- 29 Temmuz 2011
- 7.130
- 5.599
-
- Konu Sahibi La Que Sabe
Bunu teknoloji tasarım dersinde yapıyorlar.
Türkçe- Edebiyat ağırlıklı olacak çalışmalarımız.
İfade, muhakeme ve sorgulama becerilerini geliştirmek üzere.
Hmm mesela "..... olsaydım, ..... olurdu" temalı hayal güçlerini sonuna kadar kullanabilecekleri çalışmalar.
Bu konuda en büyük engelim yine çocuklar ne yazık ki. Hayal güçleri öyle törpülenmiş ki, bana bile "çok mantıksız hocam" cümlesini kuruyorlar. :
Aslında biraz saçmalamama izin verseler neler yaptıracağım da :)))
öğretmenim ALLAH aşkına şu saçma ödevleri vermeyin canımızdan bezdik valla
çocuk yapmıyor bizzat evebeynler helak oluyor
Benim en heycanlandigim şey birileriyle röportaj yapmaktır.Bir konuyu arastirabilirler cok eğlenceli ve komik bana göre.Hayır evde yapmalarını istemiyorum.
Planlamaları yaptım, her adımı birlikte çalışacağız.
Bunları bir ödev değil de eğlence aktivitesi olarak görsünler ve bir şeyler başarmanın hazzını yaşasınlar istiyorum.
Zaten zorunlu değil, isteyen gönüllü öğrencilerle çalışacağım.
Bir iki yaratıcı fikir daha bulursam belki katılım artar. :)
Sizi tebrik ediyorum. Ne kadar güzel ogrencileriniz için bişeyler düşünmek.Eminim onlar buyusede sizi hic unutmayacaklar tıpkı benim ilkokul ogretmenimi unutmayip hala konuştuğum ziyaretine gittiğim gibi. ..Bunu teknoloji tasarım dersinde yapıyorlar.
Türkçe- Edebiyat ağırlıklı olacak çalışmalarımız.
İfade, muhakeme ve sorgulama becerilerini geliştirmek üzere.
Hmm mesela "..... olsaydım, ..... olurdu" temalı hayal güçlerini sonuna kadar kullanabilecekleri çalışmalar.
Bu konuda en büyük engelim yine çocuklar ne yazık ki. Hayal güçleri öyle törpülenmiş ki, bana bile "çok mantıksız hocam" cümlesini kuruyorlar. :)
Aslında biraz saçmalamama izin verseler neler yaptıracağım da :)))
Konuşmaya ayırdığım bir dersim var, hikayelerin yan karakterlerinin nasıl kişiler olduğunu düşünüp sebep-sonuç gözeterek durumlarını anlatıyorlar. :) Aslında dediğiniz gibi başta karşı çıktıkları ve asla empati kurmadıkları karakterlerin kendilerince sebepleri olduğunu fark ediyorlar. Bunu yazılı olarak da grup çalışması biçimine getirebiliriz evet. :) Teşekkür ederim.Sevdikleri bir romanı, hikayeyi falan ana karakter yerine yan karakterlerden biri veya antagonist tarafından yeniden yazabilirler/anlatabilirler. Hem yapıbozuma örnek olur, hem de olayları tek taraflı görmemeye, empatiye yer açılır hayatlarında.
Reklam filmi geçen dönemki çalışmalarımız iççindeydi.Fikirler birbirinden guzel.
Benim aklimada bisey geldi katki saglarsa.
Ama tabi bilmem ne kadr zor olur.
Belgesel demissiniz. Bi reklam filmi nasil?
Hayali ve cok sacma bi urunun reklam filmini ceksinler.
Mesela cok guzel hareketler nunlardan hatirlayan vardir. Cozurt men: dislerinizde tartarmi var? Cozurt men!
Biz buna benzer bisey yapmistik hatta bi grup hatali cekimleride eklemislerdi.
Gule gule olduk.
Cok guzel bi ani ilerisi icin.
Enin olun o kartonlara hazırlanmış ödevleri okumak incelemek de benim için sıkıcı, dayanılmaz bir iş. :)Dea bayılıyorum sizin gibi öğretmenlere,çok şanslı öğrencileriniz.
Öğretmenliği severek,isteyerek,elinden gelenin çok çok fazlasını yapmaya çalışan tüm öğretmenlerin benden küçük olsada ellerinden öpmek istiyorum.
Eminim tüm öğrencilerinizde çok güzel izler,hatıralar bırakacaksınız .
Bende nefret ediyorum o karton ödevlerinden,son dakikaya bırakıyor ödevini,ben yardım etmezsem bitmeyecek,mecbur bende oturuyorum başına.Geçenlerde okula gidip sosyalciye söyledim ''hocam o ödevlerin hepsini ben yapıyorum,boşuna vermeyin çünkü birşey öğrenmiyor'' diye.Enin olun o kartonlara hazırlanmış ödevleri okumak incelemek de benim için sıkıcı, dayanılmaz bir iş. :)
Üstelik çocuk da yapmıyor. Not vermesem ertesi gün veli kapıda "BİZ ödevi yaptık, NOTUMUZU neden vermiyorsunuz" diye. :)) Diyemiyorsun ki "Sana 5 oğluna 2" :))
Haftalık planlamamız var. Her hafta onların yapacağı bir şey (araştırma, tasarlama vs) ve beraber yapacağımız bölümler var.okulda mı yapmak istiyorsunuz çocuklar yine evde mi yapacak yoksa?
Annemin okulda yaptırdığı geçen kuklalar vardı hem çocuklar çok eğlenmişti hem de aktivite işte
Eve gelince annem sorayım alternatif sizin için:)
çok güzel, bakış açınıza bayıldımHaftalık planlamamız var. Her hafta onların yapacağı bir şey (araştırma, tasarlama vs) ve beraber yapacağımız bölümler var.
Projeler aslında tam anlamıyla ödev sayılmazlar. Daha çok öğretmen rehberliğinde ortaya yeni ve yaratıcı bir şey çıkması diyelim. :) Bunun bir sınav olmadığını ve benimle ne kadar çok birlikte çalışırlarsa o kadar artı puan alacaklarını söyledim. Bu yüzden rahatlar ve aileleri pek karıştırmak istemiyorlar.
Bir de dönem başında hepsine 100 veriyorum. Bunu da onlara söylüyorum. Dönem içindeki olumsuz davranışlarıyla o puanı düşürmenin de kendi ellerinde olduğunu söylüyorum. Bu yüzden epey dikkatliler. Eve taşımazlar pek fazla. Yaptıklarını adım adım göstermek isteyeceklerdir :)