Bi süre bebek yapmayı düşünmüyorum bi sakıncasi olurmu lütfenn bilgilerinizi paylaşın...!

Ay 21 yaş daha çok küçüksün.
30lu yaşlara kadar doğurganlıkta hiçbir sorun yaşamazsın.
ben de 32'yim ve hiç sorun yaşamadan hamile kaldım 2. denemede.

Kendini ne zaman hazır hissedersen o zaman yap. Birkaç yıl beklersen hiç problem olmaz.
Yumurtalık küsmesi diye bir şey hiç duymadım :) ama bence doğum kontrol hapları bazı insanlarda bırakıldıktan çok sonra bile doğurganlığı düşürüyor. Ondan d k hapını doktor kontrolünde kullanmanı tavsiye ederim.

Bebis öyle sadece sevilmiyor canim. Gelecek 20 yil alacagin bir sorumluluk bu. Gece uykusuz kalmalar, yemek sorunlari, gaz sorunlari olabiliyor. Hele ilk basta insan sürekli yorgun hisedebilir kendini. Bu konuda en basit esinin destegi yoksa evliliginden sende cok yipranabilirsiniz.

Yani "ben evde sikiliyorum" bebisin olmasi icij bir bahane olamaz. Üniversiteye gittin mi? Öyle ise kendine is ara. Kendi paranin olmasi cok önemli. Öyle degilse tekrar sinav'a gir. Hayat müsterektir, ne olacagi belli degil ve kendini daima garantiye alman lazim.

Ha sorunu cevaplamak gerekirse yumurtaliklar tembellesmez. Biolojide böyle birsey yok. Ha sadece 35 yasindan sonra yumurtalarin azaliyor diye hamile kalmak biraz daha zor olabilir. Hap almakta yumurta tembelligine yol acmaz (ki zaten böyle bir terim yoktur)

Yani bu hurafeleri bahane edip cocuk yapma. Cocuk yapmadan önce cok iyi düsün herseyi. Kk en basit bu cocuk fikrini düsünmeden bebek yapip fakat mutsuz evlilikler oldugundan, mutsuz kadinlar ile dolu. Ha bide ekonomik bagimsizligi olmadan bosanamiyorlar bide. Yani demem o ki bebek cok büyük bir sorumluluk, lütfen bunu cok iyi düsün.

oohhooo hele bu yaşta hiiiççççç yapma 25 e yolun var hayatınızı yaşayın... 35 ten sonra yumurtalar kritik döneme giriyor dahhhaasaaa cccccoookkk vaktin var..
korunma olarak da mutlaka ya doğum kontrol hapı veya prezarvatif kullanmanızı öneririm. geri çekme yöntemi ile istemdigin bir anda gebe kalışın. sonra sıkıntılar evlilgiin yeniligi, alışma-alışamama derken boşanmaya giden cok cift var cocuk helak olmasın...

Ama çocuk yapmıyorum diye de doktora gidilmez ki
gidilir. kontrole gidersin sağlık için gidersin. rahim ağzı kanseri için sene bir evli hanımların gidip test yaptırması gereri ona gidersin. vajinit (bir tür enfeksiyon) mantar için gidersin, hormonlarına baktırma için gidersin, vajinal kaşıntın olur akıntın olur, fazladan kanaman olur gidersin, bebek yapıcam 3-6 ay sonra hazırlık için ne yapmamız lazım diye gidersin.
yumurta takibi için gidersin. yumurta takibi yumurtalıklarında kac tane döllenmeye elverişli yumurta üretebildiğini gösteren bir takiptir. yumurta çapı büyüklüğü ne zaman çatlayıp ne zaman ilişkiye girersen bebek olabileceği hakkında bilgi veririlir.
yani doktora gidilir.

Herşey nasip. Şuanda isteseniz olmayabilir de olabilir de.

Evet doktorlarda söylüyor ; uzun süre ilaçla korundugunda ihtimal olabiliyor bu durum.

Bu arada bunun için doktora da gidemem ki demişsiniz ya, bunun için doktora gidilir.

Sagolun çok etkili oldu çocuklardan soğudum şaka bi yana aynen çocuk çok büyük bi sorumluluk doğurmakla iş bitmiyo inş planlarım var zaten ama başlangıçta bş heves oluyor işte ama mantığı kullanmak lazım tedekkür ederm

Doktora gidip bebek icin engel bir durum var mi arastirin. Tedavi gerektirecek bir durum yoksa korunun. Ben 4 sene korundum birakinca 2 ayda geldi bebegim. Yumurtaliklar kusmez sadece sorun varsa korunmayi birakinca fark edeceginiz icin bebek sahibi olma sureciniz uzar.

Biyoloji dersinden hatirliyorum. Kadinlar ergenlige girdiginde 500 adet yumurtasi olurmus. Ve her ay 1 yumurta kaybederlermis. Boylelikle ileriki yaslarda az ve hasarli yumurta kaldigindan hamilelik olmayabiliyormus

Bu'da tam dogru degil. Bir kiz cocugu dogdugunda yaklasik 2 milyon yumurtasi oluyor. Dogumdan sonra bunlar hemen azaliyor. Ergenlik döneminde 400bin-500bin kaliyormus. Ve ergenlikte döneminde adet basladigi icin, bir kadinin ergenlikten sonraki hayatinda yaklasik 400-500 tane yumurta büyüyüp catliyorlar.

Çp
çok çok çok tesekkürler jinekolog mu bakiyor bunlara

Hihhh çevremde bi de bu fikir var benden çok beni düşünen sizin gibi insanlar var sagolsunlar eksik olmasinlar ama lafm size değil çok baskıya uğruyorum yeni taniştiğimi teyzeler bile nasihat ediyor
oho herkesin ağzına baksaydık hayata karşı hiç bir fikrimiz olmazdı.i hayat senin rahim senin istediğin zaman gebe kalırsın teyzeler ne yaa.. sadece erken yasşta bebek yapmanın ilişkiye zararlarını cok görüyor ve uyarıyoruz.

Bıraktım zaten inş çalişmaya baslycam hayırlısyla..başta çok istedim sagolsun eşim beni frenledi o da her yönden hazır olmami istiyor

Tabiki bunları meraktan soruyoruz ama kesinlikle NASİB herşey belli zaten insan işte aceleci davranıyor bazen

Elbette bir heves oluyor, sonucta esini seviyorsun, eh bebekte tatli görünüyor. Ama gercekten mantigini kullanma lazim bu konuda. Bebis daha her zaman olur am esin ile simdi gezebilmen, istedigin saatte uyuman, istediginde saatte kalkman,.. Bunlar iste geri gelmez.

Gerekirse kurslara git biraz sosyal olman icin. Aklindaki projelerini gerceklestir. Niye duruyorsun ki? Elinden geldigi kadar yap.

Hayir böyle bir durum yok! Hap kadinin dogurganligini etkilemiyor. Bunu doktorlar söylemiyor yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…