- 24 Şubat 2014
- 12.534
- 23.227
- 348
- Konu Sahibi Baharyagmur08
-
Napalim artık bizde hayatı erken yaşayanlardan olduk hemde öyle erkenki dört nala binmiş üstüme üstüme geliyoBu yaşta yumurtalıklar mı küser
Akranların okuyor
Iş bulacak evlenecek vs vs
30 öncesi evlenmeyenler ne olacak
Ben 10 yıl önce 26 yaşında evlendim de herkes ne kadar erken evleniyorsun dedi
Evlilik yaşı 30 a yükseliyor senin yumurtalıklar da küsmez daha
Bu mantık ile kızları hemen anne yapalım düşüncesinin uzantısı demek ki
Hayir böyle bir durum yok! Hap kadinin dogurganligini etkilemiyor. Bunu doktorlar söylemiyor yani.
Sagolun isabet oldu
İki senede olablir herkes bu fikirde ..yok ilk cocugu muhakkak gecktirmemeliymişmde ikinciyi uzatabilirmism falan filan..eşim bile etkilendi adamcagız
- henüz 7-8aylik evliyim hemen bebek düşünmüyorum ama bazi şeyler beni tedirgin ediyor...yumurtalıkların küsebileceği ilerde hamile kalamama ihtimalinden falan bahsediyorlar.arkadaşlar böyle bi inaniş dogrumu bilginiz varsa açıklarsaniz memnun olurum tesekkür ederim ...
Aynı durumun içerisindeydim bende etrafımdakıler birçok örnekler verdi çocugun olmaz yumurtalıkların kuser falan fılan korktum arastırma içine girdim sordum uzmanlara hamıle kalan arkadaslarıma cogu 2 sene sonra hamıle kaldı evlendıkten hıc endıse etme doktora gıdıp duzenlı kontrollerını yaptırıp hormonlarını olcturursen bılgı alırsın onlemde ALLAH aratmasın su an korunma oldugu ıcın hamılelık dusundukten 1 2 ay sonra oluyor
ablacım samimiyetimle söylüyorum herşey i herkesi bi kenara bırak bilgi konusunda sizinle yarışamam ama bildiğim bi gerçek var ki bunuda kimse inkar edemez baska biseyede inandiramaz eğer bir kişinin senden yada benden herkimden dünyaya geleceği hz.allah tarafından öncesinden bellidir ve buna ancak o karar verir herşey onun ol demesine bakar.ve inşalla ol der ve sizin de oluverir çok dua edin inşallah olur ağır bi imtihan ama tevekkül ve teslimiyet önemli ...
- henüz 7-8aylik evliyim hemen bebek düşünmüyorum ama bazi şeyler beni tedirgin ediyor...yumurtalıkların küsebileceği ilerde hamile kalamama ihtimalinden falan bahsediyorlar.arkadaşlar böyle bi inaniş dogrumu bilginiz varsa açıklarsaniz memnun olurum tesekkür ederim ...
21 yaşım
Daha cok cok gencsınız ve taze evlisiniz bir kac sene eşinle birbirinizi iyi tanıyın , evliliğinizi tartın , bu ne telaş nolcak yumurtanıza ne küsmesi ooo yumurtalar küssek diye herkez hemen yapardı. Ay dışardan duyduguna inanma evliliğini bi oturt , gez toz bir kac sene bişe olcağını sanmaz cok erken bence
Evet500 adet?
Tam net hatirlamiyorum. Dediginiz gibide olabilir.Bu'da tam dogru degil. Bir kiz cocugu dogdugunda yaklasik 2 milyon yumurtasi oluyor. Dogumdan sonra bunlar hemen azaliyor. Ergenlik döneminde 400bin-500bin kaliyormus. Ve ergenlikte döneminde adet basladigi icin, bir kadinin ergenlikten sonraki hayatinda yaklasik 400-500 tane yumurta büyüyüp catliyorlar.
Onunda etkisi var ama kocam bilnçli oldgu için o da bi süre istemiyor ne bilym kafam karstı benmde21 yasinda daha cocuksun sen herhangi bir hastaligin yoksa en az 10-15 senen var onunde cocuk yapmak icin ne bu acele ne bu korku kesin kocanla kv kafani bulandiriyor senin
Pardon ama yaptığım yoruma cevaben mi yazdınız bunlarıKitapları geçtim , artık internette kafın üreme mekanizması, sağlığıyla ilgili her şey yazıyor. Kendi vücudunu tanıma konusunda bu kadar cahilken insanlar nasıl evleniyor, üstüne çocuk sahibi olmak istiyor cidden anlayamıyorum, cahil cesareti sanırsam.
Allah rızası için okuyun biraz. Kendinizi geliştirin, bu kafayla nasıl çocuk yetiştireceksiniz? Maddi manevi hazır olmayı geçtim kişisel gelişiminizi tamamlamadan, hayat yaşamadan bu yaşta niye çocuk acelesi?
Pardon ama yaptığım yoruma cevaben mi yazdınız bunları
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?