Bi' Beyin Fırtınası Yapsak?

Bilgisayar tablet vs olmadan önce 13 14 yaş çocuklar hangi oyunları oynarlardı.

Mesela seksek
sayfaya hem çizim olarak resmi yapılır hemde oyun kuralları anlatılır.
9 taş
renkli istop
Dominik vs vs

Sevdikleri bir romanı, hikayeyi falan ana karakter yerine yan karakterlerden biri veya antagonist tarafından yeniden yazabilirler/anlatabilirler. Hem yapıbozuma örnek olur, hem de olayları tek taraflı görmemeye, empatiye yer açılır hayatlarında.

öğretmenim fikirler çok güzel bencede, hangisini seçerseniz secin ama sınıfta yaptırın . notu çocuklar alsın anneler babalar değil ...

Ben çocukların tiyatroya gitmeyi alışkanlık edinmelerinden yanayım! :) sanat ve spor çocuklar için oldukça verimli bence. Ben olsam sanırım bir tiyatro oyunu seçip izlemelerini, tiyatroda kendi fotoğraflarını da çekmelerini ve oyunun bilgi kitapçığıyla, düşüncelerini paylaşmalarını isterdim :)

Bol Şans! :)

Hayal ağacı, bahsettiğiniz yaş grubu çocuklar için daha eğitici ve seçenekler arasından en mantıklı olanı , zira bub yaşlar genelde kendilerine en uygun mesleği seçme ve karakterin şekillenme yaşları. Hedeflerini yazacakları, örneğin her biri bir elma içinde 10 yıl sonra, 20 yıl sonra, 30 yıl sonra kendilerini nerede ve nasıl gördükleri bir ağaçoluşturursanız ve bunları evlerinde odalarına asarlarsa, sürekli bununla ilgili hayaller kurarlar ve bir süre sonra ağaçta yazdıklarını gerçekleştirmek için hırs yapar başarılacak bir hedef haline gelmiş olur. İyi Çalışmalar

Fikirler birbirinden guzel.
Benim aklimada bisey geldi katki saglarsa.
Ama tabi bilmem ne kadr zor olur.
Belgesel demissiniz. Bi reklam filmi nasil?
Hayali ve cok sacma bi urunun reklam filmini ceksinler.
Mesela cok guzel hareketler nunlardan hatirlayan vardir. Cozurt men: dislerinizde tartarmi var? Cozurt men!

Biz buna benzer bisey yapmistik hatta bi grup hatali cekimleride eklemislerdi.
Gule gule olduk.
Cok guzel bi ani ilerisi icin.

Ha ileriye donuk olarak.
Biz okulca tum siniflar bi mektup yazmistik kendimize. Bi kapsule kondu tum mektuplar ve yerin altina gomuldu okulun onunw. Ve 7 sene sonra evimize ulasacak.
Acaba o zamanki hayalim neydi cok merak ediyorum.
Ama tabi bu anlattgim odev degil.

S slmbalm arkadaşım fikrine bayıldım. Öğretici, faydalı.. Kesinlikle üzerinde düşünmenizi tavsiye ederek beyin fırtınasına katılıyorum :)

Benim en heycanlandigim şey birileriyle röportaj yapmaktır.Bir konuyu arastirabilirler cok eğlenceli ve komik bana göre.

Sizi tebrik ediyorum. Ne kadar güzel ogrencileriniz için bişeyler düşünmek.Eminim onlar buyusede sizi hic unutmayacaklar tıpkı benim ilkokul ogretmenimi unutmayip hala konuştuğum ziyaretine gittiğim gibi. ..

Konuşmaya ayırdığım bir dersim var, hikayelerin yan karakterlerinin nasıl kişiler olduğunu düşünüp sebep-sonuç gözeterek durumlarını anlatıyorlar. :) Aslında dediğiniz gibi başta karşı çıktıkları ve asla empati kurmadıkları karakterlerin kendilerince sebepleri olduğunu fark ediyorlar. Bunu yazılı olarak da grup çalışması biçimine getirebiliriz evet. :) Teşekkür ederim.
Reklam filmi geçen dönemki çalışmalarımız iççindeydi.
Üründen tasarıma her şey hayaliydi, epeyce eğlendik biz de :)

Dea bayılıyorum sizin gibi öğretmenlere,çok şanslı öğrencileriniz.
Öğretmenliği severek,isteyerek,elinden gelenin çok çok fazlasını yapmaya çalışan tüm öğretmenlerin benden küçük olsada ellerinden öpmek istiyorum.
Eminim tüm öğrencilerinizde çok güzel izler,hatıralar bırakacaksınız .

Enin olun o kartonlara hazırlanmış ödevleri okumak incelemek de benim için sıkıcı, dayanılmaz bir iş. :)
Üstelik çocuk da yapmıyor. Not vermesem ertesi gün veli kapıda "BİZ ödevi yaptık, NOTUMUZU neden vermiyorsunuz" diye. :)) Diyemiyorsun ki "Sana 5 oğluna 2" :))

okulda mı yapmak istiyorsunuz çocuklar yine evde mi yapacak yoksa?
Annemin okulda yaptırdığı geçen kuklalar vardı hem çocuklar çok eğlenmişti hem de aktivite işte
Eve gelince annem sorayım alternatif sizin için:)

Bende nefret ediyorum o karton ödevlerinden,son dakikaya bırakıyor ödevini,ben yardım etmezsem bitmeyecek,mecbur bende oturuyorum başına.Geçenlerde okula gidip sosyalciye söyledim ''hocam o ödevlerin hepsini ben yapıyorum,boşuna vermeyin çünkü birşey öğrenmiyor'' diye.

Haftalık planlamamız var. Her hafta onların yapacağı bir şey (araştırma, tasarlama vs) ve beraber yapacağımız bölümler var.
Projeler aslında tam anlamıyla ödev sayılmazlar. Daha çok öğretmen rehberliğinde ortaya yeni ve yaratıcı bir şey çıkması diyelim. :) Bunun bir sınav olmadığını ve benimle ne kadar çok birlikte çalışırlarsa o kadar artı puan alacaklarını söyledim. Bu yüzden rahatlar ve aileleri pek karıştırmak istemiyorlar.
Bir de dönem başında hepsine 100 veriyorum. Bunu da onlara söylüyorum. Dönem içindeki olumsuz davranışlarıyla o puanı düşürmenin de kendi ellerinde olduğunu söylüyorum. Bu yüzden epey dikkatliler. Eve taşımazlar pek fazla. Yaptıklarını adım adım göstermek isteyeceklerdir :)

çok güzel, bakış açınıza bayıldım
maşallah
çok güzel öğrenciler yetiştireceğinize eminim:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…