Bi süre bebek yapmayı düşünmüyorum bi sakıncasi olurmu lütfenn bilgilerinizi paylaşın...!

Ayy inşallahta şimdi ailemin yanına gidicem bu hafta döndükten sonra uyguluycam inşşş

Ne sakıncası olabilir ki. 5 yıl istemedim gezdim gördüm yaşadım . Küsen eden olmadı. ilk denedigimiz ay oldu bebek.
Koca karı maçlarına bakmayın lütfen. Yaşlı teyzelere bakarsan hayatın tadına varamazsin.
Yasin bence çok küçük. çocuk falan zor iş. Kaldiramayip bunalimlarda gezinebilirsin.

Ne ölçümü yapılıyor kadın doğum mu
ölçüm kadın hastalıkları ve doğum doktoru tarafından yumurtalıklarında ayda kaç tane yumurta üretiliyor, kaçı kaç mm oluyor, kaçı çatlıyor kaçı çatlamıyor, çatlayacaklarsa ne zaman catlarlarını söyler demek istiyorlar. ölçümden kasıt bu.
doktorlar buna yumurta takibi denir.

Birde hamile kalmadan önce hangi vitaminleri önerirsiniz?
bunu sana doktor verir. gidersin kadın hast.ve doğum doktoruna ben hamile kalmak istiyorum ama ön hazırlık için ne yapmam lazım. ilacını verir muayeni yapar sana durumu anlatır vs..

Biyoloji dersinden hatirliyorum. Kadinlar ergenlige girdiginde 500 adet yumurtasi olurmus. Ve her ay 1 yumurta kaybederlermis. Boylelikle ileriki yaslarda az ve hasarli yumurta kaldigindan hamilelik olmayabiliyormus
500 değil o. ama sağlıklı bir kız-kadın adet döngüsü başladığında 2-3 adet olgun yumurta üretir çatlatır. 18-22 mm çapında olur. sonra bunlar catlar ve kanama ile dışarı atılır.

Aynende afedersniz uzun süre döllenme olmazsa yumurtalıkların çatlamayacagını kasteddikleri ablaşlyo herhalde
sen bunları nereden öğreniyorsun acaba cok merak ediyorum.. bu yazdığınla durumun alakası yok. yumurtalar döllenmediği için sen her ay adet görüyorsun zaten. ve her yumurta döllense de döllenmese de catlar. tıbben bu böyle.

Allah bagişlasin tesekkür ederim nasib diyorum artik ama bebişleri çok seviyorum şu aralar sevmelik bebişe ihtiyacım var
sevmelik bebek : arkadaşının, komşunun, akrabanın bebeğidir. git onlara sev bebişlerini evine gel ohh bende şükürler olsun de
Çp

çok çok çok tesekkürler jinekolog mu bakiyor bunlara
evet.

Ama kimyasal olduğu için kullanılmamasi daha mantıklı

Tam kimyasal degil, sonucta vücüdtada bu hormonlar var. Ki bundan haric baska yöntemler var. Yapiskan var, igne var,.. Bunu jinekolog ile konusmani öneririm.

Ha sadece spiral'i önermem. O kayabiliyor ve bu sekilde hamile kalanlar var. Ve simdilik o zaman prezervatif kullanmani öneririm. Geri cekilmi bir dogum kontrol yöntemi degil. Zevk suyunda bile sperm olabilir.

Gerekirse tekrar bioloji, kadin vücüdü üzerine kitap oku, nette bak. Bir kadin vücüdünü tanimasi, bilmesi cok önemlidir.

Ama kimyasal olduğu için kullanılmamasi daha mantıklı
ne kimyassal ? bu yazdıgını anlamadım ?
he şimdi anladım.
doğum kontrol hapları - iğneleri vb. dogum kontrol yöntemleri kimyasal değildir.
hormonudur. döllenmeyi engeller. bu hormonda senin vücudunda ve tüüümm insanlığın vücudunda olan üretilen bir hormondur.

Bu Tecrübelerinizle insani yerin dibine sokuyorsunuz yani kusura bakmayın ama ban daha küçüüüüm yinede sagolun tabiki

Bu
Tecrübelerinizle insani yerin dibine sokuyorsunuz yani kusura bakmayın ama ban daha küçüüüüm yinede sagolun tabiki
36 yaşındayım. cocugum yok. 10 yıllık evliyim. her ay düzenli 2 tane yumurta üretir catlatırım.
bunları anne karnında öğrenmedim : nereden nedenögrendim : cocuk sahibi niye olamıyoruz diye cok araştırdım ve cok okudum vücudumu cok iyi tanıdım ve. eşimle alakalı olan şeyleri de okudum.
sonra anladık ki testler doktorlar vs.. eşimin spermlerinin genetik yapıları hiç bir şekilde yumurta döllemeye uygun değilmiş.
ne tüp bebek yapabiliyoruz nede normal nede anormal.

Her zaman sperm barindirmaz ama. Ve barindiginda az barindirir, yani evet hamile olma ihtimali var fakat cok cok düsük bir ihtimal.
buna güvenip hamile kalanlar var.
ben riske atmazdım.
omo reklamı gibi = korunmak güzeldir

ablacım samimiyetimle söylüyorum herşey i herkesi bi kenara bırak bilgi konusunda sizinle yarışamam ama bildiğim bi gerçek var ki bunuda kimse inkar edemez baska biseyede inandiramaz eğer bir kişinin senden yada benden herkimden dünyaya geleceği hz.allah tarafından öncesinden bellidir ve buna ancak o karar verir herşey onun ol demesine bakar.ve inşalla ol der ve sizin de oluverir çok dua edin inşallah olur ağır bi imtihan ama tevekkül ve teslimiyet önemli ...

Yasin henüz çok genç ve hazır hissetmiyorsan hiç girisme çocuk işlerine derim ben. BAk ben 2.5 yıllık evliyim ve 27 yaşındayım korumayı bıraktığımız ay bebis oldu çok şükür. Hazır hissetmen çok önemli cunku Çocuk ciddi sorumluluklar gerektiriyor.

Bu yaşta yumurtalıklar mı küser

Akranların okuyor

Iş bulacak evlenecek vs vs

30 öncesi evlenmeyenler ne olacak

Ben 10 yıl önce 26 yaşında evlendim de herkes ne kadar erken evleniyorsun dedi

Evlilik yaşı 30 a yükseliyor senin yumurtalıklar da küsmez daha

Bu mantık ile kızları hemen anne yapalım düşüncesinin uzantısı demek ki

21 yaş nedir yaa ben 3 senede anca karar verdim çocuk sahibi olmaya...
yaşımda 26 di evlendigimde.. He hemen oldumu olmadı tabi.. daha neler neler oldu ama sukür 30 u devirirken basardim...
yani korkma kusmez sana hiçbi yerin tatlim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…