüz ifadesi
- İştah değişiklikleri
- Düşünmede yavaşlama
- Karar vermede zorluk
- Eskiden zevk aldığı şeylerse mutlu olamama
- Gelecekle ilgili karamsarlık veya beklentisinin olmaması
- Oyun oynamada azalma
- Konuşmada azalma
- Can sıkıntısı
- Çabuk yorulma
- Merak duygusunda azalma
- Kendine kızma
- Kendini beğenmeme
- Kolay sinirlenme
- Gece korkuları
- Alt ıslatma
- Sık hastalanma (bağışıklık sisteminin zayıflaması nedeniyle) Cocugunuzda bunlar varmi
Cogu var ama doktora gidince baska biri oluyor konusmuyor guzel resimler yapiyo gayet akli basinda kibar
Zaten zeka testi yaptirdigimda sok oldum 123 dediler ram merkezinede goturmustum basta hani sorun var kesin diyodum bu arada unuttum soylemeyi kizimin istisna da olsa sevdigi bir sey var elbise tasarimi cizmek evin her yeri elbise ayakkabi modelleriyle dolu her resim dersindede farkli elbiseler askilarda vitrinde ayakkabilar hep binlari ciziyorKızının yalan söylememeli ve bunun için ağlaması dikkatimi çekti. Bir uzmana gidin bence bu çocuk yaramaz değilde sanki fazla zeki hatta sizlersen bile zeki ve olgun gibi geldi bana.Bu cümlemi yanlış anlamayın lütfen.
Gerçekten zeki bir kızınız olabilir ve bu durumda uyumsuzluk yaşıyor gibi geldi.
Iste ifade edemiyor kendini sordum zaten neden sıkıcı diyorum cevap yok nasil olsa severdin cevap yok ders yapmak sıkıcı yemek yemek sıkıcı boyke yani otesi yokÖdev meselesini alıntılayamadım şuan direk. Madem sıkıcı olduğunu düşünüyorsun sence nasıl bir etkinlik olsa eğlenceli olurdu diye sorun. Cevap olarak şöyle şöyle bir etkinlik olsa daha eğlenceli olurdu diye yazsın. Aslında çocuk haklı sorunun amacı geri bildirim almak, ama öğretmenler hayır çünkü çok sıkıcı cevabını kabul etmezler.
Allah kolaylık versin ne diyeyim zor bir çocukmuş.Oncelikle sunu belirteyim
Buraya ne zaman konu acsam sonra pisman oldum acimasiz elestiriler ahkam kesmeler suclamalar derken bi daha tovbe dedim ama suan oyle zorda oyle darda hissediyorumki hani tekbi kelimeyle kendimi balkondan bosluga salmaya niyetliyim bu allah rizasi icin yapici yorum yapmayacaklar yazmayiversin baktin okuyunca kiziyosun gicik oluyosun bas hemen geri putonuna kurban oluyum deme bisey ben cok kotuyum cunku..
Sorun buyuk kizim yasi 8
Daha oncede cok dert yandim sikayet ettim sizin deyiminizle ama sorunlar oyle buyuduki hayat bana cekilmez oldu artik kizim benim imtihanim diyorum insan olmek istermi olup kurtuluyum oda rahatlasin bende diyorum simdi gunluk rutinimizi anlatayim
Sabah operek uyandirir hergun kendime sozler veririm sabirli olucam diye uyandirdigimda tersler ne var yaa kalkmicam filan diye 3 senedir sabahciyiz ve kizim zaten 7 de kendi uyaniyo yani uykusuzluktan degil sonra soylenerek yuzunu yikar her sabah evet tam 3 yildir her sabah aglayarak bagris cagris corap giyer neymis corap giyince parmaklari aciyomus nefret ediyomus 20 cesit her turlu corap aldim yok arkadas ne hikmetse her corap acitiyo bunun ayagini sonra beslenmesine ne istiyosa onu yapar koyarim ugrasirim ama yok hic yemez koymayip cezalandirirncada baskasindan ister
Surekli beni tersleyerek tartisma icinde hazirlaniriz okula
3 yasinda bi kizim daha var
Babannemle ayni binadayiz buyugu okula o goturuyodu cunku kucuk o saate yatiyo diye ama bize cok rahat oluyodu ama buyuk kizim onuda sorun etti kadini tersliyo elinden firtip kendi basina gidiyo arti hep mizliyo soyleniyo diye her sabah kucuk kizimi uyandirip saat 7 de hep birlikte okula gidiyoruz sirf azcik yuzu guler belki biseyle mutlu olur diye ama yok
Okulda arkadasi yok
Herkesle hemen tartisir
Acayip laf sokak
Okulu sevmez
Ders sevmez
Spor veya faliyete yonlendirdim sevmez istemez
Evde iletisimimiz kotu diye dersleri de berbat diye hoca tuttuk istemedi sorun cikardi etud denedik gitmedi hergun agladi sorun cikardi annem cocuk psikolojisinden iyi anlayan bi egitimci ve emekli oldu ben calistiriyim dedi ve cok sabirlidir onu bile delirtti biktirdi esim deseniz sinirleri alinmis bi adamdir hayatta sesini bile yukseltmez onu bile cileden cikariyo
Sorun sadece ders degil mesela oyun parkina gotur mutsuz sinemaya gotur kisur bulur evi ister piknege gotur yoruldum diye aglar ve insanlari tahrik edip cildirmak icin proglanmis olsa yemin ederim bu kadar olur yasam enerjim tukendi yaa gun icinde hersey her animiz ayri problem
Okul alisverisi yaptik gitti suluk begendi aldik kaliteli guzel normal suluk bundan rahat icemiyorum petsise koy diyo kullanmiyo ayakkabi aldim deneyrek bu rahat degil diyo yani kasitli yapiyo
Okula baslayali 3 sene oldu ve pedagog psikolog aile terapisi neler denedim ama bende sorunlu bi kadinim okey ama farkli yollar denedim elimden gelenin en iyisini yapmaya calistim ilaclsr kullandik onerileri dikkat aldik ama yok caresizim artik bi yol gosterin ama lutfen anneligimden benim sorunlu olusjmdan vurmayin valla canim burnumda allah askina yapici yorum yapin yol gosteren oneri veren yorumlar yapin
Iyi degilim zaten lutfen...
Kızın üstün zekalı çocuk grubundan buradan bu anlaşılıyor. Ayrıca yeterli bir çocuk özel yeteri var belli.Bu dirumda sizin anne baba olarak egitim almanız gerekli çocuğa yetemiyordunuz ve cocuk sıkılıyor aklı bedenine sığmıyor yerler ya öyle.Zaten zeka testi yaptirdigimda sok oldum 123 dediler ram merkezinede goturmustum basta hani sorun var kesin diyodum bu arada unuttum soylemeyi kizimin istisna da olsa sevdigi bir sey var elbise tasarimi cizmek evin her yeri elbise ayakkabi modelleriyle dolu her resim dersindede farkli elbiseler askilarda vitrinde ayakkabilar hep binlari ciziyor
Maddi durumunuz nasil bilmiyorum alaninda uzman pedagog isi cozer diye dusunuyorum alaninda iyise kiziniz ne kadar farkli davransada bir sekilde alanında uzman kişi anlar. Diye dusunuyorum.Cogu var ama doktora gidince baska biri oluyor konusmuyor guzel resimler yapiyo gayet akli basinda kibar
Bu ne ya gercekten simarmis.Eskiler kac tane cocuk buyutuyordu.Yeri gelince bir iki vur.kizan kizsin valla bizde kucuken anemizin terligini tokaDini yedik ne oldu yani psiklojimiz mi bozUldu
Bak canım,şu an vaktim kısıtlı ama,kısaca yazmaya çalışayım.Arkadaşımın oğlunda uyumsuzluk ,derse ilgisizlik,sınıfta sıkılma,ödev yapmama sorunları vardı.Bir soru sorsak yalnızca bakardı.Halbuki neredeyse her hafta görüşürdük.Öğretmeni psikiyatra yonlendirdi.Iste ifade edemiyor kendini sordum zaten neden sıkıcı diyorum cevap yok nasil olsa severdin cevap yok ders yapmak sıkıcı yemek yemek sıkıcı boyke yani otesi yok
Zaten zeka testi yaptirdigimda sok oldum 123 dediler ram merkezinede goturmustum basta hani sorun var kesin diyodum bu arada unuttum soylemeyi kizimin istisna da olsa sevdigi bir sey var elbise tasarimi cizmek evin her yeri elbise ayakkabi modelleriyle dolu her resim dersindede farkli elbiseler askilarda vitrinde ayakkabilar hep binlari ciziyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?