Bi' Beyin Fırtınası Yapsak?

Bu çalışmayı yapabileceğim çocuklar var. :)
Çok da keyif alacaklarını düşünüyorum. Hatta "Martı"yla ufak bir deneme yapabiliriz derste. Çok teşekkür ederim size.

Bu çalışmayı yapabileceğim çocuklar var. :)
Çok da keyif alacaklarını düşünüyorum. Hatta "Martı"yla ufak bir deneme yapabiliriz derste. Çok teşekkür ederim size.
rica ederim. Martı da ne güzeldir. ben hala saklarım o yazımı arada açar okur, Tolstoy'un kemiklerini sızlatırım onlar için de yaratıcı bir deneyim olur

En azından "yapılmış dokunulmaz değildir" fikrini işlemiş oluruz. Bir ikisi kapsa bile yeter :)
kesinlikle bu arada ne güzel bir sözmüş "yapılmış dokunulmaz değildir" çok sevdim. ilerleme ve gelişmenin anahtarının değişim olduğunu erken yaşta öğrenebilirler böylece.

Benim aklıma da bir meslek grubu seçip onlarla röportaj yapmaları geldi.
Malum çok bilinçli büyüyüp hangi mesleği seçeceğimizi bilemiyoruz. Bence video yada ses kaydı yaparak röportaj yapsalar bir fikir edinebilirler

bütün yazılanları okumadım ama 13-14 yaş yeterli bir yaş diye düşünüyorum soy ağacı çalışması yapabilirler hem bu şekilde bilgisayar başında değil aileleriyle konuşarak sosyalleşerek yaparlar bu ödevi?

Çok teşekkür ederim ilginize. Bunları önceki yıllarda çalıştık. Çok da zevkli oldu üstelik. :)
Hatta o yıl "türkülerin hikayeleri" "yöresel sanatlar sergisi" "yöresel deyimler sözlüğü" "ismimin hikayesi" "yerel efsaneler" konularını da işlemiştik.

Yardıma muhtaç sokak hayvanlarıyla ilgili bir şey olabilir.Aklıma gelmedi ama nasıl bir şey yapılacağı.Hem çocuklara hayvan sevgisi verilir hem korkmazlar da .Sevmeyi öğrenirler.
Ama nasıl bir şey yapılır bunla ilgili bilmiyorum.

Burda bir tane abinin çocugu var sürekli ödev çıktılarını ben hazırlıyorum ve bıktım mesela el becerilerini geliştirsinler.Ben çok severdim kafam dağılırdı.Yaratıcılık önemli...

Hayal agaci iyi fikir gibi geldi hocam, hem de cocuklarin hayallerinden, dileklerinden suanki ihtiyaclari hakkinda bilgi bile edinebilirsiniz.. bu da ailelerine geri donus vermek adina faydali olacaktir diye dusunuyorum, biz psikodrama derslerinde bunlardan cok faydalanirdik.. ama diger secenekleriniz de cok iyi gercekten, tebrik ederim sizi :)

öğretmenim ALLAH aşkına şu saçma ödevleri vermeyin canımızdan bezdik valla
çocuk yapmıyor bizzat evebeynler helak oluyor

Öğretmenler de proje ödevlerini velilerin yapmasından şikayetçi
Aslında proje ödevlerinin amacı aileyi de işin içine katmak, çocukla etkileşim içinde olmasını sağlamak.
Tabii çocuğun ailesinden yardım alarak kendisinin yapmasını istiyoruz, sadece ailenin değil.

Fikriniz güzel ama neden Bir Derdim Var bölümüne açtınız ki ?

ya sesli kitap yaptırmışlar bir okulda cok beğendim bu fikri. ancak bence tüm bir kitap uzun olur belki 10 dakikaluk bir kısım olabilir. engelli yasamla da empati kurarlar.
eskiden elişi dersi vardı cok güzeldi. düğme fermuar dikebilirler mesela. örneğin kartona boy boy düğmeler diktirebilirsiniz ya da kumaşa. alaturka görünebilir ama hem hayata hazırlar hem de gencler manıpuladyonlarını test ederler. el becerisi düşük olan belli mesleklerden geri durur. tabi bunu okulda yapmalılar yoksa evde hepsi anneye diktirir.
afiş hazırlayabilirler. mesela bi marka üretip reklam afişi gibi. hem eğlenceli hem de hayal dünyasını grliştirir.

Reklam filmi çektiler geçen dönem. Üründen metne, müziğe, oyunculuktan yönetmenliğe hepsi onlara aitti. :)
Sesli kitabı aldım listeye. :)
Çok teşekkürler ilginize.

Bir başka arkadaş da yazmış, bence kült roman/hikâyelere farklı sonlar yakıştırmaları istenebilir. Ben 25 yaşındayım; çocukluğumda Harry Potter çok meşhurdu ve serinin 7. kitabı çıkmadan şimdi adını hatırlamadığım bir hayran sitesinde serinin sonunu yazmıştı bir arkadaş. O kadar güzel olmuştu ki, o yazılandan aldığım tadı orijinal sondan alamamıştım :)

Bir de, bize lisede İngilizce dersinde yaptırıyorlardı böyle projeler. Genelde edebiyat dersi gibi işliyorduk. Biz mesela mesul olduğumuz hikâyedeki olay gerçekmiş gibi bir 'dergi' hazırlamıştık, o olayı konu alan. Fotoğraflarla hikâyeyi haberleştirmiş, hikâye kahramanlarının biyografilerini oluşturmuş, mekânı tanıtmıştık, vb.

Bir başka gruptaki arkadaşlarsa hikâyelerinden şarkı bestelemişlerdi. Gerçi bir "... olsaydım, ... olurdu" durumu değil ama. Ya da öyledir belki. "Ben bu hikâyeyi anlatacak X kişi olsaydım, anlatım şeklim bir şarkıyla, şöyle olurdu"

10 sene geçti, o şarkı da, hikâye de hâlâ aklımdadır bu arada :)

mümkünse öğrenciler kendisi tercih etsin, çocukların güdülenmesi açısından iyi olur.
ayrıca fikirleriniz çok güzelmiş =)

Bunlar gerçekten çok iyiymiş, beynimin donmuş bölümleri harekete geçti bugün. Teşekkür ederim :)

mümkünse öğrenciler kendisi tercih etsin, çocukların güdülenmesi açısından iyi olur.
ayrıca fikirleriniz çok güzelmiş =)

Seçim onların zaten. Ben biraz yaratıcı çalışalım istiyorum. 10-12 konu arasından ilgi ve isteklerine göre seçim yapabiliyorlar. :)

Ben hayal ağacını beğendim . Ama keşke o fidan canlı olsa da okulun bahçesine ya da başka bir yere dikseler belki de onlar için unutulmaz bir okul hatırası olurdu .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…