Bi' Beyin Fırtınası Yapsak?

La Que Sabe

Atanamamış Kapıönüteyzesi
Pro Üye
22 Ocak 2010
7.158
19.669
Merhabalar.
Bendeniz öğretmenim. Her yıl çocuklara proje ödevleri verilir biliyorsunuz. Onlar da bilgisayardan çıktı alıp bir kartona yapıştırır getirirler. Boş yere harcanan kartonlar, kağıtlar, hiçbir işe yaramayan ve hiçbir şey kazandırmayan ödevler...
Ben istiyorum ki bu yıl çocuklarla birlikte çalışayım, daha yaratıcı şeyler çıkaralım. Onlar da keyif alsınlar, ben de; onlar da yeni şeyler öğrensinler, ben de. Birlikte güzel ürünler ortaya çıkaralım.
Gelelim yardım istediğim meseleye: Burada bir beyin fırtınası yapsak, nasıl olur acaba?
Ben birkaç konu buldum aslında:
-Takvim Çalışması (Otobiyografik bir takvim olacak, kendileri ve aileleri için önemli tarihleri süsleyecekler)
-Hayal Ağacı (Dilek ağacı mantığında olacak, hayallerini yazıp bir fidanın ya da kendi yaptıkları bir ağacın dallarına asacaklar)
-Şairler- Yazarlar sokağı (Afiş şeklinde bir biyografi çalışması olacak)
-Belgesel (Yaşadıkları yerde seçecekleri tarihi bir binanın belgeselini çekecekler, tamamen özgürler bu konuda)
Neler ekleyebiliriz, ne dersiniz? (13- 14 yaş grubuyla çalışıyorum.)

Hepsi birbirinden güzel fikirlermiş

bu seçeneklerden herkes istediğini seçse ve yapsa nasıl olur
yoksa aynı ödevi yapmak mecburi mi?

en çok hayal ağacı ve takvim çalışması fikirleri hoşuma gitti.

neler ekleyebilirz bilemedim ama belgesel çekmek çok çok güzel fikir...

hem çekirdek aile olarak bir gezi yapmış olurlar teknolojiye boğuldugumuz bu zamanlarda, hem yaşadıkları yerde bulunan o yapının tarihini öğrenmiş olurlar hem de bundan keyif alırlar sonra sınıfca izleyip herkes bilgilenmiş olur.

ben bile heyecanlandım.. harikasınız

Beyin fırtınası dedin koştum geldim

Hepsi güzel seçenekler bence. Sen bütün hepsini sunsan onlar tercih yapsalar daha iyi olmaz mı?

Son seçenek çok keyifli ama kaç öğrenci alacak bu ödevi ve hangi şehirde olacak. Tarihi yer bulma konusunda sıkıntı olabilir, tekrarlar çok fazla olabilir. İstanbul gibi bir yerse olur ama küçük bir şehirde olmaz.

fikirlere bayıldım, şu anda aklıma başka fikirler gelmedi ama düşüneceğim.

Harikasiniz, fikirlerinize bayildim.

Ben o yaslarda hocamin verdigi tekerlekler donem odevine farkli gozle bakip marangoza gidip bir kuyu yaptirarak ve kuyunun kovasi falan her seyini yapark dondurme yerini tekerlek olarak yapmistim. Tekerlegi dondurdugumde kovanin boskenki tekerlegin hareket hizini ve kovanin su aldiktan sonraki hareket hizini anlatmistim.. Ama nedense hocam sizin gibi biri olmadigi icin 85 vermisti. Insan 100 verir be pehh

Belgesel fikri harika.
Bi de kendi bulundukları bolgenin fotosunu falan cekip tarihini arastirip bir dergi de olusturabilirler. Cok hos olur..

Hepsi birbirinden güzel fikirlermiş

bu seçeneklerden herkes istediğini seçse ve yapsa nasıl olur
yoksa aynı ödevi yapmak mecburi mi?

en çok hayal ağacı ve takvim çalışması fikirleri hoşuma gitti.
Özgürler, istediklerini seçebilirler.
Birkaç konu daha bulabilirsem, yıl sonuna çok güzel bir sergimiz olabilir.
Belgeseller için de bir "gösterim galası" düzenleyip okula sunmak istiyorum :)

Ne iyi ettin. :)
Konu seçiminde özgürler.
Onları biraz daha heyecanlandırmak istiyorum aslında.
Bu arada İstanbul'dayız. :)

okulda ve çocukların başlarında durarak yaptıracaksanız, harika fikirler
derste yapsınlar

eve yollayacaksanız, bilin ki anne babalar yapıyor o ödevleri.
boşuna yorumlayın siz de
Hayır evde yapmalarını istemiyorum.
Planlamaları yaptım, her adımı birlikte çalışacağız.
Bunları bir ödev değil de eğlence aktivitesi olarak görsünler ve bir şeyler başarmanın hazzını yaşasınlar istiyorum.
Zaten zorunlu değil, isteyen gönüllü öğrencilerle çalışacağım.
Bir iki yaratıcı fikir daha bulursam belki katılım artar. :)

:) Aslında yöresel yemekleri düşündüm o şekilde.
Yemek tarifi dergisi :) Ama anneler yaparken fotoğraf çekmeliler. Veliler ne der bilmem. :)

Belgesel fikrine bende bayıldım.
Tarihi eserlere Kabataş,Galatasaray ,Robert ve İstanbul Erkek Liselerini de ekleyebilirsin.
Okulların tarihi öğrenip seneye girecekleri teog sınavı içinde bir heves oluşturabilirsin çocuklara.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…