• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bi süre bebek yapmayı düşünmüyorum bi sakıncasi olurmu lütfenn bilgilerinizi paylaşın...!

31 yaşımda ikinci deneme ayımda hamile kaldım. 38 yaşında ablam ilk denemede ikinciye hamile kaldı. Yumurtalar küsmek isteseler şimdiye çoktan küserlerdi.

21 yaş nedir ki? Doğurganlığının en başları.
Evliliğinin tadını çıkar. Erken anne olacağım diye etki altında kalma.
Kalmiycam artik biraz daha arasini acicam annemlerin ilk torunu olacagi için biraz etkileri altında kalıyorum sadece..

O konuyu konustuğum bayanin çocugu olmadgı için ona morelnolarak bunu hatırlattım..sizin konuya ordan giriş yapmaniz biraz yersiz oldu

Girişim yerli ya da yersiz, yeterli olgunluğa erişmeden çocuk işini düşünme bile evlat sadece bunu söylerim. Hayatının başındasın, bana kalsa iş güç edinsen birey olmaya çalışsan daha hayrına olur. 25 yaşında , 2 çocuklu , koca + kv ikilisi boyunduruğunda ezilen ama başka çaresi olmayan umutsuz ev kadını olmaya adaysın burdan bakınca. Bunu da geçtim yaşıtların gezip tozuyor, sen hayatının baharında neden çocuk düşünürsün çözemedim.

Neyse, diyeceğim o ki çocuklara bir şeyler verecek yeterlikte olmadan çocuk işine girmemek bence daha iyi.

Girişim yerli ya da yersiz, yeterli olgunluğa erişmeden çocuk işini düşünme bile evlat sadece bunu söylerim. Hayatının başındasın, bana kalsa iş güç edinsen birey olmaya çalışsan daha hayrına olur. 25 yaşında , 2 çocuklu , koca + kv ikilisi boyunduruğunda ezilen ama başka çaresi olmayan umutsuz ev kadını olmaya adaysın burdan bakınca. Bunu da geçtim yaşıtların gezip tozuyor, sen hayatının baharında neden çocuk düşünürsün çözemedim.

Neyse, diyeceğim o ki çocuklara bir şeyler verecek yeterlikte olmadan çocuk işine girmemek bence daha iyi.
Yalnız dikkatinizi çekerim ben çocuk yapmayı düşünmüyorum zaten sadece bu konu hakkında bilgi almak istedim sözlerinizde haklısınız elimdeki imkanları inş değerlendiricem evet durumum ona müsait ama öyle olmayacak a.i.

Kızlar halk arasında yumurtalık küsmesi olarak bilinen şey aslında yumurta rezervinin azalmaya başlaması. Konu sahibine gelirsek bi doktora gitmek şart. Yumurtalık rezervine bakar madem korkulan buysa. Bir sıkıntı yoksa istediğin kadar bekle bişey olmaz. Korunmaya gelince de ben ilaç kullanımından yana değilim ama doğum kontrol hapları tedavi edici bile olabiliyormuş yeni öğrendim. Dolayısıyla buna karar verecek olan yine doktor. En azından bir kereliğine gidip test yaptırmak şart. Ben evli olmayan kız kardeşime bile yaptırmasını söyledim. 30 yaşına geliyo ve biz risk grubundayız. Bunun için yapılacak bir çok şey var. Yumurtalık rezervinde azalma varsa bile 2-3 sene istemiyosan ki yaşın küçük yumurtalarını saklayabilirsin mesela. Korkmak çözüm değil. Bir doktor tavsiyesi bütün sorunları çözer.
yumurtalarınıu nasıl saklıyorsun biliyor musun ? :) yumurta saklama yani yumurta dondurma. o işlemin başı ve sonu nasıl zahmetli biliyor musun? anlatabilirim isterseniz...
yumurta takibi şöyle incelenir= genelde 3 ay süre ile bakılır.
1.ay adetin 2. günü kanamalı bir halde alltan muayene usulü yapılır. adetin 2 gunu gidersin sonra doktor hangi periyotlarda geleceğini söyler. 5 gun 8 gun 10 ve 14. günler gel der. gidersin. bu süreçte yumrtalarının oluşumu ebatlarını şekillerini ve çatlama gününü öğrenir.
2. ve 3. aylarda aynı geçer adetliyken başlar 14-15. güne kadar bakılır.
3 aydan sonra döngünün ne olduğu anlaşılır.
hadi gecmişş olsun :KK70:

Son düzenleme:
ne sakıncası olacak allah aşkına? kulaktan dolma saçma sapan şeyleri sil aklından. hem bu işler nasip işi.
tek sakıncası heralde '' tahammül azlıgı '' olur. yaş ilerledikçe tahammül azalıyor

Yumurtalıklarınız sizin sevişip sevişip korunduğunuzu nerden anlasın da küssün?

Back